Maddi olarak sevgilime çok mu yükleniyorum?

Ben sevgilime güveniyorum kaldı ki bunu kendisi istedi bizimkiler bilmesin karşı çıkacaklarından değil ama laf anlatmakla uğraşmayalım diye.
İşte çünkü duyulursa bunun lafı edilir, sen üzülürsün. Nişanlın düzgün çocukmuş. Seni babandan çok düşünüyor gibi.

Çoğu masrafı o karşılamış. Yani şu olay erkek ailesi tarafından yapılsa, kız tarafı çeyizi, evin çoğunu halletse düğün takılarını da oğlanın babasının borcunu kapatmak için alsalar sana nişan attırmadan konu kapanmazdı.

Evet durum tam olarak böyle

Evet durum tam olarak böyle
işte durum bu da

mesela bizdeki düğünlerde, bu salonun parasını kız kendisi veriyor.

yani hiç sormadım kim ödedi diye ama bizde kimse atanmadan evlenmiyor böyle 2 2 düğün yapanlar hep çalışan kızlar, zira onlar buluyor başka memleketten sevgili

sizin sorununuz 2 düğün değil bence, sizin sorununuz sizin çalışmıyor olmanız dolasıyla 5 kuruş paranızın olmaması

şimdi hem çalışmayayım, hem 2 düğün olsun, hem hemen evleneyim derseniz illa birilerine yükleneceksiniz....

Evet nişanlım çok iyi bir insandır, hakkını ödeyemem. babam yaşlı ve şeker hastası herzaman sağlıklı düşünemiyor.

Sadece sevgiline yüklenmekle kalmıyorsun babana da yükleniyorsun. Sanki peri padişahının kızı evleniyor her şey çifter çifter.

Kimse de ne yapıyoruz biz demiyor, çok enteresan.

Aynı şeyi yazacaktım peri padişahının kızı sanki babasının köylüsü gelecekmiş de bilmem ne. 2 düğün görgüsüzlükten başka bir şey değil. Evlenmeden bu kadar karışık işlere girmek evlilik sonrası mutlaka patlak verecektir.

Babanın en sıkışık durumunda evlilik diye tutturup nişanlıya bu kadar mahcup olmanın nereden bakılırsa bakılsın hiçbir mantıklı tarafı yok. Konu sahibi evleneyim de ne şekilde olursa olsun fark etmez diyor, ilerde eşin olacak kişi bu maaşı kuruşu kuruşuna ele sayma vaadini çok güzel hatırlatır sana konu sahibi. 25 yaşında evlilik için şu kadar alçalmaya değer mi şimdi düşün

Son düzenleme:
Evet haklısınız kendi şehrimde ki düğünü kınayı nişanı babam halledecek ben kendi biriktirdiğim ile çeyiz dizebildim sadece

Evet nişanlım çok iyi bir insandır, hakkını ödeyemem. babam yaşlı ve şeker hastası herzaman sağlıklı düşünemiyor.
babanızın sağlıklı düşünememe sorunu yok bence

adam gayet normal düşünmüş

"bizim salonun parasını da sen öde" mi desin damada ne desin?
adam ev almış parası yok
o salon tutulacak

sizde para yok, çalışmıyorsunuz?
e nasıl olacak? anlamadım ben. çünkü kız tarafının düğünün parasını kız ödemiyorsa babası öder yani bunu başka kim ödeyecek?

o zaman şey yapın babanıza baba biz salonu kendimiz tutacaz diyin, siz kendiniz ödeyin, babanıza da ne altın verin ne ondan para alın? (benim babam olsa kabul etmez)

Ertelemeyi nişanlıma söyledim ama istemiyor ben hallederim herşeyi gerekirse diyor

Burada biz beklemek istemedik yazmışsınız hangisi doğru?

emin ol es ailesi de biliyordur. en ufak suphen olmasin. senin kp evlen altinlari borc(?) ver kizim dese sen anana babana danismaz misin?
Bir de en ufak tartışmada en ufak bir alışverişte ulan babanın evinden aç açıkta geldin ben olmasam evde kalırdın sayemde evlenebildin diyecek. Sanki kaç kaç varmış gibi işgüç yok babanın eli sıkışık mı evleniyor çok ilginç

Evet kına düğün şeklinde olucak esas takılar sevgilimin memleketin de takılacak zaten
Altınlara güvenmeyin, bir başkasının da dediği gibi uçmuş altın fiyatları.
İnsan kendine bile bir kenara koyamazken, gidip bir başkasına altın takmıyor bu zamanda.
Para takıyor veya evine giderim ziyarete bir şekilde hediye ile atlatırım diyor.
İnsanların durumları gerçekten zor, yadırgamıyorum kimseyi.
Ama fazla beklenti içinde olmayın bu konuda.

Ben sevgilime güveniyorum kaldı ki bunu kendisi istedi bizimkiler bilmesin karşı çıkacaklarından değil ama laf anlatmakla uğraşmayalım diye.
Güvenin tabii ki, iyi niyetli bir insan.
Ama evlendikten sonra bu konular döner dolaşır sizi bulur.
Zamanında baban da zaten böyle yapmıştı, böyle şeyler yaşanmıştı, aileme de mahçup düşürmüştünüz beni diye sıralar önünüze siz bile şaşırırsınız.
Oluyor bunlar, duyup görüyoruz.

Baban bence gayet sağlıklı düşünen bir insan.
Ne gerek var iki düğüne?
1 tane düğün yapın, gelebilen gelsin yapsın hediyesini herkes hayatına baksın.
Ne gerek var bunca masrafa ve sizin altınlarınızı almaya?

Burada bir çok kadın size yorum yapmış, herkes hemen hemen aynı fikirde zaten.
Ama siz bizi dinlemez yine bildiğinizi okursunuz gibime geliyor.
Sonuç olarak siz çok üzüleceksiniz bu süreçte, insanlar sizze bunu anlatmaya çalışıyor.

Ablam nişanlıyken yardım olsun diye maaş kartını enişteme vermişti sonra geri almak yıllarını aldı boşanmaya kadar gitmişlerdi .

Tek düğün bile çok gereksizken 2 tane birden valla bu zamanda büyük cesaret
ya anadolunun küçük şehirlerinde salon öyle atla deve olmuyor
zaten gelecek insanları ağırlayacak başka yer de olmuyor ki belediyenin nikah salonu 10 kişi alıyor arkadaş, koktel salonu da yok çoğu yerde... zaten olsa da sığılmaz ve organiasyon bedeli olarak düğün salonundan fazla para isterler. anadoluda "kokteyl" dedin mi fiyat katlanır.

herkes istanbula izmire göre düşünüyor ama benim memleketimde salon tutmazsan o kadar insan bu sefer kalkar eve gelir.

köylün kentlin yüzlerce insan, bu kadar kişiyi nereye davet edeceksin? eve gelirler sonra bir de çay çorba beklerler görürsün anyayı konyayı

salon tutulmuşken bile "bi eve uğrayalım" diye insanlar hala eve gidiyor çoğu yerde, evi kapatıp salona kendini atmak için fırsat kovalıyor düğün sahipleri. anadolu böyle...

hiç hemşerin yoktur annen-baban kimseye gitmemiştir kendi ailen de 3-5 kişidir o zaman minik bir yerde tek bir davetle olur.
ya da hiç bir organizasyon yapmayıp biz evlendiiiik diyip bohçanı alıp gidersen o zaman olur.

Bu kadar eziklik niye... neden eğilip bükülüyorsunuz karşısında... Düğün yapıyor tabi ki sıkıntı olacak..çok yanlış davranıyorsunuz 2 güne tepenize çıkar

Burda düğün olsun diye ben diretmiyorum babam istiyor takı gelsin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…