• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi olarak sevgilime çok mu yükleniyorum?

Ben sevgilime güveniyorum kaldı ki bunu kendisi istedi bizimkiler bilmesin karşı çıkacaklarından değil ama laf anlatmakla uğraşmayalım diye.
İşte çünkü duyulursa bunun lafı edilir, sen üzülürsün. Nişanlın düzgün çocukmuş. Seni babandan çok düşünüyor gibi.

Çoğu masrafı o karşılamış. Yani şu olay erkek ailesi tarafından yapılsa, kız tarafı çeyizi, evin çoğunu halletse düğün takılarını da oğlanın babasının borcunu kapatmak için alsalar sana nişan attırmadan konu kapanmazdı.

çünkü kızın memleketinde de düğün olacak ya hani o düğünün parasını kız tarafı veriyor, erkek tarafı değil.

kızın memleketinde en kötü ihtimalle kına zaten olacaktır, bunlar kına salonu değil de düğün salonu tutmuş olacaklar tek fark o. bir tık daha fazla para verirler sadece. zaten yemek vs. olmaz.

şey yapıyorlar şimdi
gelinlikle babasını evinden çıkarıyorlar
o gelinlikle salona giriyor, dans pasta vs
sonra gelinliği çıkarıp kınalık giyiyor, o salonda kına da oluyor (bence ultraaaa saçma ama son yıllarda anadoluda gördüğüm kız tarafı düğünlerinin hemen hepsi böyle oldu)

ayrıca köylüsü kentlisi varsa taaaa bilmem neredeki erkek tarafının düğününe gelmez, bizimkiler de gitmez çünkü biliyorum.

yine başkasını bilmiyorum ama bizde erkekler (aile olarak yani) kınaya da gitmez. salonda böye düğün kına birlik konsept olunca mecbur gidiyorlar çünkü adı düğün oluyor, kına değil.
Evet durum tam olarak böyle

Evet durum tam olarak böyle
işte durum bu da

mesela bizdeki düğünlerde, bu salonun parasını kız kendisi veriyor.

yani hiç sormadım kim ödedi diye ama bizde kimse atanmadan evlenmiyor :D böyle 2 2 düğün yapanlar hep çalışan kızlar, zira onlar buluyor başka memleketten sevgili

sizin sorununuz 2 düğün değil bence, sizin sorununuz sizin çalışmıyor olmanız dolasıyla 5 kuruş paranızın olmaması

şimdi hem çalışmayayım, hem 2 düğün olsun, hem hemen evleneyim derseniz illa birilerine yükleneceksiniz....

İşte çünkü duyulursa bunun lafı edilir, sen üzülürsün. Nişanlın düzgün çocukmuş. Seni babandan çok düşünüyor gibi.

Çoğu masrafı o karşılamış. Yani şu olay erkek ailesi tarafından yapılsa, kız tarafı çeyizi, evin çoğunu halletse düğün takılarını da oğlanın babasının borcunu kapatmak için alsalar sana nişan attırmadan konu kapanmazdı.
Evet nişanlım çok iyi bir insandır, hakkını ödeyemem. babam yaşlı ve şeker hastası herzaman sağlıklı düşünemiyor.

Sadece sevgiline yüklenmekle kalmıyorsun babana da yükleniyorsun. Sanki peri padişahının kızı evleniyor her şey çifter çifter.

Kimse de ne yapıyoruz biz demiyor, çok enteresan.

Aynı şeyi yazacaktım peri padişahının kızı sanki babasının köylüsü gelecekmiş de bilmem ne. 2 düğün görgüsüzlükten başka bir şey değil. Evlenmeden bu kadar karışık işlere girmek evlilik sonrası mutlaka patlak verecektir.

Babanın en sıkışık durumunda evlilik diye tutturup nişanlıya bu kadar mahcup olmanın nereden bakılırsa bakılsın hiçbir mantıklı tarafı yok. Konu sahibi evleneyim de ne şekilde olursa olsun fark etmez diyor, ilerde eşin olacak kişi bu maaşı kuruşu kuruşuna ele sayma vaadini çok güzel hatırlatır sana konu sahibi. 25 yaşında evlilik için şu kadar alçalmaya değer mi şimdi düşün

Son düzenleme:
işte durum bu da

mesela bizdeki düğünlerde, bu salonun parasını kız kendisi veriyor.

yani hiç sormadım kim ödedi diye ama bizde kimse atanmadan evlenmiyor :D böyle 2 2 düğün yapanlar hep çalışan kızlar, zira onlar buluyor başka memleketten sevgili

sizin sorununuz 2 düğün değil bence, sizin sorununuz sizin çalışmıyor olmanız dolasıyla 5 kuruş paranızın olmaması

şimdi hem çalışmayayım, hem 2 düğün olsun, hem hemen evleneyim derseniz illa birilerine yükleneceksiniz....
Evet haklısınız kendi şehrimde ki düğünü kınayı nişanı babam halledecek ben kendi biriktirdiğim ile çeyiz dizebildim sadece

Evet nişanlım çok iyi bir insandır, hakkını ödeyemem. babam yaşlı ve şeker hastası herzaman sağlıklı düşünemiyor.
babanızın sağlıklı düşünememe sorunu yok bence

adam gayet normal düşünmüş

"bizim salonun parasını da sen öde" mi desin damada ne desin?
adam ev almış parası yok
o salon tutulacak

sizde para yok, çalışmıyorsunuz?
e nasıl olacak? anlamadım ben. çünkü kız tarafının düğünün parasını kız ödemiyorsa babası öder yani bunu başka kim ödeyecek?

o zaman şey yapın babanıza baba biz salonu kendimiz tutacaz diyin, siz kendiniz ödeyin, babanıza da ne altın verin ne ondan para alın? (benim babam olsa kabul etmez)

Aynı şeyi yazacaktım babasının köylüsü gelecekmiş de bilmem ne. 2 düğün görgüsüzlükten başka bir şey değil. Evlenmeden bu kadar karışık işlere girmek evlilik sonrası mutlaka patlak verecektir.

Babanın en sıkışık durumunda evlilik diye tutturup nişanlıya bu kadar mahcup olmanın nereden bakılırsa bakılsın hiçbir mantıklı tarafı yok. Konu sahibi evleneyim de ne şekilde olursa olsun fark etmez diyor, ilerde eşin olacak kişi bu maaşı kuruşu kuruşuna ele sayma vaadini çok güzel hatırlatır sana konu sahibi. 25 yaşında evlilik için şu kadar alçalmaya değer mi şimdi düşün
Ertelemeyi nişanlıma söyledim ama istemiyor ben hallederim herşeyi gerekirse diyor

Sevgilin ne alaka babanı zorluyorsun , sevgilin evlenecek ve sen, baban evlenmeyecek zaten baban yapmaması gerekenleri dahi yapmış fazlasıyla senin tüm maaşım senin olayı çok yanlış şimdi ne desek boş yaşayıp öğrenirsin

2 Düğün olmasını babam istiyor çok fazla köylü akrabası var kınaya gelmezler düğün yapalım yoksa bişey takmazlar dedi.

Atanamazsam bile başka işlere girerim çalışmak istiyorum çünkü.

Babam borcunu emekli ikramiyesi ile ödeyecek maaşı ile değil.

Sevgilimde bende beklemek istemedik.

Burada biz beklemek istemedik yazmışsınız hangisi doğru?

emin ol es ailesi de biliyordur. en ufak suphen olmasin. senin kp evlen altinlari borc(?) ver kizim dese sen anana babana danismaz misin?
Bir de en ufak tartışmada en ufak bir alışverişte ulan babanın evinden aç açıkta geldin ben olmasam evde kalırdın sayemde evlenebildin diyecek. Sanki kaç kaç varmış gibi işgüç yok babanın eli sıkışık mı evleniyor çok ilginç

Evet kına düğün şeklinde olucak esas takılar sevgilimin memleketin de takılacak zaten
Altınlara güvenmeyin, bir başkasının da dediği gibi uçmuş altın fiyatları.
İnsan kendine bile bir kenara koyamazken, gidip bir başkasına altın takmıyor bu zamanda.
Para takıyor veya evine giderim ziyarete bir şekilde hediye ile atlatırım diyor.
İnsanların durumları gerçekten zor, yadırgamıyorum kimseyi.
Ama fazla beklenti içinde olmayın bu konuda.

Ben sevgilime güveniyorum kaldı ki bunu kendisi istedi bizimkiler bilmesin karşı çıkacaklarından değil ama laf anlatmakla uğraşmayalım diye.
Güvenin tabii ki, iyi niyetli bir insan.
Ama evlendikten sonra bu konular döner dolaşır sizi bulur.
Zamanında baban da zaten böyle yapmıştı, böyle şeyler yaşanmıştı, aileme de mahçup düşürmüştünüz beni diye sıralar önünüze siz bile şaşırırsınız.
Oluyor bunlar, duyup görüyoruz.

Baban bence gayet sağlıklı düşünen bir insan.
Ne gerek var iki düğüne?
1 tane düğün yapın, gelebilen gelsin yapsın hediyesini herkes hayatına baksın.
Ne gerek var bunca masrafa ve sizin altınlarınızı almaya?

Burada bir çok kadın size yorum yapmış, herkes hemen hemen aynı fikirde zaten.
Ama siz bizi dinlemez yine bildiğinizi okursunuz gibime geliyor.
Sonuç olarak siz çok üzüleceksiniz bu süreçte, insanlar sizze bunu anlatmaya çalışıyor.

Arkadaşlar merhaba sevgilimle Nisan ayında nişanımız var haziranda da düğün farklı şehirlerde yaşadığımız için 2 düğün olucak benin memleketimde olanı biz karşlıcaz tabiki. Şimdi geleyim konuya çok ani gelişti bizim evlilik kararımız babam yeni ev almıştı borç ile hazırlıksız yakalandı sevgilim de evlilik için birikim yapmış ama yeni yuva kurmak evde ki hesap çarşıya uymuyor. Babam sevgilimin nişan kıyafetleri saat damatlık tabiki bunları karşilicak ama ev alisverisinde yarı yarıya destek olamıyor borç harçla 100 bin tl verebilirim dedi ve ev için altın borçlanmıştı babam bizim şehirde olan düğündeki Altınları borç olarak almak istediğini söyledi bir yıl içinde emekli olucak fazlasıyla öderim dedi sevgilim de kabul etti sonuçta böyle böyle aile oluyoruz ne demek falan dedi.
Ancak sevgilim esnaf çocuğu babası işleri ona bırakmış bu zamana kadar doğru düzgün bir borcun altına girmemiş bu düğün ev derken hayatında ilk defa maddi olarak bu kadar sıkıntıya girdi bende çok mahcup hissediyorum kendisi devamlı benim maddiyatım olmasa sizin olsa aynı şeyi sende yapardın eminim canını sıkma beraber dişimizi sıkar atlatırız diyor bi akıl verin kendimi çok mahcup hissediyorum ben atama bekliyorum çalışmıyorum şuan ataninca tüm maaşım senin diyorum devamlı
Ablam nişanlıyken yardım olsun diye maaş kartını enişteme vermişti sonra geri almak yıllarını aldı boşanmaya kadar gitmişlerdi .

Tek düğün bile çok gereksizken 2 tane birden valla bu zamanda büyük cesaret
ya anadolunun küçük şehirlerinde salon öyle atla deve olmuyor
zaten gelecek insanları ağırlayacak başka yer de olmuyor ki belediyenin nikah salonu 10 kişi alıyor arkadaş, koktel salonu da yok çoğu yerde... zaten olsa da sığılmaz ve organiasyon bedeli olarak düğün salonundan fazla para isterler. anadoluda "kokteyl" dedin mi fiyat katlanır.

herkes istanbula izmire göre düşünüyor ama benim memleketimde salon tutmazsan o kadar insan bu sefer kalkar eve gelir.

köylün kentlin yüzlerce insan, bu kadar kişiyi nereye davet edeceksin? eve gelirler sonra bir de çay çorba beklerler görürsün anyayı konyayı :D

salon tutulmuşken bile "bi eve uğrayalım" diye insanlar hala eve gidiyor çoğu yerde, evi kapatıp salona kendini atmak için fırsat kovalıyor düğün sahipleri. anadolu böyle...

hiç hemşerin yoktur annen-baban kimseye gitmemiştir kendi ailen de 3-5 kişidir o zaman minik bir yerde tek bir davetle olur.
ya da hiç bir organizasyon yapmayıp biz evlendiiiik diyip bohçanı alıp gidersen o zaman olur.

Arkadaşlar merhaba sevgilimle Nisan ayında nişanımız var haziranda da düğün farklı şehirlerde yaşadığımız için 2 düğün olucak benin memleketimde olanı biz karşlıcaz tabiki. Şimdi geleyim konuya çok ani gelişti bizim evlilik kararımız babam yeni ev almıştı borç ile hazırlıksız yakalandı sevgilim de evlilik için birikim yapmış ama yeni yuva kurmak evde ki hesap çarşıya uymuyor. Babam sevgilimin nişan kıyafetleri saat damatlık tabiki bunları karşilicak ama ev alisverisinde yarı yarıya destek olamıyor borç harçla 100 bin tl verebilirim dedi ve ev için altın borçlanmıştı babam bizim şehirde olan düğündeki Altınları borç olarak almak istediğini söyledi bir yıl içinde emekli olucak fazlasıyla öderim dedi sevgilim de kabul etti sonuçta böyle böyle aile oluyoruz ne demek falan dedi.
Ancak sevgilim esnaf çocuğu babası işleri ona bırakmış bu zamana kadar doğru düzgün bir borcun altına girmemiş bu düğün ev derken hayatında ilk defa maddi olarak bu kadar sıkıntıya girdi bende çok mahcup hissediyorum kendisi devamlı benim maddiyatım olmasa sizin olsa aynı şeyi sende yapardın eminim canını sıkma beraber dişimizi sıkar atlatırız diyor bi akıl verin kendimi çok mahcup hissediyorum ben atama bekliyorum çalışmıyorum şuan ataninca tüm maaşım senin diyorum devamlı
Bu kadar eziklik niye... neden eğilip bükülüyorsunuz karşısında... Düğün yapıyor tabi ki sıkıntı olacak..çok yanlış davranıyorsunuz 2 güne tepenize çıkar

Altınlara güvenmeyin, bir başkasının da dediği gibi uçmuş altın fiyatları.
İnsan kendine bile bir kenara koyamazken, gidip bir başkasına altın takmıyor bu zamanda.
Para takıyor veya evine giderim ziyarete bir şekilde hediye ile atlatırım diyor.
İnsanların durumları gerçekten zor, yadırgamıyorum kimseyi.
Ama fazla beklenti içinde olmayın bu konuda.

Güvenin tabii ki, iyi niyetli bir insan.
Ama evlendikten sonra bu konular döner dolaşır sizi bulur.
Zamanında baban da zaten böyle yapmıştı, böyle şeyler yaşanmıştı, aileme de mahçup düşürmüştünüz beni diye sıralar önünüze siz bile şaşırırsınız.
Oluyor bunlar, duyup görüyoruz.

Baban bence gayet sağlıklı düşünen bir insan.
Ne gerek var iki düğüne?
1 tane düğün yapın, gelebilen gelsin yapsın hediyesini herkes hayatına baksın.
Ne gerek var bunca masrafa ve sizin altınlarınızı almaya?

Burada bir çok kadın size yorum yapmış, herkes hemen hemen aynı fikirde zaten.
Ama siz bizi dinlemez yine bildiğinizi okursunuz gibime geliyor.
Sonuç olarak siz çok üzüleceksiniz bu süreçte, insanlar sizze bunu anlatmaya çalışıyor.
Burda düğün olsun diye ben diretmiyorum babam istiyor takı gelsin diye

Back
X