Maddi olarak sevgilime çok mu yükleniyorum?

Siz çalışmıyorsunuz, babanızın borcu var çok mu acildi evlenmeniz?
Düğünde takılan altınları hemen borç olarak istemek hangi aile olursa olsun doğru değil. Kız babaları böyle şeyleri de kolay kolay isteyemez, takı biraz daha az olsun ama damatla yüz göz olmadan olsun diye düşünür çoğu aslında, babanızın isteği biraz garip geldi o yüzden.
Nişanlınız şimdi tamam der ama yarın birgün farklı şekilde gelebilir bu önünüze. Ailesinin bir şekilde haberi olursa da sıkıntı olur. Onun işi dediğiniz ailenin aslında, nişanlınız bağımsız bir işte iyi geliri olan biri değil. Esnaflar en çok parayı, borcu döndüren, bu tür şeylere alışık olan insanlardandır, düşünğünüzün aksine, burası ayrı mevzu.
Şimdiden minnet duygusuyla başladığınız evlilik süreci size dezavantaj olarak geri dönebilir.

güzel kardeşim apartmanda 500-600 kişi nasıl ağırlayıp
kapının önünde caddede nasıl düğün yapılacak onu soruyorum ben

anadoluda çoğu ilçede ve büyükşehir olmayan ilde başka bir alteratifin yok
ya güzel organizasyonlu havuz başı-açık hava-otel salonu vs. şeklinde yemekli, müzikli vs. düğün yapacaksın ki o zaten yüzbinlerce lira demek

ya da işte mahalle arası düğün salonu
kına+ düğün bir arada, belki bir elektro bağlamacı ya da davul zurna yerine göre artık, yemek yok, su kola belki bi' kura pasta. bitti.
nikah kıyılan yerler oda kadar, çoğu yerde insanların kendi ailesi zor sığıyor misafir davet edemezsin. öyle nikah kıydık hadi, biz burada takı da yapalım kokteyl de yapalım gibi bir konsept yok. her yer istanbul değil.

karadenizde sizin akrabalarınızın bahçeli evi vardır ev önü müsaittir bizim de köyde olsa düğünler mesela köyde kapının önünde yemek de verilir düğün de olabilir -ama ona bile artık insanlar salon tutuyor çünkü 77 göbek o köylüysen (biz öyleyiz) 1500 kişi geliyor 500 kişi değil 2 gün yemek veriyorsun. ki zaten çoğu kişi köyden taşınalı 20 sene olmuş köyde evi yok ocağı yok nasıl düğün yapsın.

ilçede ilde yaşayan insanlara kapının önünde düğün yap mı diyorsunuz yani!
ahaha çok süpermiş.
trafik de durur artık gelinle damat kapının önünde göbek atarken, onları bekler.

Sevgilimde bende beklemek istemedik.
Kusura bakmayın ama bu bencillik ya.. Aileniz borç içindeyken de 1-2 sene bekleyin ne olacak sanki? Babanız da bi garip, gelmeyen gelmesin yahu! Zaten onların takacağı takı sizin düğün masraflarınızı bile karşılamayacak ki. Köyden gelen her akraba altın mı takacak sanki.
Hadi her şeyi geçtim bari iki düğün yapmasaydınız. Nişanı evde sözle birleştirseydiniz. Öyle gereksiz masraflara girmeseydiniz.
Atanmadan, işe güce girmeden, kendi parasını kazanmaya başlamadan evlenme peşinde olan kızlarımıza istemsiz şekilde kuruluyorum. Bi maddi özgürlüğünüzü elinize alın, kendi paranızı harcamanın keyfine varın, onca emekle sizi büyüten ailenize destek olun, gezin eğlenini birikim yapın ve kimseye de muhtaç olmadan evlenin.
Şimdi sevgiliniz böyle der de inşallah değişen erkekler gibi sonrasında sen zaten hiç emek vermedin, baban altınları aldı muhabbetlerine girmez.
Erkek kardeşimde sizin gibiydi, daha yeni çalışma hayatına başlamıştı , bir birikimi yoktu, bizde altın borcu ile birlikte ev almıştık tam o zaman evlenme kararı almıştı. O kadar zorlanmıştık ve stres çekmiştik ki anlatamam. O yüzden bu tarz konularda beklemeyen, para birikimi olmadan evleneceğim diyen kişilere çok sinirleniyorum. Bu bana fazla bencilce ve insan halinden anlamamak gibi geliyor.

Katılıyorum burada altınları isteyen kayınaile olsaydı asla verme derdik aynı şey kız tarafı içinde geçerli.

Madem babası emeklilik ikramiyesi ile ödeyecek 1 yıl sonra altın aldığı kişilere ödesin ki anladığım kadarıyla altın Aldığı kişiler şuan istemiyor altınlarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…