• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi olarak sevgilime çok mu yükleniyorum?

Ezilmenizi, mahcup hissetmenizi gerektiren bir durum göremedim. Herkes elinden geldiği kadar yapıyor. Maaşım senin deyince ne diyor?

Arkadaşlar merhaba sevgilimle Nisan ayında nişanımız var haziranda da düğün farklı şehirlerde yaşadığımız için 2 düğün olucak benin memleketimde olanı biz karşlıcaz tabiki. Şimdi geleyim konuya çok ani gelişti bizim evlilik kararımız babam yeni ev almıştı borç ile hazırlıksız yakalandı sevgilim de evlilik için birikim yapmış ama yeni yuva kurmak evde ki hesap çarşıya uymuyor. Babam sevgilimin nişan kıyafetleri saat damatlık tabiki bunları karşilicak ama ev alisverisinde yarı yarıya destek olamıyor borç harçla 100 bin tl verebilirim dedi ve ev için altın borçlanmıştı babam bizim şehirde olan düğündeki Altınları borç olarak almak istediğini söyledi bir yıl içinde emekli olucak fazlasıyla öderim dedi sevgilim de kabul etti sonuçta böyle böyle aile oluyoruz ne demek falan dedi.
Ancak sevgilim esnaf çocuğu babası işleri ona bırakmış bu zamana kadar doğru düzgün bir borcun altına girmemiş bu düğün ev derken hayatında ilk defa maddi olarak bu kadar sıkıntıya girdi bende çok mahcup hissediyorum kendisi devamlı benim maddiyatım olmasa sizin olsa aynı şeyi sende yapardın eminim canını sıkma beraber dişimizi sıkar atlatırız diyor bi akıl verin kendimi çok mahcup hissediyorum ben atama bekliyorum çalışmıyorum şuan ataninca tüm maaşım senin diyorum devamlı
O kadar mahcup oluyorsanız sadece ihtiyaç dahilinde ki eşyaları alın. Kalanı yavaş yavaş alırdınız.
Hem maaşım senin ne demek? Ne münasebet yani neden maaşım eşimin olsun ki? Destek olursunuz giderlerin bir kısmında tamam ama maaşı eline vermekte gereksiz, fazla beklentiye girmiş olur.

iki düğün yapip altınları babana borc verip es sülalesine yuzelli sene "babasigil aldi altinlari" lafini verene kadar düğün yapmayin soranlara "düğün x sehrinde" diyin. elde yok avucta yok baska sehirde bir düğün sizi beklerken belediye nikahi neyinize yetmiyor?
bu kafayla bir ömür sacma sapan seyleŕi odemeye calismaktan belinizi dogrultamazsiniz.
evliligin birazi ask birazi muhabbet birazi seksse birazi da ekonomidie

iki düğün yapip altınları babana borc verip es sülalesine yuzelli sene "babasigil aldi altinlari" lafini verene kadar düğün yapmayin soranlara "düğün x sehrinde" diyin. elde yok avucta yok baska sehirde bir düğün sizi beklerken belediye nikahi neyinize yetmiyor?
bu kafayla bir ömür sacma sapan seyleŕi odemeye calismaktan belinizi dogrultamazsiniz.
evliligin birazi ask birazi muhabbet birazi seksse birazi da ekonomidie
Altınları borç olarak vereceğimizi sadece benim annem babam ve sevgilim biliyor

Ayağınızı yorganına göre uzatırsanız böyle dertleriniz olmaz.
Babanızın düğün takılarını alması ayrıca hoş değil. Burada aynısını kayınvalide yapsa kıyamet kopar, kıyamet. Sizi eşinize karşı eksik bırakıyor. Elin oğlu şimdi bir şey demez ama en ufak gerginlikte yüzünüze vurulur. Hele ki düğünde aileler bir karşı karşıya gelsin, gör cümbüşü. Babanız borcunu emekli ikramiyesi ile ödesin. 3 5 binin hesabını yapıp sizi üzmesin. Bu işten en zararlı siz çıkarsınız.

2 Düğün olmasını babam istiyor çok fazla köylü akrabası var kınaya gelmezler düğün yapalım yoksa bişey takmazlar dedi.

Atanamazsam bile başka işlere girerim çalışmak istiyorum çünkü.

Babam borcunu emekli ikramiyesi ile ödeyecek maaşı ile değil.

Sevgilimde bende beklemek istemedik.
Sizin oradaki düğün kına +düğün gibi olsun o zaman.
Ayrıca takı işine çok güvenmeyin, altın kaç para olmuş, millet 200 lira takıp geçecek.

Beklemek zorunda değilsiniz. Evlilik güzel şey, ama daha baştan bu kadar strese girerseniz huzurunuz kalmaz.

2 Düğün olmasını babam istiyor çok fazla köylü akrabası var kınaya gelmezler düğün yapalım yoksa bişey takmazlar dedi.

Babanız sırf altın borcunu kapatmak için size fazladan düğün yapıyor, ben olsam bana mı güvendin derim bunu kabul etmem. Sırf millet gelsin altın/ para taksın diye yapılan bir merasim.

Eloğlu yerine keşke babanı düşünseydin biraz :KK51: Babanın sırtına çıkmışsınız resmen adam borçla harçla para veriyor, düğününüzü yapıyor ona da yetişemeyip sizlerden 'borç para' istiyor. Babanın sırtına yıkılmak yerine düğünü siz yapıp , parayı da düğün takılarıyla ödemeye ne dersiniz?? Adamın sırtına çıkmışsınız tekrar ediyorum yazık adamın da sesi çıkmıyor. 2 genç, eli ekmek tutan emekli bir adama mı yükleniyor, yazık gerçekten. Bir de düğünü erkek tarafı yapmıyor muydu niye babandan para istiyorsunuz burayı hiç anlayamadım. Nişanlın KPye altın borç takacağına parayı kendi ailesinden istesin. Nişanlın da uyanık bir tip belli, KP parasıyla gerdeğe girmek derdinde. Umaırm baban burayı okur da tek kuruş koymaz yazık adama.

Ayağınızı yorganına göre uzatırsanız böyle dertleriniz olmaz.
Babanızın düğün takılarını alması ayrıca hoş değil. Burada aynısını kayınvalide yapsa kıyamet kopar, kıyamet. Sizi eşinize karşı eksik bırakıyor. Elin oğlu şimdi bir şey demez ama en ufak gerginlikte yüzünüze vurulur. Hele ki düğünde aileler bir karşı karşıya gelsin, gör cümbüşü. Babanız borcunu emekli ikramiyesi ile ödesin. 3 5 binin hesabını yapıp sizi üzmesin. Bu işten en zararlı siz çıkarsınız.

Sizin oradaki düğün kına +düğün gibi olsun o zaman.
Ayrıca takı işine çok güvenmeyin, altın kaç para olmuş, millet 200 lira takıp geçecek.

Beklemek zorunda değilsiniz. Evlilik güzel şey, ama daha baştan bu kadar strese girerseniz huzurunuz kalmaz.
Evet kına düğün şeklinde olucak esas takılar sevgilimin memleketin de takılacak zaten

Ben sevgilime güveniyorum kaldı ki bunu kendisi istedi bizimkiler bilmesin karşı çıkacaklarından değil ama laf anlatmakla uğraşmayalım diye.

atanamazsan baska ise girene kadar bu kadar müşkül durumdasin baban bir yandan nisanlin bir yandan nisanlinin babasi bir yandan borca batmisken bir zahmet simdiden calissan nasil olur?
hic sana uymayan bir ise girip dugune kadar asgari ucret bile alsan kâr.
ha dersen ki "temmuzda kpss sınavım daha onemli" o zaman bunca onemli hayati sinavdan önce neden bu isleri sıkiştırdin? sinavdan sonra nişan işine girseydiniz yaz bitmeden de evlenirdiniz.
nereden baksan plansizlik, programsizlik...

Eloğlu yerine keşke babanı düşünseydin biraz :KK51: Babanın sırtına çıkmışsınız resmen adam borçla harçla para veriyor, düğününüzü yapıyor ona da yetişemeyip sizlerden 'borç para' istiyor. Babanın sırtına yıkılmak yerine düğünü siz yapıp , parayı da düğün takılarıyla ödemeye ne dersiniz?? Adamın sırtına çıkmışsınız tekrar ediyorum yazık adamın da sesi çıkmıyor. 2 genç, eli ekmek tutan emekli bir adama mı yükleniyor, yazık gerçekten. Bir de düğünü erkek tarafı yapmıyor muydu niye babandan para istiyorsunuz burayı hiç anlayamadım. Nişanlın KPye altın borç takacağına parayı kendi ailesinden istesin. Nişanlın da uyanık bir tip belli, KP parasıyla gerdeğe girmek derdinde. Umaırm baban burayı okur da tek kuruş koymaz yazık adama.
Galiba yazımı yanlış okudunuz borçu alan benim sevgilim değil babam düğünü ve evin çoğu masrafını sevgilim karşılıyor zaten

Galiba yazımı yanlış okudunuz borçu alan benim sevgilim değil babam düğünü ve evin çoğu masrafını sevgilim karşılıyor zaten

Bu durumda sevgilinin sırtına binmişsin resmen, baban da onun sırtına binmiş. Nedir yani bu çocuğa bunca yüklenme sebebiniz??? Sen kaç para koyuyorsun, sen ne koyuyorsun yani bu çocuğun her şeyi üstlenme sebebi nedir?

çünkü kızın memleketinde de düğün olacak ya hani o düğünün parasını kız tarafı veriyor, erkek tarafı değil.

kızın memleketinde en kötü ihtimalle kına zaten olacaktır, bunlar kına salonu değil de düğün salonu tutmuş olacaklar tek fark o. bir tık daha fazla para verirler sadece. zaten yemek vs. olmaz.

şey yapıyorlar şimdi
gelinlikle babasını evinden çıkarıyorlar
o gelinlikle salona giriyor, dans pasta vs
sonra gelinliği çıkarıp kınalık giyiyor, o salonda kına da oluyor (bence ultraaaa saçma ama son yıllarda anadoluda gördüğüm kız tarafı düğünlerinin hemen hepsi böyle oldu)

ayrıca köylüsü kentlisi varsa taaaa bilmem neredeki erkek tarafının düğününe gelmez, bizimkiler de gitmez çünkü biliyorum.

yine başkasını bilmiyorum ama bizde erkekler (aile olarak yani) kınaya da gitmez. salonda böye düğün kına birlik konsept olunca mecbur gidiyorlar çünkü adı düğün oluyor, kına değil.

Babanin ayrani yok içmeye durumundan ötürü, düğüne verecegim parayı yardim amacli vereyim de bir esyalarini alsinlar, cocuga da cok yük olmasin, sonucta o borcun altina cift olacaklari icin kizim da giriyor diye dusunememesinin sebebi nedir, hastalik falan mi gecirdi?

Hayir bir de sanki arap prensesi gibi iki düğünler bilmem neler, ne zaman sona erecek bu varoşluk, ya da ne demeliyim sıfat bulamıyorum, bes kurusu yokken bu şatafat, gösteriş meraki? Nenize sizin iki düğün yani, sonra da acliktan agziniz kokacak borç odeyecegiz diye, o stresle gelsin kavgalar gitsin bilmem neler, sonuc bosanma.
Cidden çok sıkıcı yaaav

evlilik ya da baska kutlamalar olsun insana mutluluk ve heyecan vermesi gereken şeylerdir, o günün gelmesi dort gozle beklenir lakiiinnnn bizim milletimiz bu durumlara BI SU DÜĞÜNÜ ATLATALIM DA, SU NISANI, SUNNETI VS ATLATALIM DA diye bakar, atlatilmasi gereken bir sıkıntı olarak görürler.

ah bu çağ dışı gelenek gorenek altinda yaptiginiz ticaret pardon düğün ne zaman bitecek yahu, sadece mutluluga, hayattan keyif almaya ne zaman gecilecek?

bu sekilde evlenip mutlu mu olacaksınız saniyorsunuz, hayir cok mutsuz olacaksiniz ve bu düğünler oncesi butun SULALENIZ birbirine girecek, senin anan benim anam kavgasından dusman olup bosanacaksiniz.

Son düzenleme:
Back
X