Lütfen bir okuyun, düşüncelerinize ihtiyacım var :(

demedideme06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2022
64
43
29
Merhabalar, size bir şeyler danışabilmek için yeni üye oldum. Ben 27 yaşındayım, eşim 32 yaşında ancak ruhu 60 gibi olan bir adam. Evleneli 5 ay oldu ve severek evlendik. Evlenmeden önce 1 seneye yakın birbirimizi tanıma fırsatımız oldu. Evlenmeden önce de ağır başlı olduğunu biliyordum ancak evliliğimizin böyle ilerleyeceğini tahmin edememiştim. Bu zamana kadar hiçbir duyguyu hissettiğini görmedim. Ne sevinç ne sinir ne mutluluk ne de üzüntü... Hiçbir şeyi kafasına takmıyor ve her zaman her şey yolundaymış gibi bir havası var. Özel günlerde hiçbir incelik düşünmez hediye vs almaz. Ben sinirlendiğimde bile bana karşılık vermez sadece yanımda durur ve ben kendi kendime kavga ederim... Evlendiğimizden beri benimle birlikte olmak için hiçbir adım atmadı. Ben yaklaştığım zaman karşılık verdi sadece. Bu durumun nedenini sorduğumda cevabı yorgunum oluyor. Ben istemesem 1 ay da birlikte olmasak onun için bir problem olmuyor. Evlendiğimizden beri ben zaten kendimi keşfedemedim bile. Erken boşalma sorunu var. Doktora giderim diyor ancak bir girişimde bulunmadı sadece beni geçiştiriyor. İnternetten geciktirici sprey aldık biraz işe yaradı gibi ancak ön sevişme yeteri kadar olmadığı için beni ilişkiye hazırlayamıyor. Beni yarım bırakıyor ve sonrasında mutlu etmek adına hiçbir şey yapmıyor, direkt uyku moduna geçiyor. Her sorunu dile getirdiğimde özür diliyor ancak hiçbir zaman telafi etmek için uğraşmıyor. Bir gece cesur bir gecelik giydim, süslendim, yanına oturdum ve tv izlemeye devam etti, dönüp bakmadı bile. Benim de artık isteğim azaldı yanaşmıyorum. Şu an 10 gün oldu birlikte olmayalı ama umrunda değil tabii ki. Bana değer verdiğini gösteren hiçbir davranışı olmuyor. İkimizde çalıştığımız için ev işlerini ortak hallediyoruz. Hiçbir hakaret, şiddet, yanlış bir hareketini görmedim bu zamana kadar. Dışarıdan o kadar iyi görünüyor ki sanki ideal koca gibi. Ancak ben bir şeylerin eksikliğini sürekli hissediyorum. Hayatı dolu dolu yaşamayı seven bir insanım ancak eşim ruh gibi. Birlikte bir şeyler yaptığımızda bile mutlu olduğunu hissedemiyorum, sanki bedeni burda ama ruhu hiç yanımda değilmiş gibi... Hayat onun için zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için (ki bu zorunlu ihtiyaçlara cinsellik dahil değil, yemek, içmek ve uyumaktan bahsediyorum) geldiği bir yer gibi sanki. Yeni evliyiz birbirimizle cilveleşme, şakalaşma gibi şeyler hiç olmadı. Ben yeltensem bile soğuk soğuk karşılık verdiği için hevesim kaçıyor. O kadar yalnız hissediyorum ki anlatamam... Onun böyle sakin olup benim bu kadar öfkeli olmam bana kendimde bir sorun olduğunu düşündürüyor maalesef. Ama düşününce durup dururken içten gelen bir öpücüğü kim istemez ki? Eşimi çok seviyorum, çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Ancak onunla birlikteyken bir yerlerde çok mutlu olabileceğim bir hayatı kaçırdığımı hissediyorum. Dışarı çıplak çıksam bile umrunda olmaz. Kıskançlığı sevmem ama insan önemsendiğini hissetmek istiyor Böyle bi durum yaşayıp eşi düzelen var mı? Nasıl baş ettiniz? Eşimi hayata döndürmek, canlandırmak, enerjisini yerine getirmek için benim yapabileceğim bir şey var mı? Tecrübelerinize ihtiyacım var.

5 ay çok yeni alsında biraz zaman verin kendinize bir de siz çabalamayın çabaladıkça sorun haline geliyor zamanla düzelir inşallah

5 ay çok yeni alsında biraz zaman verin kendinize bir de siz çabalamayın çabaladıkça sorun haline geliyor zamanla düzelir inşallah
Ben çabalamazsam o hiç çabalamıyor ki O bunları bir sorun olarak görmüyor daha doğrusu... Ben de kafama takmadan duramıyorum. İnşallah dediğiniz gibi zamanla düzelir

Çok üzüldüm. Bu ne ya sanki ölmüş gömmeyi unutmuşlar. Hiç normal değil. Ama hali tavrı hep böyleyse ben önce bir check-upa girsin derim. Belki bir vitamini,bilmemne hormonu falan da düşük olabilir.
Tam bir enerji emici adam. Koca bir sene hiç mi farketmediniz?

Erkrn boşalma sorunu olan erkeklerin ortak özelliği cinsellikten uzak durmak. Onlara göre başarısız oluyorlar ve bu Başarısılıkları ile yüzleşmekten kaçıyorlar. Bunum en iyi yolunda cinsellikten uzak durmak. Evliliğiniz çok yeni. Yeni hayata adapte olma, uyum süreci vs biraz zaman gerekiyor. Buraya yazdığınız tüm beklentilerinizi onunla paylaşın ve tavrına tepkisine bakın. Çabalamadığını görürseniz yolları ayırırsınız. Çünkü bundurum dayanırım dese de insan bit süre aonra kötü patlar. Sinirleriniz harap olur. Ama yeni evlisiniz biraz zman verin. En kısa zamanda fwraha çıkmanızı dileirm.

Fark ettim tabii ki ama cinsel olarak da böyle olabileceğini düşünemedim. O bu kadar sakin olmasa muhtemelen evlenemezdik zaten. Sorun ne olursa olsun bana karşı tavrı hiç değişmiyor. Ne küslük yapıyor ne de darılıyor. Olgun olduğunu düşündüm ama dediğiniz gibi ölü sanki.

Sizin yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Konuşun açıkça söyleyin istediklerinizi. Üzerine düşmeyin sizde geri çekin kendinizi hala devam ediyorsa tekrar gözden geçirirsiniz evliliğinizi.

Cinsellik konusunda asla ona kötü hissettirmediğimi düşünüyorum. Her erken boşaldığında zamanla düzeleceğine dair telkinlerde bulundum moralini bozmamasını söyledim. Zaten moralini de bozduğunu düşünmüyorum orası ayrı... Ben onunla bunları paylaştığımda haklısın diyip duruyor ancak hiç çabalamıyor.

Çocukluğu aile dinamiği nasıldı eşinizin, arkadaş ilişkileri nasıl genelde aktif mi yoksa dışta kalan dışlanan bir yapı mı, eşinizle konuşmayı denedinizmi? bence burda bize anlattığıniz gibi güzelce eşinizle de konuşun yine aynıysa terapi almayı deneyin, burada dahi en ufak sorunlarda veya halledilebilir şeylerde hemen boşanmaya teşvik ediliyor aşırı şiddet ve geçimsizlik yoksa sevgi uyum varsa konuşarak halletme, terapi, aracı her yol denenebilir bir yuva kolay kurulmuyor

Tavsiyem doğum kontrol hapı ve boşanma dilekçesi.
Ben mi çok fazla beklentiye girdim acaba diye sorguluyorum kendimi maalesef... Babam erken yaşta vefat ettiği için bir aile ortamında büyümedim. Evliliklerin nasıl olması gerektiğini de bilmiyorum bu yüzden. Sadece hissettiklerimde haklı mıyım haksız mıyım onu anlamaya çalışıyorum

Siz doğru olan şekilde davranmışsımız. Umursamıyo görünüyor olabilir aslında kaçıyor uüzleşmekten muhtemelen. Benim eşimde de duygularını belli etmeme söyleleme vs vardı. Aynen sizin dediğiniz gibi kendi kendime tartışırı kavga ederdim. O da haklısın der başka birşey demezdi. Sorunu deşe deşe anladık, ki aileden gelen bir alışkanlık öğrenilmiş bir tutum vs. Kırmak istiyor bu, zinciri kıramıyor, dışardan bakınca umursamıyor görünüyor ancak her ne yaşıyor düşünüyorda içinde yaşıyor. Ben baya uğraştım bu anlamda. Zaman alıyor ama düzeliyor.

Eşimin ailesi de kendisi gibi aslında. Nasipte varsa olur diyorlar gerisine karışmıyorlar. Çok fazla arkadaşı yok. Genelde arkadaşlarının dertlerine koşan ama kimseyle (benimle bile) derdini paylaşmayan biri. Ya da gerçekten derdi yok adamın... Eşimin iyi niyetine çok inanıyorum. Yuvamı bozmak istemiyorum ama mutlu bir yuvamız olsun istiyorum, ruhsuz değil...

Nasıl düzelttiniz peki bu durumu? Ben olabildiğince sevecen davranıyorum, kırmamaya çalışıyorum, güzelce derdimi anlatıyorum ama çok yoruluyorum karşılık bulamayınca.

Buraya yazdıklarınızı eşinize de söyleyin açık açık. Ne hissettiğinizi bilsin. Umursamazsa da yapılacak şey belli maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…