- 26 Ağustos 2016
- 2.246
- 8.896
- 158
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Aynen öyle,Biz de kira ödemiyorduk. Nişanlıyken almıştık. Ama bizim avantajımız ev fiyatları normal faizler de düşüktü. Yani biz 0,74 oranıyla çektik şu anda ortalama 1,25 sanırım.
Ben de o kısma vurgu yaptım aslında sonradan. Babasının hesabı net değil. Bodoslama giriyor ve sadece konu sahibine güveniyor.
sakincasi yoksa eve giren parayı ve olacak masrafları belirtebilirseniz daha mantıklı cevaplar verebiliriz. evlilik ertelenir de ev kredisi 10 sene değil mi ve babanız size güveniyor tamamen?Amin inşallah ,
Evlilik ertelenir bir şekilde babam 1-2 sene zorlanırız diyo en azından annem o ortama adapte olana kadar falan
İşsiz kalırsam vay halimize ama bu sartlar altında çok işsiz kalsam gider cafe de mağazada falan çalışırım mecburen
Babam neye güvenerek bunları söylüyor bende bilmiyorum ama güvendiği ve güvenebileceği hiçbir şey yok onu biliyorum
Annen çalışır diyo sürekli
İyi çalışır da ya çalışmaazsa ne olacak
Ayyy içim şişti valla heves falan kalmadı bende
5 yıllığı bırakın 15 yıllık evler 180-190 civarı burda bide her tarafı dökülüyor o evi almış olsan boya badana derken 20 bin masraf sıfır fiyatına geliyo
aylık 3 bin tl ye yakın parayı ödemek her babayiğidin harcı değil.Merhaba hanımlar,
Uzun zamandır giremedim şifremi unutmuştum bugün yönetime ulaştım öylelikle giriş yaptım
Hemen konuya giriyorum
Biz ev alcaz inşallah Allah nasip ederse
Evi mecbur almak zorundayız köyde oturuyoruz oturduğumuz ev amcamın üstüne
Ev yaptırcaz diye malzeme almıştık evi yaptırcağımız arsa da amcamın üstüne çıktı biz kaldık ortada
Şimdi baktığımız ev sıfır fiyatı 225 bin mutfak dolabı falan yok ama
Şuanda inşaat halinde yaza kredi aşamasına gelir
biz zorlarsak 70 bin falan nakit verebiliyoruz gerisi kredi olacak 155 bin çeksek 10 sene vadeli geri ödemesi 300 bin aylık taksit 2.400 olacak şekilde
Yalnız babamın şaunda ödediği 1 kredisi daha var oda aylık 1.000 tl ödüyo 18 ayı var daha şimdi onu yapılandırırım 500 öderim diyo ee oda o zaman 3 sene sonra bitecek
Baabam hem ev kredisi ödeyip hem diğer krediyi ödediği zaman biz nasıl geçincez
Ben asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum babam evi sen geçindirceksin ev alcaz herkes bişeylere katlancak diyo
1-2 sene sıkıntı çekeriz diyo
Tamam hadi evi ben geçindircem de asgari ücretle hangi birini yapcam
Diyorum ki evin tapu masrafı var 8-9 bin mutfak dolabı ıvır zıvır en az 20 bin lazım onu hangi parayla yapcaz
Allah kolaylığını verir diyorlar taam verir de çok korkuyorum ben
Annem temizliğe giderim sonuçta merkezde oturcaz diyo ama ya gidemezse şans işi biraz
Böyle hikayesi olan varsa bi nebze içimi rahatlatsın nolur
Yarın sözleşme imzalycaz ve ben çok korkyorum huzursuzum sanki içime öküz oturmuş
Ya üstesinden gelemezsek diye düşün düşün yedim bitirdim kendimi
He bide şuanda peşinatımız 10 bin tl yarın onu vercez firmaya
babamın elinde köye ev yaptırcaz diye almış oolduğu dmeir beton var onları da elinden çıkarması lazım bide kendi firmasından çıktı girdi yapıp tazminat alacak 30-35 bin civarı
Firmaya 20 şubata kadar 60 bin peşinat vermiş olcaz dedik adam da tamam senet yazarız o zaman dedi 50 bin senet yazacak ya bi aksilik çıkarsa diye korkuyorum
Bu arada bulduğumuz evin fiyatı 1 haftaya 250 bin olacak ve sıfır eve göre çok uygun bence
Uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin
sözleşme babanın adına olsun.Sözleşmeyi ben imzalıcam evet yarın imzalarız dedik .
Evet biz hiç böyle büyük taksitler altına grmedik bu kadar borç ödemedik
Zaten ben bayağı yıpranca farkındayım inşallah alnımızın akıyla üstesinden geliriz varsın ben yıpranayım
Benm korkum tek başıma benim maaşımın yetemeyeceğini düşünmem zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?