• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlü müyüm değil miyim ?

Bence bir yıl erteleyin her şeyi zaten virüs var düşünceniz oturur belki. Bana sözlünüz bencil geldi. Çok iyi bir maaşı yokmuş sonuçta sizin yanınıza gelebilirdi pekala. Ben eşimin yanına geldim ama işim olsaydı senin yanına gelmek istiyordum diyen kendiydi. İst. sonrası Ankara size küçük gelebilir. İş de bulamazsınız öyle kolay kolay. Meslek önemli pişman olursunuz bıraktığınıza.

Korona var ,1 yil erteleyin ,kimse icin hayatinizi degistirmeyin ,size daha iyi imkanlar vermeyecek bu evlilik,ayrilmakda lazim bazen

Ne is yapiyorsunuz? Mesleginiz nedir? Ona gore cevap vereyim. Ankarada da var olan bir sektor mu? Sadece Istanbula mi ozgu bir mesleginiz var? Es adayinizin meslegi isi nedir? O veya siz yer degistiremeyecek durumda misiniz? Sehir degisikligi konularini cok cok once konusup karara baglamaliydiniz ondan sonra evlilik yoluna girmeliydiniz bence
Ben özel bir şirkette Halkla ilişkiler müdürüyüm. Aslında yaşım küçük olmasına rağmen şansım yaver gitti diyelim 5800 TL alıyorum. Mesailerin hariç nişanlım ise kozmetik firmasının e-ticaretini yönetiyor. Yani o da devlet memuru değil bende.

3 ulke degistirdim, nerede dogdugun degil nerede doydugun.

Sartlar degisti ise istanbulda yasamak da dusunulebilir. Sahsen ben ankarayi cok severim, tercihim orasi olurdu. Ama iste ikinizin de mesleginizi yapabiliyor olmaniz onemli sehir secerken. Aceleye gerek yok, evinin yeni gelini psikolojisine zaten hic sokmayin kendinizi. Siz mutlu bir yuva kurmak isteyen bir bireysiniz, ve Elinizden geleni yapacaksiniz ama asla kendinizden vazgecmeyeceksiniz. En onemlisi o cunku.

Yerinizde olsam once isimi ayarlarim ankarayi tasinacaksam da.
Ankara’da kimseyi bilmiyorum tanımıyorum ve iş bulma olasılığı düşük bir memleket işsiz kalırsam ya hayatım şimdikinden daha kötü olursa maddi sıkıntılar olunca aşk bitiyor sevgi bitiyor deniliyor

Ben konu sahibine birkaç soru sordum gelince cevaplayacaktır.
Tabi ki kariyer? önemli ama bu kariyer zincir marketler kasiyerlikten müdürlüğe , mağaza müdürlüğü gibi birseyse maaş 2kda 3-3,5k ya çıktıysa ..bu yerlerin tüm Türkiye'de olduğunu isterse aynı şekilde Ankara'da da devam edebileceği bariz.
Ama ben konu sahibinin kariyer planlamadan çok erkek arkadaşıyla ilgili kafasındaki +/_ lerden dolayı kararsız kaldığını ,bu yüzden kariyer konusunu öne sürerek bitirmeyi daha uygun olarak gördüğünü tahmin ediyorum.
Ama gerçekten bir anda parlayan büyük bir kariyer ve önünde duran bir sözlü durumu bu konuda %1lik bir ihtimal
aslında bitirmek istemiyorum evlilik beni korkutuyor

her bir planı benim üzerime kurulu

Dediğiniz kişi sizin müdür olarak atandığınız ve sevdiğiniz işi bir süre desteklemek için bile İstanbul’a gelmiyor. Söyledikleriniz birbiri ile çelişiyor. Siz işsiz, her şeyi geride bırakıp onun için başka bir yere gideceksiniz ama o size bunu sağlamayacak...

Ben özel bir şirkette Halkla ilişkiler müdürüyüm. Aslında yaşım küçük olmasına rağmen şansım yaver gitti diyelim 5800 TL alıyorum. Mesailerin hariç nişanlım ise kozmetik firmasının e-ticaretini yönetiyor. Yani o da devlet memuru değil bende.
E dolayisiyla ikiniz de sehir degistirebilirsiniz. O da sizin sehrinize gelebilir,siz de onunkine gidebilirsiniz. Ama bu konuda anlasmak icin cok gec kalmissiniz. Oturun bir an once karara baglayin,anlasamazsaniz da ayrilirsiniz.

9 aydır sözlüsün 3 ay sonra evli olcan :D hani nişanlılık yok mu :D ayrılın demeyin demişsin korkuyorum demişsin onunla evlilik düşünemiyorum demişsin 4 sene boyunca uzak yere taşınmayı istemediğini düşünmedin de bu zaman mı düşünmeye başladın. bilemedim hayırlısı olsun.

Peki o istanbula gelse is durumu ne olacak?
Bu sefer evlenip adami istanbula getirip 2 ay sonra esim calismiyor konusu acmaniz da cok olasi.

Baştan oraya giderim isi bırakirim diye dusunerek bu yola girmissiniz.
O zaman nasıl gecinmeyi dusunmustunuz? Suan ankarada is bulabilme ihtimaliniz yok mu? Deneyimli insanin is bulabilmesi cok zor olmaz bir cok sektorde. Siz ki mudurluk teklifi alacak kadar Iyiyseniz...

Hesapsiz plansiz mi giriştiniz bu ise?
Oyleyse konusun. Ben ölçüp tartmadan ankaraya gelirim demistim yapamayacagim diyin.

Lütfen kimse için işinizi bırakmayın. Çevrem bunu yapan, sonra da delicesine pişman olan kadınlar ile dolu. Eğer evliliğiniz böyle başlarsa böyle gidecek ve ömür boyu fedakarlık yapmak zorunda kalan taraf siz olacaksınız.

Ayrıca şu an ekmek aslanın ağzında, işsizlik diz boyu. Çok zor bilmediğiniz bir şehirde yeni bir iş bulmak.

Yaşınız çok genç. Ayrılmayın ama evliliği erteleyin.1-2 sene, şimdiki iş yerinizde terfi aldığınız pozisyonda çalışıp deneyim edinin. Ankara'da, İstanbul'da ki işinizin muadili olabilecek bir iş bulduğunuzda ya da nişanlınız İstanbul'da bir iş bulduğunda bir araya gelirsiniz. Yok ben bunu kabul etmem derse de kendisi bilir, söz konusu fedakarlıksa herkes yapacak, yok öyle...

Hanımlar merhaba Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim.
24 yaşındayım Ben istanbulda yaşıyorum sözlüm Ankara’da . Üniversite zamanında sevgili olup daha sonra ayrılmıştık bir dönem sonra okul bitince tekrar denemek istedik. Tabi içimde daima bir ukteydi kendisi çok seviyordum.Bundan 2 sene önce evlilik teklifi aldım geçen sene ise sözlendim o zamanlar özel bir firmada asgari ücretle çalışıyordum yani İstanbul’da kalmam için işi bahane etmiyordum onun yaşadığı yerde yaşamak istiyordum. Sonra Ocak ayında müdürlük teklifi aldım. İşler değişti sözlüm kesinlikle İstanbul’da yaşayamayacağını söyledi.Düğünüme 3 ay var ve ben gün geçtikçe daha çok arada kalıyorum onu çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum çok iyi niyetli her bir planı benim üzerime kurulu bir adam ama bi yandan ise yeni bir şehir düşüncesi beni çok kötü etkiliyor hazır olmadığımı düşünüyorum işimi bırakmak istemiyorum. Hatta onunda buraya gelmesini istemiyorum bu bile beni korkutuyor birinin sorumluluğu altına girmek Benim için herşeyi bırakıp gelecek korkusu. Kısaca ne yapacağımı bilmiyorum aşk mı kariyer mi arasında gidip geliyorum evlilik beni çok korkutuyor evinin yenigelini olmak beni korkutuyor ben güçlü bir kadın olmak istiyorum farklı bir şehirde hiç bilmediğim yerde nasıl olacak onu bilmiyorum kendimi sözlü evlilik hazırlığı yapan biri olarak görmüyorum ayrıca sözlümle sevgili olmaktan çok mutlu oluyorum ana evlilik konusu geçince içimde istemsiz derece de bir korku kaplıyor. Sözlüm çalıştığı yerden asgarinin üzerinde maaş alıyor şimdiden ben o parayla nasıl geçincez korkusuyla başbaşa kalıyorum. Nolur bana aklına yatmıyorsa ayrıl demeyin herşey o kadar basit değil biliyorsunuz sizde. Belki de annemle babamın yaşadığı evlilik hayatına şahitlik etmemdir mutlu bir ailenin çocuğu değilim . Babam başka yerde yaşıyor biz başka yerde. çok çaresizim lütfen bana yardımcı olun...
Mesele evlilik falan değil senin iş anlamında yükselip onu düşük görmen 🤣🤣🤣samimi ol biraz...Ama o işinde garantisi yok söyleyeyim yani çok güvenme... Güvenirde gerçekten sevdiğin iyi birini bu uğurda kaybedersen ilerde ne işin olur ne böyle biri.

Ankara da iş imkanları kısıtlı maaşlar da İstanbul gibi değil. Sözlünüzün İstanbul’da iş bulma şansı çok daha fazla bu şartlar altında. Ama başta Ankara’ya gitmek üzerine konuştuğunuz için sözlünüz de hayatında değişiklik yapmak istemiyor, tatlı tatlı işleyeceksiniz başka yolu yok sanki

Aslında bu noktaya onun baskısı neticesinde geldik. Hemen herşeyin olmasını istediği için geldik kendi derdimi açıkladığım zaman ise sen beni sevmiyorsun oluyor erkeklerin direk bakış açısını bilirsiniz benim aklımda seneye yapmak uzatabildiğim kadar uzatma duygusu var buna anlam veremiyorum

Sizi kırmak istemem ama benim eski sevgilim de sizin gibi düşünüyordu. Sorunun ben olmadığımı biliyordum adam bildiğin evlilikten korkuyordu ki 6 yıllık bir ilişkiden bahsediyorum. Onun da çocukluğu iyi geçmemiş... Ben ona içindeki problemleri çözmesi için psikologa gitmesini tavsiye etmiştim. Size de ediyorum çünkü sizi seven sizin de sevdiğiniz bir insanı belki de gereksiz korkularınız nedeniyle kaybedeceksiniz. Ama bunu yerine yardım alsanız hem cozemediginiz sorunlarınızı çözüp hem de gelecekteki mutluluğunuza engel olan şeyleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Bence hem sizin için hem de ilişkiniz için bu korkularınızın kaynağını bulmak ve üstesinden gelmek olmalı. İnşallah bunu siz başarabilirsiniz

24 yaşındayım Ben istanbulda yaşıyorum sözlüm Ankara’da . Üniversite zamanında sevgili olup daha sonra ayrılmıştık bir dönem sonra okul bitince tekrar denemek istedik. Tabi içimde daima bir ukteydi kendisi çok seviyordum.Bundan 2 sene önce evlilik teklifi aldım geçen sene ise sözlendim o zamanlar özel bir firmada asgari ücretle çalışıyordum yani İstanbul’da kalmam için işi bahane etmiyordum onun yaşadığı yerde yaşamak istiyordum. Sonra Ocak ayında müdürlük teklifi aldım. İşler değişti sözlüm kesinlikle İstanbul’da yaşayamayacağını söyledi.Düğünüme 3 ay var ve ben gün geçtikçe daha çok arada kalıyorum onu çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum çok iyi niyetli her bir planı benim üzerime kurulu bir adam ama bi yandan ise yeni bir şehir düşüncesi beni çok kötü etkiliyor hazır olmadığımı düşünüyorum işimi bırakmak istemiyorum. Hatta onunda buraya gelmesini istemiyorum bu bile beni korkutuyor birinin sorumluluğu altına girmek Benim için herşeyi bırakıp gelecek korkusu. Kısaca ne yapacağımı bilmiyorum aşk mı kariyer mi arasında gidip geliyorum evlilik beni çok korkutuyor evinin yenigelini olmak beni korkutuyor ben güçlü bir kadın olmak istiyorum farklı bir şehirde hiç bilmediğim yerde nasıl olacak onu bilmiyorum kendimi sözlü evlilik hazırlığı yapan biri olarak görmüyorum ayrıca sözlümle sevgili olmaktan çok mutlu oluyorum ana evlilik konusu geçince içimde istemsiz derece de bir korku kaplıyor. Sözlüm çalıştığı yerden asgarinin üzerinde maaş alıyor şimdiden ben o parayla nasıl geçincez korkusuyla başbaşa kalıyorum. Nolur bana aklına yatmıyorsa ayrıl demeyin herşey o kadar basit değil biliyorsunuz sizde. Belki de annemle babamın yaşadığı evlilik hayatına şahitlik etmemdir mutlu bir ailenin çocuğu değilim . Babam başka yerde yaşıyor biz başka yerde. çok çaresizim lütfen bana yardımcı olun...
Canım ben istanbuldan ankaraya gelin geldim ve inan ankara özel sektör anlamımda ölü. İstanbulda güzel bir işim vardı ve donanımlı oldugum halde burada 2 senedir iş yok. Kpss hazırlanıyorum mecbur. Çok seviyorsan evet evlen ama iyi düşün.

ben de sizin gibi farklı şehir düşüncesinden hep korkmuşumdur. benim eşim daha sözlü bile değilken tayinini benim yaşadığım şehre aldırıp yanıma gelmişti. bu kadar söylüyorum. size dayatılan birşey varsa ve yapmak istemiyorsanız yapmayın. orta yolu da bulamıyorsanız herkes kendi yoluna.

Sizin müdürlük işi olmadan kararlar verilmiş sonra da iş rayından çıkmış. Yaşınız genç, iyi düşünün. Zaten yaza düğünler yaş! Uzatabiliyorsanız uzatın. Yok uzatamıyorsanız ‘kariyer mi, aşk mı?’ ikileminin cevabını siz verebilirsiniz ancak!!
Ben olsam sonuna kadar kariyeri seçer, ayrıl derdim ama ayrıl demeyin yazmışsın o yüzden susuyorum. :sus:

Bu arada buradaki kariyerinizi bırakıp giderseniz ileride ona bunu sürekli hatırlatıp yüzüne vurursunuz gibi geliyor bana...

hayatınızda nişanlınız mı daha kalıcı bir role sahip yoksa muhtemel işiniz mi? iş, hayalini kurudğunuz bir iş mi ya da hayalinize sizi taşıyacak bir iş mi? ya da 50 sene sonra kendinizi bu kişiyle birlikte görebiliyor musunuz?

benim görüşüm, her şey bir şekilde yolunu buluyor ve olacağına varıyor. hangi seçenek sizi daha mutlu edeccekse onu seçin.

Back