• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bana fikirlerinizi söyler misiniz ?

Biz de kira ödemiyorduk. Nişanlıyken almıştık. Ama bizim avantajımız ev fiyatları normal faizler de düşüktü. Yani biz 0,74 oranıyla çektik şu anda ortalama 1,25 sanırım.

Ben de o kısma vurgu yaptım aslında sonradan. Babasının hesabı net değil. Bodoslama giriyor ve sadece konu sahibine güveniyor.
Aynen öyle,

maaş 1600 banka kredi taksidi 2400.

Bu hesaba göre annesinin ve kız kardeşinin de hemen işe girip para kazanması gerekiyor, iş bulamazsa ne olacak değil mi? Dışardan bir şişe su bile almamaları lazım.

Parasız geZmek çok çetin sınavdır, bak daha önce konu açmıştın, evi ben geçindiriyorum hiçbir şeye yetemiyorum cebime para kalmıyor diye, babanın size zerre faydası yoktu. Bundan sonra tüm bunların üstüne bir de ev taksidi eklenecek, nasıl olacak kelebek?

Ya beni sıkıntı bastı düşününce, sen de hala ben yıpransam da olur diyorsun.

Sevgilinin de olumlu bakacağını hiç sanmıyorum.

Amin inşallah ,
Evlilik ertelenir bir şekilde babam 1-2 sene zorlanırız diyo en azından annem o ortama adapte olana kadar falan
İşsiz kalırsam vay halimize ama bu sartlar altında çok işsiz kalsam gider cafe de mağazada falan çalışırım mecburen
sakincasi yoksa eve giren parayı ve olacak masrafları belirtebilirseniz daha mantıklı cevaplar verebiliriz. evlilik ertelenir de ev kredisi 10 sene değil mi ve babanız size güveniyor tamamen?

Bu kızcağız "hayır "demeyi bilmediği için ailecek maddi manevi kıza yuklenmisler. Güçlü bir karakter oturtmak için çok zorlu sınavları var önünde. Burdaki tecrübeli hanımlar anlatmaya çalışıyor ama anlayamayacak kadar iyimser ve tecrübesiz. Aç kalarak hayatta sorumluluk almanın ne demek olduğunu öğrenecek. Babasının imzalamak için poposunun yemediği sözleşmeyi imzalayarak sonun başlangıcına koşar adım gidiyor...

Baban şimdiye kadar bi ev sahibi olmalıydı, aklı neredeymiş ev yaptırcam diye alet edevat alıyo arsa kardeşinin haberi yok adamın, mabadından haberi yok derler ya tövbe estağfurullah, sizi evlat diye değil gelir kapısı diye yapmış adam evlensen de kurtulamazsin bir baba ağırlığı göremiyorum ben babanda

Babam neye güvenerek bunları söylüyor bende bilmiyorum ama güvendiği ve güvenebileceği hiçbir şey yok onu biliyorum
Annen çalışır diyo sürekli
İyi çalışır da ya çalışmaazsa ne olacak
Ayyy içim şişti valla heves falan kalmadı bende

Bugüne kadar calismamis annen bugün mü calisacak????

Hiç değmez yıllarca yaşayacağınız sıkıntıya. Lokmanı sayıyorsan, evde huzursuzluğun varsa, kendine zerre bişey alamayacaksan, para imanın olacaksa eve sahip olmanın ne anlamı var? Ver kirayı kafan rahat olsun. Elin rahatlayınca elbet bir fırsat gelir.

Babam yıllarca ev almadı. Ben çocuklarıma sunduğum bu hayatı sunamazsam, eşime, çocuklarıma istediğini alamazsam, yüzlerini eğersem, lokmamın hesabını yaparsam, başımdaki çatı benim olmuş neye yarar, diye. Daha sonraları en iyileri nasip oldu kendisine. İyi ki de öyle oldu. Dolu dolu çocukluk ve gençlik yaşattı bize.

Bide düsün.

Baban yasi belli adam allah korusun yarin calisamayacak olsa ne olacak???? Sokakta mi kalacaksiniz?

Kücük kiz kardesin vardi. O liseyi bitirince okumayacak mi? Oda mi ise girip calisacak?

Hem hangi banka 1600 geliri olan birine 2400 lük kredi verir??? Firmaya verdiginiz paradan da olacaksiniz.

Vallahi büyük cesaret.
Ayağınızı yorganınıa göre uzatmalısınız, 225 binlik ev yerine 150-170 bin civarı almak daha mantıklı sanki.(gerçi 15 yıllık evler bile evler 200000 den başlıyor demişsiniz, hangi ilçeymiş bu merak ettim)
Allah korusun siz işten çıkartılırsanız, ya da babanız hastalanıp işe gidemezse ne olacak?
Moralinizi de bozmak istemiyorum ama mantıklı kararlar almanız için her olasılığı düşünmeniz gerekir.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz tutar peşinat haricinde çok yüksek. Uzun vadeli borçların altına girme taraftarı değilim. Kişisel görüşümdür ilerleyen dönemlerde emlak sektöründe ciddi revizyon olacak ve bu fiyatlar aşağılara inecektir. 100 e mal edilip 200 e satma devrinin önümüzdeki 5 yıl içerisinde ciddi bir emlak krizine neden olacağını düşünüyorum. Hiçbir zaman uzun vadeli planlar aksamadan ilerlemez. Acil bir durum olabilir para ihtiyacı doğabilir ya da para çıkışı söz konusu olabilir bu tarz durumlarda ödeme planında aksamalar olabilir.

Eski konularınızdan hatırladığım kadarı ile babanız 3000 TL maaş alıyordu, siz 1600 TL.

Zaten babanızın ödediği 1000TL kredi varmış, geriye kalır 2000 TL.

Ev kredisi aylık 2400 TL diyorsunuz, bu durumda ev kredisi için babanıza 400 TL destek vermeniz gerekir.

Elinize kalır 1200 TL, tüm aile bu para ile nasıl geçinecek(elektrik, su, mutfak, ısınma)?

Bir de ailenizden sakladığınız kyk geri ödemesi vardı, bu durumda onu nasıl ödeyeceksiniz?

Bir de neden sözleşmeyi babanız değil de siz imzalıyorsunuz?

adamlar yalan soyluyor bir hafta sonra 230 bin olmuş falan filan ...ben olsam imzalamam acik net soyluyorum ...hele 10 yilliksa o stresle yasayamam.ayrica evi alacaginizi kisiler saglammi ? ortada ev yok para yok siz ne yapiyrosunuz ben cozemedm...konu sahibi sizi aceleye getirmye calisiyorlar ben olsam imzalamam kimsede zorlayamaz..ceker giderim o evden...1+0 evde kira veririm bu borca girmem

borcun altına girip Allah kolaylık verr demek bana sacma geliyor . ki bu borc fazili birde.

evlilik ne olacak yarın birgün?

Bence daha uygun fiyatlı bir ev bulun. Bu fiyat çok fazla. Krediler çok yüksek. Babanızın ödediği diğer kredi ne kredisi?

5 yıllığı bırakın 15 yıllık evler 180-190 civarı burda bide her tarafı dökülüyor o evi almış olsan boya badana derken 20 bin masraf sıfır fiyatına geliyo

Kelebek sen mi imzalayacaksin? Ya daha 22 yaşındasın. Para stresiyle yaşamak iğrenç. O kadar çalışıp kendi paranla gönül rahatlığıyla bir şey alamayacaksin. Hep borç borç. Tamamen havada planlar. Kardeşin kaç yaşında üniversiteye gitmek istemeyecek mı? 1600 TL maaşla neyi karşılaşacaksın? Belki bencilce ama bu senin değil babanın sorunu. Tamamen sana yıkıp senin hayatını da ipotek altına alıyor

Merhaba hanımlar,
Uzun zamandır giremedim şifremi unutmuştum bugün yönetime ulaştım öylelikle giriş yaptım
Hemen konuya giriyorum
Biz ev alcaz inşallah Allah nasip ederse
Evi mecbur almak zorundayız köyde oturuyoruz oturduğumuz ev amcamın üstüne
Ev yaptırcaz diye malzeme almıştık evi yaptırcağımız arsa da amcamın üstüne çıktı biz kaldık ortada

Şimdi baktığımız ev sıfır fiyatı 225 bin mutfak dolabı falan yok ama
Şuanda inşaat halinde yaza kredi aşamasına gelir
biz zorlarsak 70 bin falan nakit verebiliyoruz gerisi kredi olacak 155 bin çeksek 10 sene vadeli geri ödemesi 300 bin aylık taksit 2.400 olacak şekilde
Yalnız babamın şaunda ödediği 1 kredisi daha var oda aylık 1.000 tl ödüyo 18 ayı var daha şimdi onu yapılandırırım 500 öderim diyo ee oda o zaman 3 sene sonra bitecek

Baabam hem ev kredisi ödeyip hem diğer krediyi ödediği zaman biz nasıl geçincez
Ben asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum babam evi sen geçindirceksin ev alcaz herkes bişeylere katlancak diyo
1-2 sene sıkıntı çekeriz diyo
Tamam hadi evi ben geçindircem de asgari ücretle hangi birini yapcam
Diyorum ki evin tapu masrafı var 8-9 bin mutfak dolabı ıvır zıvır en az 20 bin lazım onu hangi parayla yapcaz
Allah kolaylığını verir diyorlar taam verir de çok korkuyorum ben
Annem temizliğe giderim sonuçta merkezde oturcaz diyo ama ya gidemezse şans işi biraz

Böyle hikayesi olan varsa bi nebze içimi rahatlatsın nolur
Yarın sözleşme imzalycaz ve ben çok korkyorum huzursuzum sanki içime öküz oturmuş
Ya üstesinden gelemezsek diye düşün düşün yedim bitirdim kendimi

He bide şuanda peşinatımız 10 bin tl yarın onu vercez firmaya
babamın elinde köye ev yaptırcaz diye almış oolduğu dmeir beton var onları da elinden çıkarması lazım bide kendi firmasından çıktı girdi yapıp tazminat alacak 30-35 bin civarı
Firmaya 20 şubata kadar 60 bin peşinat vermiş olcaz dedik adam da tamam senet yazarız o zaman dedi 50 bin senet yazacak ya bi aksilik çıkarsa diye korkuyorum
Bu arada bulduğumuz evin fiyatı 1 haftaya 250 bin olacak ve sıfır eve göre çok uygun bence

Uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin
aylık 3 bin tl ye yakın parayı ödemek her babayiğidin harcı değil.

kirada otursanız daha iyi.

Sözleşmeyi ben imzalıcam evet yarın imzalarız dedik .
Evet biz hiç böyle büyük taksitler altına grmedik bu kadar borç ödemedik
Zaten ben bayağı yıpranca farkındayım inşallah alnımızın akıyla üstesinden geliriz varsın ben yıpranayım
Benm korkum tek başıma benim maaşımın yetemeyeceğini düşünmem zaten
sözleşme babanın adına olsun.
genç yaşta yakma kendini.

Hayaller aleminde yasiyorsunuz. Ailecek sifir mantik. Annen calisir oderiz diyormus. Anne doktor sanki 10bin lira maas alacak. Temizlige gidecek diyorsunuz. Bi ay 1000 lira kazanir uc ay hic is cikmaz belki iki ay ust uste is cikmaz. Nasil guvenirsiniz nasil her sey gulluk gulistanlik ilerlicek gibi dusunursunuz. 3000 liraya yakin ev taksidi ne demek. Oturmayin kardesim kendi eviniz de olmayiversin. Eski evler 180bin, 250ye sifiri var o zaman sifir alalim diyorsunuz arada 70bin lira fark var 70 bin ne demek. 20 liradan bahsediyorsunuz sanki. Arkadasim 10 bin lirayi dusunsene bi senin kac aylik maasin ediyor? Para kucumsemeden once oturun az hesap kitap yapin.

kredi ile degil galiba adamlara odeyecek parayi. sozlesme senet birseyler imzalatip 10 yil sömürcekler.

Back