• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlü müyüm değil miyim ?

Aynı duyguları yaşamışız ben çalışmıyordum ama Ankara'dan İstanbul'a gidecektim. Sevgili olarak devam ederim mutluyum ama iş evlilik konusuna gelince piskolojim alt üst oldu ben bunun evliliğe hazır olmamakla ilgili olduğunu düşünüyorum.

9 aydır sözlüsün 3 ay sonra evli olcan :KK70: hani nişanlılık yok mu :KK70: ayrılın demeyin demişsin korkuyorum demişsin onunla evlilik düşünemiyorum demişsin 4 sene boyunca uzak yere taşınmayı istemediğini düşünmedin de bu zaman mı düşünmeye başladın. bilemedim hayırlısı olsun.
Nişanım korona virüsü sebebiyle ertelendi hanımefendi dediğim gibi iş durumu belli olduğundan beri korkularım başladı

hayatınızda nişanlınız mı daha kalıcı bir role sahip yoksa muhtemel işiniz mi? iş, hayalini kurudğunuz bir iş mi ya da hayalinize sizi taşıyacak bir iş mi? ya da 50 sene sonra kendinizi bu kişiyle birlikte görebiliyor musunuz?

benim görüşüm, her şey bir şekilde yolunu buluyor ve olacağına varıyor. hangi seçenek sizi daha mutlu edeccekse onu seçin.
Şöyle ki ben bu durumu kendisine bildirdiğim zaman bana demişti ki özel sektör ne olacağı belli değil bir bakmışsın iflas edilmiş biz sürekli düzen değiştiremeyiz demişti ve bu konuda kadınlar daha fedakar bilirsiniz erkeği bulunduğun ortamdan ayrırsan işler iyi gitmezse bununda sorumlusu ben olacağım o yüzden korkuyorum

Lütfen kimse için işinizi bırakmayın. Çevrem bunu yapan, sonra da delicesine pişman olan kadınlar ile dolu. Eğer evliliğiniz böyle başlarsa böyle gidecek ve ömür boyu fedakarlık yapmak zorunda kalan taraf siz olacaksınız.

Ayrıca şu an ekmek aslanın ağzında, işsizlik diz boyu. Çok zor bilmediğiniz bir şehirde yeni bir iş bulmak.

Yaşınız çok genç. Ayrılmayın ama evliliği erteleyin.1-2 sene, şimdiki iş yerinizde terfi aldığınız pozisyonda çalışıp deneyim edinin. Ankara'da, İstanbul'da ki işinizin muadili olabilecek bir iş bulduğunuzda ya da nişanlınız İstanbul'da bir iş bulduğunda bir araya gelirsiniz. Yok ben bunu kabul etmem derse de kendisi bilir, söz konusu fedakarlıksa herkes yapacak, yok öyle...
Aslında ertelemeyi çok düşündüm ama söyleyemiyorum sebebi ise yanlış anlaşılırım diye düşünüyorum sen bu evliliği istemiyorsun olacak neticesinde Sözlümünde hevesini kırmak istemiyorum

Bu soruyu soruyorsanız içinize sinmeyen bir şeyler vardır.
Yaşım 28 ama etrafımda evlenen insanlardan gördüğüm şu ki içine sinmeden evlenene ya ayrıldı yada zor zoruna evliliklerini yürütüyorlar.
Ya kendilerine problem yapıp psikolojik rahatsızlanıyorlar yada eşlerine senin için şunu yaptım modu ile eziyet ediyorlar.
İnsanlar birbirine huzur olmalı, yuva olmalı. Emin değilseniz bu hastalığı bahane edip biraz ileriye atın.

Şöyle ki ben bu durumu kendisine bildirdiğim zaman bana demişti ki özel sektör ne olacağı belli değil bir bakmışsın iflas edilmiş biz sürekli düzen değiştiremeyiz demişti ve bu konuda kadınlar daha fedakar bilirsiniz erkeği bulunduğun ortamdan ayrırsan işler iyi gitmezse bununda sorumlusu ben olacağım o yüzden korkuyorum

e evlilik de öyle. bir bakmışsın evlenmişsin bir bakmışsın boşanmışsın. neyin garantisi var ki? aynı şekilde siz de istemediğiniz bir yerde yaşarsanız sorumlusu sevgiliniz olacak.

aynı ikilemde yakın zamanda ben de kalacağım, aslında benzer bir noktadayım. bndan 4 5 yıl önce daha safken sevgilim için kesinlikle şehir değiştirir, onun olduğu şehirde yüksek lisans yapardım. artık fedakarlık konusunda bu kadar bonkör değilim. içinize ne siniyorsa onu yapın.

Hanımlar merhaba Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim.
24 yaşındayım Ben istanbulda yaşıyorum sözlüm Ankara’da . Üniversite zamanında sevgili olup daha sonra ayrılmıştık bir dönem sonra okul bitince tekrar denemek istedik. Tabi içimde daima bir ukteydi kendisi çok seviyordum.Bundan 2 sene önce evlilik teklifi aldım geçen sene ise sözlendim o zamanlar özel bir firmada asgari ücretle çalışıyordum yani İstanbul’da kalmam için işi bahane etmiyordum onun yaşadığı yerde yaşamak istiyordum. Sonra Ocak ayında müdürlük teklifi aldım. İşler değişti sözlüm kesinlikle İstanbul’da yaşayamayacağını söyledi.Düğünüme 3 ay var ve ben gün geçtikçe daha çok arada kalıyorum onu çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum çok iyi niyetli her bir planı benim üzerime kurulu bir adam ama bi yandan ise yeni bir şehir düşüncesi beni çok kötü etkiliyor hazır olmadığımı düşünüyorum işimi bırakmak istemiyorum. Hatta onunda buraya gelmesini istemiyorum bu bile beni korkutuyor birinin sorumluluğu altına girmek Benim için herşeyi bırakıp gelecek korkusu. Kısaca ne yapacağımı bilmiyorum aşk mı kariyer mi arasında gidip geliyorum evlilik beni çok korkutuyor evinin yenigelini olmak beni korkutuyor ben güçlü bir kadın olmak istiyorum farklı bir şehirde hiç bilmediğim yerde nasıl olacak onu bilmiyorum kendimi sözlü evlilik hazırlığı yapan biri olarak görmüyorum ayrıca sözlümle sevgili olmaktan çok mutlu oluyorum ana evlilik konusu geçince içimde istemsiz derece de bir korku kaplıyor. Sözlüm çalıştığı yerden asgarinin üzerinde maaş alıyor şimdiden ben o parayla nasıl geçincez korkusuyla başbaşa kalıyorum. Nolur bana aklına yatmıyorsa ayrıl demeyin herşey o kadar basit değil biliyorsunuz sizde. Belki de annemle babamın yaşadığı evlilik hayatına şahitlik etmemdir mutlu bir ailenin çocuğu değilim . Babam başka yerde yaşıyor biz başka yerde. çok çaresizim lütfen bana yardımcı olun...
Doğma büyüme İstanbul’luyum.Tayin icabı hayatımda ilk kez farklı br şehirde yaşamaya başladım.İlk başta sizin gibi çok korkularım oldu hiç uyuyamıyordum bile .Sonra buraya yerleştim gün geçtikçe burayı o kadar sevdim ve benimsedim ki..İstanbul ‘da artık nasıl yaşayacağım diye düşünüyorum görev sürem bittiğinde.Başka şehirler sizi korkutmasın.Siz güçlü olmak istiyorum demişsiniz ya o zaman cesur olun yeniliklere kapınızı açın.Hele de seviyorsanız,aşk ve sevgi için neler yapılmaz..

hanımlar her bir değerli yorumunuz İçin çok ama çok teşekkür ederim. Bi terapistten yardım almak istiyorum belki de çocukluğumla veya da yaşadığım şeylerle alakalı bunları düşünüyor kafamda kuruyor ve mutsuz olacağım düşüncesini yaşıyorum. Yakın tarihte gidip uzmandan yardım alacağım hem burda da bir neticeye bağlarım diye düşünüyorum. Sözlümle de korona virüsü nedeniyle düğünü ertelemek istediğimi konuşacağım yine buraya sizlere bilgi veririm çok teşekkür ederim ♥️

e evlilik de öyle. bir bakmışsın evlenmişsin bir bakmışsın boşanmışsın. neyin garantisi var ki? aynı şekilde siz de istemediğiniz bir yerde yaşarsanız sorumlusu sevgiliniz olacak.

aynı ikilemde yakın zamanda ben de kalacağım, aslında benzer bir noktadayım. bndan 4 5 yıl önce daha safken sevgilim için kesinlikle şehir değiştirir, onun olduğu şehirde yüksek lisans yapardım. artık fedakarlık konusunda bu kadar bonkör değilim. içinize ne siniyorsa onu yapın.
Maalesef aslında ataerkil bir sistemde yaşadığımız İçin bu dayatılmalar oluyor bir kadının yeri erkeğinin yanıdır . Hamile kalana kadar çalış sonra evde otur çocuk büyüt eeee tabi haklı isyanlar bakımsızlık kilo alma evresi değersiz görülme vb. Bi bakıyorsun ki elinde bir bebekle başbaşasın etrafımda sürekli gördüğüm senaryo ne yazık ki Allah yardımcımız olsun

Maalesef aslında ataerkil bir sistemde yaşadığımız İçin bu dayatılmalar oluyor bir kadının yeri erkeğinin yanıdır . Hamile kalana kadar çalış sonra evde otur çocuk büyüt eeee tabi haklı isyanlar bakımsızlık kilo alma evresi değersiz görülme vb. Bi bakıyorsun ki elinde bir bebekle başbaşasın etrafımda sürekli gördüğüm senaryo ne yazık ki Allah yardımcımız olsun

hayatın hakkında yorum ya da tahmin yapmak bana düşmez ama bundan 10 yıl sonraki 34 yaşındaki halin bugünleri düşündüğünde 'keşke içimdeki sesi dinleseydim' demez umarım. evlilik hakkında seninle benzer görüşlere sahibim, yaşlaırmız da benzer, ben 26 yaşındayım. bazen kabuslarımda görürüm hamile olduğumu, 'fiyuv sadece rüyaymış' diyerek uyanırım. düğünü müğünü, pembiş çeyizler gibi şeylerden hiç hazetmem. evlenmek için böyle eklentilere elbet gerek yok, bunlarsız da evlenen bir sürü kişi var ama yine de her anlamda yeni bir ev ve düzen kurmaya hazır olana kadar evliliği değerlendirmeyeceğim bile. bu belki 35, belki 45 yaşıma denk gelir bilemem. istemiyorsan evlenme, soru işaretin varsa kendini bir yola girmek zorunda hissetme. her açıdan. hiç bir eş ya da iş adayı yeri doldurulamaz değil. çok gençsin daha, daha sağlam temelli kararlar vermen için yılların var.

aslinda ben de ankaranin istanbuldan daha yasanacak bir sehir oldugunu dusunuyorum. daha az nüfus var.

ben eşim ile kıta değiştirdim, hic de pisman degilim. hatta tavsiye bile ederim.

yegane sorun bu darboğazda siz ankarada uygun bir iş bulabilecek misiniz? basvuru yaptiniz mi? geri donusler ne alemde?

Bakın eğer seviyorsanız eşinizle yetinip mutlu bir aile olabilcegine inanırsanız şizin için sorun olmaz bu eger onun sizi sevdiğinede eminsen bence ankaraya gitmelisin ankarada çok iyi şartlarda iş bulacagına eminim önemli olan kendine ve sevgili eş adayına güven canım içini rahatlatmak için söyleyim ankara yaşanılıcak yerdir yani korkma kaygı etme güzel şehirdir senin meselen güven güven duyarsan iş te yaparsı aşk da kariyerde çoçuk ta güven yoksa ayrıl ve kendi hayatına yakın birini bulmayı deneye ilirsin

degisikliklere acik olmak lazim.. mekan degistirmek ruha iyi gelebiliyor. ummadiginiz kadar mutlu olabilirisniz hele istanbulun kesmekesinin ardindan ankarada duzenli sakin bir hayat guzel olabilir. ben sevdigimle dunyanin obur ucuna giderim bilemiyorum bu mekan bagimliligini. dusunmenizin bir sebebi de seytan olabilir. seytan acik kapi arar hayirli isi bozmak icin vesvese verir durur. o sebeple hayirli iste acele etmek lazim derler.
Şimdi Ankara'yı seven orada yaşayan muhakkak vardir. Ama deneyimlemis biri olarak İstanbul'dan Ankara'ya taşınmak inanılmaz zorlayıcı. İş sebebi ile 4 ay kalmak zorunda kaldım zamanında ve inanın İstanbul'dan sonra orası eziyet gibi geldi bana. Kendi kişisel deneyimim bu şekilde. Gezmek dışında bir daha Ankara'ya yolumun düşmesini istemem😅 ama neyse büyük konusmayayim. Eğer kafanızda soru işareti varsa zaten olay net demektir. Gerçekten hazır olup istiyor olsanız zaten bunları dusunmezsiniz bile. Neydi o hani iki sevgili arasında kalan adama demişler ya " ilkini çok sevseydin ikincisine bakmazdin" diye😅 o misal. Eğer hazır olsaydınız kafanızda soru işareti olmazdı 😅 çok mu sacmaladm bilemiyorum. Kafalar gıdık tabi bu dönemde 😁

Şimdi Ankara'yı seven orada yaşayan muhakkak vardir. Ama deneyimlemis biri olarak İstanbul'dan Ankara'ya taşınmak inanılmaz zorlayıcı. İş sebebi ile 4 ay kalmak zorunda kaldım zamanında ve inanın İstanbul'dan sonra orası eziyet gibi geldi bana. Kendi kişisel deneyimim bu şekilde. Gezmek dışında bir daha Ankara'ya yolumun düşmesini istemem😅 ama neyse büyük konusmayayim. Eğer kafanızda soru işareti varsa zaten olay net demektir. Gerçekten hazır olup istiyor olsanız zaten bunları dusunmezsiniz bile. Neydi o hani iki sevgili arasında kalan adama demişler ya " ilkini çok sevseydin ikincisine bakmazdin" diye😅 o misal. Eğer hazır olsaydınız kafanızda soru işareti olmazdı 😅 çok mu sacmaladm bilemiyorum. Kafalar gıdık tabi bu dönemde 😁
bence kesinlikle kisisel bir durum.. ankara nin seveni de coktur, istanbul'un kacani da..

bence kesinlikle kisisel bir durum.. ankara nin seveni de coktur, istanbul'un kacani da..
İstanbul'dan da kaçmaya çalışıyorum şu sıralar:) Ankara dışında bir yere tabi ama gerçekten İstanbul'un Türkiye'nin hiç bir şehrinde olmayan bir hoşluğu olduğunu düşünüyorum... Burada yaşayan ve gerçekten gitmeye hazır olmayan bir insan başka yerde yaşayamaz:) anca hazırsa gidebilir

İstanbul'dan da kaçmaya çalışıyorum şu sıralar:) Ankara dışında bir yere tabi ama gerçekten İstanbul'un Türkiye'nin hiç bir şehrinde olmayan bir hoşluğu olduğunu düşünüyorum... Burada yaşayan ve gerçekten gitmeye hazır olmayan bir insan başka yerde yaşayamaz:) anca hazırsa gidebilir
evet istanbul cok guzel bir sehir ancak artik yasanmaz halde. ne kalabalik, ne fiyatlar, ne insani, ne guvenligi.. cocuk yetistirmek istemezdim orada.

Aceleye gerek yok gençsin daha, en önemlisi bu. Evlilik işini kafanda çok büyütmüşsün, sevgilinle Aran nasıl sen ona bak. Herkesin evliliğinin dinamiği kendisine göredir, evlilik şöyle olur yenigelin böyle olur diye düşünme. Sizin evliliğinizin dinamiklerini siz belirleyeceksiniz unutma.

ne iş yapıyorsun bilmiyorum, Ankara’da şimdiden iş başvuruları yapmaya başla.Girebileceğin firmalara bak, araştır en azından.. covid nedeniyle biraz yavaşladı herşey gibi iş alımı başvurular vs.. ama kritik pozisyonlar için online görüşmeler yapılıyor.

seninki ne kadar evlilik korkusu ne kadar gelecek kaygısı bilemedim. Adamı hayatında ne kadar istiyorsun ona odaklan ona göre karar ver bence..

Ankara'da uzun süre iş bulamayacagını ihtimalini de göze alarak gelmelisin gelirsen...Yani bu ihtimal de düşük değil corına sonrası işsizliğin daha da yükseleceği tahmin ediliyor...Sözlünün maaşı düşükmüş kirada olacaksanız geçinme derdiniz olur...İstanbul'da müdür iken Ankara'da eğer çalışmadan yapamam diyen biriysen evde oturup iş arama derdine düşeceğin bir döneme gireceksin...Her gün kariyer sitesine bakmaktan bıkabilirsin, her gecen gun iş ararken umutsuzluğa kapılabilirsin...Çevren ist da çok ise ankarada ilk baslar yalnızlık cekip her gun eşinin işten gelmesini bekleyebilirsin ilk günler sohbet edebilmek için şehre alışıp çevre edinene dek...Ki çalışmadan çevre edinmek zordur...
Bütün bunları göze alarak kararını vermelisin....

Ha yok ben seviyorum nasılsa bigün iş bulurum o güne dek te evliliğin ev hanımı olmanın tadını cıkarırım diyorsan o başka ama seni bu modda göremedim...Ankara İstanbul'dan sonra gözüne cok iyi görünmeyebilir, ikincisi de sözlün seni yeni ortamına alıştıracak sana güzel gösterebilecek kadar hassas, zeki ve empati yapabilen biri değilse, aksam gelip yemekte ne var aksama kadar yan gelip yatıyorsun diyecek bi zihniyette ise ist da müdürdüm burda ne oldum diye kafanı taşlara da vurabilirsin...

Ama 6 yıllık bi ilişkiden kopmak ta kolay değildir...Ben olsam bu kararı şimdi vermezdim...Müdürlüğü biraz yaşar corona olayları tamamen bitene dek kendimi dinler, gercekten bu insanı sevip onla bir hayat gecirip geciremeyecegimi tartardım...

Haa yok benim dayım var ankarada işim hazır olur hamili yakınimdir diyen var diyorsan o ayrı

Son düzenleme:
Back