- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Ben ne üşünceğimi ne yapacağımı bilemez haldeyim gerçektenYa senin ne kadar dangıl dungul bir baban var baba dediğin dağ gibi kızının arkasında durur ama maşallah senin baba çekirge gibi dadandığı yeri kurutacak cinsten,sadece bu değil tüm konularını hatırlıyorum
Se 10 sene kredi ödeyeceksin evlenmek falan sana haram,evi sen geçindireceksin ne demek yahu,birlikte yaslanacaksiniz zahir
Ama o evin de dolabı molabı eksikmiş, bu da demek oluyor ki kafadan bir 10bin daha lazım siZe en az. O nasıl olacak kelebek?Toki bize çıkmıyor şartları uymuyor bize
10-15 yıllık evler 180-190 bin üstelik bakım lazım bayağı kötü durumda içine girilecek evler 200 den başlıyo yani 2. el bile olsa
Babam da o parayı verip de sıfır alırız diyo
Benim derdim 1-2 sene diyo babam bende ona güvenmek istiyoreum neye dayanarak böyle diyo bilmiyorum
Evet zaten eve ben ciddi destek sağlıyodum bu demek oluyo ki artık alışveriş yok özellikle kıyafet falan asla karnımızın doyduğunu hasta olmadığımıza soğukta kalmadığımıza bakcaz demek ki artık
Benim aldığım para neye yeter ki başka
Ben ne üşünceğimi ne yapacağımı bilemez haldeyim gerçekten
Kara kara bu işin üstesinden gelebilir miyiz diye düşünüyorum
Karamsar mıyım acaba diyorum sonra
Hesap kitap yapıyorum işin içinden çıkamıyorum
bekledikçe ev fiyatları alıp başını gidiyoplan hic dusunulerek yapilmamiş sanki kirada oturun 1 2 sene sonra ev alin olmazmi ? eliniz rahata cikinca
Mutfak dolabıyla kalsa iyi tapu için de en az 10 bin lazım bende bunları nasıl ödycez diye düşünüyorum malum babamın cebnde maaştan 5 kuruş kalmayacak ben 1.600 tl ile hangisini birini yapayım onlarda biliyo bunu annem ben çalışırım yavaş yavaş yaparız diyoAma o evin de dolabı molabı eksikmiş, bu da demek oluyor ki kafadan bir 10bin daha lazım siZe en az. O nasıl olacak kelebek?
Krediyi sen mi çekeceksin? Allah rızası için onu bari senin üstüne çekme, sözleşme falan da babanın üstüne olsun. Bak çok başın ağrıyacak bu işin sonunda. En güzel yıllarında parasızlıktan kıvranacaksın. 10 yıl bu 10 yılll! 10 yıl sonra kaç yaşında olacaksın kelebek?
Okudukça ağlayasım geliyor bağır çağırHayatin doğal akışına aykırı diyeyim,yapamazsınız baban hayal görüyo 1 2 sene demiş bide rahat 10 sene aç gezersiniz
Babam neye güvenerek bunları söylüyor bende bilmiyorum ama güvendiği ve güvenebileceği hiçbir şey yok onu biliyorumAsla topraktan girmeyin derim ve bu şartlarda mümkün değil.
Allah “a bunlar krediyle ev aldılar yazık gökten para göndereyim” demeyecek herhalde?
Acil bir şey olsa ne olacak? Evdeki hesap çarşıya uymaz ayrıca siz hiç mi evlenmeyeceksiniz bu 10 yıl içinde? Belki evlendiniz, Allah korusun belki anneniz babanız ya da siz bir kaza geçirdiniz?
Hangi mantıkla giriliyor bu risklere? Yürek falan yemiş olmaları lazım.
Kelebek babana söyle gerçek dünyaya dönsün! Bak siz hiç ev taksidi tarzı kredi ödememişsiniz daha yeni bu işlere giriyorsunuz baban hayaller aleminde yaşıyor. Bu anlattıklarınla ev belki alırsınız ama olan senin gençliğine olur. Sonunda da hiçbir hak iddia edemezsin, yapmasydın etmeseydin olur. Borç ödeyerek çürüteceksin gençliğini.Mutfak dolabıyla kalsa iyi tapu için de en az 10 bin lazım bende bunları nasıl ödycez diye düşünüyorum malum babamın cebnde maaştan 5 kuruş kalmayacak ben 1.600 tl ile hangisini birini yapayım onlarda biliyo bunu annem ben çalışırım yavaş yavaş yaparız diyo
Nihayet bi umut olacak yorum okudumEvi sen geçindireceksin de kaç yaşındasın? 1-2 sene sonra evlenmeye kalkarsan ne olacak?
225 bin inşaat halinde olduğu için uyguna mı geliyor iyice araştırdınız mı?
Biz de nasıl öderiz diye diye 5 yılı devirdik. Allah veriyor kolaylığını. Tabi ki bu süreçte zorluk çektik ama şu anda kira bedeline geldi aylık ödemeler. Ev almasaydık 5 yılda krediye ödediğimizin 3/2 sini kira olarak vermiştik.
Niyet çok önemli. Ama babanın üstünde başka bir kredi olması zora sokar. Yapılandırmasın 18 ayda bitirsin o krediyi..
Sözleşmeyi ben imzalıcam evet yarın imzalarız dedik .Kelebek babana söyle gerçek dünyaya dönsün! Bak siz hiç ev taksidi tarzı kredi ödememişsiniz daha yeni bu işlere giriyorsunuz baban hayaller aleminde yaşıyor. Bu anlattıklarınla ev belki alırsınız ama olan senin gençliğine olur. Sonunda da hiçbir hak iddia edemezsin, yapmasydın etmeseydin olur. Borç ödeyerek çürüteceksin gençliğini.
Sözleşme senin üstüne mi olacak??
Mutfak dolabıyla kalsa iyi tapu için de en az 10 bin lazım bende bunları nasıl ödycez diye düşünüyorum malum babamın cebnde maaştan 5 kuruş kalmayacak ben 1.600 tl ile hangisini birini yapayım onlarda biliyo bunu annem ben çalışırım yavaş yavaş yaparız diyo
Ama konu sahibi zaten kira ödemiyordu, köyde oturuyorlardı. Yani kiradan ev almıyorlar. Bir de sadece konu sahibi çalışıyor 1600 maaşla hem evi geçindirecekmiş hem de bankaya ev kredisi ödeyecekmiş. Siz muhtemelen karı koca çalışıyorsunuz. 1600lirayla hem ev geçinip hem o kadar taksit ödenir mi?Evi sen geçindireceksin de kaç yaşındasın? 1-2 sene sonra evlenmeye kalkarsan ne olacak?
225 bin inşaat halinde olduğu için uyguna mı geliyor iyice araştırdınız mı?
Biz de nasıl öderiz diye diye 5 yılı devirdik. Allah veriyor kolaylığını. Tabi ki bu süreçte zorluk çektik ama şu anda kira bedeline geldi aylık ödemeler. Ev almasaydık 5 yılda krediye ödediğimizin 3/2 sini kira olarak vermiştik.
Niyet çok önemli. Ama babanın üstünde başka bir kredi olması zora sokar. Yapılandırmasın 18 ayda bitirsin o krediyi..
Bravo bi de sözleşme senin üstüne. Bak çok pişman olacaksın göz göre göre kendini ateşe atıyorsun. Baban kendi kredi borcunu kapatsın öyle girin bu işe.Sözleşmeyi ben imzalıcam evet yarın imzalarız dedik .
Evet biz hiç böyle büyük taksitler altına grmedik bu kadar borç ödemedik
Zaten ben bayağı yıpranca farkındayım inşallah alnımızın akıyla üstesinden geliriz varsın ben yıpranayım
Benm korkum tek başıma benim maaşımın yetemeyeceğini düşünmem zaten
Ama konu sahibi zaten kira ödemiyordu, köyde oturuyorlardı. Yani kiradan ev almıyorlar. Bir de sadece konu sahibi çalışıyor 1600 maaşla hem evi geçindirecekmiş hem de bankaya ev kredisi ödeyecekmiş. Siz muhtemelen karı koca çalışıyorsunuz. 1600lirayla hem ev geçinip hem o kadar taksit ödenir mi?
Neden baban imzalamıyor?Sözleşmeyi ben imzalıcam evet yarın imzalarız dedik .
Zaten ben bayağı yıpranca farkındayım inşallah alnımızın akıyla üstesinden geliriz varsın ben yıpranayım
Şu çizdiğiniz tablonun neyine sevinebildiğinizi anlamadım.2-3 aydır ev arıyoruz zaten 15-20 yıllık evler 180-190 üstelik bakım gerektiriyor babam da o paraya 2. el ev almaktansa sıfır alırız dedi
Babam çok aceleci zaten , bende yazdıklarınızın hepsini düşündükçe işin içinden çıkamıyorum
Hem çok seviniyorum hemde korkuyorum korkum sevincimi bastırıyo
Sözleşmeyi ben imzalıcam evet yarın imzalarız dedik .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?