• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bana fikirlerinizi söyler misiniz ?

Maddi anlamda da darlandım ödemelerim çok haddinden fazla
1.600 tl maaş alıyorum
300 tl kredi ödüyorum bu ayla birlikte 2 taksitim var
330 tl geri ödemeli öğrenim kredim başlıyo bu ay ödemem gereken 2 sene boyunca (ailemin haberi yok)
300 tl her ay yol parası veriyorum köyden gidip geliyorum
330 tl bu ay açıköğretim sınav parası yatırcam ama kredi kartından geçip diğer ay ödemeyi planlıyorum
200 tl her ay işyerine kestinti oluyo ailem için 3.000 para almıştım işyerinden onu maaşımdan kesiyolar
Patron ağustos da maaşına zam yaparım 1800 olur dmeişti hiç sesini çıkartmadı bende utanıyorum diyemiyorum
Normalde sene sonuna kadar işyerinden aldığım 3.000 tl yi ödeyecektim ama maaşıma zam olmayınca yan yattı hepi topu 800 falan ödedim
Hangisine yanayım bilmiyorum çok şükür işin var kelebek ya olmasa diyorum bazen ama yine de sitem etmeden duramıyorum sabahları kalkerken gözlerimden yaş geliyor bazen

Saçma sapan yolunda gitmeyen bi hayatım var mutsuzum
O kadar yol parası veriyorum ama O paraya rezil oluyorum yollarda soğukta kışta donuyorum uykusuzluk desen cabası
Millet 9 da işyerine gelirken ben 6.30 da kalkıp 1 saat yol çekiyorum 7:45 de işyerinde oluyorum
Onlar daha yatağında uyuyo
Ağlamak istiyorum kızlar ya :bicak:
Bak bu senin mesajin. Daha ailenden habersiz kyk odemen var. Hacizlik olursun kelebek, o babaya guvenme. Sozlesmeyi bile senin ustune yaptiran adam. Genc yasinda bes kurus parasiz pulsuz kalirsin ortada.

Kelebek her seferinde buradaki insanları dinlemiyorsun her seferinde de bizim dediğimize geliyorsun herkes gerekeni demiş ekstra tek diyeceğim var insanların dediğini yabana atma gerçekten hayatın bitecek baban iki yıl dese de inanma bir tane sana umut olacak yorum gördün diye gözün kapalı gitme

Ben olsam bu kadar büyük borca giremezdim korkardım bence ev almayın siz merkeze tasınıp kirada oturun böyle Allah yardım eder düşüncesiyle bu kadar yükün altına girilmez. Birde bir şey soracam banka kredisi değil de müteahhite senet mi vereceksiniz?

Ah yalnızkelebek seni önceki konularından çok iyi hatırlıyorum. Maalesef mantığıyla hareket edemeyen bir baban var. Bu kadar maaşa böyle kredi olur mu yahu. Cidden çok zor. Babanı al karşına konuş. Hayat güllük gülistanlık gitmez hep, yarın hastalık olur kaza olur bişey olur yani. Sen bence çok iyi bir evlatsın, bugüne kadar hep onlar için çalıştın neredeyse. Ama senin hayatın ne olacak? Daha 22 yaşında bu kadar fedakarlık yapma. Yarın birgün bu iyiliğini kimse hatırlamaz. Sana kolaylıklar diliyorum kelebek. Umarım bir çözüm yolu bulursun.

Şahsi fimrim akıl karı değil yaptiginiz. Zaten bur kredi varken uzerine bir daha kredi cekmek. Kredinin girdiği evde bereket oldugunu görmedim ben hep ucu ucuna.
2. Bu kadar ucu ucuna plan yaparken ekstra bir masraf cikmama yada issiz kalma hastalabma isten cikma ki en onemlisi bence bu evlenme ihtimalinizi hic goz onune alamiyor musunuz.ki su an bile parayi zor yetistirdiginizi denklestirdiginizi yazdiginiz mesajlariniz var. Sehir merkezinde bir kere masraf otomatik artacak merkez belediyelerde genelde oyle oluyor.
3. Illa ev alinacaksa neden o kadar pahali eve bakiyorsunuz. Ayaginiza gore uzatinsaniza yorgani. Biz esimle kari koca buyuk sehirde merkez ilcede yasiyoruz. Biz bile 250 lil eve bakmiyoruz. Once odeyelim sonra istersek daha guzelini aliriz diyoruz. Boru degil 200 ceksen 250 oduyorsun geri. Illa sifir olacak diye senelerce gezmemden kiyafetimden keyfimden çocuğumun rizkindan niye keseyim. Bir kere geliyoruz dunyaya dunya borc odeyip hayatimi borca baglayip yasamak istemem ben.

Oha o zaman ya neden bu denli fark ediyor ki İstanbul'dayım ben 1-2 ay öncesine kadar sürekli ev araştırıyorum 130 bine o kadar dökük evler vardi ki
İstanbul'da evler gerçekten çok pahalı ve küçükler geniş ev bulmak çok zor.

Oha o zaman ya neden bu denli fark ediyor ki İstanbul'dayım ben 1-2 ay öncesine kadar sürekli ev araştırıyorum 130 bine o kadar dökük evler vardi ki
Üstelik sağlık ocağına, hastaneye, parka, otobüs +dolmuş duraklarına, pazara, okullara, marketlere, çarşıya çok yakın:) Göle gidip mangalını yakıyorsun miss :) Ve biz 70.000 nakit ödeyip geri kalanını elden taksit yaptırdık. Biz kredi çekmedik hiç. Allah denk getirdi :) Ankarada rahatlıkla bulabiliyosun canım İstanbulda kayınlarım 1500 kira ödüyor hayat çok pahalı orda :KK43:

Üstelik sağlık ocağına, hastaneye, parka, otobüs +dolmuş duraklarına, pazara, okullara, marketlere, çarşıya çok yakın:) Göle gidip mangalını yakıyorsun miss :) Ve biz 70.000 nakit ödeyip geri kalanını elden taksit yaptırdık. Biz kredi çekmedik hiç. Allah denk getirdi :) Ankarada rahatlıkla bulabiliyosun canım İstanbulda kayınlarım 1500 kira ödüyor hayat çok pahalı orda :KK43:

Ya çok güzelmiş gerçekten, güle güle oturun. :)

Allah kolaylık versin de 10 yıl hem çok fazla diyelim evlenmek istedin ya da kursa vs Katılmak istedin hasta oldun mutlaka ekstra masraf çıkar . O yüzden bence zor gibi ayağınızı yorganınıza göre uzatın

Back