Lütfen akıl verin, zira çok canım sıkılıyor, iki ara bi derede gibiyim?

Ailelere ihtiyaç dahilinde yardım etmeyi doğru buluyorum ama maaşın tamamını vermek ne demek? Araba almak aynı şekilde. Kardeşlerinizin Okul masraflarına yardımcı olabilirsiniz ama tüm maaşı ailenize aktarmanız doğru değil ve evet kim olsa rahatsız olur.

Eşinize evlenmeden önce tüm maaşımı ailem için harcayacağım mı dediniz yoksa yardım etmek istiyorum mu dediniz? İkisi arasında çok fark var.

Birde babanıza da şaşırdım. Hangi baba evlenmiş evladının tüm maaşını kabul eder de araba aldırır kendine, garip geldi doğrusu.

Babasının araba alması için 8 ay tüm maaşını verecekmiş

Maaşın hepsini veriyor. Şimdiye dek kaç ay geçti bilinmez ama 8ay daha hepsini verecekmiş. Sonra kardeşlere burs vermeye devam edecekmiş. Burs miktarları da belli değil. 1000er TL mi 500er TL mi?

Maaşınızın hepsini ailenize verirseniz, siz hangi parayla geçineceksiniz? Eşinizin maaşıyla mı? Bu devirde tek maaşla ev geçindirmek imkansız. Sürünürsünüz.

Kocanız tüm maaşını ailesine verse ve 8 ay boyunca sizin kazandığınız parayla geçinse tiksinirdiniz eşinizden bence.

Sadece kardeşlerinize yardım edin. Babanız emekli maaşıyla geçinir bir şekilde. Kalan paranızı da biriktirin, yaşam standartlarınızı iyileştirin. Eşiniz genç yaşta sürünmek istemiyor. Bebeğiniz de olacak zaten anlaşılan.

Esinizden gizli birikiminiz var mı?
Bence her kadının olmalı,heleki eve alınacak klimayı kocam bana kitlemeye calısıyorsa,
Maasımdan kendıme ayırdığım kısmını ıster 1 günde yerım,ister aileme veririm,istersem birikim yaparm.Kocama düşmez laf söylemek.
Valla bunun için de kendimi hic adamı dolandrıyormusum gibi hissetmem:=)Kimse kusura bakmasın.
Ailemiz için üzerime duseni gereken neyse yapıyorm sonuçta.

Maaşın hepsini veriyor. Şimdiye dek kaç ay geçti bilinmez ama 8ay daha hepsini verecekmiş. Sonra kardeşlere burs vermeye devam edecekmiş. Burs miktarları da belli değil. 1000er TL mi 500er TL mi?
Ozaman adam haklı,evet basta belki tmm demiş olabilir ama serbest meslekmiş esi,piyasa malum krizde.
Simdi destek olmuckta ne zaman olacak adama.
Evlenmeseymis ailesine destek olsaymış bi sure ozaman.

Tamamını veriyormus

Tüm maaşı mı veriyormuş o ne demek ya kocası olsam bende kıyameti koparırım o ailede nası yiyebiliyor o maaşi anlamadım !!!

Ozaman adam haklı,evet basta belki tmm demiş olabilir ama serbest meslekmiş esi,piyasa malum krizde.
Simdi destek olmuckta ne zaman olacak adama.
Evlenmeseymis ailesine destek olsaymış bi sure ozaman.
Herkes 8ay verilecek olan maaştan bahsetmiş. Ama arkadaş ne zamandır evli belli değil. Evlendiğinden beri veriyor maaşını.
8ay daha vereceğim sonra sadece burs vermeye devam edeceğim demiş. Burs miktarı da belli değil.

Muhtemelen diğer kardeşlerin evlerine şirket hesabından birer klima alındı. Sonra diğer kardeşler de kendi hesabından birer klima parası daha koydu. Adamın elinde para kalmıyor demek ki ikinci klima için. Kalıyorsa da ev hanımı eşleri olan abileri kolayca ikinci klima alıyorken çalışan biriyle evli biri olarak ikinci klimayı alacak parayı aile bütçesinden ayıramayan eşine sinirli.
Ek: S Scener alıntından önce yazmışım. Tekrar yazmayayım dedim. Benzer şeyleri yazardım çünkü. Sadece 8ay tüm maaşı verip köşeye çekilme durumu yok. Ki arkadaş yeni evli. Zor durum olur insan ailesine yardım etmek için altınlarını satar verir. Durum öyle değil.

Son düzenleme:
Eşi de büyüten ailesi değil mi? Eşiniz ailesine tüm maaşını ya da büyük bölümünü verse naparsınız? Siz çalışıyor musunuz? Bu kadar yardım ettiniz mi ailenize evliyken?
Ben calisiyorum. Erkek kardesim universite okurken yardim ettim. Ben maasimin tamamini vermezdim, konu sahibi de 8 ay verecekmis zaten. 8 aylik anne babanin hakki yok mudur?

Ben calisiyorum. Erkek kardesim universite okurken yardim ettim. Ben maasimin tamamini vermezdim, konu sahibi de 8 ay verecekmis zaten. 8 aylik anne babanin hakki yok mudur?

Tüm maaş kadar vermemeli. Kendini ve evi geçindirecek kadar ayırsın. Kalanını ailesine verebilir.

konu sahibi eşinin üzerine çökmüş babasıda kızının üzerine çökmüş resmen. herkesi birileri geçindiriyor. hepimizi ailemiz okuttu bugünlere geldik ufak yardımlar yapılır kardeşlerin okuluna destek olunur ama sizinki abartı olmuş. ben iki kızımıda özel okulda okutuyorum ayda 4000 tl okul taksidi ödüyorum. ha çok büyük paralar kazanmıyorum birçok ihtiyacımdan feragat ederek özelde okutuyorum. ne yapayım şimdi ilerde mesleğe geçtiklerinde maaşlarına elmi koyayım. ki bir kuruşlarına kıyamam.

Ne cevaben. Neyse siz ev hanımısınız anlaşıldı :)
Alintilamistim ama neyse. Yani konu sahibi çalıştığı için eşi ikinci klimayı sen al dememiş, diğer eltiler ev hanımı olmasına ragmen onların eşleri de ikinci klimayı istemiş.
Evet şu an ev hanımıyım. Çocuklarım küçük olduğu için çalışmıyorum şimdilik. Bizim bölümde fazla atama olmadığı için biraz büyüsünler mesleğimle alakalı fabrika açmayı düşünüyorum.

Kusura bakmayın çok sinirlendim kötü bir şey de yazmak istemiyorum ama eşiniz sizi enayi yerine koymaya çalışıyor. Ev hanımı eltileriniz nasıl para biriktirecek allah aşkına?

Sizin kendinize göre haklı taraflarınız olmakla birlikte ben eşinizi daha fazla haklı buldum.
Ailemiz bizim için pek çok sıkıntıya katlanıyor, hakları ödenemez elbette.
Fakat bu aslında bir zaruret.
Yani ben evladımın doğumundan, mesleğini eline alacağı güne kadar onun bakımı,sağlığı, eğitimiyle ilgili ödemeleri yapmak zorundayım, çünkü bu çocuğu doğurmak benim tercihimdi.

Burs konusunda haklısınız kaldı ki bunu baştan söylemişsiniz,insan hiç tanımadığı öğrencilere yardımcı oluyor,olmalı da bence.
Onlar sizin kardeşiniz,tüm masrafları üstlenmek saçma ama her ay belli bir miktar yollamanız gayet doğal.
Araba konusuysa bana çok tuhaf geldi,hem sizin bu fikirle tüm maaşı vermeniz hem de ailenizin bunun eşinizle aranizda sıkıntı olacağını düşünmeden kabul etmesi.
Çalıştığınız paranın tasarrufu sizdedir,fakat evlenince bu konularda yine de eşle istişare önemli bence.
Yani bunu gerçekten erkek yapsa burada neler okurduk?

Eltileriniz ev hanımı olmaları paraları olmadığı anlamına gelmez.Şu an bende çalışmıyorum fakat takılarımla, çalıştığım zamandan az birikmişimle,en çokta kendilerinin her daim sıkıntısı olsa da 'evlendin gittin diye elimizi, desteğimizi senden çekmeyiz,sen hala evladımızsın' diyen ailem vesilesiyle eşime çok fazla destek oldum, sıkıntılı zamanlarında oluyorum.
Eltilerinize de ailesi destek olmuş olabilir,yada birikmiş paraları olabilir.

Bence araba işinden vazgeçin, kardeşleriniz çalışmaya başlayınca belki herkes bir pay koyar,öyle alınır.

Kardeşlerinize burs vermeye devam edin,arada ailenize maddi destek yapın,ama inanın bir sene kadar maaşı aileye bağlamak bana da tuhaf geldi.

Umarım sıkıntılılarınız büyümeden halledersiniz.

Ya sizce de saçma değil mi bir klimayı biz aldık ikinciyi siz alacaksınız? Ya imkanım olur ikisini de ben alırım ama erkeklerin böyle hesaplar yapması beni uyuz ediyor.
Eşinizin dediği saçma evet. Yaptığı hesap saçma yani. Ama sizin de eltilerim biriktikleri ile aldılar, çalışmıyorlar demeniz gereksiz. Neticede eltiler de kendilerine verilen parayı başka yere kullanmayıp klima için harcamış. O para haliyle eşinizin abilerinin değil eşlerinin parası oluyor. O yüzden yapılan bu kıyasla kendinizi haksız duruma düşürmeyin eşinize söyleyip. Bide eşim kardeşlerine burs verse sıkıntı Değil ama bir yıl maaşımı annemlere vereceğim evi sen geçindir dese ben çok rahatsız olurum. O zaman ben de vereyim derim hepsini

Tamam işte çalışmayan bir hanım bile eşine çıkarıp klima parasını verebilmiş ama konu sahibinde tık yok :) sizin de hakkınızda hayırlısı :)

Eşi de büyüten ailesi değil mi? Eşiniz ailesine tüm maaşını ya da büyük bölümünü verse naparsınız? Siz çalışıyor musunuz? Bu kadar yardım ettiniz mi ailenize evliyken?
Haklısınız ama eşi bunu evlenmeden önce kabul etmemiş mi ben mi yanlış anladım?

+10000

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…