Lütfen akıl verin, zira çok canım sıkılıyor, iki ara bi derede gibiyim?

Ben de her ay anneme kardeşlerime para veririm. O konuda haklısınız ama elitleriniz biriken para ile klima alıyorsa siz de çalıştığınızı biriktirip alın. Çok saçma bir kıyas olmuş sizin dediğiniz. Ayrıca eşiniz de ailesine para veriyor mu? Veriyorsa haksız size bir şey demekte

Evet o noktada haklı, evlenince tamamıyla bir olunuyor ama burada eşinizin kaçırdığı bir nokta var...
Öğrenci kardeşleriniz var ve bu devirde bir emekli maaşıyla ev geçindirip, üstüne de iki çocuk okutmak hayal gibi... bunu bilmesi ve ona göre yorum yapması gerekir..
Tabii ki siz de ablaları olarak , onlar da kendini kurtarana kadar destek olacaksınız .. aynı şekilde onun kardeşleri olsa destek olmayacak mıydı?

Kardeş okutmak tamam bunu sorma bile ama araba konusunda muallaktayım, evlilik müşterek 2. Klimayı alabilirsın, eltilerinle kendini kıyaslama komşunun çimeni hep daha yeşildir diye bir laf var.

Maaş konusunda cevapların çok kaçamak olmuş neden söylemediğini anlamış değilim. Eşin 10000 sen 2000 kazanıyorsan yolla ne olacal denir ama ikinizde asgari ücretliyseniz pek doğru olmaz. Ha sen yüksek bir maaş alıp hepsini yolluyorsan şahsen ona göre yorum yapılır. Ama yollanan parada da kazanılan parada da burs nekadar kısmında da cevabımız kaçamak bir yazsanızda biz de ona göre yorum yapsak.
Ben bir kez daha sormak isterim eşiniz ne kadar alıyor?
Sizin maaş ne kadar?
Burs ne yolluyorsunuz?
Anne babanıza ne kadar yolluyorsunuz?

Herkesin (kadın/erkek) gelir durumuna göre ailesine yardım yapması normal. Evlenmeden önce de konuşulmuş zaten. Ancak maaşın tamamını vermek çok çok çok saçma. Eşim böyle birşey yapsa kıyameti koparırım. Ki ortada borç falan da yok. Burs tamam ama araba alsın diye maaşın tamamı verilmez. Bence aklınızı başınıza toplayın. Yarın bir gün eşiniz çıksa bir iki yıl senin maaşınla geçineceğiz maaşım çektiğimiz ortak krediye gidecek dese ne düşünürsünüz?

Bence eşiniz maaşın tamamını vermenize bozuk. Tavrını beğenmedim ama yaptığınız da yanlış. Evlenmeyecektiniz o zaman.

Aldınız maaşı da yazmamışsınız tam olarak. Ben 4.500 civarı diye düşüneyim bu para ölüm kalım meselesi olmadığı sürece verilir mi? Kardeşlerinize vermek istediğiniz burs ne kadar? Örneğin 500er tl mi? Gidip 1000 er lira verirseniz yine olmaz. Bilemiyorum. Siz de evli bir kadınsınız artık. Maaşınızın tamamını vermemelisiniz.

Ne söylüyorsun el Altından ver gitsin

El altından verilecek para 300-500dür olsa olsa. Ortalama memur maaşı 4.000tl olsa bile (ki daha yüksek olabilir) tüm maaşı veriyormuş arkadaş. Kaç aydır tamamını verdiğini yazmamış 8 ay daha tamamını vereceğim demiş. Sonra kardeşlere bursa devam edecekmiş. 7 aylık evli olsa 8 ay daha para verse 15x4 ten 60 bin para yapar. Ölüm kalım meselesi olmadığı takdirde bu durumu ne erkek ne kadın kabul eder.

Son düzenleme:
Eşinizi haklı buldum.
Öncelikle eşiniz ailesine her ay yardım etse siz ne dersiniz? Eğer benim için farketmez derseniz (ki zaten klima konusunda ki fikirlerinize bakılırsa asla böyle demeyeceksiniz) o zaman haklısınız. Ama siz eşinizin kardeşleri 2. klimalarını aldı diye dert etmişsiniz. Onların eşleri çalışıyor bir klimayı eşleri aldı diyorsunuz o zaman sizde çalışıyorsunuz bir zahmet 2. klimayı da siz alıverin.
Ailelere tabiki yardım edilir ama bu gönül rızasıyla olmalı. Her ay maaş öder gibi yapılmamalı. Hatta bırakın geçinmesini siz araba almaya kadar götürmüşsünüz olayı.
Ailenin evlada karşı görevidir okutmak. Karşılığında hiç bir şey beklenmemeli. Evlatlarımıza karşı görevlerimiz onları okutmak, beslemek, sağlıklı bireyler olarak yetiştirip iş sahibi yapmaktır. Bunun arşılığı yoktur.

Rahmetli babamda emekliydi. 2 çocuk okutuyordu. 1 lira versem kıyametleri koparırdı. Senin evinin rızkını bana veremezsin diye. Bende arada alışveriş yapardım. Hem kayınvalideme hem de anneme.
Evli çocuğundan her daim yardım almak ve bunu rutine bağlamak yakışmıyor hiç bir anne babaya.

Cevap yazdıktan sonra gördüm yazınızı.
Konu sahibi baştan sona haksız.
Eşi yapsa kıyametler koparır ve kopartır.
Nasıl bir ailedir ki evli kızının tüm maaşını alıp rahat rahat yiyebiliyor. İnsan demez mi kızım senin evin var barkın var diye.

Konu sahibi melek gibi anlatmış ama maalesef ailesi paragözmüş.

Doğru erkek sağımlık inek ya. Evlensin, evin tüm yükünü alsın, kadın çalışsın parasını cukka cebe indirsin.
Eee nerede evlilik kurumu, nerede birbirine destek.
Evleniyor muyuz, kendimize baktıracak birini mi arıyoruz anlamıyorum.
Evlilik yahu. Tabi ki, evin geçimi için el ele vereceğiz. Hayatı paylaşıyoruz.
Paramı paylaşmam, evlendiysek bana bakacaksın, ben sadece kendime bakacağım keyif yapacağım, benim parama karışımazsın ama ben senin parana karışırım, istediğim gibi paramı harcarım ama sen asla zırnık istediğin gibi harcayamazsın, benim aileme var senin ailene yok, mantığını çözemedim.

Allah erkeklere kolaylık versin.

ne demek bir klimayı ben alırım ikincisini sen? anlamıyorum karı koca arasındaki bu konuşmaları. çalışsın çalışmasın kazanç bir olmalı bence. kimin ihtiyacı varsa ona da yardım edilebilir. eşinin ailesi zor durumda olsa o yardım etmeyecek mi sanki. ailene ettiğin yardım için asla eksiklenme , kötü bir eş olduğunu yada kocanı dinlemediğin için sana bu şekilde davrandığını düşünme bence. benim kardeşim üni okurken allah razı olsun eşim hep destek çıkmıştır üstelik ben çalışmayıp kirada asgari ücretle geçinmeye çalışırken.

Zor durum tamamda araba almak pek zor duruma girmiyor. İyi babası yazlık istememiş. Maaşı halen yazmadığına göre bence yüklü olabilir. Kusura bakmayın ama babasının isteğide normal değil. Evlenmiş kızının tüm maaşını almak. çok kızılacak bana ama taksitli başlık parası gibi bu ne böyle. Ben paramı istediğim gini harcarım deyip maaşının hepsini annene yolluyorsunda evin elektriği suyu varsa kira onlar nasıl oluyor.

Sizi okutup meslek sahibi yapan kişi eşiniz olmadigi icin maasiniz hakkinda fikir yurutemez.

Sizi okutup meslek sahibi yapan kişi eşiniz olmadigi icin maasiniz hakkinda fikir yurutemez.
Eşi de büyüten ailesi değil mi? Eşiniz ailesine tüm maaşını ya da büyük bölümünü verse naparsınız? Siz çalışıyor musunuz? Bu kadar yardım ettiniz mi ailenize evliyken?

Kadın tüm maaşını ailesine gönderiyor. Bunun okutmayla ne alakası var. Adamıda okutan eşi değil o da tüm maaşını yollasın o zaman. Yemeğide iftar çadırlarında yerler artık.

Malesef evlenene kadar kırk takla atan bu erkekler evlendikten sonra 180 derece değişiyorlar.

Bir de şöyle bir yargılamaya varacağım kusura bakmayın ''madem ailenizi o kadar düşünüyordunuz keşke evlenmeden önce düşünseydiniz de, yardım etseydiniz.''

Evlendikten sonra işler her zaman değişir. Şimdi siz hem babanızın araba almasına yardımcı olacaksınız hem de kardeşlerinize burs vereceksiniz bu tabi ki de göze batar. Sonuçta siz artık farklı bir ailesiniz ve sizin ailenizin de ihtiyaçları istekleri var eşinizin bahsettiği gibi.

Babanıza yardım etmeniz gereksiz ancak bence kardeşlerinze tabi ki de burs verin. Bence sabit bir miktar belirleyin ve eşinize her ay kardeşlerinize burs olarak göndereceğinizi bu konuyu evlenmeden önce konuştuğunuzu ve bir daha açmamasını isteyin. Bu konuda dik durun ve fazla tartışmayın. Madem başka probleminiz yok bu durumu da problem haline getirmeden çözmeye çalışın.

Hiç bir evlilik mükemmel değildir, sizin evliliğinizin de tek sorunu bu olsun inşallah...

Çalışan bir kadınla para pazarlığı yapan adamları hiç sevmiyorum. Hele bir de kadının parasını kendileri yönetmeye kalkanlara sinir oluyorum. Kadının maaşına güvenip de niye evleniyorlar, yarın hamilelik olur çocuk olur hastalık sağlık olur kadın her zaman çalışacak diye bir kural yok ona göre kendilerini ayarlayıp evlensinler.
Çocuklar olana kadar bende çalıştım, paramla kendi evime de aileme de her türlü yardımı yaptım. Net maaşımı da eşime hiç söylemedim zaten sormazdı da.
Bana başta söz verip sonra yardım etmeme sorun çıkarsa ben de eşime 5 kuruş vermezdim o zaman görürdü caymayı.
Ama sizin de haksız yönünüz tüm maası vermek istemeniz o da biraz yanlış.

Canım gözümden kaçmış; maaşımın hepsini verecektim ki en fazla 8 ay kadar sürecekti bu durum..sonrasında da iki kardeşime mini burs Okulları bitene kadar,Üniversitedeler şu an

Şimdi okudum maaşının tamamını vermene kusura bakmada kimse razı gelmez. En vicdanlı erkek dahi olsa. Tekrar söylüyorum madem bu kadar düşünüyordun ve maaşının hepsini verekcektin bunu evlenmeden önce yapacaktın şimdi o iş olmaz. Bu konu da adamı haklı buluyorum. Burs verilir ama maaşının tamamı nedir ya..

Aileye yardım etmek başka, maaşı aileye bağlamak başka bir şeydir. Eşiniz muhtemelen hastalık veya ihtiyaç zamanı destek çıkmaktan bahsettiğinizi düşünmüş ve doğal olarak kabul etmiş o zaman. Ama babaya arabadan tut kardeşlerin bursu falan fazla elbette... sadece geçiniyor babanız resmen. ve 8 ay dediğiniz resmen bir sene. Ev hanımı eltiler deyip durmuşsunuz da işte ev hanımları bile olmayan paradan birer klima çıkarmışlar siz maaşlı hanımsınız güya eve bir kuruş katkınız YÖK. Hangi erkek olsa hayalkırıklığına uğrar yani nerden tutsam elimde kalıyorsunuZ. Siz evlenmişsiniz kendi ailenizi kurmuşsunuz artık .devir değişti kocam eni geçindirsin deyip yan gelip yatmak lüks oldu .

Ya Allah aşkına bi benim yazdıklarımı oku bir de kendininkini. Ben ne demişim sen ne anlamışsın. Sabah sabah tartışma konusu arıyorsun kendine galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…