- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.166
- 748
- Konu Sahibi tanuyu_2301
-
Ben de her ay anneme kardeşlerime para veririm. O konuda haklısınız ama elitleriniz biriken para ile klima alıyorsa siz de çalıştığınızı biriktirip alın. Çok saçma bir kıyas olmuş sizin dediğiniz. Ayrıca eşiniz de ailesine para veriyor mu? Veriyorsa haksız size bir şey demekteMerhabalar,
Size danışmak istiyorum
Şöyle anlatayım; okulu bitirip atanınca, yaklaşık bir yıl sonra evlendim; evlendiğim kişi özel sektör de çalışıyor.
Kendi aileme yardım etmek istiyordum atandığım ilk günden beri, çünkü anne babam bana aşırı destek oldular, okurken maddi büyük sıkıntılar çekmemize rağmen anne babam hep okumam için arkamda durdular, maddi manevi destek oldular, Allah razı olsun onlardan, zaten anne baba hakkı ödenmez,ama vefa borcu olarak mesleğe geçince destek olacağım, hep yanında olacağım düşüncesi vardı bende; evlendiğim kişiye de bu düşüncemi açık açık söyledim, destek olacağını söylemişti bana, ama evlenince iş değişti, daha çok ihtiyaçlarımızın olduğunu , aileme verdiğim desteğin hayallerimin hep yanlış olduğunu söyleyip durdu...ben sonsuza kadar bütün maaşımı vereceğimi söylememiştim ki sadece kardeşlerim okurken, onlara burs vermek ve babacığımın araba almasına yardımcı olmak istiyordum elimden geldiğince... babam bi emekli maaşıyla nasıl okutsun kardeşlerimi, nasıl araba alsın ki...
Eşim normal de çok iyi biri, tek anlaşamadığımız konu bu, benim aileme yardımımı yanlış buluyor.açıkçası bu tavrını bencilce buluyorum.. evlenmeden önce ben açık açık aileme yardım etmek istediğimi söylemiştim..
ailem de süper maaşallah; kendilerinden çok beni ve evliliğimi düşünürler... çok fedakârdırlar eşimi ve ailesini kendilerinden çok daha fazla önemserler, kıymet verirler...
Ne yapmalıyım bu durumda? İçim çok yanıyor,eşimi dinlesem annemler e karşı vefasızlık etmiş olurum, aileme yardım etsem sanki kötü bi eş mişim gibi, sanki kocamı dinlemeliymişim gibi hissediyorum..
misal;eve klima almamız gerek iki adet.eşim birini benim almam gerektiğini söylüyor, iki tane alamazmış( maddiyatsızlıktan değil,kardeşleriyle ortak iş yapıyorlar, kardeşleri birer tane klima almış mış kendisi de bi tane alacakmış, oysa elticiklerim biriktirerek 2.yi aldılar, ayrıca Eltilerim ev hanımı ,ekstra maaşları yok ki) yani dolaylı yoldan eşimin kardeşleri de evlerine iki klima almış oluyorlar, neden eşim bana böyle hesap ediyor, sanki ailem e yardım etmesem böyle şeyler demeyecek gibi, kasten bu tutumu sergiliyor gibi.
Evet o noktada haklı, evlenince tamamıyla bir olunuyor ama burada eşinizin kaçırdığı bir nokta var...kendi kazandığınız parayı , dilediğiniz yere tasarruf etme hakkınız yok mu eşinize göre ? '' diyorsunuz ya, eşime göre evlenince böyle bi hakkım olmuyormuş..! evlenince 'biz' oluyormuşuz hem maddi hem de manevi konuda
oysa kendisi abileriyle iş yapıyor, kese bir ve verdiği maddi manevi emeğin hesabını soruyor muyum ben?
Ne söylüyorsun el Altından ver gitsin
El altından verilecek para 300-500dür olsa olsa. Ortalama memur maaşı 4.000tl olsa bile (ki daha yüksek olabilir) tüm maaşı veriyormuş arkadaş. Kaç aydır tamamını verdiğini yazmamış 8 ay daha tamamını vereceğim demiş. Sonra kardeşlere bursa devam edecekmiş. 7 aylık evli olsa 8 ay daha para verse 15x4 ten 60 bin para yapar. Ölüm kalım meselesi olmadığı takdirde bu durumu ne erkek ne kadın kabul eder.
Yaa ben bir erkeğe yakıştıramıyorum böyle şeyleri. O ne öyle ev arkadaşı gibi karısıyla evin masraflarını yarı yarıya karşılamak.
Bırak senin maaşına karışmasına kendisinin teklif etmesi lazım ki " kardeşlerine bir abla olarak yardımcı olmalisin, senin yetmedigin yerde ben de destek olurum" diye. Ama galiba ben çok ütopik düşünüyorum. Baksanıza eve alınacak klimayı bile eşiyle pazarlık yaparak alır olmuş erkekler. Sonra da niye bu kadar boşanma oluyor.
Merhabalar,
Size danışmak istiyorum
Şöyle anlatayım; okulu bitirip atanınca, yaklaşık bir yıl sonra evlendim; evlendiğim kişi özel sektör de çalışıyor.
Kendi aileme yardım etmek istiyordum atandığım ilk günden beri, çünkü anne babam bana aşırı destek oldular, okurken maddi büyük sıkıntılar çekmemize rağmen anne babam hep okumam için arkamda durdular, maddi manevi destek oldular, Allah razı olsun onlardan, zaten anne baba hakkı ödenmez,ama vefa borcu olarak mesleğe geçince destek olacağım, hep yanında olacağım düşüncesi vardı bende; evlendiğim kişiye de bu düşüncemi açık açık söyledim, destek olacağını söylemişti bana, ama evlenince iş değişti, daha çok ihtiyaçlarımızın olduğunu , aileme verdiğim desteğin hayallerimin hep yanlış olduğunu söyleyip durdu...ben sonsuza kadar bütün maaşımı vereceğimi söylememiştim ki sadece kardeşlerim okurken, onlara burs vermek ve babacığımın araba almasına yardımcı olmak istiyordum elimden geldiğince... babam bi emekli maaşıyla nasıl okutsun kardeşlerimi, nasıl araba alsın ki...
Eşim normal de çok iyi biri, tek anlaşamadığımız konu bu, benim aileme yardımımı yanlış buluyor.açıkçası bu tavrını bencilce buluyorum.. evlenmeden önce ben açık açık aileme yardım etmek istediğimi söylemiştim..
ailem de süper maaşallah; kendilerinden çok beni ve evliliğimi düşünürler... çok fedakârdırlar eşimi ve ailesini kendilerinden çok daha fazla önemserler, kıymet verirler...
Ne yapmalıyım bu durumda? İçim çok yanıyor,eşimi dinlesem annemler e karşı vefasızlık etmiş olurum, aileme yardım etsem sanki kötü bi eş mişim gibi, sanki kocamı dinlemeliymişim gibi hissediyorum..
misal;eve klima almamız gerek iki adet.eşim birini benim almam gerektiğini söylüyor, iki tane alamazmış( maddiyatsızlıktan değil,kardeşleriyle ortak iş yapıyorlar, kardeşleri birer tane klima almış mış kendisi de bi tane alacakmış, oysa elticiklerim biriktirerek 2.yi aldılar, ayrıca Eltilerim ev hanımı ,ekstra maaşları yok ki) yani dolaylı yoldan eşimin kardeşleri de evlerine iki klima almış oluyorlar, neden eşim bana böyle hesap ediyor, sanki ailem e yardım etmesem böyle şeyler demeyecek gibi, kasten bu tutumu sergiliyor gibi.
Eşi de büyüten ailesi değil mi? Eşiniz ailesine tüm maaşını ya da büyük bölümünü verse naparsınız? Siz çalışıyor musunuz? Bu kadar yardım ettiniz mi ailenize evliyken?Sizi okutup meslek sahibi yapan kişi eşiniz olmadigi icin maasiniz hakkinda fikir yurutemez.
Kadın tüm maaşını ailesine gönderiyor. Bunun okutmayla ne alakası var. Adamıda okutan eşi değil o da tüm maaşını yollasın o zaman. Yemeğide iftar çadırlarında yerler artık.Sizi okutup meslek sahibi yapan kişi eşiniz olmadigi icin maasiniz hakkinda fikir yurutemez.
Merhabalar,
Size danışmak istiyorum
Canım gözümden kaçmış; maaşımın hepsini verecektim ki en fazla 8 ay kadar sürecekti bu durum..sonrasında da iki kardeşime mini burs Okulları bitene kadar,Üniversitedeler şu an
Ya Allah aşkına bi benim yazdıklarımı oku bir de kendininkini. Ben ne demişim sen ne anlamışsın. Sabah sabah tartışma konusu arıyorsun kendine galiba.Doğru erkek sağımlık inek ya. Evlensin, evin tüm yükünü alsın, kadın çalışsın parasını cukka cebe indirsin.
Eee nerede evlilik kurumu, nerede birbirine destek.
Evleniyor muyuz, kendimize baktıracak birini mi arıyoruz anlamıyorum.
Evlilik yahu. Tabi ki, evin geçimi için el ele vereceğiz. Hayatı paylaşıyoruz.
Paramı paylaşmam, evlendiysek bana bakacaksın, ben sadece kendime bakacağım keyif yapacağım, benim parama karışımazsın ama ben senin parana karışırım, istediğim gibi paramı harcarım ama sen asla zırnık istediğin gibi harcayamazsın, benim aileme var senin ailene yok, mantığını çözemedim.
Allah erkeklere kolaylık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?