- Konu Sahibi tanuyu_2301
-
Haklısınız bunu açıkça ifade ettiyseniz laf söylememesi gerekirdi. Bence söylediklerini hatırlatın kendisine.Evet haklısınız ancak ben evlenmeden önce aileme yardım etmem gerektiğini,onların buna ihtiyacı olduğunu, açıkça söyledim. O da o zaman hak vermiş destek olacağını söylemişti.. Kaldı ki kardeşlerimin okulu bitene kadar burs ( ki büyük meblağ bile değil, öğrenciyken yedi yabancıdan bile burs alabilirsiniz) ve aileme ikinci el basit bi araba idi hayalim, bu öyle hayat boyu maaşımı aileme vermeyi gerektirecek birşey değildi ki.. eşim abartıyor galiba ve gerçekten madden kötü bi durumda değil eşim, elhamdulillah ve maaşallah
Ben eşinizin yaptığını hiç hoş bulmadım.Çok büyük ayıp etmiş bence .Siz neden soruosunuzki eşinize .Ne gerek var.Merhabalar,
Size danışmak istiyorum
Şöyle anlatayım; okulu bitirip atanınca, yaklaşık bir yıl sonra evlendim; evlendiğim kişi özel sektör de çalışıyor.
Kendi aileme yardım etmek istiyordum atandığım ilk günden beri, çünkü anne babam bana aşırı destek oldular, okurken maddi büyük sıkıntılar çekmemize rağmen anne babam hep okumam için arkamda durdular, maddi manevi destek oldular, Allah razı olsun onlardan, zaten anne baba hakkı ödenmez,ama vefa borcu olarak mesleğe geçince destek olacağım, hep yanında olacağım düşüncesi vardı bende; evlendiğim kişiye de bu düşüncemi açık açık söyledim, destek olacağını söylemişti bana, ama evlenince iş değişti, daha çok ihtiyaçlarımızın olduğunu , aileme verdiğim desteğin hayallerimin hep yanlış olduğunu söyleyip durdu...ben sonsuza kadar bütün maaşımı vereceğimi söylememiştim ki sadece kardeşlerim okurken, onlara burs vermek ve babacığımın araba almasına yardımcı olmak istiyordum elimden geldiğince... babam bi emekli maaşıyla nasıl okutsun kardeşlerimi, nasıl araba alsın ki...
Eşim normal de çok iyi biri, tek anlaşamadığımız konu bu, benim aileme yardımımı yanlış buluyor.açıkçası bu tavrını bencilce buluyorum.. evlenmeden önce ben açık açık aileme yardım etmek istediğimi söylemiştim..
ailem de süper maaşallah; kendilerinden çok beni ve evliliğimi düşünürler... çok fedakârdırlar eşimi ve ailesini kendilerinden çok daha fazla önemserler, kıymet verirler...
Ne yapmalıyım bu durumda? İçim çok yanıyor,eşimi dinlesem annemler e karşı vefasızlık etmiş olurum, aileme yardım etsem sanki kötü bi eş mişim gibi, sanki kocamı dinlemeliymişim gibi hissediyorum..
misal;eve klima almamız gerek iki adet.eşim birini benim almam gerektiğini söylüyor, iki tane alamazmış( maddiyatsızlıktan değil,kardeşleriyle ortak iş yapıyorlar, kardeşleri birer tane klima almış mış kendisi de bi tane alacakmış, oysa elticiklerim biriktirerek 2.yi aldılar, ayrıca Eltilerim ev hanımı ,ekstra maaşları yok ki) yani dolaylı yoldan eşimin kardeşleri de evlerine iki klima almış oluyorlar, neden eşim bana böyle hesap ediyor, sanki ailem e yardım etmesem böyle şeyler demeyecek gibi, kasten bu tutumu sergiliyor gibi.
Evlenmeden önce bahsi geçmiş ve o da kabul etmiş, ne değişti o halde... eşinizin tutumu kendi kararı değilmiş gibi geliyor bana, birilerinin etkisi altında olabilir...
Siz yine de ailenize yardımcı olmaya çalışın, en azından kardeşleriniz okulu bitirene kadar, onlar mezun olduktan sonra aileye yardım etme bayrağını onlar sizden alır ve öyle devam eder...
Canım cevap vermemişsin. Kazancınız ne kadar ailene ne kadar gidiyor?Canım baban arabayı ilk defa mı alacak yoksa araba mı yenileyecek? Eve iki klima alınacak birini sen maaşınla al birinide ben maaşımla alim mi dedi? Bir de sen ve eşin ne kadar kazanıyorsunuz? Burs olarak ne kadar gönderiyorsunuz.?
tamamen aynısı olmasa bile benzer bir durumla karşılaştım.Evet haklısınız ancak ben evlenmeden önce aileme yardım etmem gerektiğini,onların buna ihtiyacı olduğunu, açıkça söyledim. O da o zaman hak vermiş destek olacağını söylemişti.. Kaldı ki kardeşlerimin okulu bitene kadar burs ( ki büyük meblağ bile değil, öğrenciyken yedi yabancıdan bile burs alabilirsiniz) ve aileme ikinci el basit bi araba idi hayalim, bu öyle hayat boyu maaşımı aileme vermeyi gerektirecek birşey değildi ki.. eşim abartıyor galiba ve gerçekten madden kötü bi durumda değil eşim, elhamdulillah ve maaşallah
Ailenize maaşınızın ne kadarını gönderiyorsunuz? Bir de ne kadar süredir. Keşke biraz destek olup öyle evlenseydiniz.
Böyle ana babaya can kurban.siz, 2 sene bekleyelim ben biraz aileme destek olacağım da diyebilirdiniz ama eşiniz evlenince yardım etmeni kabul etmiş ki siz de evlenmişsiniz bu durumda konuşmaya hakkı yok.
Canım cevap vermemişsin. Kazancınız ne kadar ailene ne kadar gidiyor?
aslında 2 klimayı da alabilecekken,böyle demesi beni kırdığı için vazgeçmek istemiyorum. sanki beni cezalandırıyormuş gibi,aileme yardım etmeyi istediğim için..Iki klima yerine bir klima alın ben feragat ediyorum deyin kendisi çok isterse alsın siz evi geçindirmek zorunda değilsiniz maaşınızı istediğiniz yere (helal olan) harcama tasarrufunuz var eşinizden gizli de yapmıyorsunuz eve alınacak bir eşyadan bile vazgeçtiğinizde sizin bu durumu ne kadar önemsediğinizi anlayacaktır. Şayet erkek olarak anne babasına yardım etmek istese siz bir şey diyemeyecektiniz denmemesi de lazım kadın da aynı şekilde istediği zaman, kendi kazandığı para varken, kocanın da buna saygı duyması lazım. Neticede aç değil açıkta değilsiniz ikinci klima da olmayiversin. Siz ihtiyaç sahibi olsanız bu durumda öncelikle eşinize evin geçimine destek olmanız gerekir ama öyle bir durum olmadigi anlaşılıyor.
Eşin ne kazanıyor sizin geçiminize yetecek mi açısından soruyorum. Tl cinsinden siz o ne kazanıyorsunuz?
Ayni seyi bende soyledim daha dugunumuz olmadi . Kabul etti eder gibi oldu diyelim iste kendimizi bi toparlayalim once ev almamiz gerek gibisinden konuştu. Ama evliligimize ailesinin tek kurus katkisi yok borcu beraber odeyecegiz ben buna ses cikarmiyorum halbuki. Erkekler asiri bencil.Ne yapmalıyım bu durumda? İçim çok yanıyor,eşimi dinlesem annemler e karşı vefasızlık etmiş olurum, aileme yardım etsem sanki kötü bi eş mişim gibi, sanki kocamı dinlemeliymişim gibi hissediyorum..
babam arabayı ilk defa alacak ama sadece benim vereceğim ile değil, çok makul bi fiyata makul bi araba düşünüyorlar zaten...Canım baban arabayı ilk defa mı alacak yoksa araba mı yenileyecek? Eve iki klima alınacak birini sen maaşınla al birinide ben maaşımla alim mi dedi? Bir de sen ve eşin ne kadar kazanıyorsunuz? Burs olarak ne kadar gönderiyorsunuz.?
kendi kazandığınız parayı , dilediğiniz yere tasarruf etme hakkınız yok mu eşinize göre ? '' diyorsunuz ya, eşime göre evlenince böyle bi hakkım olmuyormuş..! evlenince 'biz' oluyormuşuz hem maddi hem de manevi konudaBir erkek evinin geçimini, eşinin ihtiyaçlarını karşılamak durumunda.. yapamıyorsa hiç evlenmesin... ne ala iş böyle , hanımın parasına güvenmek... ucu ucuna hesap kitap yapmak. Çok rahatsız edici..
siz bir hanım olarak çalışıp, paranızı kazanıyorsunuz... anladığım kadarıyla evinize katkıda da bulunuyorsunuz.. paranızı saklamıyorsunuz... peki maaşınızdan hiç kendinize özel bir kısım ayırmıyor musunuz ?
kendi kazandığınız parayı , dilediğiniz yere tasarruf etme hakkınız yok mu eşinize göre ?
Evin bir ihtiyacı, borcu olmadığı takdirde; ben anne babalara yahut öğrenci kardeşlere verilen paraya söz söylemem . Erkekler de verebilir tabii ki , ihtiyaç varsa ...
kardeşleriniz öğrenci ve sizin destek olmak istemeniz çok normal . Bizleri de ailemiz zorluklarla okuttu. Tabii ki bizler feraha çıkınca onlara elimizi uzatmalıyız ...
Bence Bu konuda taviz vermeyin , kendi hakkınız olanı, dilediğiniz gibi tasarruf edebileceğiniz gerçeğini kocanızın beynine kazıyın. Sizden fazla Yüz bulmuş, astarını istiyor adeta. Haddini bildirin...
Kolay gelsin
Maaşinizin tamamini verecek olmaniz rahatsiz etmiş olabilir mi eşinizi ? Belki yardim edecegim dediginiz de 8 ay maaşinizin tamamini ailenize vereceginizi düşünmemiş olabilir. Söylemis miydiniz bunu da ?Canım gözümden kaçmış; maaşımın hepsini verecektim ki en fazla 8 ay kadar sürecekti bu durum..sonrasında da iki kardeşime mini burs Okulları bitene kadar,Üniversitedeler şu an
taaa başta evlenmeden önce kabul etmeseydi madem;ağır geliyorsa maaşımın tamamını verecek olmam... öyle değil mi canım.Maaşinizin tamamini verecek olmaniz rahatsiz etmiş olabilir mi eşinizi ? Belki yardim edecegim dediginiz de 8 ay maaşinizin tamamini ailenize vereceginizi düşünmemiş olabilir. Söylemis miydiniz bunu da ?
Kardeşlerinize ailenize yardim etmelisiniz tabi ki görmezden gelemezsiniz.
Nişanlim bana evlenince ailesine destek olacagini söylese ve evlenince de ikimiz de calisiyoruz senin maaşin bize yeter ben maaşimin tamamini aileme verecegim dese normal karşilamazdim açikcasi .taaa başta evlenmeden önce kabul etmeseydi madem;ağır geliyorsa maaşımın tamamını verecek olmam... öyle değil mi canım.
mantıken;bulunduğumuz durum gereği, zaten ömür boyu sürmeyeceğinin farkında ifade etme gereği bile duymadım...
Bende size bir danışayım. Geçen bana eşim senin maaş kartın bende kalsın ben sana kredi kartını vereyim evin para Yönetimi bende olsun dedi. Deli oldum tabi. Neymiş ben para idaresi yapamıyormuşum. Çok kırıldım. 4bin lira maaş alıyorum. Kirayı ben ödüyorum o da kredi ödüyordu. Kenarda birikmiş hiç paramız yok. İkinciye Hamileyim 2 yıl ücretsiz izin düşünüyorum. 2 ay önce babamı kaybettim, ben kayıp sonrasında eşimde bende ödemeler yaptık babam için. Hesabımda eksi binleri gördüm. Bu tavrı beni çok kırdı. Dün yine diyor ki bana para gönder birikim yapacağım diyor. Önümüzdeki ay maaş alamayacağım için. Şu maddi konular beni o kadar gerdi ki anlatamamAyni seyi bende soyledim daha dugunumuz olmadi . Kabul etti eder gibi oldu diyelim iste kendimizi bi toparlayalim once ev almamiz gerek gibisinden konuştu. Ama evliligimize ailesinin tek kurus katkisi yok borcu beraber odeyecegiz ben buna ses cikarmiyorum halbuki. Erkekler asiri bencil.
Ailemize olan bi vefa borcumuz var allah omur verir de calisirsam bu konuda esime restimi cekerim. Gerekirse ailenin 1 kurus katkisi yok su an onu oduyoruz da benim aileme gelince niye zorlanmalarina goz yumuyoruz o zaman konus babanla dugun borcunu ustune alsin derim.
Ailene yardimci ol. Kardeslerini okut. Babacigina araba al. Bu zamana gelmemizi saglayan onlar eslerimiz degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?