Lütfen akıl verin, zira çok canım sıkılıyor, iki ara bi derede gibiyim?

Haklısınız bunu açıkça ifade ettiyseniz laf söylememesi gerekirdi. Bence söylediklerini hatırlatın kendisine.

Ben eşinizin yaptığını hiç hoş bulmadım.Çok büyük ayıp etmiş bence .Siz neden soruosunuzki eşinize .Ne gerek var.

eşinize maaşınızı biraz az söyleyip yardımda bulunsaydınız keşke.

evde 2 klima olmasa da olur ama kardeşlerinize yardım ve araba fikriniz güzel bence. yaşlanınca ihtiyaçları olacak.

bence gizli yardım yapın eşinize hesap vermek zorunda değilsiniz.

Abilerinden etkilenmiş olabilir, malum erkek dediğin hem maddi he evin reisi olmalıdır diye düşünüyorlardı, evlenirken biz;abileri benim için, bu kızın kariyeri ve mesleği gayet iyi seni dinlememezlik yapar, maaşı var kendi kendine davranır vs vs demişler(eşim kendi ağzıyla anlattı)

Canım cevap vermemişsin. Kazancınız ne kadar ailene ne kadar gidiyor?

tamamen aynısı olmasa bile benzer bir durumla karşılaştım.
açıkçası erkeklere bu konuda hiç taviz verilmemesi gerektiğini dusunuyorum.
baştan söylememiş olsan bile, kendi paran ile ilgili söz hakkı senindir.
ki bence en güzelini yapıp söylemişsin, ben de böyle yaptım.

arada vicdanım rahatsız olduğu oldu senin gibi. Ama sonra eşimin alttan alttan kendi tarafına yaptıklarını öğrenince kendime kızdım keşke daha fazla yapsaydım diye. Bazıları dürüstlüğü bu derece hak etmiyor.

bir arkadaş yazmış, olası bir olayda erkekler bir klimayı bile pazarlık yapar. Aynen katılıyorum.

her anne baba için geçerli değil tabiki ama bence anlattığın gibi fedakar bir anne babanın üzerinden mümkün olduğunca elini çekmemelisin. Çünkü eninde sonunda onlar kalır sana

bende keşke diyorum ancak; evlenmeden önce bu konuyu konuşup onun da pozitif düşündüğünü duyunca mutlu olmuştum,aksi olabileceği aklıma bile gelmemişti kiii...
Ailenize maaşınızın ne kadarını gönderiyorsunuz? Bir de ne kadar süredir. Keşke biraz destek olup öyle evlenseydiniz.
Böyle ana babaya can kurban.siz, 2 sene bekleyelim ben biraz aileme destek olacağım da diyebilirdiniz ama eşiniz evlenince yardım etmeni kabul etmiş ki siz de evlenmişsiniz bu durumda konuşmaya hakkı yok.

Eşin ne kazanıyor sizin geçiminize yetecek mi açısından soruyorum. Tl cinsinden siz o ne kazanıyorsunuz?

aslında 2 klimayı da alabilecekken,böyle demesi beni kırdığı için vazgeçmek istemiyorum. sanki beni cezalandırıyormuş gibi,aileme yardım etmeyi istediğim için..

Eşin ne kazanıyor sizin geçiminize yetecek mi açısından soruyorum. Tl cinsinden siz o ne kazanıyorsunuz?

tl vermek garip olacak ama ailemizi geçindirecek kadar,taksitle de olsa 2 klima alabilecek kadar elhamdulillah,
konu benim aileme yardım edecek olmam bence,bizim geçinip geçinemeyeceğimiz değil yani :)

Ayni seyi bende soyledim daha dugunumuz olmadi . Kabul etti eder gibi oldu diyelim iste kendimizi bi toparlayalim once ev almamiz gerek gibisinden konuştu. Ama evliligimize ailesinin tek kurus katkisi yok borcu beraber odeyecegiz ben buna ses cikarmiyorum halbuki. Erkekler asiri bencil.

Ailemize olan bi vefa borcumuz var allah omur verir de calisirsam bu konuda esime restimi cekerim. Gerekirse ailenin 1 kurus katkisi yok su an onu oduyoruz da benim aileme gelince niye zorlanmalarina goz yumuyoruz o zaman konus babanla dugun borcunu ustune alsin derim.

Ailene yardimci ol. Kardeslerini okut. Babacigina araba al. Bu zamana gelmemizi saglayan onlar eslerimiz degil.

babam arabayı ilk defa alacak ama sadece benim vereceğim ile değil, çok makul bi fiyata makul bi araba düşünüyorlar zaten...
evet birini sen al birini ben alıyim dedi: neymiş abileri de öyle yapmış herkes eve birer klima almış, ikinciyi hanımları kendi paralarıyla almışmış( abilerin hanımı çalışmıyor,ev hanımı)

kendi kazandığınız parayı , dilediğiniz yere tasarruf etme hakkınız yok mu eşinize göre ? '' diyorsunuz ya, eşime göre evlenince böyle bi hakkım olmuyormuş..! evlenince 'biz' oluyormuşuz hem maddi hem de manevi konuda
oysa kendisi abileriyle iş yapıyor, kese bir ve verdiği maddi manevi emeğin hesabını soruyor muyum ben?

Esini belli bir yere kadar hakli gorsem de ailenin durumu ortadayken birseyler yapmalisin. Babana araba almak icin yardim.etmen bence dogru degil. Ama kardeslerine bence burs gonder.

Canım gözümden kaçmış; maaşımın hepsini verecektim ki en fazla 8 ay kadar sürecekti bu durum..sonrasında da iki kardeşime mini burs Okulları bitene kadar,Üniversitedeler şu an
Maaşinizin tamamini verecek olmaniz rahatsiz etmiş olabilir mi eşinizi ? Belki yardim edecegim dediginiz de 8 ay maaşinizin tamamini ailenize vereceginizi düşünmemiş olabilir. Söylemis miydiniz bunu da ?

Kardeşlerinize ailenize yardim etmelisiniz tabi ki görmezden gelemezsiniz.

taaa başta evlenmeden önce kabul etmeseydi madem;ağır geliyorsa maaşımın tamamını verecek olmam... öyle değil mi canım.
mantıken;bulunduğumuz durum gereği, zaten ömür boyu sürmeyeceğinin farkında ifade etme gereği bile duymadım...

Nişanlim bana evlenince ailesine destek olacagini söylese ve evlenince de ikimiz de calisiyoruz senin maaşin bize yeter ben maaşimin tamamini aileme verecegim dese normal karşilamazdim açikcasi .

Şimdi cinsiyet durumundan bakarsak erkek evin maddi sorumlulugunu almakla mükellef lakin kadin için ayni durum söz konusu degil gibi görünüyor. Erkegin kazandigi parada kadin soz sahibi olmali ama kadinin kazandigi paraya karisamaz söz edemez düşüncesi de mevcut. Bir de erkegin kendi kazandigina ben kazaniyorum sana ne deyip kadinin kazandigini harcamasinin hesabini tutmasi var.

Iki taraf ortak kararla hareket ederse ancak o zaman sorun olmuyor bu durum galiba.

Bende size bir danışayım. Geçen bana eşim senin maaş kartın bende kalsın ben sana kredi kartını vereyim evin para Yönetimi bende olsun dedi. Deli oldum tabi. Neymiş ben para idaresi yapamıyormuşum. Çok kırıldım. 4bin lira maaş alıyorum. Kirayı ben ödüyorum o da kredi ödüyordu. Kenarda birikmiş hiç paramız yok. İkinciye Hamileyim 2 yıl ücretsiz izin düşünüyorum. 2 ay önce babamı kaybettim, ben kayıp sonrasında eşimde bende ödemeler yaptık babam için. Hesabımda eksi binleri gördüm. Bu tavrı beni çok kırdı. Dün yine diyor ki bana para gönder birikim yapacağım diyor. Önümüzdeki ay maaş alamayacağım için. Şu maddi konular beni o kadar gerdi ki anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…