• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen akıl verin, zira çok canım sıkılıyor, iki ara bi derede gibiyim?

Hamileliğinin 33. Haftasında imiş arkadaş. Atandıktan 1 yıl sonra evlenmiş. Evliyken maaşını veren evlenmeden önce zaten veriyordur. Hesaplayalım: 12 ay evlenmeden önce, hamilelik ilk geceden olsa 8 ay ekleyelim. Bir 8 ay da devam edecekmiş. 28 ay yaptı. Kabaca 28x4.000= 112.000 binden bahsediyoruz. Çocuğu olan eşi çalışan bir adam var. Kadın ücretsiz izinde olacak belki. Ama para biriktirmiyor. Akıl karı değil. Destekleyenlerin birisini bile anlamadım.

Herkes 8ay verilecek olan maaştan bahsetmiş. Ama arkadaş ne zamandır evli belli değil. Evlendiğinden beri veriyor maaşını.
8ay daha vereceğim sonra sadece burs vermeye devam edeceğim demiş. Burs miktarı da belli değil.

Muhtemelen diğer kardeşlerin evlerine şirket hesabından birer klima alındı. Sonra diğer kardeşler de kendi hesabından birer klima parası daha koydu. Adamın elinde para kalmıyor demek ki ikinci klima için. Kalıyorsa da ev hanımı eşleri olan abileri kolayca ikinci klima alıyorken çalışan biriyle evli biri olarak ikinci klimayı alacak parayı aile bütçesinden ayıramayan eşine sinirli.
Ek: @Scener alıntından önce yazmışım. Tekrar yazmayayım dedim. Benzer şeyleri yazardım çünkü. Sadece 8ay tüm maaşı verip köşeye çekilme durumu yok. Ki arkadaş yeni evli. Zor durum olur insan ailesine yardım etmek için altınlarını satar verir. Durum öyle değil.
Kesinlikle yanı fikirdeyim sizle.
Burda durum su bence;iyi bi yere gelin gitmiş sanırım.
Demiski nasılsa ihtiyaçları yok.Ben de kazandığımı aileme yollayayım:)
Yukarda söylemeden yardım et diyenlere dürüstlükten bahsetmis ama,yaptığı da cok durust bir davranış değil.
Memur olduğu için doğumdan sonra calıscam derse,adam der zaten ben senin ailen arabaya binsin diye mi cocugumu anasız bıraktırcam diye:)

Yardım edeceğim demiş sanırım hepsini vereceğim dememiş. Adam yardım deyince 300-500 sanmıştır. Arada bayram seyranda destek olur sanmıştır ne bilsin.
Ben de tamamını vereceğini ileriki sayfalarda okudum. Her ay ailesine 300 400 tl yollar mutfak alışverişlerini yapar sanmıştım. Bu durumun eltilerle karşılaştırıldığını düşünmüştüm.

Bence konu sahibi ailesine yardım etmeyi çok istiyorsa altınlarını versin ve bu durum komple kapansın. Her ay 3bin 4bin tl verilmez ki

Eşinizin dediği saçma evet. Yaptığı hesap saçma yani. Ama sizin de eltilerim biriktikleri ile aldılar, çalışmıyorlar demeniz gereksiz. Neticede eltiler de kendilerine verilen parayı başka yere kullanmayıp klima için harcamış. O para haliyle eşinizin abilerinin değil eşlerinin parası oluyor. O yüzden yapılan bu kıyasla kendinizi haksız duruma düşürmeyin eşinize söyleyip. Bide eşim kardeşlerine burs verse sıkıntı Değil ama bir yıl maaşımı annemlere vereceğim evi sen geçindir dese ben çok rahatsız olurum. O zaman ben de vereyim derim hepsini
Konu sahibinin ağzıyla yazdım. Kendimle kıyasladım yani. 😀

Esimle Elimizden geldiği kadar ailelerimize yardım ediyoruz. O bana ne yardımı yaptığını söyler, bende ona ne kadar yardım yaptığımı söylerim. Gizli saklımız yok. Hatta eşim sorur okuyan kardeşimin bir ihtiyaçı var mi diye. Bende mesela esimin kardeşi için birseyler yaptım. Ama bunlari yaparken ikimizin de rızası var. Ne ben onu ezip gecerim veya mağdur ederim, nede o beni. Herşeyin ölçüde yapılması lazim. Sizin ailenize yardım etmek istediğiniz çok güzel, ama ben bu konuda "benim param, benim kararim" diye rest cekilmesini doğru bulmuyorum. Yarin obur gün eşimiz "benim param benim kararim" diye restleri cekse bizde bozuluruz.

Ek not: bütün maaşınızı vermeniz doğru değildir. "erkektir bakmak zorunda" gibi kafalara girersek. "kadindir lafimdan cikmayacak" diye gerisi gelir. Eşitlik böyle değil

Kusura bakmayın çok sinirlendim kötü bir şey de yazmak istemiyorum ama eşiniz sizi enayi yerine koymaya çalışıyor. Ev hanımı eltileriniz nasıl para biriktirecek allah aşkına?
Gayette biriktirir,babam esnafti annem ona rağmen biriktirirdi.Durumumuz cok cok iyi olmamasına rağmen.
Burda eltilerin durumu da iyi biriktrmis klima almış iste.
Anamız bizi bugünlere getirdi,kocamizdan kırpalım ona yollayalım dememiş:)

Yardım başka bişi hibe başka bişi ,kardeşlerinize 500 er tl verin burs olarak annenize 500 tl pazar parası anlarım tüm maaşı hibe etmek babaya araba almak bunlar çok gereksiz davranışlar ,eşiniz kendini kullanılmış hissediyor,eminim ki bu hırçın tavrı bundan ,üstelik çocuğunuz olacak ,ailenizinde buna rıza göstermemesi gerekiyor,her çocuğu ailesi imkan dahilinde destekler okutur bu onların görevi zaten ....

Gayette biriktirir,babam esnafti annem ona rağmen biriktirirdi.Durumumuz cok cok iyi olmamasına rağmen.
Burda eltilerin durumu da iyi biriktrmis klima almış iste.
Anamız bizi bugünlere getirdi,kocamizdan kırpalım ona yollayalım dememiş:)
Valla bana ekonomi bu haldeyken ev hanımı bir kadının harçlıkları ile klima parası biriktirmesi bana imkansız geliyor genelde tersini gözlemliyorum. Ama işte dediğiniz gibi durumları el veriyosa biriktiriyolarmış demek ki.
Zaten o yorumu yaptığımda ben konu sahibinin maaşının tamamını aylardır ailesine yolladığını bilmiyordum. Adam elbette "benim ev hanımı yengelerim bile para biriktirip eve katkı sağlayabiliyor" diyerek eşine isyan edebilir.

Yaa ben bir erkeğe yakıştıramıyorum böyle şeyleri. O ne öyle ev arkadaşı gibi karısıyla evin masraflarını yarı yarıya karşılamak.

Bırak senin maaşına karışmasına kendisinin teklif etmesi lazım ki " kardeşlerine bir abla olarak yardımcı olmalisin, senin yetmedigin yerde ben de destek olurum" diye. Ama galiba ben çok ütopik düşünüyorum. Baksanıza eve alınacak klimayı bile eşiyle pazarlık yaparak alır olmuş erkekler. Sonra da niye bu kadar boşanma oluyor. :KK43:

o kadar çokki bu erkekler ne yazıkki bendede var bu tip üniversite arkadaşı gibi şunu sen al bunu ben alayım bunu ben aldım şunu sen al eskinin erkekleri nerde

Başkasının durumu beni ilgilendirmez, ben sana baştan yardım edeceğim dedim tamam dedin diyip geçin eşinize.
Ama siz de bütün maaşınızı vermeyin, 4000 alıyorsanız 1000 tl verin en fazla sabit olarak da düşünmeyin zor durumda kaldığınızda limiti düşürürsünüz.
Evlenince ailelere yardım edilmemeli kısmına ise katılmıyorum, çünkü erkeğin ailesi para istedi mi erkekler zor geçiniyor bile olsa çıkartıp yüklü meblağ veriyor hiç de aman karım ne der diye düşünmüyor.

Bende size bir danışayım. Geçen bana eşim senin maaş kartın bende kalsın ben sana kredi kartını vereyim evin para Yönetimi bende olsun dedi. Deli oldum tabi. Neymiş ben para idaresi yapamıyormuşum. Çok kırıldım. 4bin lira maaş alıyorum. Kirayı ben ödüyorum o da kredi ödüyordu. Kenarda birikmiş hiç paramız yok. İkinciye Hamileyim 2 yıl ücretsiz izin düşünüyorum. 2 ay önce babamı kaybettim, ben kayıp sonrasında eşimde bende ödemeler yaptık babam için. Hesabımda eksi binleri gördüm. Bu tavrı beni çok kırdı. Dün yine diyor ki bana para gönder birikim yapacağım diyor. Önümüzdeki ay maaş alamayacağım için. Şu maddi konular beni o kadar gerdi ki anlatamam
Başınız sağolsun öncelikle.
Kırılmakta haklısınız ben olsam ben de kırılırdım. Para yönetimi ortak olmalı bence çalışsanız da çalışmasanız da bu böyle olmalı.
Eşiniz de sizden gelen maaşın rahatlığı var bundan sonra sizden maaş gelmeyeceği için böyle bi yöntem bulmuş ama yanlış bence ki elinizden geldiğince destek oluyorsunuzdur eminim.
Erkekler kadinlara zor derler hep ama erkekler çok daha zorlar malesef.

İllaki rakam isteniyor, şöyle ki aldığım maaş 3000; mesleğe geçinceye aileme yardım etmek elimden geleni yapmak benim hayalimde, bulunduğumuz şartlarda olsaydınız Emin’in sizde böyle düşünürdünüz babam a zorla kabul ettiriyorum zaten destek olma işini, yani bu tamamen benim hayalim, isteğim ailemin isteği olmasını bi kenara bırak onlara zorla kabul ettiriyorum....şu an için okul dönemi bi kardeşime veriyorum o da aylık 300 lira,ikinci kardeşime arada bir 100 yada daha az vermişimdir.evim konusunda da eşimden zaruri ihtiyacım haricinde para istemişliğim yoktur. Kendime kıyafet almıyorum evime çocuğuma bile harcadığım para için kırk defa düşünmüşümdür bu ihtiyaç mı yoksa israf mı diye, eğer ihtiyaç ise istemişimdir... eltilerimden bahsetmemin sebebi onların maddiyat konusundaki tutumları benden farklı, ben kırk kez düşünürken onların ihtiyaç fazlası kocalarından aldığı harçlıkla birikim yapmaları, ben asla eşimden ihtiyaç fazlası para almam mesala ve asla elimdeki para bitmeden para isteyemezdim, ( eşimden para alma olayı son 1,5 yıldır çalışmıyordum,evdeydim, son iki aydır çalışıyorum
Eşimin, evimizin maddiyat konusunda bana ihtiyacı asla yok...

Ben evlenmeden önce hayalimi sık sık dile getirirdim, madem şu an yan yatıyor o zaman açıkça ifade etseydi, ya evlenmezdik yada ertelerdik bende kendi kazandığım paradan gönül rahatlığıyla kendime ve aileme harcardım. Evlendikten sonra maaşım konusunda konuşmaya başladı, yorum yapmaya, kartın onda kalması gerektiğine vs vs ye, oysa evlenmeden önce konuştuklarımıza göre, gönül rızasıyla kabul ettiği şey tamamen karışmayacağıydı..

( eşimden para alma olayı son 1,5 yıldır çalışmıyordum,evdeydim, son iki aydır çalışıyorum
Eşimin, evimizin maddiyat konusunda bana ihtiyacı asla yok...
Evlenmeden bir yıl önce atandım yazmışsınız. Son bir buçuk yıldır nasıl çalışmadınız? Bursları verin. Bayram seyranda kıyafet alın. Eve gittiğinizde eliniz boş gitmeyin. Bazı faturalara otomatik talimat verin. Yetmez mi?

Back
X