Lütfen akıl verin, zira çok canım sıkılıyor, iki ara bi derede gibiyim?

Tüm maaşı ailenize gönderirseniz, eşinizin de klimayı da sen al demesi normal, hangi kadın ya da erkek böyle bir şeyi kabul edebilir? Eşinizin ailesi de eşinizi okutup büyütmüştür, o da tüm gelirini aileye versin o zaman.Baştan kabul etti dediğiniz şeyde de bir yanlışlık var bence.Adam az buçuk yardım edeceksiniz sanmıştır, çünkü yardım ederimin manası maaşımın tümünü aileme veririm demek değildir.

Eltileriniz içinde "zaten çalışmıyorlar, biriktirdikleri para nasıl onların oluyor" minvalinde bir şeyler söylemişsiniz.Ev hanımlığı denilen şey sadece paraya çevrilemeyen emektir.Kişiler bu emeğini paraya çevirdiği taktirde zaten sizin kazandığınız paranın üstünde bir para bile yeterli olmaz maaşlarını ödemeye.Üstelik eşlerinin masraflar için verdiği paradan kısıp birikim yapmışlar, isterlerse kendilerine de harcayabilirlerdi para onların parası, ama yapmamış klima almışlar.Neden sanki para onlara ait değilmişte, onlar evde karın tokluğuna çalışan insanlarmış gibi davranıyorsunuz?

Tüm yorumları okumaya çalıştım ve bende çoğunluk gibi düşünüyorum.. Ailenize tabiki yardım etmek isteyebilirsiniz bu arada destek olur, kardeşe harçlık olur, doğumgünü anneler günü vs bahanesiyle bir ihtiyacını almak olur, market alışverişi yapmak olur anlarım ama tüm maaşı neredeyse 1 yıla yakın bir süre aileye verip babaya araba almak bana çok tuhaf geldi açıkcası.. Her anne babanın görevidir çocuğunu büyütmek, imkanı ölçüsünde okutmak, evlendirmek.. Sırf aileniz bunları yaptı diye böylesine büyük bir destek bencillik bence.. O zaman elinizde aynı mantıkla tüm gelirini ailesine versin.. Evlilik demek birlikle bireyler için çabalamak, hayatı paylaşmak demek.. Böyle düşünmüyorsanız keşke evlenmeden önce hayallerinizi gerçekleştirseydiniz.. Evliliği erteleseydiniz..

Eşinizin konuşup karar verdiğiniz bir konuda şimdi kıvırması hele hele evinize alınan klimanın pazarlığına girmesi çok yanlış.

Ama sizin de 8 ay boyu tüm maaşı vermeyi düşünmeniz yanlış.

Eşiniz size 8 ay maaşımın tamamını aileme vereceğim dese ne yaparsınız? Ben ciddi ciddi ayrılmayı düşünürüm. Yarısını veya eşinizle iliskinizi zedelemeyecek bir miktarda mutabık kalıp onu verseniz?

memur degilim ama cevremde hiç böyle çalışma düzeni görmedim.
sebepsiz nasil 1.5 yıl ara verdiniz ve nasil 25 haftalık hamileyken tekrar çalışmaya başladınız? Şunun şurasında 2 3 haftaya doğum iznine ayrılacaksınız.
bi saçmalık var bu işte, acaba gebelik takviminiz mi yanlış 33 haftalık görünüyorsunuz?

Birşey sorabilir miyim ? Yanlis anladıysam ksuura bakmayın biraz kafam duman bugün .Atandıktan 1 yıl sonra wvlenmissiniz ya nasıl 1,5 yıl calismadiniz yani memurlukta oluyor mu öyle keyfi memur olmadığım için soruyorum .Birde maasiniz çok düşük değil mi eşinizin abisi iyi bir kariyeri var maaşı güzel vs demiş normal bir memur değilsiniz o zaman bilmiyorum 3000 memur maaşı var mıdır ? İkincisi istemeyen kimseye 1 kuruş kabul etyiremezsijiz daha önce yorumunda yazdım benim annem babam bir kazak aldım diye bir ton laf ettiler .Ki asla böyle nor yardım edemem yemin ederim suratıma bqkmazalr denek ki ailenizde razı .tamamını vermeniz iyi bir fikir değil eşiniz verse kıyamet kopardı ki bende de durum aynı olur .kardeşlere tabiki yardım edin ve bu konuda esinze taviz verneyin hastalık vs olur ondada asla taviz verneyin ama bu biraz keyfi ve miktar çok .Benimde içinde kalan şeyler var o konuda anlıyorum sizi ama evliyken bekarliktaki gibi olmuyor işte .
Güle güle buyutun bebeğinizi

Aileler çocuklarını hatta özellikle kız çocuklarını kendi ayakları üzerinde durabilsin, geçimini kimseye muhtaç kalmadan da devam ettirebilsin diye okuturlar. İşe başlasın da maaşını yiyelim diye değil. Ben de calismiyorum ama babacığıma minnettarım bu ayrı konu. Kazanırken elbette kardeşlerinize destek olursunuz bu çok normal. Ama babama araba alicaz diye bir şey olamaz yani .

Madem çalışmaya başlayınca hayalin yardım etmekti hemen evlenmeyecektin. Kim ister yahu eşi maaşını ailesine versin. Yok kabul etti falan da deme boşuna evlendikten sonra farklılaşır bu belli yani. Evlenmeyip 8 ay verseydin maaşını sonra evlenseydin. Evledikten sonra eşler bu konuda söz sahibidir kimse kusura bakmasın.

Yahu eltilerin eşlerinden aldığı para sizi niye bu kadar ilgilendiriyor. Hayret ettim şu yoruma. Size göre ihtiyaç fazlası, ona göre değil. Eltiniz buraya konu açsa görümcem babasına araba alacakmış. Parasını nerelere harcıyor. Maaşını ailesine yolluyor, eşimin kardeşine yazık diye. Sana ne demez misiniz?

Ama şöyle de bir şey var
kocam kalkıp onların eşleri biriktirmiş, bizimkini de sen al derse ben de derim onlar kocasindan aldiklari paralari biriktirmis diye. Bu konuda konu sahibine hak verdim

aslında insanın başına gelince anlıyor.
Bir tanıdık var, maşallah evini dizdi yeniden, neye elini atsa bunu mutfak parasından arttirdigimla aldım diyordu.

1-2 artik etrafa ben çok iyi ev hanımıyım diye kimseyi beğenmiyor bide. Ben çalışıyorum o ev hanımı. Ama kocası veriyor eline atiyorum 3000 mutfak parası diye, tabiki arttırır. E ben çalışıyorum, kocamdan bir kuruş para almayı bırak bide eve masraf yapıyorum. O niye daha iyi ev kadını oluyor ki? O zaman benim de kocam versin ayda 3000 ben de biriktireyim:)

konu sahibi buna içerlemiş bence. Tabiki ailesine maaşının hepsini veriyormuş bence bu çok yanlış. Çünkü çalışan insan mecburen bazen ev işlerini de aksatır. Mesela ben bazen geliyorum, cok yorgunum yemek yapamadim diye soyleniyorum, hallediyoruz bir sekilde. Ama maaşımın hepsini babama versem kocam 2. Gün işten çık bari her akşam taze yemeğimi, utumu vs. Yap bari diye söylenir hiiiç beklemez

Aynen öyle.

Eşin yardım etmeyi kabul etmiş

Bana da kardeşlerin üniversite okuyor yardım edelim mü dese olur derim

500+500 diye düşünürüm

Tüm maaşı vermek aileye yardım değildir ki

Siz iş ortak, onlar ev hanımı beni de öyle farz etsin, o şekilde harcamayı yapalım ben de tüm paramı aileme vereyim demişsiniz ama hoş değil tavrınız

Merhaba canim..Evlendikten sonra işler degisiyor evet..Cunku evdeki hesap carsiya uymuyor..Gecinmek bekarliktaki kadar kolay olmuyor..Benim bir arkadasim sirf bu yuzden yuvasini yikti.Kucucuk bebegiyle baba evine dondu Neymis kendisi 60 yillik eski bir evde kirada otururken,esinin ailesinin aldigi arabaya binerken, cankayada nezih bir semtte oturan,altinda mercedes olan ailesine bekarliktan beri taksitlerini odedigi sifir evi verdi otursunlar diye..Hakli olarak kocasi da cildirdi ve bosaniyorlar..

Hepimizi ailelerimiz buyuttu,okuttu,emek verdi..Bekarken ben de cok yardim ediyordum ama nisanlandigimdan beri aylik para gondermiyorum mesela..Bir seye ihtiyaclari olsa,aç,acikta olsalar..Evleri olmasa.Tabiki de yardim ederim..Arada jestler yaparim ama.Ev almak,araba almak..Bunlar cok buyuk hediyeler..Siz esinizin annesine araba aldigini dusunun..Ev aldigini dusunun..Iciniz rahat sekilde al dermiydiniz??Cok zenginseniz tabiki orasii bilmiuorum

Bu konuda ailelerde anlayisli olmali.Sahsen kizim bana ev alayim,araba alayim dese eger evli ise ben kabul etmem.Elin oglu,kizi gunu gelir bunun lafini eder...Aile huzurlari bozulur derim..Yine de sizin karariniz.Sormussunuz bem fikrimi soyledim..

Ben butun maasinizi verme meselesini simdi okudum.Siz butun maasinizi ailenize mi veriyorsunuz??Aileniz de bunu kabul mu ediyor??Afedersiniz ama esim boyle bir sey yapsa benim icin bosanma sebebi..Ailenin ihriyaclarini karsilamak istiyorsan keske bekar kalsaydin.Butun ihtiyaclari bitince evlenseydin..Baskasinin başini da yakmasaydin..Ne diyim..Insallah mantikli en onemlisi de empati yaparak dusunebilirsiniz.

tl vermek garip olacak ama ailemizi geçindirecek kadar,taksitle de olsa 2 klima alabilecek kadar elhamdulillah,
konu benim aileme yardım edecek olmam bence,bizim geçinip geçinemeyeceğimiz değil yani :)
Konu tam olarak da bu.Siz paranin hepsini ailenize gonderdiginizde esinizin parasi ile gecineceksiniz..Tek maaş ile gecim zor..Esinizin maasi coksa bile.Daha yuksek standartlarda yasayabilecekken daha fazla kendinizi sıkmanız gerekecek.Arkadaslar o yuzden sormus..Mesela esiniz asgari ucret aliyorsa.Para gondermek istememesi cok dola ve esiniz hakli olacak ama daha fazla maas aliyorsa biraz da olsa haklilik payiniz olacak..

Sonuna kadar katiliyorum.Konu sahibinin de esinin de sucu yok..Konu sahibi kendini borclu hissediyor ve yardim etmek istiyor..Insan biraz kizini,kizinin yuvasini dusunur.Kizim biz bu saatten sonra arabayi ne yapalim..Sen ailene bak deseler bunlar olmayacak..

Memur maasi cokta az degil esinizde calisiyor hem klima alip hemde aileniz icin ufak ufak birikim yapip yardimci olabilirsiniz. Esinizin buna karisma hakki yok ki zaten kendiside kardesleriyle ortak yasamaya calisiyormus. Bide benim anlamdigim kardesleriyle esit maasi almiyorlarmi sonucta is yerinin ortak parasindan kulanmicakki maasini nereye harcadigi kardeslerini ilgilendirmezki isterse hicbirseye harcamaz maasiyla 10 tane klima alir kime ne sizin paranizdan esiniz size yanlis dusunuyorsun diyo ama kendi yanlis dusunuyor

Sizi iyi niyetli goremedim ben. Su durumda resmen esinizi kullaniyorsunuz maddi anlamda. Madem en buyuk hayaliniz ailenize tum maasinizi vermekti evlenmeyecektiniz. Ama siz evlenip masraflari adama yikip kendi babaniza araba almak dedinde gibi gorunuyorsunuz. Ben bunu bir kadin olarak asla kabul etmem, esiniz niye kabul etsin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…