- 20 Ağustos 2017
- 1.210
- 646
- 53
- 31
- Konu Sahibi tanuyu_2301
-
Bu mantıkla erkekte ailesine yardımı kesmeyecek.
Yani evleneceksiniz ama aileler yapması gerekeni yaptılar evlatlarını büyüttüler okuttular meslek sahibi yaptılar (ki bunlar zaten ailenin görevidir) diye çalışıp maaşları ailelere vereceksiniz.
Yardım dediğiniz 300 olur 500 oulur da maaşın tamamını aileye vermek ne demek. Birde o ailenin o parayı fütursuzca alması üstüne birde arabayı tatlı niyetine istemesi ise akıllara ziyan.
Ben erkek olsam bu kadarına müsaade etmem. Yada bende maaşımı (ağaç kovuğundan çıkmadığıma göre) beni büyüten, okutan meslek sahibi yapan aileme verirdim. Hem beni büyütüp okutacaklar hemde paramı el kızına mı yedirecekler derdim.
Konu sahibi neden evlenmiş anlamıyorum. Sadece kendine baktıracak birini bulmuş kazancını aileye gönderiyor.
Valla bana ters bunlar.
memur degilim ama cevremde hiç böyle çalışma düzeni görmedim.Evlenmeden bir yıl önce atandım.düğünümüzü de kendimiz yaptık.2,5 yıllık evliyim, yaklaşık son 1,5 yıldır çalışmadım, iki aydır da tekrar işe başladım. Canım Anlaşılmıştır umarım. Çalışmadığım süre zarfında kendime kıyafet bile almadım, önceki aldıklarımdan idare etmeyi tercih ettim,yani harcamalarım zaruriydi
Birşey sorabilir miyim ? Yanlis anladıysam ksuura bakmayın biraz kafam duman bugün .Atandıktan 1 yıl sonra wvlenmissiniz ya nasıl 1,5 yıl calismadiniz yani memurlukta oluyor mu öyle keyfi memur olmadığım için soruyorum .Birde maasiniz çok düşük değil mi eşinizin abisi iyi bir kariyeri var maaşı güzel vs demiş normal bir memur değilsiniz o zaman bilmiyorum 3000 memur maaşı var mıdır ? İkincisi istemeyen kimseye 1 kuruş kabul etyiremezsijiz daha önce yorumunda yazdım benim annem babam bir kazak aldım diye bir ton laf ettiler .Ki asla böyle nor yardım edemem yemin ederim suratıma bqkmazalr denek ki ailenizde razı .tamamını vermeniz iyi bir fikir değil eşiniz verse kıyamet kopardı ki bende de durum aynı olur .kardeşlere tabiki yardım edin ve bu konuda esinze taviz verneyin hastalık vs olur ondada asla taviz verneyin ama bu biraz keyfi ve miktar çok .Benimde içinde kalan şeyler var o konuda anlıyorum sizi ama evliyken bekarliktaki gibi olmuyor işte .İllaki rakam isteniyor, şöyle ki aldığım maaş 3000; mesleğe geçinceye aileme yardım etmek elimden geleni yapmak benim hayalimde, bulunduğumuz şartlarda olsaydınız Emin’in sizde böyle düşünürdünüz babam a zorla kabul ettiriyorum zaten destek olma işini, yani bu tamamen benim hayalim, isteğim ailemin isteği olmasını bi kenara bırak onlara zorla kabul ettiriyorum....şu an için okul dönemi bi kardeşime veriyorum o da aylık 300 lira,ikinci kardeşime arada bir 100 yada daha az vermişimdir.evim konusunda da eşimden zaruri ihtiyacım haricinde para istemişliğim yoktur. Kendime kıyafet almıyorum evime çocuğuma bile harcadığım para için kırk defa düşünmüşümdür bu ihtiyaç mı yoksa israf mı diye, eğer ihtiyaç ise istemişimdir... eltilerimden bahsetmemin sebebi onların maddiyat konusundaki tutumları benden farklı, ben kırk kez düşünürken onların ihtiyaç fazlası kocalarından aldığı harçlıkla birikim yapmaları, ben asla eşimden ihtiyaç fazlası para almam mesala ve asla elimdeki para bitmeden para isteyemezdim, ( eşimden para alma olayı son 1,5 yıldır çalışmıyordum,evdeydim, son iki aydır çalışıyorum
Eşimin, evimizin maddiyat konusunda bana ihtiyacı asla yok...
Yahu eltilerin eşlerinden aldığı para sizi niye bu kadar ilgilendiriyor. Hayret ettim şu yoruma. Size göre ihtiyaç fazlası, ona göre değil. Eltiniz buraya konu açsa görümcem babasına araba alacakmış. Parasını nerelere harcıyor. Maaşını ailesine yolluyor, eşimin kardeşine yazık diye. Sana ne demez misiniz?İllaki rakam isteniyor, şöyle ki aldığım maaş 3000; mesleğe geçinceye aileme yardım etmek elimden geleni yapmak benim hayalimde, bulunduğumuz şartlarda olsaydınız Emin’in sizde böyle düşünürdünüz babam a zorla kabul ettiriyorum zaten destek olma işini, yani bu tamamen benim hayalim, isteğim ailemin isteği olmasını bi kenara bırak onlara zorla kabul ettiriyorum....şu an için okul dönemi bi kardeşime veriyorum o da aylık 300 lira,ikinci kardeşime arada bir 100 yada daha az vermişimdir.evim konusunda da eşimden zaruri ihtiyacım haricinde para istemişliğim yoktur. Kendime kıyafet almıyorum evime çocuğuma bile harcadığım para için kırk defa düşünmüşümdür bu ihtiyaç mı yoksa israf mı diye, eğer ihtiyaç ise istemişimdir... eltilerimden bahsetmemin sebebi onların maddiyat konusundaki tutumları benden farklı, ben kırk kez düşünürken onların ihtiyaç fazlası kocalarından aldığı harçlıkla birikim yapmaları, ben asla eşimden ihtiyaç fazlası para almam mesala ve asla elimdeki para bitmeden para isteyemezdim, ( eşimden para alma olayı son 1,5 yıldır çalışmıyordum,evdeydim, son iki aydır çalışıyorum
Eşimin, evimizin maddiyat konusunda bana ihtiyacı asla yok...
Ama şöyle de bir şey varYahu eltilerin eşlerinden aldığı para sizi niye bu kadar ilgilendiriyor. Hayret ettim şu yoruma. Size göre ihtiyaç fazlası, ona göre değil. Eltiniz buraya konu açsa görümcem babasına araba alacakmış. Parasını nerelere harcıyor. Maaşını ailesine yolluyor, eşimin kardeşine yazık diye. Sana ne demez misiniz?
Aynen öyle.Başınız sağolsun öncelikle.
Kırılmakta haklısınız ben olsam ben de kırılırdım. Para yönetimi ortak olmalı bence çalışsanız da çalışmasanız da bu böyle olmalı.
Eşiniz de sizden gelen maaşın rahatlığı var bundan sonra sizden maaş gelmeyeceği için böyle bi yöntem bulmuş ama yanlış bence ki elinizden geldiğince destek oluyorsunuzdur eminim.
Erkekler kadinlara zor derler hep ama erkekler çok daha zorlar malesef.
Bende çok şaşırdım açıkçası ve rahatsız oldum. İnsanı bunaltıyorPara hesabı yapan erkek de kadın da midemi bulandırıyor.
Konu tam olarak da bu.Siz paranin hepsini ailenize gonderdiginizde esinizin parasi ile gecineceksiniz..Tek maaş ile gecim zor..Esinizin maasi coksa bile.Daha yuksek standartlarda yasayabilecekken daha fazla kendinizi sıkmanız gerekecek.Arkadaslar o yuzden sormus..Mesela esiniz asgari ucret aliyorsa.Para gondermek istememesi cok dola ve esiniz hakli olacak ama daha fazla maas aliyorsa biraz da olsa haklilik payiniz olacak..tl vermek garip olacak ama ailemizi geçindirecek kadar,taksitle de olsa 2 klima alabilecek kadarelhamdulillah,
konu benim aileme yardım edecek olmam bence,bizim geçinip geçinemeyeceğimiz değil yani :)
Sonuna kadar katiliyorum.Konu sahibinin de esinin de sucu yok..Konu sahibi kendini borclu hissediyor ve yardim etmek istiyor..Insan biraz kizini,kizinin yuvasini dusunur.Kizim biz bu saatten sonra arabayi ne yapalim..Sen ailene bak deseler bunlar olmayacak..Cevap yazdıktan sonra gördüm yazınızı.
Konu sahibi baştan sona haksız.
Eşi yapsa kıyametler koparır ve kopartır.
Nasıl bir ailedir ki evli kızının tüm maaşını alıp rahat rahat yiyebiliyor. İnsan demez mi kızım senin evin var barkın var diye.
Konu sahibi melek gibi anlatmış ama maalesef ailesi paragözmüş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?