Lütfen akıl verin, zira çok canım sıkılıyor, iki ara bi derede gibiyim?

tanuyu_2301

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2016
22
14
18
Merhabalar,
Size danışmak istiyorum
Şöyle anlatayım; okulu bitirip atanınca, yaklaşık bir yıl sonra evlendim; evlendiğim kişi özel sektör de çalışıyor.
Kendi aileme yardım etmek istiyordum atandığım ilk günden beri, çünkü anne babam bana aşırı destek oldular, okurken maddi büyük sıkıntılar çekmemize rağmen anne babam hep okumam için arkamda durdular, maddi manevi destek oldular, Allah razı olsun onlardan, zaten anne baba hakkı ödenmez,ama vefa borcu olarak mesleğe geçince destek olacağım, hep yanında olacağım düşüncesi vardı bende; evlendiğim kişiye de bu düşüncemi açık açık söyledim, destek olacağını söylemişti bana, ama evlenince iş değişti, daha çok ihtiyaçlarımızın olduğunu , aileme verdiğim desteğin hayallerimin hep yanlış olduğunu söyleyip durdu...ben sonsuza kadar bütün maaşımı vereceğimi söylememiştim ki sadece kardeşlerim okurken, onlara burs vermek ve babacığımın araba almasına yardımcı olmak istiyordum elimden geldiğince... babam bi emekli maaşıyla nasıl okutsun kardeşlerimi, nasıl araba alsın ki...
Eşim normal de çok iyi biri, tek anlaşamadığımız konu bu, benim aileme yardımımı yanlış buluyor.açıkçası bu tavrını bencilce buluyorum.. evlenmeden önce ben açık açık aileme yardım etmek istediğimi söylemiştim..
ailem de süper maaşallah; kendilerinden çok beni ve evliliğimi düşünürler... çok fedakârdırlar eşimi ve ailesini kendilerinden çok daha fazla önemserler, kıymet verirler...
Ne yapmalıyım bu durumda? İçim çok yanıyor,eşimi dinlesem annemler e karşı vefasızlık etmiş olurum, aileme yardım etsem sanki kötü bi eş mişim gibi, sanki kocamı dinlemeliymişim gibi hissediyorum..
misal;eve klima almamız gerek iki adet.eşim birini benim almam gerektiğini söylüyor, iki tane alamazmış( maddiyatsızlıktan değil,kardeşleriyle ortak iş yapıyorlar, kardeşleri birer tane klima almış mış kendisi de bi tane alacakmış, oysa elticiklerim biriktirerek 2.yi aldılar, ayrıca Eltilerim ev hanımı ,ekstra maaşları yok ki) yani dolaylı yoldan eşimin kardeşleri de evlerine iki klima almış oluyorlar, neden eşim bana böyle hesap ediyor, sanki ailem e yardım etmesem böyle şeyler demeyecek gibi, kasten bu tutumu sergiliyor gibi.

Çalışıyorsun kazanıyorsun vereceğin yer müsriflik israf değil ailene yardım. Eşine sormakla hata etmişsin. Bir de eşinin verme laflarını dinlersen büyük hata yaparsın. Ben babam öldükten sonra iyi para kazanmaya başladım adamcağız birkaç yıl daha yaşasaydı da ona ne isterse alsaydım diye içime dert oldu. Bu konuda eşine taviz verme sonra çok üzülürsün

Ben sizin yerinizde olsam açıkça yardım edeceğimi söylemezdim sonuçta el oğlu gözüne gelebilir el altı verirdim parayı aileme ama demişsiniz en başında şimdi para nerde hesabı görür en iyisi araba alma konusunda daha temkinli davranın mesela birden toplu bir para vermeyin azar azar destek olun kardeşinizi okutmaya gelince bundan doğal hiç bir şey olamaz valla kusura bakmasın siz de bi kardeşinize gönderdiğinizi söyleyin. Yok ben dürüst olmayı tercih ediyorum derseniz o da sizin bileceğiniz iş tabi.

Evlenmeden önce bahsi geçmiş ve o da kabul etmiş, ne değişti o halde... eşinizin tutumu kendi kararı değilmiş gibi geliyor bana, birilerinin etkisi altında olabilir...

Siz yine de ailenize yardımcı olmaya çalışın, en azından kardeşleriniz okulu bitirene kadar, onlar mezun olduktan sonra aileye yardım etme bayrağını onlar sizden alır ve öyle devam eder...

Yaa ben bir erkeğe yakıştıramıyorum böyle şeyleri. O ne öyle ev arkadaşı gibi karısıyla evin masraflarını yarı yarıya karşılamak.

Bırak senin maaşına karışmasına kendisinin teklif etmesi lazım ki " kardeşlerine bir abla olarak yardımcı olmalisin, senin yetmedigin yerde ben de destek olurum" diye. Ama galiba ben çok ütopik düşünüyorum. Baksanıza eve alınacak klimayı bile eşiyle pazarlık yaparak alır olmuş erkekler. Sonra da niye bu kadar boşanma oluyor.

Ben aileye yardımı abartılmadığı sürece doğru buluyorum. Maaşınızın ne kadarını veriyorsunuz bu önemli, bir de ne kadardır yapıyorsunuz ve ne kadar daha sürecek? Yani bunu erkekler yapınca yargılıyoruz kadınlar yapınca normal olmamalı. Açıkcası ben erkek olsam eşimin yıllarca maaşının çoğunu ailesine vermesini istemezdim. Kadın olarak da istemiyorum.

Iki klima yerine bir klima alın ben feragat ediyorum deyin kendisi çok isterse alsın siz evi geçindirmek zorunda değilsiniz maaşınızı istediğiniz yere (helal olan) harcama tasarrufunuz var eşinizden gizli de yapmıyorsunuz eve alınacak bir eşyadan bile vazgeçtiğinizde sizin bu durumu ne kadar önemsediğinizi anlayacaktır. Şayet erkek olarak anne babasına yardım etmek istese siz bir şey diyemeyecektiniz denmemesi de lazım kadın da aynı şekilde istediği zaman, kendi kazandığı para varken, kocanın da buna saygı duyması lazım. Neticede aç değil açıkta değilsiniz ikinci klima da olmayiversin. Siz ihtiyaç sahibi olsanız bu durumda öncelikle eşinize evin geçimine destek olmanız gerekir ama öyle bir durum olmadigi anlaşılıyor.

Eşim evlenmeden önce senin takıldığın yerde ben yardım ederim diyordu. Ama evlenince iş değişti eleştirel davranmaya başladı ve evin reisi olarak onu dinlemeliymişim gibi davranıyor.

Bir erkek evinin geçimini, eşinin ihtiyaçlarını karşılamak durumunda.. yapamıyorsa hiç evlenmesin... ne ala iş böyle , hanımın parasına güvenmek... ucu ucuna hesap kitap yapmak. Çok rahatsız edici..

siz bir hanım olarak çalışıp, paranızı kazanıyorsunuz... anladığım kadarıyla evinize katkıda da bulunuyorsunuz.. paranızı saklamıyorsunuz... peki maaşınızdan hiç kendinize özel bir kısım ayırmıyor musunuz ?

kendi kazandığınız parayı , dilediğiniz yere tasarruf etme hakkınız yok mu eşinize göre ?

Evin bir ihtiyacı, borcu olmadığı takdirde; ben anne babalara yahut öğrenci kardeşlere verilen paraya söz söylemem . Erkekler de verebilir tabii ki , ihtiyaç varsa ...

kardeşleriniz öğrenci ve sizin destek olmak istemeniz çok normal . Bizleri de ailemiz zorluklarla okuttu. Tabii ki bizler feraha çıkınca onlara elimizi uzatmalıyız ...

Bence Bu konuda taviz vermeyin , kendi hakkınız olanı, dilediğiniz gibi tasarruf edebileceğiniz gerçeğini kocanızın beynine kazıyın. Sizden fazla Yüz bulmuş, astarını istiyor adeta. Haddini bildirin...
Kolay gelsin

Canım baban arabayı ilk defa mı alacak yoksa araba mı yenileyecek? Eve iki klima alınacak birini sen maaşınla al birinide ben maaşımla alim mi dedi? Bir de sen ve eşin ne kadar kazanıyorsunuz? Burs olarak ne kadar gönderiyorsunuz.?

Yardım konusunda bende böyle düşünüyorum, ölümlü dünya,şimdi yardım etmeyeceksem daha ne zaman edeceğim, babam bu yaşlı haliyle gidip tekrar mı iş arasın;şantiyelerde mahvolsun... aslında erken evlendim keşke hayallerimi gerçekleştirip öyle evlenseydim diye de düşünmüyor değilim,oysa eşimle tanışınca birbirimizi sevince ve onun bana her türlü yardım edeceğini, yani maddi manevi düşüncelerimi anlayacağını destekleyeceğini her daim yanımda olacağını düşünmüştüm

Harcamalarınızı, eltilerinizin harcamasına endekslemedi beni aşırı derecede rahatsız etti.

Benim eşim dul ablasına yardım ediyor. Ve etmeli de zaten. Kim edecek başka?

Siz de ailenize yardım etmelisiniz.

Eşinize fazla yüz vermişsiniz.

" ailene yardim etmen doğru değil " diyen bir adama ;

Kimin yardım etmesi münasiptir? Diye sorarım.

Öyle ya. Ortada bir yanlışlık olduğunu iddia eden , doğrusunu söylemekle mükelleftir.

Ailenize maaşınızın ne kadarını gönderiyorsunuz? Bir de ne kadar süredir. Keşke biraz destek olup öyle evlenseydiniz.

Ya nasıl gizleyebilirdim ki, hadi gizledim diyelim o zamanda içim içimi yerdi,kendime kızardım,dürüst olmalıyım diye, aynı şeyi eşim gizli yapsa ve bi şekilde öğrensem çok üzülürdüm,ben onun ‘karşısındaki’ insan değilim ki ‘yanında’ olmak için ‘evet’ dedim..
sonuçta karşı taraftan da dürüstlük bekleriz değil mi? Gizli olan açığa çıkınca güven sarsılmaz mıydı?

Kendi kazandığınız parayı yolluyorsunuz ve baştan şartlar konuşulmuş tabi ki saklamamanız doğru olan

Beyfendi ne kadar da sözünde duran , ne kadar da iyi bir adammış (!)
Pardon da klima alacağım birini sen al birini ben ne demektir ?
Çalışan sizsiniz. Maaşınızın bir bölümünü ailenize vermeniz(ki maşallah size ) onu bence ilgilendirmez.
Ben olsam asla ve asla dinlemez aileme yardım ederdim. Yarın bir gün evliliğinizde bir sorun olunca size yine o kollarını anneniz babanız açacak.
O klima bile arada bir sorun olunca (Allah korusun) mal paylaşımı durumuna girecek. Eşiniz de bu potansiyeli gördüm.
Baştan konuşulanı ,sonradan kıvıran bir insandan ben her şeyi bekliyorum. Tecrübe ile sabittir .

Evet haklısınız ancak ben evlenmeden önce aileme yardım etmem gerektiğini,onların buna ihtiyacı olduğunu, açıkça söyledim. O da o zaman hak vermiş destek olacağını söylemişti.. Kaldı ki kardeşlerimin okulu bitene kadar burs ( ki büyük meblağ bile değil, öğrenciyken yedi yabancıdan bile burs alabilirsiniz) ve aileme ikinci el basit bi araba idi hayalim, bu öyle hayat boyu maaşımı aileme vermeyi gerektirecek birşey değildi ki.. eşim abartıyor galiba ve gerçekten madden kötü bi durumda değil eşim, elhamdulillah ve maaşallah

Konuyu tersine düşünüyorum; erkek ayni sekilde ailesine bi bütçe ayirsaydi burdaki yorumlar cok farkli olurdu.. Iki taraf icin de dogru bulmuyorum bu tip durumları..
Elbette aileye destek olunur ihtiyaç dahilinde, gerekirse yardim edilir ama uzun vadeli süren böyle durumlar eş kişisini bi yerden sonra rahatsiz ediyor.. Ortada bir evlilik var, "benim param, sen karisamazsin" tutumu da dogru degil..
Onun disinda, klima hesabi ve eşler arasında elin insanı ile hesaplaşır gibi "sen şunu yap ben bunu" tavrini hic dogru bulmadim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…