Lohusalık ve yeni hayatim ve ic sikintilarim

Evet aynen olablr dogru .. annem benddn bikti zaten ikidebir hergun valiz topluyorum gidicem diye esimle.annem gülüyorlar bana valiz sirtinda yasiyosun diye hergun gidicem yarın diyip toplamıyorum bugünde sabah doncektim esimle ama esim buhar makinasi aldi magazadan bozuk cikti ddgistirmsmiz lazim ve sabah 7 de esimin ise gitmesi lzimdi yine annemdd kalmak zorunda kaldim ..
Ama doncem ya bu aksam ya yarin kesin

Sizin kaç gun olduki dogum yapali benim oyle degil dikislerim

Herkes kendi evinde kendi cocuguna bakmali. Misafir olmussunuz annenize tamam ama her seyin bir sonu olmali yani,nereye kadar boyle baska ev
Bende istemiyorum zaten hergun valiz topluyorum doncem diye annem israr ediyo esimdd annende rahatsin iste akilli ol bence kafani kullan rahatına bak diyo ama ben evimi istiyorum

Bende istemiyorum zaten hergun valiz topluyorum doncem diye annem israr ediyo esimdd annende rahatsin iste akilli ol bence kafani kullan rahatına bak diyo ama ben evimi istiyorum
Esiniz annenizi hizmetci yerine koyuyor farkinda misiniz? Kafani kullan rahatina bak ne demek yani,saygisiz bir cumle.
Esiniz ilave olarak da bencil. Kusura bakmayin ama babalik kocalik boyle bir sey degil,kendisi de gece uyanacak pasa hazretleri,cocuga da bakacak,huzuru da kacacak. Siz kendinizi de buna alistirmalisiniz esinizi de alistirmalisiniz. En ufak bir durumda kalkip sizi annenize mi postalayacak,ne hakla yani? Sinirlendim

kendi rahatina düşkün esim ondan oyle diyor birde evde ben hic uyumayip bayginlik geçirecektim o halimi görünce burda daha rahstim ya ondsn oyle diyor ama bunun bi sonu olmali hayat boyu bebege burda bakamam dedim kendisinede zaten

Bebegim 40 I çıkana kadar neler çektik valla bide benim eşim çalışıyor diye gece yalnız bakıyordum aglayınca başka odaya geçiyordum uyanmasın diye hiç abartısız 24 saat aralıksız bebek emzirdigim oldu aglıyor diye en son gögüs ucum yara olmaya başlamıştı açılmıştı emilmekten sonra yavaş yavaş bi düzen oturttuk ama ben hiç çıkmadım evimden bebegim bu eve alışsın benimsesin dedim bebek öyle 1 den büyümüyor daha çok aglayacak fişi çıkacak vs biz 4 aylık olduk sayılır hala bazı geceler hiç durmaz 2 3 gün uyutmaz en son oturdugum yerde kucagımda bebe emzirirken uyuya kalmışım boynum tutuldu dün yani bu böyle gitmez kendi başına yetebilmeyi ögrenmek zorundasın 40 I çıkınca bitmeyecek bu ama küçükken alıştırması daha kolay benim bebegim akşam 7 de uyanır 1 e kadar ne yapsam uyutamazdım hep aglardı günlerce çabaladım en sonunda alıştırdım şimdi saat 9 olunca gece uykusuna geçiyo kendi evinde ol kendi düzenini kur bence

Evde olsa eşi de sorumluluk alacak bebeğe bakmak zorunda kalacak şimdi rahatada alıştı konu sahibimiz evine dönünce bebeği gece sık sık uyanacak yeri gelecek gündüzleri durmayacak uykusuz kalacak daha gergin olacak bu da kendisine yansıyacak ister mi istemez tabi.

kendi rahatina düşkün esim ondan oyle diyor birde evde ben hic uyumayip bayginlik geçirecektim o halimi görünce burda daha rahstim ya ondsn oyle diyor ama bunun bi sonu olmali hayat boyu bebege burda bakamam dedim kendisinede zaten
Hah iste esinizi o rahatliga alistirmayin. Allah omur verirse cocugunuz her zaman sizinle,her yasta ayri derdi var cocuklarin. Asla da bitmiyor,bir an once alissin daha iyi

Bedavadan baba ve koca olunmuyor bunu ogretecek konu sahibi mecburen. Haklisiniz.

Evini, duzenini, kedini ozlemen cok normal. Ancak ilk zamanlar bebege tek basina bakmak cok yipratici. Hele ki benim oglum gibi surekli aglayan, cok az uyuyan bir bebekse. Yenidoganlar emmedigi zaman hep uyur derler mesela ben asla oyle bir sey gormedim. Oglumun 40i cikana kadar bi hafta annem bi hafta kayinvalidem donusumlu kaldilar bende. Sonra ben anneme gectim. Nerdeyse bebegim 6 aylik olana kadar annemde kaldim ama tabii evde evcil hayvanim yoktu. Annemle de evlerimiz yakindi. Esim her aksam anneme yemege gelirdi. Ben de sik sik evime gider isimi yapar esimle bazen basbasa vakit gecirir evime donerdim. Bu sekilde olmasa cok ama cok zorlanirdim. Biz bir zararini gormedik bu durumun. Imkan varken faydalanmak lazim. Ha cati yapilirken rahat edemeyebilirsiniz. O zmn gec evine ama annenin evinde huzursuz olacagin baska bir durum yoksa tadini cikar.cok onemli anne destegi bu surecte. Benimki cok uzun surdu illa 6 ay kal demiyorum ama kalabildigin kadar kal.

Ay okurken başım ağrıdı ruhum sıkıldı millet olarak biz mi doğum sonrası böyle tantanalıyız herkes mi böyle en merak ettiğim küresel meselelerden biri.

Hem rahat etmek istiyorsun haklı olarak lohusayken destek muhakkak olmali, hem de kocam da kocam evim de evim diyorsun anlamadim ben 1 gün gormeyince eşini özlüyormuşsun yapamıyormuşsun falan bana çok değişik geldi. Evinin rahati hicbir yerde yoktur ama şu günleri atlatmaya bakmalısın.

Birak kocayı bir yere kaçtığı yok. Sen kendini ve bebeginin rahatını düşün madem evininden, kocandan ayrılamıyorsun esin de yardim edecek yeri gelcek sen uyuyacaksın o bakacak.

Ben önceden actigin konudan hatırladım ablan geliyor evine yok o gelmesin annem gelsin demistin.

Sadece annem gelsin, ben onun evine gitmeyeyim kocamı, evimi birakamam, babam hasta ama banane ben kocamı 1 gün görmeyince özlüyorum .Ha bir de kedi var ona da cok düşkünüm ama o da sabaha kadar miyavliyor uyutmuyor.

Inşallah yazdıklarımdan nasıl davrandığınızı anlayabilmissinizdir.

Lohusa duygusallığınızda demek istemezdim ama kocanızı düşündüğünüzün yarısı kadar anne ve babanızı düşünün. Napsınlar istiyosunuz baba hasta anne ona baksın eve baksın size baksın bebeğe baksın.ama ben evimde olmak istiyorum kocam uykusuz kalmasın.ama ben evimi özledim. Çok özür diliyorum kendinize gelin. Siz bu bebeği doğurduysanız bakabilirsiniz. Bebek ağlayınca tedirgin olmayın. Siz rahat olun ki oda rahatlasın. İlk zamanlar birgün çok rahat geçerken ertesi gün hiç dur durak bilmezler ağlarlar.

güle güle büyütün

eve eşinizin de evde olduğu hafta sonunda gidin

ev işi vs yapmayın ama bebeğe de tek bakmaya alışmalısınız

mesela o gece birisi biberon ile beslesin vs fikri bana pek uygulanabilir gelmedi

bebek emmeyi sadece karnı doysun diye istemiyor ki sizinle bağı o

arada yapılabilir ama tüm düzeni böyle kurmayın

alın kucağınıza tüm gün gerekirse bebekle oturun bebekle yatın

evet aç yaşanmıyor ama eşiniz yapabilir yemek

zaten sizin protein ağırlıklı beslenmeniz lazım

örneğin alsın bir parça et atsın düdüklüye haşlansın

bugün haşlama olarak yiyin yarın kalanlarını çorba yapsın vs vs

evet sarmalar dolmalar yapamaz ama temel besin ürünlerini pişirebilir

yumurtanızı kahvaltınızı hazırlayabilir

sandviç yapıp öğlene bırakabilir

bir süre sonra bebek ve siz uyum sağladığınızda da yavaş yavaş düzen oturur

bir de bebeğin kolik saatleri vardır

kimse o saatlerde susturamaz

şu an bu kulağa kötü geliyor farkındayım ama bebek her gün akşam 10-11 arasında ağlıyorsa ve sizde de susmuyorsa çözüm yok, çünkü başka zaman susarken bu sizde de susmadığı zamanlarda eşiniz onu gezdirip pışpışlarken siz de başka şeyler ile ilgilenip odağınızı dağıtmalısınız

D diladuru sen harika bir kadınsın Aralık annelerinde ilk doğum yaptığımız zaman yaşadıklarını yazmıştın ve tepki almıştın çok üzülmüştüm o zaman bende benzer hisler içindeyim ama sen benden daha kötüydün kıyamamıştım sana hiç

2 çocuk annesiyim, hala annem gelip bende kalıp gidince ben bu çocuklara nasıl bakacağım diye bocalıyorum. Çünkü o rahata alışıyorum.

Yeni anne olan biri de tabi destek almalı ama bu duruma alışıp düzenini de kurmalı. Sürekli gel git yaparak ne çocuk evine alışır, ne anne bebeğine ne de eşi bebek sorumluluğu almaya

Konu sahibi allah analı babalı büyütsün diğer konunuzu okuduğum zaman yorum yazmamıştım ama bu tarz şeyler yaşayacağını az çok tahmin etmiştim Şimdi şöyle bir durum var bebeği gece emzirmen lazım ki sütün artsın yediklerinle çok bağlantısı yok bol su tüketmen lazım. Ben lohusalık depresyonunu dibine kadar yaşadım hemde sayamadığım kez . Normal doğum yaptım annemle Kv doğumdan bir hafta önce gelmişlerdi . Kv 40 ı çıkartma niyetindeydi ama planları gitmedi kp hastalandı Kv eve döndü . Annem 19 gün kaldı tam ben gitmesini istedim . Annem gitmese Kv geri gelecekti annem de var diye kimseyi istemedim . Zaten doğumdan itibaren sadece kendim bakmıştım annem yemek yaptı Kv hiç birşey yapmadı . Annem gitti ben depresyona girdim ev yıkılmış ben altında kalmışım gibi bir his evde yanlız kalmak istemiyordum sürekli bir ağlama birde evde sanki bebek yokmuş gibi hayat devam etsin derdine düştüm o daha kötü oldu bizim için . 10 gün böyle devam etti sonra toparlanma sürecim başladı . Oğlum 37 günlük filandı tam bilmiyorum şuan ama 40 çıkmamıştı bile bir akşam sağ göğsümü emmek istemedi o tarafa yatırınca yıktı ortalığı kriz geçirdi resmen çok kötüydü o göğsü emmez oldu . 20 gün savaştım süt sağdım ki sütüm bitmesin diy vs vs . Uyurken emziriyordum o tarafı filan . 4. Ay gibiydi mama teklif ettik kg alımı yavaşlamıştı tüm marka mamaları denedik yine almadı o gece sütüm kesilme noktasına geldi bir depresyon öyle geçirdim 2 ay kadar . Ek gıda başladı yerken yemez oldu filan herşey çok zordu anlayacağın . Şimdi gece sürekli uyanıp emmek istiyor diş çıkarıyor ve dişi kulağına vurmuş vücutta iltihap yükselmiş ateşi çıktı dün gece ve hiç uyumadım . Daha bir dolu şey olacak mecbur bakacağız bir an evvel alışmaya bak . Ev işi vs salla benim düştüğüm yanlışa sen düşme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…