• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık Annem Eşim Göz Yaşı Bunalım Dolu Günler :(

Majestey

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
33
7
1
31
Çok kötü bitkin yılgın çökmüş bir haldeyim 45 gün önce dogum yaptım
Oğlum çok gazlı ve kolik bir bebek eminim çeken anneler beni anlar .sSu içmeye bile gidemiyorum o derece kötüydü halim.. hala kötü sürekli ayagımda sallıyorum :KK43: çok aglıyor..
dogumda annem yanımda kalabilmek ve bana yardımcı olabilmek için izin aldı ( oda iki çocuga bakıyor.. )
ve kötü günler dehşet dolu günler bırakmadı yakamı Çünkü aslında eşim annemi sevmiyor çok şeyler oldu önceden..
Evime geldi bütün düzenimi bozdu evimi alt üst etti herşeye alındı..
Eşim bu duruma dellendi tabi.. suratını astı biz kavga ettik..
eşim suratını asınca yok annem tantAnaya başlad.ı
yok senin eşin şöyle yok böyle yok benimle hiç konuşmuyor kale almıyor .. kabus gibiydi.. eşim de çok etti Resmen istemediğini belli ederdi annemi konuşmK Bİle istemezdi dogrudu yani..
Eşim işten gelirdi surat beş karış pek konuşmazdı.. biz kavga ederdik anneme yansırdı..
Eşimin bu hale gelmesinde anneminde cok hatası var..
Annem herşeyimize ama hrşeyimize karıştı neyse artık 15 günlükken bizde kalmamaya başladı
Gündüzleri geldi akşam eşim glmeden evine gitti..
Sagolsun yine yardımcı oldu bana Ama ben çok zorlanıyordum psikoloji felan kalmadı bende
Eşimle deseniz sürekli kavga kavga.. En son dün patlak verdi Oğlumu doktora götüreceğiz Akşamı eşimle bir konu yüzünden tartışmıştk..
Neyse sabah oldu arabayla cıktık evden annemide alacaktk... Aldık
Hastaneye gittik
Doktorum bana yapacak hiç birşey yok çekeceksiniz böyle bebegin kolik dedi...
Cd önerdi damlalar yazdı Bebeğim emerken sürekli ıkınıyor aglıyor ememiyor yavrum gazdan..
Emzirme odasına geçtik hastanede
Annem başladı : Vay başkalarının cocugu ne güzel emiyormuş benimki ememiyormuş Gazdan değilmiş ben emziremiyormuşm onlarn cocugu güp güp cekiyormuş Benim sütüm yokmuş
Ben : Anne bak doktorda dedi bebegim gazdan ememiyor gaz skştrıyor benle ne alakası var.. benim sütüm yetmese penyem sırl sırıl islanmaz.. bu cocuk kilo almazz
Annem : gazdan felan değil sen emdiremiyon ..
Beni sinir bogdu kadın destek olacagı yerde köstek oldu..
Eve geldik Agzıma tek lokma alamadım üzerimi bile değiştiremedim daha..
Hiç demiyor kızım ver biraz bakıyım sen git birşeyler ye üzerini değiiştir.. Geçti kuran okumaya başladı elbette okusun ama ben o haldeyken insan demezmi Bu kız hiç birşey yiyemedi daha.. neyse
Oğlum başladı aglamaya emzryrm ıkınıyo gazdan kıvranıyor ememiyor
annem ordan başladı böyle çocuk baKILMAZ sen emziremiyorsun sende sorun gazdan değil
Bende dayanamadm artık bagırdım cagırdm cinnet geçirtrti
Sen bana destek olmaya mı geldin böyle yapmayamı yeter anlamıyormsn gazdan ememiyor yavrum şu bu birisürü kavga ettik
Ben gidiyorum ne halin varsa gör yeter beni 45 gündür kullandığınız bundan sonrada gelmeyecem
utanmaz sen insan olsan annene bagırman dedi ve gitti..
Zaten herşey yeterince zor birde annemle ugraşıyorm birde böyle oldu
Sabah aradm
Beni arama benim senin gibi kızım yok adiler siz insan değilsiniz kullanmayı cok biliyorsunuz insanı eşinde öyle sende beni insan hesabına almıyor o kocan..
Sabah hastaneye gidiyoruz insan bi günaydn naptın ne ettin der hiç adam konuşmuyor bile ..
(Eşim annem arabaya binnice günaydn dedi sustu zaten işe ve hastaneye geç kalmıştık .. )
Onu bile kafasına takmış
( Ah o eşim yok mu ah Annemi sevmedi bu kadar mı belli edilir :KK43: olan bana oluo ))
Yeter sennde yüz buldugun bana birsürü sayıyo
En sonunda kapattm dayanamadm :KK43: :KK43:
Çok kötüyüm...su an aglıyorum yine oglumla bir başıma kaldım o ağlıyo ben aglıyorum
Napacağım böyle .:KK43:
Düşünsenize bana tek kal artk başının caresine bak diyor..
Kadın kızım lohusa alttan alyım diyeceği yerde..
Eşim deseniz evet annemi sevmiyor hoşlanmıyor arada ben varım diye iki sohbet ediyor yüzden..
Annemde bunu anlıyor ben çaresizm kızlar
İnsan bu zor zamannda bu kadar çaresiz kalır mı ben ne yapacagım:KK43:
annemin gitmesi sorun değil ben bebeğime bakarım..
Zaten işten aldı izin bitti olduydu

Ama böyle yapması ve kavga etmemiz beni çok üzdü
Bana anne deme diyor ya :/

Son düzenleme:
E 40i cikmis artik kendi kendine bakmaya alis kadinin da bi hayati var. olmuyosa kaynanan gelsin madem kocan suratina bakmiyo kendi anasi baksin
ben alışırım sorun değil ama annemin bu zor zamnnda bunu yapması ck kötü oldum .. :(

Benim bebeğimde aynı şekildeydi
4.günden itibaren tek kaldım, kendi tecihimdi
Pişman değilim
Sende hem eşinle annen anlaşamıyor hem annen herşeye karışıyoken bebeğin kontrolü için bile önce annemi alalım diyosun
Bebeğin annesi babası olarak ikiniz götürmeniz kafiydi

1 yaşına kadar bebeğim aynıydı sonra ayaklandı da gazını kendi atabildi

45 günden sonra bakabilirsin. Annen gerekli yardımı yapmış sana. Tabi senin hormonal dengen şaştı. Zamanla geçer.

Bebeği sakın ayağında sallama. Tracy hogg yöntemini dene. Olmuyo etki etmiyo deme. Biraz sabır gerektirir sonra çok rahat edersin. Güle güle büyüt.

Benim bebeğimde aynı şekildeydi
4.günden itibaren tek kaldım, kendi tecihim di
Pişman değilim
Sende hem eşinle annen anlaşamıyor hem annen herşeye karışıyoken bebeğin kontrolü için bile önce annemi alalım diyosun
Bebeğin annesi babası olarak ikiniz götürmeniz kafiydi

1 yaşına kadar bebeğim aynıydı sonra ayaklandı da gazını kendi atabildi
haklsınız bendede var kabahat
eşim annemi sevmiyor annem söyleniyor
bende hata :( ama inannn mantıklı düşünemiyorum bunalıma girdim çünkü

Bende kolikten çok cektim
Yarim cay kasigi kimyon ceyrek cay kasigi seker yarim cay bardagi suyla kaynat 4-5 taşım bebege 2 cay kasigi ver sonrada emzir. Gaza bire bir ben kimyon cayiyla rahat ettim.
Siz önce kendinize ve bebeginize bakin.
Gerisi duzelir zamanla kafaya takmamaya calisin lohusasiniz simdi

Bende kolikten çok cektim
Yarim cay kasigi kimyon ceyrek cay kasigi seker yarim cay bardagi suyla kaynat 4-5 taşım bebege 2 cay kasigi ver sonrada emzir. Gaza bire bir ben kimyon cayiyla rahat ettim.
Siz önce kendinize ve bebeginize bakin.
Gerisi duzelir zamanla kafaya takmamaya calisin lohusasiniz simdi
onuda denedim canm fayda etmedi :(

haklsınız bendede var kabahat
eşim annemi sevmiyor annem söyleniyor
bende hata :KK43: ama inannn mantıklı düşünemiyorum bunalıma girdim çünkü
Sakin ol
Bebek bi şekilde büyüyecek
Ama önce sen rahatlamalısın ki ona daha iyi bakabilesin, senin stresin bebeğe de yansır

Annen haklı aslında
40 ı bile çıkmış millet ilk günden itibaren tek bakıyo, sen niye hala anneni bekliyosun yanına
Yardım etmiyo diysoun ama onu almadan da hastaneye gidemiyosun

Artık sende bir annesin
Kimseye ihtiyacın yok
Susadın mı git iç, gazlı bebek sen su içsende ağlar içmesen de
Ah ağlıyo su içemedim vay kimse bi ben bakayım da sen yemek ye demedi diye sızlanma
Koca bi erişkin olmanın yanı sıra artık bir bebekten sorumlusun
Bebeğin kucağındayken su içebilirsin, tek elin gelişecek artık zaten alışmaya bak

Kap bi peynir zeytin bundan ala yemek mi olur
Oldu bitti

Doktora eşin götürüyomuş zaten arabayla
Annene ne gerek var
Bıdı bıdıyı mı seviyosun

Lohusalık zor evet ama bazı insanlarda daha da zorlaştırıyor, zorlaştıran kişi ya da nesne her neyse çıkarın gitsin
Annen kendi çıkmış gitmiş zaten ayy bana tek kal dedi diye ağlama, sorumluluk almanı istiyodur ve haklı
Eşin yokken çağırman lazım zaten, madem anlaşamıyolar tek görüş annenle
Kaç yaşında kadın istenmiyo diye zorla mı gelecek

Kıyamam bebeğine yavrum benim.. 1 fincan suya 1 çay kaşığı kimyon yarım çay kaşığı şeker at kaynat. Süz ve ılınınca bebeğine 2-3 çay kaşığı ver. Sabah öğlen akşam verebilirsin. Her seferinde taze kaynat,kalanıda sen iç. Bol bol rezene çayı iç. Bunlar biraz rahatlatır inşallah bebeğini. Doktorun tavsiyesiydi bunlar çok işe yaradı bizde.. Sen kendini toparla bunlar geçici süreç bikaç aya rahatlayacaksın öyle düşün. Senin stresinde geçer bebeğe ondanda huzursuzdur yavrum..

Kıyamam bebeğine yavrum benim.. 1 fincan suya 1 çay kaşığı kimyon yarım çay kaşığı şeker at kaynat. Süz ve ılınınca bebeğine 2-3 çay kaşığı ver. Sabah öğlen akşam verebilirsin. Her seferinde taze kaynat,kalanıda sen iç. Bol bol rezene çayı iç. Bunlar biraz rahatlatır inşallah bebeğini. Doktorun tavsiyesiydi bunlar çok işe yaradı bizde.. Sen kendini toparla bunlar geçici süreç bikaç aya rahatlayacaksın öyle düşün. Senin stresinde geçer bebeğe ondanda huzursuzdur yavrum..
canm denedm geçmiyor geçmiyor rahatlamıyor cıldrmak üzereyim :(

bebegme rezenede verebilrmym peki :(

Çok kötü bitkin yılgın çökmüş bir haldeyim 45 gün önce dogum yaptım
Oğlum çok gazlı ve kolik bir bebek eminim çeken anneler beni anlar .sSu içmeye bile gidemiyorum o derece kötüydü halim.. hala kötü sürekli ayagımda sallıyorum :KK43: çok aglıyor..
dogumda annem yanımda kalabilmek ve bana yardımcı olabilmek için izin aldı ( oda iki çocuga bakıyor.. )
ve kötü günler dehşet dolu günler bırakmadı yakamı Çünkü aslında eşim annemi sevmiyor çok şeyler oldu önceden..
Evime geldi bütün düzenimi bozdu evimi alt üst etti herşeye alındı..
Eşim bu duruma dellendi tabi.. suratını astı biz kavga ettik..
eşim suratını asınca yok annem tantAnaya başlad.ı
yok senin eşin şöyle yok böyle yok benimle hiç konuşmuyor kale almıyor .. kabus gibiydi.. eşim de çok etti Resmen istemediğini belli ederdi annemi konuşmK Bİle istemezdi dogrudu yani..
Eşim işten gelirdi surat beş karış pek konuşmazdı.. biz kavga ederdik anneme yansırdı..
Annem herşeyimize ama hrşeyimize karıştı neyse artık 15 günlükken bizde kalmamaya başladı
Gündüzleri geldi akşam eşim glmeden evine gitti..
Sagolsun yine yardımcı oldu bana Ama ben çok zorlanıyordum psikoloji felan kalmadı bende
Eşimle deseniz sürekli kavga kavga.. En son dün patlak verdi Oğlumu doktora götüreceğiz Akşamı eşimle bir konu yüzünden tartışmıştk..
Neyse sabah oldu arabayla cıktık evden annemide alacaktk... Aldık
Hastaneye gittik
Doktorum bana yapacak hiç birşey yok çekeceksiniz böyle bebegin kolik dedi...
Cd önerdi damlalar yazdı Bebeğim emerken sürekli ıkınıyor aglıyor ememiyor yavrum gazdan..
Emzirme odasına geçtik hastanede
Annem başladı : Vay başkalarının cocugu ne güzel emiyormuş benimki ememiyormuş Gazdan değilmiş ben emziremiyormuşm onlarn cocugu güp güp cekiyormuş Benim sütüm yokmuş
Ben : Anne bak doktorda dedi bebegim gazdan ememiyor gaz skştrıyor benle ne alakası var.. benim sütüm yetmese penyem sırl sırıl islanmaz.. bu cocuk kilo almazz
Annem : gazdan felan değil sen emdiremiyon ..
Beni sinir bogdu kadın destek olacagı yerde köstek oldu..
Eve geldik Agzıma tek lokma alamadım üzerimi bile değiştiremedim daha..
Hiç demiyor kızım ver biraz bakıyım sen git birşeyler ye üzerini değiiştir.. Geçti kuran okumaya başladı elbette okusun ama ben o haldeyken insan demezmi Bu kız hiç birşey yiyemedi daha.. neyse
Oğlum başladı aglamaya emzryrm ıkınıyo gazdan kıvranıyor ememiyor
annem ordan başladı böyle çocuk baKILMAZ sen emziremiyorsun sende sorun gazdan değil
Bende dayanamadm artık bagırdım cagırdm cinnet geçirtrti
Sen bana destek olmaya mı geldin böyle yapmayamı yeter anlamıyormsn gazdan ememiyor yavrum şu bu birisürü kavga ettik
Ben gidiyorum ne halin varsa gör yeter beni 45 gündür kullandığınız bundan sonrada gelmeyecem
utanmaz sen insan olsan annene bagırman dedi ve gitti..
Zaten herşey yeterince zor birde annemle ugraşıyorm birde böyle oldu
Sabah aradm
Beni arama benim senin gibi kızım yok adiler siz insan değilsiniz kullanmayı cok biliyorsunuz insanı eşinde öyle sende beni insan hesabına almıyor o kocan..
Sabah hastaneye gidiyoruz insan bi günaydn naptın ne ettin der hiç adam konuşmuyor bile ..
(Eşim annem arabaya binnice günaydn dedi sustu zaten işe ve hastaneye geç kalmıştık .. )
Onu bile kafasına takmış
( Ah o eşim yok mu ah Annemi sevmedi bu kadar mı belli edilir :KK43: olan bana oluo ))
Yeter sennde yüz buldugun bana birsürü sayıyo
En sonunda kapattm dayanamadm :KK43: :KK43:
Çok kötüyüm...su an aglıyorum yine oglumla bir başıma kaldım o ağlıyo ben aglıyorum
Napacağım böyle .:KK43:
Düşünsenize bana tek kal artk başının caresine bak diyor..
Kadın kızım lohusa alttan alyım diyeceği yerde..
Eşim deseniz evet annemi sevmiyor hoşlanmıyor arada ben varım diye iki sohbet ediyor yüzden..
Annemde bunu anlıyor ben çaresizm kızlar
İnsan bu zor zamannda bu kadar çaresiz kalır mı ben ne yapacagım:KK43:
annemin gitmesi sorun değil ben bebeğime bakarım..
Zaten işten aldı izin bitti olduydu

Ama böyle yapması ve kavga etmemiz beni çok üzdü
Bana anne deme diyor ya :/

çok uzuldum cunku bend elohusalıkta sıkıntılı günler yaşadım halinizi anlıyorum..ama geçecek ınanın...evet anneler bazen düşüncesiz olabılıyorlar ama en basta esınızın sızı bu duruma duşurmemesı annenize ıyı davranması lazım...
neyse sıze bır tavsıyem olacak gercı bılıyosunuzdur belkı ama bır cezve suya bır kaşık kımyon bır kup şeker kaynatın ılık ılık için bebegınızede bır ıkı kaşık ıcırın. gaza bırebır. bırde rezene cayı. her ıkısıde dr tavsıyesı..doktor her yemeğe kımyon at demıstı ayrıca

Benim kizim 5 ay boyunca kolikti sabahtan aksama kadar aglardi. Ben kanguruyla yasadim onu gogsume asiyordum cocugu. Reflusu vardi doktor ozel ilac yazdi onu kullandik ve kimyon cayi yaptim bende. Gecicek bu gunler canim sabir

anneniz yeteri kadar yardım etmiş zaten.. şu zor dönemimde demişsinizde zaten 40 ınız çıkmış kendiniz bakmaya alışmanız lazım..
kadın istenmediği yerde yeteri kadar durmuş ..
benim ufak oğlumda kolikti evet zor ancak yapacak birşey yok.. yanınızda biri olsada değiştireceği bir durum değil bu..
saç kurutma mak açın çok ağladığında..

çok uzuldum cunku bend elohusalıkta sıkıntılı günler yaşadım halinizi anlıyorum..ama geçecek ınanın...evet anneler bazen düşüncesiz olabılıyorlar ama en basta esınızın sızı bu duruma duşurmemesı annenize ıyı davranması lazım...
neyse sıze bır tavsıyem olacak gercı bılıyosunuzdur belkı ama bır cezve suya bır kaşık kımyon bır kup şeker kaynatın ılık ılık için bebegınızede bır ıkı kaşık ıcırın. gaza bırebır. bırde rezene cayı. her ıkısıde dr tavsıyesı..doktor her yemeğe kımyon at demıstı ayrıca
evet ama eşim bunu yapmadı anneme kötü davranmadı ama kale almadı sohbet etmedi :( ama anneminde etkisi var
denyrm canm denyrmda fayda etmio niyeyse ::/

2 cocugumsa kolikti bunu çeken bilir ve bizimkilerin gaz olayı 2 yaşına kadar surdu. Tecrubelerime dayanarak tavsiyelerim,
Hamak tipi beşik salıncak
Sapsimplex damla
Fön makinası sesi bu inanılmaz etkiliyor biz gece 5-7 kolik krizlerimşzde gece vakti fön makinası açardık. Sonra baktık apartman rahatsız olcak ve makine patlayacak onun yerine telefona uygulama indirdik. Hatta ismini hatırlarsam yazarım bi sanatçı kolik bebrği için bize garip gelecek nst seslerine benzeyen albüm yapmıştı oda etki etmişti..

Annen ve eşin için uzuldum adına , en hassas doneminde zor gunler geçirmişsin ama bukadar sorun yaşayacagına ben olsam en başta annemi kibarca gönderip tek başıma bakardım

Back
X