• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık Annem Eşim Göz Yaşı Bunalım Dolu Günler :(

sütle alakası yok öncelikle bunu bil cnm ilkbebeğm 2 ay ağlayarak emdi snra bıraktı 2. bebeğim iyi emiyor 6 aydır sorun olmadı..
anneni alttan al yaşlandkça düşncesiz oluyorlar. lohusa depresyonu var kendine çook dikkat et vitamin iç bol bol.. bebeğine odaklan sadece. :KK46:

Kolikten delirmiş biri olarak armutu kaynatıp suyunu vermenizi tavsiye ederim.
Bu bir doktor önerisi ve mecbur kalan annenin denediği bir yöntemdir.
Bize çok iyi gelmişti.

Çok kötü bitkin yılgın çökmüş bir haldeyim 45 gün önce dogum yaptım
Oğlum çok gazlı ve kolik bir bebek eminim çeken anneler beni anlar .sSu içmeye bile gidemiyorum o derece kötüydü halim.. hala kötü sürekli ayagımda sallıyorum :KK43: çok aglıyor..
dogumda annem yanımda kalabilmek ve bana yardımcı olabilmek için izin aldı ( oda iki çocuga bakıyor.. )
ve kötü günler dehşet dolu günler bırakmadı yakamı Çünkü aslında eşim annemi sevmiyor çok şeyler oldu önceden..
Evime geldi bütün düzenimi bozdu evimi alt üst etti herşeye alındı..
Eşim bu duruma dellendi tabi.. suratını astı biz kavga ettik..
eşim suratını asınca yok annem tantAnaya başlad.ı
yok senin eşin şöyle yok böyle yok benimle hiç konuşmuyor kale almıyor .. kabus gibiydi.. eşim de çok etti Resmen istemediğini belli ederdi annemi konuşmK Bİle istemezdi dogrudu yani..
Eşim işten gelirdi surat beş karış pek konuşmazdı.. biz kavga ederdik anneme yansırdı..
Eşimin bu hale gelmesinde anneminde cok hatası var..
Annem herşeyimize ama hrşeyimize karıştı neyse artık 15 günlükken bizde kalmamaya başladı
Gündüzleri geldi akşam eşim glmeden evine gitti..
Sagolsun yine yardımcı oldu bana Ama ben çok zorlanıyordum psikoloji felan kalmadı bende
Eşimle deseniz sürekli kavga kavga.. En son dün patlak verdi Oğlumu doktora götüreceğiz Akşamı eşimle bir konu yüzünden tartışmıştk..
Neyse sabah oldu arabayla cıktık evden annemide alacaktk... Aldık
Hastaneye gittik
Doktorum bana yapacak hiç birşey yok çekeceksiniz böyle bebegin kolik dedi...
Cd önerdi damlalar yazdı Bebeğim emerken sürekli ıkınıyor aglıyor ememiyor yavrum gazdan..
Emzirme odasına geçtik hastanede
Annem başladı : Vay başkalarının cocugu ne güzel emiyormuş benimki ememiyormuş Gazdan değilmiş ben emziremiyormuşm onlarn cocugu güp güp cekiyormuş Benim sütüm yokmuş
Ben : Anne bak doktorda dedi bebegim gazdan ememiyor gaz skştrıyor benle ne alakası var.. benim sütüm yetmese penyem sırl sırıl islanmaz.. bu cocuk kilo almazz
Annem : gazdan felan değil sen emdiremiyon ..
Beni sinir bogdu kadın destek olacagı yerde köstek oldu..
Eve geldik Agzıma tek lokma alamadım üzerimi bile değiştiremedim daha..
Hiç demiyor kızım ver biraz bakıyım sen git birşeyler ye üzerini değiiştir.. Geçti kuran okumaya başladı elbette okusun ama ben o haldeyken insan demezmi Bu kız hiç birşey yiyemedi daha.. neyse
Oğlum başladı aglamaya emzryrm ıkınıyo gazdan kıvranıyor ememiyor
annem ordan başladı böyle çocuk baKILMAZ sen emziremiyorsun sende sorun gazdan değil
Bende dayanamadm artık bagırdım cagırdm cinnet geçirtrti
Sen bana destek olmaya mı geldin böyle yapmayamı yeter anlamıyormsn gazdan ememiyor yavrum şu bu birisürü kavga ettik
Ben gidiyorum ne halin varsa gör yeter beni 45 gündür kullandığınız bundan sonrada gelmeyecem
utanmaz sen insan olsan annene bagırman dedi ve gitti..
Zaten herşey yeterince zor birde annemle ugraşıyorm birde böyle oldu
Sabah aradm
Beni arama benim senin gibi kızım yok adiler siz insan değilsiniz kullanmayı cok biliyorsunuz insanı eşinde öyle sende beni insan hesabına almıyor o kocan..
Sabah hastaneye gidiyoruz insan bi günaydn naptın ne ettin der hiç adam konuşmuyor bile ..
(Eşim annem arabaya binnice günaydn dedi sustu zaten işe ve hastaneye geç kalmıştık .. )
Onu bile kafasına takmış
( Ah o eşim yok mu ah Annemi sevmedi bu kadar mı belli edilir :KK43: olan bana oluo ))
Yeter sennde yüz buldugun bana birsürü sayıyo
En sonunda kapattm dayanamadm :KK43: :KK43:
Çok kötüyüm...su an aglıyorum yine oglumla bir başıma kaldım o ağlıyo ben aglıyorum
Napacağım böyle .:KK43:
Düşünsenize bana tek kal artk başının caresine bak diyor..
Kadın kızım lohusa alttan alyım diyeceği yerde..
Eşim deseniz evet annemi sevmiyor hoşlanmıyor arada ben varım diye iki sohbet ediyor yüzden..
Annemde bunu anlıyor ben çaresizm kızlar
İnsan bu zor zamannda bu kadar çaresiz kalır mı ben ne yapacagım:KK43:
annemin gitmesi sorun değil ben bebeğime bakarım..
Zaten işten aldı izin bitti olduydu

Ama böyle yapması ve kavga etmemiz beni çok üzdü
Bana anne deme diyor ya :/

Ahhhhhh yaralarım depreşti, benimde bebeğim 4 aylık. doktor arkadaşımın tavsiye ettiği damla bizde çok işe yaradı. istersen pm de atarım. araştırıp kullanırsın.

Bende ne deyim anam 1 hafta kaldı, Allah razı olsun çok faydası oldu ama bebeğimi her emzirdiğimde ağlıyordum. kardeşimin eşi sorunlu bi hamilelik geçiriyodu onunda son günleriydi beni bırakıp gitti.

Kv de kırkı çıkana kadar kaldı tabii tek başına değil evleride yakın, k.p de var. akşam yatma saatine kadar kaynım ( kardeşim gibi severim ama) Allah var çok faydaları oldu ama neler çektim anlat anlat bitmez.

geçiyo ama izi kalıyo malesef

Oğlum çok gazlı ve kolik bir bebek eminim çeken anneler beni anlar .sSu içmeye bile gidemiyorum o derece kötüydü halim.. hala kötü sürekli ayagımda sallıyorum :KK43: çok aglıyor..
dogumda annem yanımda kalabilmek ve bana yardımcı olabilmek için izin aldı ( oda iki çocuga bakıyor.. )
ve kötü günler dehşet dolu günler bırakmadı yakamı Çünkü aslında eşim annemi sevmiyor çok şeyler oldu önceden..
yok senin eşin şöyle yok böyle yok benimle hiç konuşmuyor kale almıyor .. kabus gibiydi.. eşim de çok etti Resmen istemediğini belli ederdi annemi konuşmK Bİle istemezdi dogrudu yani..
Eşim işten gelirdi surat beş karış pek konuşmazdı.. biz kavga ederdik anneme yansırdı..
Annem herşeyimize ama hrşeyimize karıştı neyse artık 15 günlükken bizde kalmamaya başladı
Sagolsun yine yardımcı oldu bana Ama ben çok zorlanıyordum psikoloji felan kalmadı bende
Eşimle deseniz sürekli kavga kavga.. En son dün patlak verdi Oğlumu doktora götüreceğiz Akşamı eşimle bir konu yüzünden tartışmıştk..
Hastaneye gittik
Cd önerdi damlalar yazdı Bebeğim emerken sürekli ıkınıyor aglıyor ememiyor yavrum gazdan..
Annem başladı : Vay başkalarının cocugu ne güzel emiyormuş benimki ememiyormuş Gazdan değilmiş ben emziremiyormuşm onlarn cocugu güp güp cekiyormuş Benim sütüm yokmuş
Ben : Anne bak doktorda dedi bebegim gazdan ememiyor gaz skştrıyor benle ne alakası var.. benim sütüm yetmese penyem sırl sırıl islanmaz.. bu cocuk kilo almazz
Hiç demiyor kızım ver biraz bakıyım sen git birşeyler ye üzerini değiiştir.. Geçti kuran okumaya başladı elbette okusun ama ben o haldeyken insan demezmi Bu kız hiç birşey yiyemedi daha.. neyse
annem ordan başladı böyle çocuk baKILMAZ sen emziremiyorsun sende sorun gazdan değil
Sen bana destek olmaya mı geldin böyle yapmayamı yeter anlamıyormsn gazdan ememiyor yavrum şu bu birisürü kavga ettik
Ben gidiyorum ne halin varsa gör yeter beni 45 gündür kullandığınız bundan sonrada gelmeyecem
Sabah aradm
Beni arama benim senin gibi kızım yok adiler siz insan değilsiniz kullanmayı cok biliyorsunuz insanı eşinde öyle sende beni insan hesabına almıyor o kocan..
Sabah hastaneye gidiyoruz insan bi günaydn naptın ne ettin der hiç adam konuşmuyor bile ..
(Eşim annem arabaya binnice günaydn dedi sustu zaten işe ve hastaneye geç kalmıştık .. )
Onu bile kafasına takmış
( Ah o eşim yok mu ah Annemi sevmedi bu kadar mı belli edilir :KK43: olan bana oluo ))
Çok kötüyüm...su an aglıyorum yine oglumla bir başıma kaldım o ağlıyo ben aglıyorum
Eşim deseniz evet annemi sevmiyor hoşlanmıyor arada ben varım diye iki sohbet ediyor yüzden..

Ayyyy ayni benim annemi tarif etmissin ..benimki beni sezeryanla dogum yaptim 13 gunlukken birakip gitti ayni seyleri soyledi beni kullaniyorsunuz ben ameleyim sankiii daha neler neler ...ablamda dogum yapmisti aynisini onada yasatti...
Hemen sinirlenince senin annen yok bitti aramayin beni istemiyorum.. her olayda boyle o hep bunu yapar biz yine doner defalarca arariz sanki o evlat biz anneyiz gibi bu hep boyle devam etti . En son yine bi olay yasandi aramayin beni benim sizin gibi evladim yooook bir suru sey...dedim artik yeter anneligini bil senmisin anne benmiyim anne yillarca sencocukluk yaptin hep sustuk annemiz dedik stres dedik din inanc dedik hep alttanaldik daha aramayacam seni dedim bir gunde sen anne ol merak et ara dedim...10 aydir aramiyorum oda aramiyor ...bana gore annelik bu degil...demekki benim aramamla sormamla gayretimle annelik yapiyormus bende bunu anladim.....yalniz degilsin yaniii

Seni cok iyi anliyorum Allah yardimcin olsun oglum dogunca 5 gece küvözde kaldi annem evde neler etti bana ben o kadar bunalima girmisim bebegimi hastanede birakmisim hic halimden anlamadi trip atıp durdu. Isleri yarim yamalak yapti zoraki ben ameliyatli halimle is guc pesine düstüm,cmt pazari düsersem 15 gun falan anca durmustur saolsun yine cok faydasi dokundu ama 3 cocuk buyutmus biri olarak destek olmadi daha da panikletti bizi keske boyle seyler yasanmasa hic unutulmuyor şunu unutma sen anne oldun artik ustesinden gelirsin evelallah Rabbim onun kuvvetini veriyor
Bu arada benim oglumda cok gazlı bir bebekti 6 aylikken azalmaya basladi damlalarin etkisi olmadi bizde bu sürecte sallanmaya alisti 13 aylik hala salliyoruz:KK14:

güzelim sen yediklerine içtiklerine dikkat edeceksin
senin sütündne bebeğe geçiyor
çok yorma kendini herşey olacağına varır

Ah Canım ah benim bebeğim de öyleydi...
Emmeye emmeye ben de başladım sağmaya.. Sonra hiç emmedi 3.5 ay anne sütü verdim
3 aydan sonra düzeldi şu an 5.5 aylık
Bebeğin için önerim kolik Bebek müzikleri. Gerçekten çok işe yarıyor. Müzik mi çok saçma demiştim ilk duyduğumda ama bebeğime çok iyi geldi YouTube'dan bir aç bak..
Annen çok ayıp etmiş seni böyle zor bir halde bırakarak. Kendini üzme ama bunu da unutma.. Acısını çıkarırsın sonra düşmez kalkmaz bir Allah..

çocuğunuz var mı bilmiyorum ama lohusalık dönemi çok farklı. insan yorgun bitkin oluyor. bir de sürekli sütüne laf edince millet kendini çok kötü beceriksiz bir anne gibi hissediyorsun. o yüzden sonunda patlamıştır konu sahibi.
Ben lohusaligimda intihar etmeyi düşünmüş insanım bilmez miyim.Lakin beni o duruma getirenler çevremdekilerdi.Emin olun tek başına daha iyi bakiliyor çocuk.

Önce sakin ol sen bi annesin bu ruh halin cocuğuna yansımanı seni cok ii anlıyorum diyemem benim kızım cok sakin bi bebekti hiç sallamadım ama eltimin oglu senin dedigin gibi kolîk bi bebekti 2 aylık evliydim ev halkı hepimiz yukarda cocugu susturmaya çalışırdık eltim karnına elma yağı sürüp streçle kapatıp biraz rahatlıyordu öyle sürekli masaj yapıyordu damla veriyor du kendi de yemesine dikkat ediyordu yazık kadın ruh gibi uykusuz geziyordu 1 yaşına gelince düzeldi en fazla 6 ay çekiceksin yapcak bişi yok o senin evladın annenle eşine gelince o anne aslında sana kızmamış eşine sinşrlendigi için böyle diyor bişi olmaz sakinleşir allah yardımcın. Olsun canım. Ha bu arada eltim fön makinesinide acıyordu öyle yatıyordu bebek
[

Hastaneye gittik
Sabah aradm
Onu bile kafasına takmış

Benim annemde hiç yanımda kalmadı ve ben 17 yaşında anne oldum kötü bi kv ilgisiz bi koca ve kızım emdikçe kanayan göğsüm birinin ucu koptu hergün eve gelen 4 5 misafir yemek temizlik sadece sende yok bu durumlar canım benim inşallah geçer benim annemde yanında olmadı ama cok şükür o yaşıma rağmen cok gğzel büyüttüm kızımı şimdi ikinciye hamileyim bunda da kimseyi istemicem

Benim oğlum kolik, alerjik , reflülü ve karaciğer rahatsızlığı olan bir bebekti yani ne çektiğini çok iyi anlıyorum.

Geçecek bugünler SABIR SABIR SABIR

Annem 12. Gün gitti biz eşimle yalnız kaldık, zorçook zor du ama annem daha fazla kalsa bizde de sıkıntılar olabilirdi

Oyüzden annenden yardım bekleme artık yaparsa yapar ama yapmazsa niye yapmıyordiye kendimi üzme.

Doktora niye hep birlikte gittiniz anlamadım , annesi yeter bebeğin baba da varsa daha iyi ama anneanneyegerek yok doktor kontrolunde.

Artık o bunu dedi bu bunu yaptı takma kafana bebeğine bak sevonu , konuş onunla, al kucağına parka git, yürüyüş yap vs

Yani önceliğin bebeğin ve sen olsun. Eşinle de mümkün olduğunca tartışma evdeki gerilim etkiler bebeğini daha çok huysuzlanır.

Bu gözler kendi kızının bebeğine bakmak istemeyen anneler gördü.

Kusura bakmayın ama kadın sizin için izin almış bilmem ne.
Eşin de bunun hatrına iki güler yüz gösterebilirdi.

Ne yaşandıysa yaşandı. Kızını alıp hanımı yapmayı bilmiş ama.
Sevmiyormuşmuş.

Biz çok bayılıyoruz onların gudubet suratlı analarına babalarına.
Yine de elimizden gelen saygıyı, güler yüzü göstermeye çalışıyoruz.

Annen bence eşin yüzünden moral bozukluğu yaşayıp saçmalamış, fevri davranmış.
Çok çok da haklı.

Şimdi eşinin anası gelsin yardıma çok biliyor beyfendi.
Sinir oldum ha!

Annende sevilcek gibi degil kusura bakmada. Ustelik o senin annen, esininse hicbiseyi degil üstüne boyle davranirsada tabiki elalemin oglu onu pamuklara sarcak degil. Agzini tutmasini bilseymiş annen adam yerine koyulurdu belki. Sende surekli anneni peşine takip durma bence gerekli gereksiz.

Allah aşkına bebek yaparken annenize kayınvalideye vs güvenip yapmayın,kendiniz bakamayacaksanız da doğurmayın hazır olana kadar.ben tek başıma iki çocuk büyüttüm,doğumda da tektim herşeyinde tektim.nedir bu yahu,anneler olmuş 50-60 yaş,halen bebek bakmak zorunda değiller

Olur öyle şeyler takma kafana annen senin biraz zaman geçsin unutursunuz...anneler hep boyle maalesef sadece kendi birliklerinin doğru olduğunu dusunuyorlar ,ben burada biraz wsinide kabahatli buldum tamam sevmeye bilir isteğe bilir keşke bunu çok belli etmeseydi senin hatirin için biraz katlansaydi neticede size yardimci olmak için gelmiş degilmi?bebegin içinde onerilerim sling kullanman cidden çok rahatlatir sen slingde hareketettikce daha rahat gaz cikarir ayrica senin kökün tenin ona daha güven verir dolayisiyla ağlama nobetleri azalir...birde bebegin hassas bir bebek yedigine ictigine dikkat et gaz yapan yiyeceklerden uzak dur büyüklerimiz anne usutursebebege gaz yapar derler ya bunun gerçek yani var dikkat kendinede bebegide emzirme sonrasi biraz fon makinasiyla karnini işit masaj yap gör bak çok iyi gelicek.....dört cocgum var bende öneri çok başka yöntemlerde isterse seve seve paylasirim...

Back
X