- 9 Ocak 2012
- 14.903
- 28.624
-
- Konu Sahibi nurgulkurtcan
aynen öyle ben almanyada yasıyorum hemsıreler hemen kaldırıyorlar burdakı kadınlar kadın degıl galıba:)) trde mılletın kafasında bır kırmızı kurdele 49 gün yat .. yatıkca düzelmıyor kalktıkca düzelıyor
sen ne yaptin ben olsam annemi evden kovani kipara olsa annemi istemeyeni bende istemen diye cocugumuda alir ceker giderimHem soruyorsun ama aslındada cevabı sen veriyorsun ama erkek genelde annesini ister kadının annesini istemez ,eğer kızın annesi kalacakça fazla konuşmayacak damatların en uyuz olduğu konu kadınların çok konuşması hepsi bundan nefret eder buna dikkat etmeli birde hiç annesi istemeyen damatlar illa annem annem diyen adamlarada uyuz oluyorum eşim annemi istememişti bu çok yıpratıcı , resmen anne gidebilirsin deyince annemde gurur yapıp gitmişti halen bu konuda annemi afedemedim
sen ne yaptin ben olsam annemi evden kovani kipara olsa annemi istemeyeni bende istemen diye cocugumuda alir ceker giderim
Esim aileme karsi asla saygisizlik yapmaz. Bende onun ailesine karsi laf soylemem ama can cigerde olamam. Mesafeliyimdir. Nisanlilik doneminde bazi sebeplerden dolayi sogudum kaynanamdan. Kaynanam istiyoki ben evlendim artik annem babam onlar olacak. Ama olmaz olamaz yani. Bide dediginizin aksine kaynanam o kadar cok konusurki bi seyi 10 kez tekrarlar. Bende cok ve bos konusan insan hazetmiyorum. Mesela gecen hafta hastaneye yatirdilar beni mide bulantilarim yuzunden. Ve arayip gecmis olsun bile demedi. Neymis efendim ben onlardan hazetmiyomusumfalan filan. E mubarek ben sana bu zamana kadar git demedim sana karsi tek bi laf soylemedim. Sadece fazla samimi olmak istemiyorum cunku hemen astarini istiyo. Hastaneden geldigimdede acik acik soyledi ben istiyorum ki bi yere giderken bana soyle haber ver vs vs. Bende rahat buyumus bi insanim bu zamana kadar kendi anneme bile hesap vermedim ben kocama bile haber vermiyorum dedim. Ne dese begenirsiniz "olsun o annen ona haber vermeyebilirsin ama bende kaynanayim" dedi. Ne yani anneme vermedigim hesabi sana hic veremem kusura bakmayin ben boyleyim kendinize biseyler cikarip durmayin davranislarimdan dedim. Ilk defa laf soyledim iyide yaptim pisman degilim. Az biraz cenesini tutsa az konussa basim ustunde yeri var.. simdi yine hamileyim esimin nobetci oldugu aksamlar annemlerde kaliyorum icten ice fesatlaniyor beni gidiyo diye. Ben sirf haksizlik olmasin diye esimle bile cok nadir giderim annemlere. Esimde istedigi zaman gitsin annesine hic karismamHem soruyorsun ama aslındada cevabı sen veriyorsun ama erkek genelde annesini ister kadının annesini istemez ,eğer kızın annesi kalacakça fazla konuşmayacak damatların en uyuz olduğu konu kadınların çok konuşması hepsi bundan nefret eder buna dikkat etmeli birde hiç annesi istemeyen damatlar illa annem annem diyen adamlarada uyuz oluyorum eşim annemi istememişti bu çok yıpratıcı , resmen anne gidebilirsin deyince annemde gurur yapıp gitmişti halen bu konuda annemi afedemedim
Arkadaslar Lohusa kadına sizce annenin bakmasimi uygun olur kayınvalidenin mi?
Benim bedensel bi ihtiyacim oldugundan degil ki psikolojik destege ihtiyacim vardi daha cok. Bedensel olarakta 54 kilodan 46 kiloya kadar düşmüştüm. Isterdim ki annem olsun yanimdaaynen öyle ben almanyada yasıyorum hemsıreler hemen kaldırıyorlar burdakı kadınlar kadın degıl galıba:)) trde mılletın kafasında bır kırmızı kurdele 49 gün yat .. yatıkca düzelmıyor kalktıkca düzelıyor
Ben düşük yapmadim ama normal dogumla sonlandirildi 23 haftalikkenbende 8 haftalik bebegimi kaybettim 3 hafta once,kimse gelip bakmadi bana.
hatta ben kimseyle gorusmek istemedim,tlfunumu filan kapattim,10 gun boyunca ara ara aglama krizlerim oldu ama eskisinden daha iyiyim.
bence size kimsenin bakmasi gerekmez,dogum yapsaniz illa ki yardima ihtiyac oluyor ama dusuk ve kurtajda en onemlisi sakin ortam,sade ferah bi yer.
bence kendi evinizde kimseden yardim istemeyerek kalin.
uvvv konu baya eski
simdi dank etti bana
Ben düşük yapmadim ama normal dogumla sonlandirildi 23 haftalikken
Tesekkur ederim. Kaynanamla ayni binadayiz. Esimin abisi bekar. Orda rahat edemiyorum bu yuzden. Surekli bana yat kalkma vs diyo esim kaynanam orda. Kaynim ordayken nasil yatiyim kalkiyim rahat bile edemiyorum. Cok dusuncesizler cokYeniden hamileymissiniz. Tebrikler. Bence esinizin nöbet gününde annenizde kalmaniz çok iyi olmuş. Kv de anlar bir süre sonra yerini.
Tesekkur ederim. Insallah. Onun streside var tekrar ayni seyleri yasamaktan korkuyorum bi yandanda hala kaynana es gönlü yapmakla ugrasiyorum. Ama mesafemi koydum kaynanamlara biri uzuleceksede bu vakitten somra ben olmak istemiyorum üzülencok gecmis olsun cok uzuldum
ama yeniden hamilesiniz sanirim
insallah bu kez saglikla alirsiniz kucaginiza
Tesekkur ederim. Insallah. Onun streside var tekrar ayni seyleri yasamaktan korkuyorum bi yandanda hala kaynana es gönlü yapmakla ugrasiyorum. Ama mesafemi koydum kaynanamlara biri uzuleceksede bu vakitten somra ben olmak istemiyorum üzülenyaslandiklarinda zaten biz bakcaz surekli bari simdi rahat biraksinlar istiyorum ama yok sanki surekli onlarla olmam grekiyormus gibi tavir sergiliyolar
Eşin kendi annesinin yanında rahat ya senin de rahat olacağını düşünüyor büyük ihtimalle. Kayinvalidenizde kalmaniz gerekirse ve caniniz bir şey isterse yada bir şeye ihtiyac duyarsan cekinmeden soyle. Esinizden de rica edin kayniniz siz yatarken aynı odada durmasın pek fazla.Cok naif bir hanima benziyorsunuz muhtemelen kendinizi o şekilde ifade edersiniz esiniz de anlayış gosterir diye düşünüyorumTesekkur ederim. Kaynanamla ayni binadayiz. Esimin abisi bekar. Orda rahat edemiyorum bu yuzden. Surekli bana yat kalkma vs diyo esim kaynanam orda. Kaynim ordayken nasil yatiyim kalkiyim rahat bile edemiyorum. Cok dusuncesizler cokcanin ne isterse soyle diyo esim. Ben hayatta kaynanama gidipte canim sunu istiyo diyemem ki. Neden anlamiyorlar ya da anlamak istemiyolar bende bunu bilmiyorum
Kayin validemin evi sobali ve sadece bi oda bi mutfak. Ya bilmiyorum ama cok muhatap olmak istemiyorum hemen cilkini cikariyo kaynanam. O kadar cok konusuyoki ayni seyi 10 kere tekrarliyo. Benimde basim ses kaldirmiyo surekli evet hayir diye cevap veriyorum anlasin diye bu seferde nurgül bizi sevmiyo konusmak istemiyo oluyo. Napacagimi sasirdimEşin kendi annesinin yanında rahat ya senin de rahat olacağını düşünüyor büyük ihtimalle. Kayinvalidenizde kalmaniz gerekirse ve caniniz bir şey isterse yada bir şeye ihtiyac duyarsan cekinmeden soyle. Esinizden de rica edin kayniniz siz yatarken aynı odada durmasın pek fazla.Cok naif bir hanima benziyorsunuz muhtemelen kendinizi o şekilde ifade edersiniz esiniz de anlayış gosterir diye düşünüyorum
Tersleme tabii ki de kitap al oku mesela. Bulmaca çöz bir seylerle ilgilen. O zaman belki cok konusmaz. Hatta ben olsam şöyle yapardim. Bir tane cocuk bakımı ile ilgili kitap alip onu okurdum. Bebek bakimi olunca kimse bir sey diyemez zaten. Hem sende rahatlarsinKayin validemin evi sobali ve sadece bi oda bi mutfak. Ya bilmiyorum ama cok muhatap olmak istemiyorum hemen cilkini cikariyo kaynanam. O kadar cok konusuyoki ayni seyi 10 kere tekrarliyo. Benimde basim ses kaldirmiyo surekli evet hayir diye cevap veriyorum anlasin diye bu seferde nurgül bizi sevmiyo konusmak istemiyo oluyo. Napacagimi sasirdimkendi ailemi ikaz ederim ters bi durumda lafimi sakinmam ama bunlara biseyde diyemedikce deli oluyorum
Sana su kadar soyliyim. Mesela ben gebeligimi cok agir geciriyorum. Surekli kusuyorum. Gecen gun geldi kaynana bana oturdu guzel hos ben yatiyorum ama yorgan dosek. Bi elimdede poset. Zor tutuyorum kendimi utaniyorum ondan heran kuscam diye. Kendimi tutmaktan perisan oldum. Buda yanimda surekli konusuyo biseyler soruyo bana ben kisa cevap veriyorum cunku konustukca kusmam geliyo. Ama yok anlamiyo. En eson esim geldi bu esimdende destek aldi sanki iyice acti cenesini. Neyse gitti gider gitmez ne varsa cikti icimden zaten. Ertesi gun hastameye yatirdi doktor beni. Arayip bi gecmis olsun demedi neymis efendim ben o aksam hic yuzune bakmamisim konusmamisim onunla. E mübarek benim komusmaya oturmaya takatim yok hic mi anlamazsin..Tersleme tabii ki de kitap al oku mesela. Bulmaca çöz bir seylerle ilgilen. O zaman belki cok konusmaz. Hatta ben olsam şöyle yapardim. Bir tane cocuk bakımı ile ilgili kitap alip onu okurdum. Bebek bakimi olunca kimse bir sey diyemez zaten. Hem sende rahatlarsin