Lohusa kadına eşi bakabilir mi? :(

Eşin sizden çok kendi ailesinin rahatını düşünüyor gibi geldi bana da. Dese ki, annenin evinde rahatca yatıp kalkamazsın hem annen çalışıyor ve kardeşin var, kimseye yük olmayalım evimizde kalalım, o zaman anladım da... Kp bebek görmeye rahatca gelip gitsin diye evinizde kalacaksınız. Hem benim bildiğim lohusa kadının yanında çok durulmaz, rahat bırakılır. Babasıda size yatıya gelecek değil herhalde. Ziyaret edip geri gider... Bence eşinizle bir daha konuşun...

ben de ıkızlere tek bakarım dıye artıstlık yapıyorum dıyordum kı hala o delı cesaretı gıtmıs değil...annem benı dogurdugu ıcın uykusuzluktan vertıgoya yakalanmış...ben iki tane veletle neye yakalanırım allah bılır

tek başına bakanları tebrik ediyorum çok zor bir de ilk bebekse tecrübesizlik varsa daha zor. ben sezeryanlı halimle ilk 3 gün oturup kalkamıyordum annen gündüz kalsın yanında öğretsin bebek bakımını akşam da eşin yardım etsin bence canım, kardeşin yaramazsa bebeğin yanında ayrılmaz sıkıntı çıkar

annende kalsan ne olacakki ben ilk doğumumda 40 gün kalmıştım annemde bebeğimi beni görmek isteyen oraya gelmişti hiçkimse kimseye annesinden daha iyi bakamaz. 5-10 gün idare etsin eşinde babası gelmesin annesi gelsin torununu görmeye babasıda siz evinize geçince gelir. önemli olan sizin sağlığınız ve biran önce iyileşmenizki hem bu şekilde eşinizede bebeğinizede daha verimli olursunuz. insanlar bazen rahatlarından feragat edip o anki şartlara uymak zorundalar..

bana da eşim baktı hem de evde 2.bir çocuk daha vardı. ilk doktorum beni ameliyat etmemiş,doğramıştı. çok zor ayağa kalktım, birileri geldi, deli oldum. ,ikincide diş çektirmiş gibiydim. doktorunuzun iyi bir cerrah olduğuna emin olun, sonrasında zaten ayağa kalkarsınız, biz de yıkamayı bilmiyorduk ama herkesten güzel yıkadık. banyo filesine koydunuz mu yıkamamanız imkansız, yemeği de tarif edin, soğan,salça tamam işte. ben kimseyi istemem ama yaşım 20 değil,bilemiyorum yine de. ha 19 yaşımda tek basıma yasıyordum,her işimi de goruyordum

İkinci doğumumda sezeryanlıydım eşim hastanede ve doğumdan 15 gün sonra 40 ım çıkana kadar bana çok güzel baktı sağolsun
normal zamanlarda ilgili ve hassas biriyse bence bakabilir
ama dışarıdan yemek senin için iyi olmaz ev yemekleri yapabilirse iyi olur

Bende aynı dertten muzdaribim. Hamileyim.
Annem hasta, kendisinin bakıma ihtiyacı var, kv kocasını bırakıp gelemezmiş. Biz annemde kalalım diyor eşim. Onu da ben istemiyorum. Kv me gelenin gidenin haddi hesabı yok. Beşiği, eşyası, bizim kıyafetler derken bir sürü şeyi topla oraya götür getir..herkes işine karışır sinir stres ondan sonra. Eşim becerikli, resti çekicem, izin al işten evimizde kalalım dicem valla en sonunda.

Banada akıl veriiinn

Kendi derdime düştüm konu sahibini unuttum :) yerinde olsam evimde kalırdım. Annende yaramaz kardeşin varmış, o okuldan gelene kadar annen sana gelsin. Hiç sevmiyorum ben başkasında kalmayı, kendi annemde bile rahat edemiyorum artık..bu dönemde neden kimse bizim işimizi kolaylaştırmaya çalışmıyor da zorlaştırıyor tam tersi. Benmi düşünücem milletin rahatını. Biride şu lohusayı düşünse ya..

Çok haklısın da, bizim memlekette teli kapatıp zili söküp misafir kabul etmezsen adamı tefe koyarlar. Kimse düşünmez biraz kendilerine gelsinler öyle gidelim diye. Müsaitmisin diye sormaz bile kimse. Böyle görgüsüz bir milletiz biz bence.

Bence bal gibide olur. Ben avrupada yasiyorum ve burda herseyi ciftler kendileri yapiyor. Zaten bana annede kalma vs tuaf geliyor. Burda okudum bazi kadinlar 2 ay annelerinde kaliyorlarmis. Anlamadimki lohusa sadece bizlerdemi var? Sakin yanlis anlama canim lafim sana degil genel icin soyluyorum. Bence esinle beraber tadini cikartin. Zaten benim gorusumde anneden cok bir es in yardim edip her an yaninda olmasi lazim... Rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah

öncelikle sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi bir hafta antraman yappın bakalım nasıl olcak dimi

Kocan annengilde niye kalamiyormus ki.
Kalamiyorsa gelip kalmasin o zaman.
Sen aksam eve git uyumaya de.
Babasi da madem annenlerin evine gelmeye kendine yediremiyor, hastaneye gelsin gorsun bebegi, sen eve donunce evinize gelir.
Cok hodukmus esin.
ama zaten senin yasin 20 olduguna gore o da 23 25 civaridir, ailesi de gelenekselse hoduklugunun nedeni anlasilir.

Bence evinde kal ki daha 21 haftalik hamileymissin Allah izin verirse daha zamanin var ozamana kadar bi care bulunur Insallah.
bende 33haftalik hamileyim kaynanam kalicak 1 hafta bizde yardim icin bende bu konuda cok kararsizdim ama bu careyi bulduk..
Allah sağlıkla bebeğini kucağınıza almanızı nasip etsin Insallah

bakamaz.. ilk 40 gün kesinlikle yanında tecrübeli birini arıyorsun.. sen acemi olacaksın, eşin senden de korkak ve acemi olacak.. bir zahmet kendi annesi, senin annenin evine gitsin 1.5 ay bebek görmeye.. önemli olan senin ve bebeğin sağlığı, hatta daha da önemlisi senin psikolojin.. doğum bu, dünyaya bir bebek geliyor.. uykusuzluk, narkozun yorgunluğu, dikiş acın sana yetecek zaten.. bir de yemek tarifi verme eşine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…