- 19 Mart 2011
- 468
- 335
- 158
- Konu Sahibi onlygodcanjudgeme
-
bence de en mantıklısı kendi evinde kalman annen gelsin kardeşini de bir şekilde idare edersiniz, yada kv gelsin bikaç gündür dükkanı birine bıraksın yada kapatsın çok mu önemli. benim kvde devamlı doğumda bende kalırsın ayaklarında ama ben kalamam rahat edemem kendi evimde olmak istiyorum dedim bana bakmak isteyen gelir bakarİyi akşamlar herkeseArkadaşlar , hanımlar , ablalarım lütfen benim için çok önemli bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum... Şuan 21 haftalık hamileyim şeker hastası olduğum için doğumu sezeryan olarak yapacağım. Doğumdan sonra eşim ben sana bakarım kimsede kalamayız dedi ( annemi kastediyor ). Annem 45 yaşında zaten normalde çalışıyor ama benim için izin alabilir , 6 yaşındada 1. sınıfa başlayan erkek kardeşim var ve maalesef aşırı yaramaz ve beni çok sevdiği içinde kıskanıyor... Babam zaten çalışıyor. Kayınvalidem ise kıyafet dükkanı var orayı kimseye bırakamaz... Eşime ben kendimi toparlayana kadar bir kaç gün annemlerde kalalım zaten hemen toparlanırım inşallah dedim... O da ben rahat edemem kalamam hem babam bebek görmeye oraya mı gelecek kendi evimiz yok mu annen bizde kalsın dedi... Annemde kalamaz kardesim okula gidiyor zaten dersleri epey zayıf evde yaptıramıyor annem etütte öğretmenleri yaptırıyor.. Ben bakarım sana dedi sonra eşim yemek yapmayı bilmiyor zaten bebek yıkamayı bilmiyor vs vs normalde bile bişey yapmıyor yardım olarak nerdeyse... Nasıl bakcaksın bana dedim yemegi dısardan söyleriz diyor! Of.. Sonra biraz zor olacagını anladı tabi annen sabahtan gelsin aksam ben bırakırım kardesin okuldan gelmeye yakın dedi aksamlarıda annemler gelir dedi... Ey allahım ya ee ben bütün gün insanlarla ilgileniyim o zaman böyle gecede bebegim aglayınca bakıyım hiç uyumayım da o zaman.. Zaten şeker hastasıyım yaralarım geç iyileşiyor üstelik 20 yaşındayım ilk bir hafta bebekle annem ilgilenirken bende toparlarım kendimi bebeğe nasıl bakacagımı da daha iyi ögrenirim hani ne biliyim... Ne yapmalıyım sizce? Valla bıktım herşeyden bazen çok kızıyorum kendime neden hep bi terslik çıkıyor anlayamıyorum...
herkesin lohusalığı farklı oluyor. bende spinal anestezi ile sezeryan oldum ve sadece 1 gece kaldım hastanede. bacaklarımın uyuşukluğu geçer geçmez ayaklandım. hastanenin üst katına hava almaya bile çıktım gece tek başıma ... eve geldim hiç yatmadım.ağrım oldu tabiki ama bence regl ağrısından daha fena değil:)ilk akşam annem yemeğimi yapıp akşam 10 gibi gitti. sonrasında eşimle hep yanlız baktık bebeğimize. ilk banyosunuda birlikte yaptırdık... eşim bana çok yardımcı oldu benimki yaptıysa senin ki de yapamaz diyemem isterse çokta iyi yapabilir. Ben ayrıca ilk günler annenin ve babanın yanlız olmasını ve özellikle baba ile çocuk arasında kurulan bağın ilk günlerden sağlanması gerektiğini düşünüyorum.gerçi sonrasında babacı oluyo çocuk ama bence yapamaz edemez diyip kısıtlamayın o babası ve bence en az sizin kadar iyi bakabilir bebeğe... ben ilk günden altınıda değiştirmesine mamasını yedirmesine de müdahale etmedim. ve sonuçta şu anda benden çok çok daha iyi bakar oğluna...
Cok ozendim size. Ben de boyle istiyorum. Masallah. Peki bir sey soracagim. Kv ya da anneniz gelelim bakalim diye diretmediler mi? Kirmadan nasil soylenir?
kayınvalidem hamileyken kırkın çıkana kadar bebek gibi bakarım sana ayağa bile kaldırmam seni dedi:)) son aylarda kendisine aslında doğum sonrasında anne ve babanın çocukla yalnız kalması gerektiğini yoksa bebeğe alışamama durumu yaşanabileceğini ve sık sık arkadaşlarımdan örnek vererek aslında kimseye ihtiyacımın olmayacağını söyledim. Annem ve kayınvalidem yanımdayken ikisine de gerek yok kimseye dedim. ben üstesinden gelirim dedim ama şu önemli hiç arayıpta gelin şunu beceremedik demedim. Zorluk çıkarmadı çok şükür anlayış gösterdiler.şöyle de bir faydası oldu ilk verilen bu tepkinin hiç karışmadılar bebeğin bakımına şu vakte kadar ki oğlum 2 yaşında sadece önerilerini söylediler bende işime geleni yaptım.
rica ederim. umarım sizinde herşey dilediğiniz gibi olur.Ben de uygulayacagim. Tesekkurler. Allah bagislasin. Gule gule buyutun evladinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?