Lohusa kadına eşi bakabilir mi? :(

aslında böyle diyen erkeğin verecen eline bebeği, bebeğin yıkanması, gazı, yemeği, gece kalkmasını, pansumanını, getiri, götürü..
valla hakkediyorlar...
ya bilmiyorum. doğurmakla iş bitmiyor. iyileşme süreci de zorluyor insanı. bide erkeklerin bu saçma sapan yorumlarına sinir oluyorum.
ben doğum yaptım. eşim bana dedi ki "gece arabada yattım sırtım ağrıyor." gözlerim böyle açıldı.
(eşimle aramız genelde iyi bu arada)
kendi eşim de dahil hepsinin ağzına kürekle vurasım var.

benim kuzenim dogum yapti, ne annesinde kaldi ne de annesi onda.. gitti geldi annesi arada ama esiyle hallettiler.. sezeryan ilk gunlerde zor olabilir tabi ama kimsenin kimseyle yatili kalmasina luzum yok bence.. annen gelsin gunduzleri, daha iyi olur..

Yazdiklarima ilave olarak;
Annemin olmadigi zamanlarda ya disardan yedim yemegi kuru kuru kebap vs ya da belki makarna falan.. stres uzuntu bi de boyle sagliksiz beslenme neticesinde sut mut kalmadi..
Yani gelsin gitsin diyenlere sorum, geceleri 2 saatte bir beslenmesi gereken alti degismesi gereken bebege, ameliyatli biri tek basina ne yapabilir? Esi sabah ise gidecek oldugundan kac kere uyanip kac kez bunlari yapar ne kadar uykusuz kalir?
Umarim esiniz istisnadir..

esin calismayacaksa olabilir.
benim esim yemek yapma dahil herseyi yapabilir.
ama ben yine de annemin 1-2 hafta benimle olmasini tercih ederim.
yoksa esim lohusa sendromundan cinnete dondurebilir beni her an

yahu kardeşim evde birebir bebek sen kocan olacaksanız idare edersiniz ama bebeği duyan evinize akın edecek .Kocanız ya sürekli pastaneden alıp gelenlere çay yapıp ağırlayacak siz yatarken .Bu şekilde siz rahat edemeyeceksiniz . Gerisini siz düşünün .Kapıyı kimseye açmayacaksanız olur idare edersiniz . Bir sürü bilmiş kadın gelecek hepsi bir biririnden farklı tezler ileri sürecek bebekle ilgili .Off düşüncesi bile korkunç. Annene git. Kayınpederin de ya annenlere gelsin incileri dökülmeyecekse ya da sabretsin siz evinize dönene kadar .Bu ne ya

Yani zor bir süreç ama en iyisi evin tabi ki ama annen gelemiyorsa sen gitmelisin yine de başında bir büyük şart onların bebek tutuşları bile farklı evinde kalırsan bebeği duyan çaya çorbaya gelecek evi pislik götürecek sen süpüremezsin eşin de bilmişlik yapmasın öyle lohusa kadın dışardan pizza hamburger yiyemez iyi beslenmen lazım hem bebek için hem de kendin için yani evinde kalsan bile evin de evde olursa tabi akşamları annen bebeğin yıkanmasıydı yemekdi yapıp dönebilir eşin de temizlik sana getir götür işleri yapabilir

1 hafta annenle kaynana ılgılensınler sneınle,
1 hafta kardesınde gelır bısey olmaz.
donusumlu olarak
sonra zaten bakarsın
zıra hepımız cocuklarımıza kendımız baktık

bnm hem annem hem kv olmasina ragmen esim bakti
annelere birsey kalmadi
5 gunlukken evimi supurdum
7 gunlukken pazara gittim
her gecede ben baktim
ikiside evdeydi altini bile ben aldim

sikinti yapmayin
simdi ikinci geliyoe
annem kv gelmese keske diyorum
kuru kalabalik
esim 1 hafta izin alsa yeter
oda kizim kucuk cise fln tutarken kaldiriyorum diye

sadece bebegi dusun cnm
gelir gecer

bence de en mantıklısı kendi evinde kalman annen gelsin kardeşini de bir şekilde idare edersiniz, yada kv gelsin bikaç gündür dükkanı birine bıraksın yada kapatsın çok mu önemli. benim kvde devamlı doğumda bende kalırsın ayaklarında ama ben kalamam rahat edemem kendi evimde olmak istiyorum dedim bana bakmak isteyen gelir bakar

herkesin lohusalığı farklı oluyor. bende spinal anestezi ile sezeryan oldum ve sadece 1 gece kaldım hastanede. bacaklarımın uyuşukluğu geçer geçmez ayaklandım. hastanenin üst katına hava almaya bile çıktım gece tek başıma ... eve geldim hiç yatmadım.ağrım oldu tabiki ama bence regl ağrısından daha fena değil:)ilk akşam annem yemeğimi yapıp akşam 10 gibi gitti. sonrasında eşimle hep yanlız baktık bebeğimize. ilk banyosunuda birlikte yaptırdık... eşim bana çok yardımcı oldu benimki yaptıysa senin ki de yapamaz diyemem isterse çokta iyi yapabilir. Ben ayrıca ilk günler annenin ve babanın yanlız olmasını ve özellikle baba ile çocuk arasında kurulan bağın ilk günlerden sağlanması gerektiğini düşünüyorum.gerçi sonrasında babacı oluyo çocuk ama bence yapamaz edemez diyip kısıtlamayın o babası ve bence en az sizin kadar iyi bakabilir bebeğe... ben ilk günden altınıda değiştirmesine mamasını yedirmesine de müdahale etmedim. ve sonuçta şu anda benden çok çok daha iyi bakar oğluna...

Cok ozendim size. Ben de boyle istiyorum. Masallah. Peki bir sey soracagim. Kv ya da anneniz gelelim bakalim diye diretmediler mi? Kirmadan nasil soylenir?

Normaldede aman aman bir yardımcı değilmiş eşiniz. . hem bebek hem sizle nasıl uğraşacak . .hergün yemeği dışarıdan söylemek ne kadar mantıklı.. kimii kadın 2 günde toparlanır kimi 10 günde . . gündüz ev işiyle gece çocukla banyosuyla beziyle nasıl yapacak. . Gidin annenizin yanına 15 gün içinde dönersiniz zaten. . kayınpederinizde gelsin bebeği görmeye annenin evine. .

Cok ozendim size. Ben de boyle istiyorum. Masallah. Peki bir sey soracagim. Kv ya da anneniz gelelim bakalim diye diretmediler mi? Kirmadan nasil soylenir?

kayınvalidem hamileyken kırkın çıkana kadar bebek gibi bakarım sana ayağa bile kaldırmam seni dedi:)) son aylarda kendisine aslında doğum sonrasında anne ve babanın çocukla yalnız kalması gerektiğini yoksa bebeğe alışamama durumu yaşanabileceğini ve sık sık arkadaşlarımdan örnek vererek aslında kimseye ihtiyacımın olmayacağını söyledim. Annem ve kayınvalidem yanımdayken ikisine de gerek yok kimseye dedim. ben üstesinden gelirim dedim ama şu önemli hiç arayıpta gelin şunu beceremedik demedim. Zorluk çıkarmadı çok şükür anlayış gösterdiler.şöyle de bir faydası oldu ilk verilen bu tepkinin hiç karışmadılar bebeğin bakımına şu vakte kadar ki oğlum 2 yaşında sadece önerilerini söylediler bende işime geleni yaptım.

Ben de uygulayacagim. Tesekkurler. Allah bagislasin. Gule gule buyutun evladinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…