• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa kadına eşi bakabilir mi? :(

Bugün annemi aradım , annem zaten bir an önce karar verin nerede kala cagınıza ona göre çantaları vs hazırlayalım alınacakları alalım getirelim diyordu. Anneme güzel bir şekilde izah ettim anne sende kalamayız kendi evimizde olacağız xle konuştum (eşimle ) seni sabah alacak kardeşim okuldan gelmeden bırakacak bir kaç günlüğüne kendimi toparlayana kadar aksamda kv ler gelecek sende kardesimle ilgilenirsin aksamları babamla falan dedim.:oops: - BEN HİÇ BİYERE GELEMEM EVİMİN DÜZENİNİ BOZAMAM BABAN AKSAM İSTEN GELİNCE NE YİYCEK DEDİ. :KK62:- BENDE ANNE BİZDEKİ YEMEKLERDEN GÖTÜRÜRSÜN GİDERKEN DEDİM KARDESMDE OKULDAN GERİ KALMAZ DEDİM. - VALLA KUSURA BAKMA BEN HİÇ BİYERE GELEMEM GELİYOSANIZ SİZ GELİN KALIN YOKSA BEN SABAH GİT AKSAM GEL YAPAMAM DEDİ. - BENDE ANNE X SENİ SABAH ALIP AKSAM BIRAKICAK EV ZATEN ARABAYLA 15 DK DEDİM. YOK YOK YOK BEN SABAH GİDİP AKSAM GELMEM KALAMAM DA EL GİBİ GİDER EL GİBİ GELİRİM ÇOK YÜZ VERİYON X E Bİ SÖZÜNÜ GEÇİREMİYOSUN DEDİ.:KK12: SONRA NEYSE ANNE TAMAM DEDİM KAPATTIK TELEFONU. YA GERÇEKTEN ANNEMLE EŞİM ARASINDA KALMAKTAN YORULDUM. İKİSİNİN İNADI YÜZÜNDEN BEN ARADA KALIYORUM. ANNEM ORDAN ONA LAF SÖYLÜYOR O BURDAN BANA LAF SÖYLEDİ BİRİSİDE BENİM ÜZÜLÜP KIRILABİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYOR.:110: EŞİM ZOR OLACAGINI TAHMİN EDEBİLİYOR ANNEMİN KALMASINI YADA GELMESİNİ O DA ÇOK İSTEDİ AMA GEREK YOK.. ORDA KALMA FİKRİ DE BENİ SOĞUTTU ZATEN.... BENDE KARAR ALDIM İSTEMİYORUM KİMSEYİ KENDİM BAŞIMIN ÇARESİNE BAKCAM DÜN ZATEN EŞİMLE KONUŞMUŞTUM YARDIM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ UMARIM BİR AN ÖNCE TOPARLANIRIM DA KİMSEYE MUHTAÇ OLMAM... ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HERKESE :(En Büyük KK

Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.
Lohusaya eşi elbette bakabilir ama karı koca ilişkisi açısından tercih edilmez.Yani bir kadının her halini eşinin görüp bilmesi çok da hoş değildir.Bu açıdan bir kadının,hele de tecrübeli bir kadının yardımı daha yerinde olur.
Annenin dediklerine çok üzüldüm.Keşke sana kolaylık sağlasaydı daha iyi olurdu.

Lohusaya eşi elbette bakabilir ama karı koca ilişkisi açısından tercih edilmez.Yani bir kadının her halini eşinin görüp bilmesi çok da hoş değildir.Bu açıdan bir kadının,hele de tecrübeli bir kadının yardımı daha yerinde olur.

Teşekkür ederim :( bende çok üzüldüm gerçekten... Gelemem vs diyebilirdi güzellikle ama eşime karşı bi anda doldurmaya calısması ve aşırı tepkisi üzücüydü.. Ben annemi arayıp hamileyim dediğimde annem bana İYİ BOK YEDİN demişti ağlamıştım saatlerce sonra eşim arayıp anneme benim çok üzüldügümü agladıgımı vs söylemiş Annemde beni arayıp ben sana kıyamıyorum o yüzden öyle dedim demişti... neyse :KK61:

Bu yüzden çok istemiştim annemi doğumumda. Allah razı olsn doğumdan 1 ay önce geldiler. Doğum yaptığım gece tek refakatçiye izin verdiler, annemi istedim. Eşime dedim, sen olmazsn yani annem olsa daha rahat olurum dedim. Hem bebek açısından da daha iyi annem.. Eve geldik bebeği eşime ve kv ye verdim, annem banyoda yardımcı oldu. Eşimle rahat edemezdim.utanmak değil bu yani eşim de olsa erkek işte. Bi de benim ki pimpirikli biraz. Benim o hallerimi(dikişmiş, kanamaymış) görse suratı değişir biliyorum ben :) iyi ki annem varmış.

onlygodcanjudgeme onlygodcanjudgeme dilerim annen sözlerinden pişman olur ve 1 gece bile olsa seninle kalır. Eşin ne kadar ilgilenirse ilgilensin annenin yardımı daha iyi olur.

Bu yüzden çok istemiştim annemi doğumumda. Allah razı olsn doğumdan 1 ay önce geldiler. Doğum yaptığım gece tek refakatçiye izin verdiler, annemi istedim. Eşime dedim, sen olmazsn yani annem olsa daha rahat olurum dedim. Hem bebek açısından da daha iyi annem.. Eve geldik bebeği eşime ve kv ye verdim, annem banyoda yardımcı oldu. Eşimle rahat edemezdim.utanmak değil bu yani eşim de olsa erkek işte. Bi de benim ki pimpirikli biraz. Benim o hallerimi(dikişmiş, kanamaymış) görse suratı değişir biliyorum ben :) iyi ki annem varmış.

onlygodcanjudgeme onlygodcanjudgeme dilerim annen sözlerinden pişman olur ve 1 gece bile olsa seninle kalır. Eşin ne kadar ilgilenirse ilgilensin annenin yardımı daha iyi olur.

Teşekkür ederim... Bende istemem banyo yaparken eşimin kanama görmesini vs tabiki eşide olsa insanın hoş değil... Valla bi daha anneme bu konuyu açmıycam kendi kararı... Ben Allah'a dua ediyorum ki hemen toparlanıyımda kimseye mhtaç olmaym..

Esiniz yeter bence.
acikcasi ben dogum yaptigimda yanimda kimseyi istemedim. Annem geldi ama hastanede esimin kalmasini istedim annemi eve yolladim. Dogumun ertesi gunu de banyoya girip tek basima dusumu aldim.
Annemin hele ki kayinvalidemin beni ciplak gormesini asla istemem. En son 9 yasindayken gormustur herhalde :)
Zaten sezeryanla dogum yaptigim halde kisisel olarak kimsenim bakimina ihtiyac duymadim. Dikislerimi falan da eltim kontrol etti (doktor oldugu icin o da)
annem 2 hafta kaldi yanimda, gunduz ben uyurken bebekle ilgilendi, gece esimle ben donusumlu ilgilendik. Bence gece kimsenin kalmasina gerek yok esiniz izin alacaksa birlikte donusumlu uyuyarak halledersiniz.

Teşekkür ederim... Bende istemem banyo yaparken eşimin kanama görmesini vs tabiki eşide olsa insanın hoş değil... Valla bi daha anneme bu konuyu açmıycam kendi kararı... Ben Allah'a dua ediyorum ki hemen toparlanıyımda kimseye mhtaç olmaym..
Amin canım inşallah

Teşekkür ederim :KK43: bende çok üzüldüm gerçekten... Gelemem vs diyebilirdi güzellikle ama eşime karşı bi anda doldurmaya calısması ve aşırı tepkisi üzücüydü.. Ben annemi arayıp hamileyim dediğimde annem bana İYİ BOK YEDİN demişti ağlamıştım saatlerce sonra eşim arayıp anneme benim çok üzüldügümü agladıgımı vs söylemiş Annemde beni arayıp ben sana kıyamıyorum o yüzden öyle dedim demişti... neyse :KK61:

ayni benim annem gibi senin annende.bana esimle kaynanam bakacak.annem sonra misafir gibi gelecek,benim psikolojim acisindan en guzeli bu olacak

annemde hamile oldugumu ogrendiginde ayni senin anneninkine benzer tepki vermisti.cok bozuldum ama bende mesafeliyim artik,simdide mesafe koymama sinir olmus farkindayim.sende kesinlikla evinde gecir lohusaligini,nasil olsa gececek o gunler,aksamlari kaynanan gunduz esin bakar,aradada temizlikci cagirirsan tamamdir

Teşekkür ederim :KK43: bende çok üzüldüm gerçekten... Gelemem vs diyebilirdi güzellikle ama eşime karşı bi anda doldurmaya calısması ve aşırı tepkisi üzücüydü.. Ben annemi arayıp hamileyim dediğimde annem bana İYİ BOK YEDİN demişti ağlamıştım saatlerce sonra eşim arayıp anneme benim çok üzüldügümü agladıgımı vs söylemiş Annemde beni arayıp ben sana kıyamıyorum o yüzden öyle dedim demişti... neyse :KK61:

Persembenin gelisi carsambadan belliymis. Bu devirde kimseye guvenmeyeceksin. Kimseye minnet etmeden kendin bak. Bos ver. Saglikla buyut insallah. :KK54:

Bugün annemi aradım , annem zaten bir an önce karar verin nerede kala cagınıza ona göre çantaları vs hazırlayalım alınacakları alalım getirelim diyordu. Anneme güzel bir şekilde izah ettim anne sende kalamayız kendi evimizde olacağız xle konuştum (eşimle ) seni sabah alacak kardeşim okuldan gelmeden bırakacak bir kaç günlüğüne kendimi toparlayana kadar aksamda kv ler gelecek sende kardesimle ilgilenirsin aksamları babamla falan dedim.:oops: - BEN HİÇ BİYERE GELEMEM EVİMİN DÜZENİNİ BOZAMAM BABAN AKSAM İSTEN GELİNCE NE YİYCEK DEDİ. :KK62:- BENDE ANNE BİZDEKİ YEMEKLERDEN GÖTÜRÜRSÜN GİDERKEN DEDİM KARDESMDE OKULDAN GERİ KALMAZ DEDİM. - VALLA KUSURA BAKMA BEN HİÇ BİYERE GELEMEM GELİYOSANIZ SİZ GELİN KALIN YOKSA BEN SABAH GİT AKSAM GEL YAPAMAM DEDİ. - BENDE ANNE X SENİ SABAH ALIP AKSAM BIRAKICAK EV ZATEN ARABAYLA 15 DK DEDİM. YOK YOK YOK BEN SABAH GİDİP AKSAM GELMEM KALAMAM DA EL GİBİ GİDER EL GİBİ GELİRİM ÇOK YÜZ VERİYON X E Bİ SÖZÜNÜ GEÇİREMİYOSUN DEDİ.:KK12: SONRA NEYSE ANNE TAMAM DEDİM KAPATTIK TELEFONU. YA GERÇEKTEN ANNEMLE EŞİM ARASINDA KALMAKTAN YORULDUM. İKİSİNİN İNADI YÜZÜNDEN BEN ARADA KALIYORUM. ANNEM ORDAN ONA LAF SÖYLÜYOR O BURDAN BANA LAF SÖYLEDİ BİRİSİDE BENİM ÜZÜLÜP KIRILABİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYOR.:110: EŞİM ZOR OLACAGINI TAHMİN EDEBİLİYOR ANNEMİN KALMASINI YADA GELMESİNİ O DA ÇOK İSTEDİ AMA GEREK YOK.. ORDA KALMA FİKRİ DE BENİ SOĞUTTU ZATEN.... BENDE KARAR ALDIM İSTEMİYORUM KİMSEYİ KENDİM BAŞIMIN ÇARESİNE BAKCAM DÜN ZATEN EŞİMLE KONUŞMUŞTUM YARDIM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ UMARIM BİR AN ÖNCE TOPARLANIRIM DA KİMSEYE MUHTAÇ OLMAM... ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HERKESE :KK43:En Büyük KK
Bakabilir,neden bakmasın 2 kardeşiniz evli değilim kardeşimin doğumunda babam baktı bize,her türlü işimizi yaptı,kahvaltımızı hazırladı beni okula götürüp getirdi ev işlerini yemeklerini yaptı,kardeşimede annemle beraber baktılar.

Vallahi ben doğum yaptığımda hastanede refakatcı olarak eşim kaldı yanımda bana o kadar güzel baktı ki.
Sonra çıktık eve eldik evde de çok güzel baktı. Ben prematüre doğum yaptım biz hastaneden çıktıktan 15 gün sonra bebeğimize kavuştuk o minicik el kadar bebeğe bile o kadar güzel baktı ki. Annem gelmedi bile yanımıza
ve hala daha kızımıza çok güzel bakıyor.
Ama benim kocam beceriklidir ;)

Canım sıkma canını. Kaç tane arkadaşım eşiyle lohusalığını geçirdi. Gayet de sağlıklı geçirdiler.RABBİM kimseye muhtaç etmesin.Şimdiden düşünmeyin.Sonra neden bu kadar sıkıntı yapmışım ki dersin. Bu güzel günlerini rahat ve huzurlu geçir. RABBİM sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına almayı nasip etsin canım:)

Bütün konuyu okudum ve yazdıklarınız sonucu annenize değil eşinize kızdım ben.. Anneniz daha önce sizde kaldığında sabah erken çıkıp gece yarısı dönüyormuş, evimde misafir oldum gibi çirkin söylemler.. Hiçbir anne bu lafları duymayı haketmez.. Üstüne siz doğumdan sonra annemde kalalım dediğinizde sorun çıkaran, gelmek istemeyen, babam nasıl gelip görecek diyen de eşiniz, ki bu tavır da çok çirkin görmek isteyen her yere gider, anneniz öcü mü.. Ben bu kadarcık sözden bile etkilendiysem annenizin etkilenmesi çok normal.. Belli ki eşiniz annenizden hoşlanmıyor.. Anneniz de eşinizin bu/ve belki başka tavırlarından dolayı belli ki çocuk için acele etmemenizi istiyordu, anneler çocuklarının kötülüğünü ister mi :KK43:

İlk gün bence de yanınızda tecrübeli biri olmalı, normalde her lohusalık ağır geçmez ama siz şeker hastası olduğunuz için bilemiyoruz.. Ama eşiniz köpeğin sorumluluğunu bile size atıp, doğumdan sonra sizin nasıl rahat edeceğinizi değil kendisinin ve ailesinin rahatını düşündüğü için ben çok yardımı olacağını sanmıyorum, siz de çok zorlanırsınız.. İnşallah annenizle sorunu çözersiniz de o yanınızda olur..

Al
Çok teşekkür ederim moralim biraz daha düzeldi arkadaşlar... Annemin bu tepkileri ve beni dolduruşa getirmeye çalışmaları epey yıprattı...

Allah yardımcınız olsun.Dogumda anneden çok bebeğin bakımı önemli. Esin umarım bebeğin bakımını da düşünmüştür. Annenin daha çok duygusal yönleri ağır basıyor ve tecrubesizlikte olunca ortam gerginlesiyor.Hastahanede hemsıreden göbek bağı, emzirme, alt değiştirme, yıkama ne zaman vs.gibi bilgileri iyi ogrenmeye bakın. .Umarim sorunsuz alisirsin iz yeni hayatınıza .

Çok teşekkür ederim... Umarım sorunsuz bir dönem geçiririm.. Kafama takmak istemiyorum artık hiç birşeyi.. Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah.. yeşekkür ederim

bende sezeryanla dogum yaptim.hastaneden sonra anneme geldik biz.pansumanimi annem yapti.yemekleride tabi.ama ben bir gun bile yatmadim.hastaneden gelince annem yikadi beni giydirdi ve oglumla hep ben ilgilendim.bi hafta falan kaldik annemde.esim gec geliyodu cunku.yardim edemezdi bana.is cikisi o da gelip annemlerde kaliyodu.gerci biz elzem bi durum olmasada kaliyoruz annemlerde :KK68::KK36:esim hic sikinti yapmaz sagolsun.aama bence bari 3 gun grlsin kalsin annen sende yada sen annende kal.toparlanabilmen icin.

Çok teşekkür ederim... Umarım sorunsuz bir dönem geçiririm.. Kafama takmak istemiyorum artık hiç birşeyi.. Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah.. yeşekkür ederim

Annen de fena, esin de fena.

Ikisi de benim esegim daha erkek modunda.

Annene de sinir oldum sahsen. Anne sonucta insan sirf kizi uzulmesin diye bile susar boyle bir durumda.
Ama esin de fena soyliyim sana. Sirf annenlere gelmemek icin bin takla atmis.

Back
X