Lohusa kadına eşi bakabilir mi? :(

Bence siz eşinizin ailesi gelmesin diye annenize gitmek istiyorsunuz kardeşinizin olması bahane zaten ödevlerini kardeşiniz etütte yapıyormuş ayrıca sadece birkaç gün bilemediniz 1 hafta kalır sizdebu kadar zamanda kardeşinizin dersleri etkilenmez hem eşiniz kardeşiniz okuldan çıkınca götürecekmiş annenizi. Kendi evinizde olmak çok daha iyi şimdi bebeğin birçok ıvır zıvır ıolacak oraya taşımak da zor.

cnm en ıyısı annenın sende kalması...tek basınıza halledemezsınız bence..ilk gunler cok zor..ilk bebegınse cok daha zor....bebek tutmayı bıle bılmıyor olacaksın.Annene cok ıhtıyacın olacak.zaten sezeryanda hemen toparlanamıyo ınsan...e simdi sen oraya gıtsen duzenınız bozulacak...bence annen kardesın sızde kalmalı bı sure....ama sakın esıe aldanıp tek basına kalma derım.baş edemezsın ....tecrubesızlık kötu bırşey...yasayarak oğreneceksın herseyı....ama mutlaka yardım alarak olmalı

Sezeryan oldum hastanede kocam yanımda kaldı..kımseyı ıstemedım başka..

Hastane cıkısı kırk gün kaynanamda kalmak zorunda kaldım..cunku evımızden tasınmamız gerektı..

Insan lohusayken kımseyı cekemıyor..mumkunse kocanda başka kimse olmasın..bebegımınse herseyıyle kendım ılgılendım sadece..

Yıkamayı bıle tek basıma yaptım lohusa çılgınlığıyla:)

Kimse yanlis anlamasin ama bana öyle geliyorki dogumdan sonra logusalik yok yataktan 1 ay cikmama banyo bile tek basina yapamama ve daha aklima gelmeyen bircok sey sadece biz türklerde var. Hele birde sezeryansa tamam herkes sana hizmet etsin! Bu kadarda nazlanmaya gerek yok bence. Avrupada dogumun oldugu gün hastaneden cikmak yayginlasiyor. Millet eve gidince esiyle bebegiyle yalniz kalmak icin teli kapatip zili söküyor ve belli süre misafir kabul etmiyor. Gördügüm canli örnekler bunlar!
Bizde istiyoruzki sürekli pispislasinlar bizi..
Hic gerek yok bence..

Esin hic bisey beceremese bile kalkip bi hazir corba bi bulgur pilavi yada makarna yapamazmisin ayaga kalkip? Hicmi tuvalete gidip banyo yapmayacaksin? Ayaga kalkan yemek icinde kalkar...

Zaten hastanede en az 4 5 gün kalirsin..
Bebegi nasil tutacagin nasil banyo yaptiraxagini gösterirler
Bu süredede ayaga kalkip biseyler yapacak kadar toparlanifsin! (evet sezaryende bile)
Hatta sezaryende ne kadar cabuk ayaga kalkip ne kadar cok hareket halinde olursan pkadar cabuk iyilesirsin bol bol merdiven in cik hastanede

Ben yurtdışında olduğumdan hiç kimsem yok burda kvdemlerde ne tesadüftürki her doğumumda görümcemin teki yatak döşek oldu hep ona bakmaya gittiler 3 doğumumda sezeryan her işimi eşim yaptı sağolsun yemek ev işleri bebeği yıkama diğer çoçukları okula hazırlama herşeyi yinede annem yanımda olsun isterdim onun yeri başka

Agzina saglik altina imzami atiyorum
Annalarimizin cilesi hic bitmiyo masallah
Cocuklar büyüdü diye söyle bir oh cekemiyorlar
Ayrica konu sahibi tabiki esin sana bakabilir ve evindede daha rahat edersin bence zaten yeni bebek olunca gelen giden olur yani annen kv den felan onlar geldiginde yikarsin sende bebegini olur biter hamileliginin tadini cikar ve herseyini mumkunse kendin yap
Arkadasin dedigi gibi sezeryan yatarak duzelmez
Hayirli dogumlar

Iki sezeryan dogum yaptim..kesinlikle annenin yanina git,ilk üç gün cok zor geciyor ,bebegini emzirmek icin bile tutamiyorsun dogru düzgün ,birinin yardimci olmasi gerekiyor,dogrulamiyorsun ağlasa kucagina alip susturamazsin,gazini cikaramazsin ,eşin tüm gece uykusuz kalmak zorunda kalacak,gündüzünde bebegin surekli alti degisecek ,sütün azsa ikide bir mama yapilacak,üstü değiştirilecek falan filan eşiniz yapamaz ..artı geceden uykusuz olacak eşiniz yapamaz ikna edin annenize gidin ..sağlıklı doğumlar ...

Son düzenleme:
Evet ben yurtdışında yaptım 3 doğumumda sezeryan sadece 3 gün kalıyorsun hastanede oda 2 . Gün kaldırıp gezdiriyorlar banyonu tek başına kendin yapıyorsun bebeği hemşire tarif ediyo eşin yıkıyor hatta eşim yıkarken bana türkçe küçüçük bu düşürürüm dedi hemşire türk olmadığı halde sorun çıkarma işine devam et babalık anneyi hamile bırakmak değil dedi eşim bir güzel yıkadı bebeği eş yardımcıysa kesinlikle başkasına gerek yok ama annemin yokluğu beni deprosyona soktu 4 ay tedavi gördüm her doğumumdan sonra konu sahibi arkadaşım bide bu yönden bak annen gelip gidecek sadece yardıma gelmiyecek keşke o halde ben ona hizmet etseydimde o yanımda olsaydı

Çok teşekkür ederim arkadaşlar yorumlar için içim rahatladı... Ben konuyu açarkende yazmıştım bir kaç güne kalmaz toparlanırım diye canım tatlı değildir nazlanmayıda asla sevmem her işimi kendim yapmayı severim... Ama ilk bebeğim olduğu için tedirginliğim çok , üstelik doktorda korkuttu şeker hastasısın yaraların hemen iyileşemez diye... Allah herkesin yardımcısı olsun inşalllah çok teşekkür ederim , psikolojik olarak daha iyi hissediyorum şuan :)

Canim annen.kardeslerini.birakacak halan teyzem kimse yok mu 1 hafta ?
Bence eve yardimci al olmadi..sabah 9 da gelir aksam 6 da gider. Sana yemek yapar. Sen uyurken bebeğe bakar. Aksam da kaynanan ilgilenir. Gece de esin yarsimci olur.
En iyisi birkaç ay eve kadim almak

Durumlar müsait değil maalesef yardımcı için.. halam yok teyzemde başka şehirde pekte samimi değiliz zaten o yüzden bakalım eşimlede konuştum az önce o da moral verdi biraz içim rahatladı çok teşekkür ederm :)

Bende iki sezeryan yaptim ilkinde üc gün annemde kaldim hastaneden cikinca ama keskee kalmasaydim. Cünkü herseyimi kendim yaptim bebegimide yikadim sorunsuz bir sekilde emzirdim hatta komik gelecek belki ama yegenim.bir yasindaydi yeni yeni ayakta duruyordu hataneden ciktigim gün geldiler ve ben o halde ellerindwn tutup cömelip onu yürüttüm bayagi bi süre kardesimde kameraya cekti manyak bu diye :)
Sonra misafir cocugu yegenimin gözüne tekme atti gözü sisti kanlandi yengemle dil bilmediginde. yürüyerek cocuk doktoruna götürdük onu bebegime evde annem bakti bir saat!
Hastanedeyken zaten bebegimk hic hemsirelere vermedim zaten cok cok kötü degilse durumun zaten almiyorlar annesi sensib deyip sadece emzirmene yardimci oluyorlar banyosu bezi hep bendeydi

Hatta sunuda anlatayim dogum zaten gec saate oldu sabah bebegimi yatagina koyup odanin icindeki tuvalete gittim o arada akrabalar gelmis bakmislar bebek yatakta ben yokum :) tuvaletin kapisini actim hepsinin agzi bi karis acik:) ne ara ayaklanfin sen diye...

Ikincide direk eve gectim annem öglenleri geliyordu o gelmeden gec kalktigi icin kahvalti hazirliyordum ona bir iki geldi kesti zaten hem bu sekilde büyükte evimizin yeni bir üyesi oldugunu bizim oldugunu daha iyi anladi...

Diyecegim o ki gözünüzde büyütmeyin düsünün ki kimsenizin olmadigi bir yerdesiniz ve mecbursunuz o haöde yinede yerinizden kalkmayip ac ac. Oturacakmisiniz??
Ya bismillah deyip kalkin göreceksiniz isteyince yaparsiniz

Annen size gelsın cnm anne evınde logusalık pek guzel olmaz aynı sehırde olduktan sonra Annenın gelmesı daha mantıklı..baktınız olmadı en kotu ıhtımal kardesın 1 hafta gıtmesın okula ..
Esın dısardan yerız fıkrıne hıtaben sakın dısardan yeme sulu seyler tuketmen lazım eger kabızlık olursa yandın o dıkıslerın mahveder senı..özellıkle kayısı tuketmen lazım..dogumdan once kuru kayısı al recel yapar gıbı kaynat logusalık donemınde sulandırıp tuket..

Kabus bi lohusa donemi gecirmis biri olarak yalniz kalinmamasindan yanayim.

Benim de esim yardimci olacagini soylerdi fakat isi geregi gece 23te geliyordu. Annem geldigi zamanlarda o gelince evine donme gibi bir sansi da olmuyordu. Arada kaliyordu. Olmadigi gun cinnet gecirecek gibi oluyordum. Cunku hic uyumayan ve surekli aglayan bebegim vardi.

Ne kahvalti ne yemek, wcye dahi gidemiyordum. Emzirmem yetmediginden mama yapiyordum. Altina yapip bezini degistirecegim zaman, komple ustunu islattigini gorunce kiyafetlerini degistirmek zorunda kaliyordum, gazi oluyor agliyordu ben agliyordum. Hem kendim hem bebegin banyosu icin gece isten babasinin gelmesini bekliyordum. Cocuk aglamaktan catladiginda bile uykusundan uyanmayan bir es.. Sadece bi kac kez birlikte yikamak disinda bisey yapamadik.. Kaldi ki normal dogum yaptim, dikislerim bi kac gune kadar iyilesmisti.

Yani cok cok farkli bir psikoloji.. Allah yardimciniz olsun, saglikla kucaginiza alin evladinizi insallah..

sezeryan sonrasi ilk bir hafta zor oluyor. esim kendi rahatini dusunuyor ama sen bir hafta onun elinde perperisan olursun. burda onunvrahati ailesinin ragatindan once senin ve bebeginin rahat onemli. esini bastir ve annende kal. rahat edemiyirsa gubduzleri gelsin aksam evine donsun esin. kayinbaban brbegi rahat gorsun diye sen bi hafta disardan kebapmi yicen? ztn sezeryn sonrasi cogu seyi yemen yasak. bi sure izel beslenmen gerek. disarda yiyemezsin. bu erkek ailelerinin dogum sirasinda etrafta olmalarina vile tahammulum yok benim. bu konuda yaram var kv geldi bende kaldi ilk bir hafta. yemek dahi yspmadi. 2. cocugum olunrsa kesinlikle annemde kalcn. kimin ne hali varsa gorsun

Bende sezeryan oldum ilk 3 gün hastanede idim. Eve gelince 3 gün birilerine ihtiyaç oluyor. Ama benim eşim tembel karakterli çıktı . Yani başta oda herşeyi ben yapar ederim dedi ama sonra sorun çıkardı. Ama kalabalık ses kadar sinir bozucu bişey yok gerçekten. Insan şöyle bir kafasını koyup uyumak istiyor. Ama hastane ortamından çıkıkdığı içinmi yorgunluktanmı bileniycem her ses beni huzursuz ediyordu. En son herkes gidip bebeğim eşim ve ben baş başa kalınca oh be dedim. Anneniz ilk 3 gün sizde kalsa yeter. Çabuk iyileşebilmek için ev içinde bol bol yürüyün.

hiç sanmıyorum bakabileceğini. bu devirde sanki erkekler doğum yapmış gibi triplere giriyor valla. bence mutlaka yanında birinni olması lazım. ya ben normal doğum yaptım. 8 dikiş atıldı ve 20 günde iyileştim. erkek bakamaz arkadaş. çünkü bencil varlıklar. 2 gece uykusuz kalsın da göreyim ben onu.

Bakamaz, anlamaz, dir dir eder lohusaligin cinnet olur.

Erkekler cocuk bakmakla evcil hayvan bakmayı birbirlerine karıştırıyorlar. El kadar surekli ciyaklayan bir çocukla basbasa kalsın da Görsün Dünya'nın kac bucak olduğunu : )

Bizimkilerle esimin de arası bozuktu. Aynı Konuşmalar bizde de gecti. Hi hi dedim sustum, dogumdan sonra 1 gece annem evine gitti de esim koşa koşa getirdi : )
Insan boyle durumlarda annesine cok ihtiyac duyuyor, mecbur kalınsa elbette idare edilebilir ama anne gibi bir lüks varken maceraya gerek yok bence.
Ben normal dogum yaptıgım halde dikislerim yüzünden bir hafta canım yandı. Sezeryan daha farklıdır, uykusuzluk emzirme yeme içme İnanin com zor.
En azından bir haftaya ikna edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…