• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa kadına eşi bakabilir mi? :(

Bugün annemi aradım , annem zaten bir an önce karar verin nerede kala cagınıza ona göre çantaları vs hazırlayalım alınacakları alalım getirelim diyordu. Anneme güzel bir şekilde izah ettim anne sende kalamayız kendi evimizde olacağız xle konuştum (eşimle ) seni sabah alacak kardeşim okuldan gelmeden bırakacak bir kaç günlüğüne kendimi toparlayana kadar aksamda kv ler gelecek sende kardesimle ilgilenirsin aksamları babamla falan dedim.:oops: - BEN HİÇ BİYERE GELEMEM EVİMİN DÜZENİNİ BOZAMAM BABAN AKSAM İSTEN GELİNCE NE YİYCEK DEDİ. :KK62:- BENDE ANNE BİZDEKİ YEMEKLERDEN GÖTÜRÜRSÜN GİDERKEN DEDİM KARDESMDE OKULDAN GERİ KALMAZ DEDİM. - VALLA KUSURA BAKMA BEN HİÇ BİYERE GELEMEM GELİYOSANIZ SİZ GELİN KALIN YOKSA BEN SABAH GİT AKSAM GEL YAPAMAM DEDİ. - BENDE ANNE X SENİ SABAH ALIP AKSAM BIRAKICAK EV ZATEN ARABAYLA 15 DK DEDİM. YOK YOK YOK BEN SABAH GİDİP AKSAM GELMEM KALAMAM DA EL GİBİ GİDER EL GİBİ GELİRİM ÇOK YÜZ VERİYON X E Bİ SÖZÜNÜ GEÇİREMİYOSUN DEDİ.:KK12: SONRA NEYSE ANNE TAMAM DEDİM KAPATTIK TELEFONU. YA GERÇEKTEN ANNEMLE EŞİM ARASINDA KALMAKTAN YORULDUM. İKİSİNİN İNADI YÜZÜNDEN BEN ARADA KALIYORUM. ANNEM ORDAN ONA LAF SÖYLÜYOR O BURDAN BANA LAF SÖYLEDİ BİRİSİDE BENİM ÜZÜLÜP KIRILABİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYOR.:110: EŞİM ZOR OLACAGINI TAHMİN EDEBİLİYOR ANNEMİN KALMASINI YADA GELMESİNİ O DA ÇOK İSTEDİ AMA GEREK YOK.. ORDA KALMA FİKRİ DE BENİ SOĞUTTU ZATEN.... BENDE KARAR ALDIM İSTEMİYORUM KİMSEYİ KENDİM BAŞIMIN ÇARESİNE BAKCAM DÜN ZATEN EŞİMLE KONUŞMUŞTUM YARDIM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ UMARIM BİR AN ÖNCE TOPARLANIRIM DA KİMSEYE MUHTAÇ OLMAM... ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HERKESE :KK43:En Büyük KK
amaan... eşin bakar, dışardan da yersiniz nolacak.. anneni arama bile...

Desteğiniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.. Ben eşime de anneme de çok kızdım ikiside kendilerini düşünüyorlar diye... Ama anneme kızdığım konu aslında eşimle inatlaşması oldu yani beni zor durumda bırakması şart koşması sinir bozucu oldu.. Allah büyük bakalım hayırlısı olur inşallah artık ne annem nede eşimle bu konuyu konuşmuyorum o gün gelsin bakalım neler olacak..

İyi akşamlar herkese:anneadayı: Arkadaşlar , hanımlar , ablalarım lütfen benim için çok önemli bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum... Şuan 21 haftalık hamileyim şeker hastası olduğum için doğumu sezeryan olarak yapacağım. Doğumdan sonra eşim ben sana bakarım kimsede kalamayız dedi ( annemi kastediyor ). Annem 45 yaşında zaten normalde çalışıyor ama benim için izin alabilir , 6 yaşındada 1. sınıfa başlayan erkek kardeşim var ve maalesef aşırı yaramaz ve beni çok sevdiği içinde kıskanıyor... Babam zaten çalışıyor. Kayınvalidem ise kıyafet dükkanı var orayı kimseye bırakamaz... Eşime ben kendimi toparlayana kadar bir kaç gün annemlerde kalalım zaten hemen toparlanırım inşallah dedim... O da ben rahat edemem kalamam hem babam bebek görmeye oraya mı gelecek kendi evimiz yok mu annen bizde kalsın dedi... :KK12:Annemde kalamaz kardesim okula gidiyor zaten dersleri epey zayıf evde yaptıramıyor annem etütte öğretmenleri yaptırıyor.. Ben bakarım sana dedi sonra eşim yemek yapmayı bilmiyor zaten bebek yıkamayı bilmiyor vs vs normalde bile bişey yapmıyor yardım olarak nerdeyse... :KK43:Nasıl bakcaksın bana dedim yemegi dısardan söyleriz diyor! Of.. Sonra biraz zor olacagını anladı tabi annen sabahtan gelsin aksam ben bırakırım kardesin okuldan gelmeye yakın dedi aksamlarıda annemler gelir dedi... Ey allahım ya ee ben bütün gün insanlarla ilgileniyim o zaman böyle gecede bebegim aglayınca bakıyım hiç uyumayım da o zaman.. Zaten şeker hastasıyım yaralarım geç iyileşiyor üstelik 20 yaşındayım ilk bir hafta bebekle annem ilgilenirken bende toparlarım kendimi bebeğe nasıl bakacagımı da daha iyi ögrenirim hani ne biliyim... Ne yapmalıyım sizce? Valla bıktım herşeyden bazen çok kızıyorum kendime neden hep bi terslik çıkıyor anlayamıyorum... :KK43::KK62:

SON DURUM SAYFA 9....
Evinde kal çok rahat edersin ortalama bir haftada kendi yemeğini yapacak kadar iyi olursun zaten

İyi akşamlar herkese:anneadayı: Arkadaşlar , hanımlar , ablalarım lütfen benim için çok önemli bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum... Şuan 21 haftalık hamileyim şeker hastası olduğum için doğumu sezeryan olarak yapacağım. Doğumdan sonra eşim ben sana bakarım kimsede kalamayız dedi ( annemi kastediyor ). Annem 45 yaşında zaten normalde çalışıyor ama benim için izin alabilir , 6 yaşındada 1. sınıfa başlayan erkek kardeşim var ve maalesef aşırı yaramaz ve beni çok sevdiği içinde kıskanıyor... Babam zaten çalışıyor. Kayınvalidem ise kıyafet dükkanı var orayı kimseye bırakamaz... Eşime ben kendimi toparlayana kadar bir kaç gün annemlerde kalalım zaten hemen toparlanırım inşallah dedim... O da ben rahat edemem kalamam hem babam bebek görmeye oraya mı gelecek kendi evimiz yok mu annen bizde kalsın dedi... :KK12:Annemde kalamaz kardesim okula gidiyor zaten dersleri epey zayıf evde yaptıramıyor annem etütte öğretmenleri yaptırıyor.. Ben bakarım sana dedi sonra eşim yemek yapmayı bilmiyor zaten bebek yıkamayı bilmiyor vs vs normalde bile bişey yapmıyor yardım olarak nerdeyse... :KK43:Nasıl bakcaksın bana dedim yemegi dısardan söyleriz diyor! Of.. Sonra biraz zor olacagını anladı tabi annen sabahtan gelsin aksam ben bırakırım kardesin okuldan gelmeye yakın dedi aksamlarıda annemler gelir dedi... Ey allahım ya ee ben bütün gün insanlarla ilgileniyim o zaman böyle gecede bebegim aglayınca bakıyım hiç uyumayım da o zaman.. Zaten şeker hastasıyım yaralarım geç iyileşiyor üstelik 20 yaşındayım ilk bir hafta bebekle annem ilgilenirken bende toparlarım kendimi bebeğe nasıl bakacagımı da daha iyi ögrenirim hani ne biliyim... Ne yapmalıyım sizce? Valla bıktım herşeyden bazen çok kızıyorum kendime neden hep bi terslik çıkıyor anlayamıyorum... :KK43::KK62:

SON DURUM SAYFA 9....
bence eşiniz ve siz başa çıkabilirsiniz..1 hafta kadar hastane ortamı vs de manevi açıdan anneniz olsa yeter..zaten bir süre sonra yalnız kalmak istiyor insan..kızkardeşim vardı 12 gün ..ama küçük yeğenimde olduğundan zor oldu açıkçası..

Cocuk bakamayacaksaniz dogurmayin ya, millete güvenip bebek mi getirilir dünyaya... Ne cok büyütüyorsunuz, yok yeni dogum, yok lohusalik, yok uykusuzluk.... Kimse ilk cocugunda anneligi bilmiyordu, kimse süper bakici olmuyor.... Evet cok yorucu,yipratici ama basarilabiliniyor.. O sizin cocugunuz kimseye muhtac olmayin, cocugunuzuda muhtac etmeyin...:ssz:

Size çok üzüldüm.. Eş ile anne arasında kalmak çok kötü bir durum.. Annenizde çok fena.. Sizi düşünmesi gerekirdi de neyse boşver.. Bence evinde kal.. Eşinizle üstesinden gelirsiniz.. Doğuma girmeden önce buzluğa bir şeyler koyarsın, senin içinde pratik olur. Bence eşini mutfağa sokmaya başla, en azından çorba sulu yemek öğrensin.. Anneni de kayınvalideni de boşver.. En azından kimseye minnetin olmasın..
Hayat ne garip değil mi? en zor zamanında annenin yanında olması gerekirken, sana destek olması gerekirken köstek oluyor.. Çok üzücü bir durum..

Bugün annemi aradım , annem zaten bir an önce karar verin nerede kala cagınıza ona göre çantaları vs hazırlayalım alınacakları alalım getirelim diyordu. Anneme güzel bir şekilde izah ettim anne sende kalamayız kendi evimizde olacağız xle konuştum (eşimle ) seni sabah alacak kardeşim okuldan gelmeden bırakacak bir kaç günlüğüne kendimi toparlayana kadar aksamda kv ler gelecek sende kardesimle ilgilenirsin aksamları babamla falan dedim.:oops: - BEN HİÇ BİYERE GELEMEM EVİMİN DÜZENİNİ BOZAMAM BABAN AKSAM İSTEN GELİNCE NE YİYCEK DEDİ. :KK62:- BENDE ANNE BİZDEKİ YEMEKLERDEN GÖTÜRÜRSÜN GİDERKEN DEDİM KARDESMDE OKULDAN GERİ KALMAZ DEDİM. - VALLA KUSURA BAKMA BEN HİÇ BİYERE GELEMEM GELİYOSANIZ SİZ GELİN KALIN YOKSA BEN SABAH GİT AKSAM GEL YAPAMAM DEDİ. - BENDE ANNE X SENİ SABAH ALIP AKSAM BIRAKICAK EV ZATEN ARABAYLA 15 DK DEDİM. YOK YOK YOK BEN SABAH GİDİP AKSAM GELMEM KALAMAM DA EL GİBİ GİDER EL GİBİ GELİRİM ÇOK YÜZ VERİYON X E Bİ SÖZÜNÜ GEÇİREMİYOSUN DEDİ.:KK12: SONRA NEYSE ANNE TAMAM DEDİM KAPATTIK TELEFONU. YA GERÇEKTEN ANNEMLE EŞİM ARASINDA KALMAKTAN YORULDUM. İKİSİNİN İNADI YÜZÜNDEN BEN ARADA KALIYORUM. ANNEM ORDAN ONA LAF SÖYLÜYOR O BURDAN BANA LAF SÖYLEDİ BİRİSİDE BENİM ÜZÜLÜP KIRILABİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYOR.:110: EŞİM ZOR OLACAGINI TAHMİN EDEBİLİYOR ANNEMİN KALMASINI YADA GELMESİNİ O DA ÇOK İSTEDİ AMA GEREK YOK.. ORDA KALMA FİKRİ DE BENİ SOĞUTTU ZATEN.... BENDE KARAR ALDIM İSTEMİYORUM KİMSEYİ KENDİM BAŞIMIN ÇARESİNE BAKCAM DÜN ZATEN EŞİMLE KONUŞMUŞTUM YARDIM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ UMARIM BİR AN ÖNCE TOPARLANIRIM DA KİMSEYE MUHTAÇ OLMAM... ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HERKESE :KK43:En Büyük KK
aslında annen sana iyilik etmiş, sanırım bu hırsla herşeyin üstesinden gelirsin.
benimkiler ikiz ve ben sezeryanlıydım ve hiçççç yatamadım. eşim çok ilgilendi. hiç bebek yıkayamazken birlikte yıkadık. ha dışardan geldiler tabi ama uuuuuuu bir sürü sorun oldu gelmesele daha iyiydi neyse bence kendi düzeninizde olmanız çok daha iyi

annem 1 ay kaldı yanımda ama hep ben baktım bebeğime.. annem evi süpürdü yemek yaptı sağolsun.. o durumda bile beni sadece sinirlendirdi.. babam her arayışında duygu sömürüsü yaptı açım yalnızım diye.. annem hep suratı asık gezdi vs vs... git diyorum ama gitmiyordu bir de.. 1 ay olsun gidecekmiş de.. bi çocuğum daha olursa sürünerek yaparım yine her işi ama kimseyi istemiyorum.. herşeyi halledersiniz biraz zor olur ama olur.. bebek ağladığında inanın ağrı sızı kalmıyor uçup gidiyorsunuz yanına.. eşiniz de destek olursa sorun kalmaz..

tabikide bakabilir..kimsenin olmadığını düşünün..herkesin yanında annesi yada kayınvalidesi yok..birbirinize destek olarak bu işin üstesinden gelebilirsiniz..

Cocuk bakamayacaksaniz dogurmayin ya, millete güvenip bebek mi getirilir dünyaya... Ne cok büyütüyorsunuz, yok yeni dogum, yok lohusalik, yok uykusuzluk.... Kimse ilk cocugunda anneligi bilmiyordu, kimse süper bakici olmuyor.... Evet cok yorucu,yipratici ama basarilabiliniyor.. O sizin cocugunuz kimseye muhtac olmayin, cocugunuzuda muhtac etmeyin...:KK14:

Bence konuşma tarzınız biraz kırıcı... Ben kimseye güvenip bebek getirmiyorum dünyaya annem olmayabilirdi yada eşimden ayrı olabilirdim... Benim kastettiğim şey daha çok eşim ve annemin tavırları beni arada bırakmaları vs.. Üzüldüğüm için dertleşmek için fikir almak için konu açtım. Ben lohusalığı büyüttüğümü düşünmüyorum zaten yatıp insanların bana hizmet etmesi vs bunlar karakter olarak benim hoşuma gidecek şeyler değildir. Şeker hastası olduğum için dikişlerimin nasıl iyileşeceği ne durumda olabileceğimi şuan bilemiyorum zaten.. Çoğu yorumumda da belirttim zaten Allah kimseye muhtaç etmesin beni diye... Teşekkür ederim yinede.

Gerçekten destekleriniz bana daha iyi hissettirdi :) Herkese çok çok çok teşekkür ederim artık yapabileceğimi düşünüyorum hele ki bu annem ve eşimin tavrından sonra zaten daha güçlü ve daha azimli olabileceğime inanıyorum. Sonuçta bu günler geçecek bebeğim büyüyecek herşey yoluna girecek... Allah yardımcımız olsun

Çok teşekkür ederim moralim biraz daha düzeldi arkadaşlar... Annemin bu tepkileri ve beni dolduruşa getirmeye çalışmaları epey yıprattı...
Hiç üzülmeyin, hamile halinizle strese girmenize gerek yok, eşiniz rahatça bakabilir size, eşinizden utanıp çekinmenize de gerek yok, o sizin eşiniz hayat arkadaşınız, siz ikinizin bir parçasını dünyaya getireceksiniz ve inanın doğum ve lohusalık döneminde eşlerin bebeğe birlikte bakması, lohusa eşle ilgilenmek aradaki bağları da güçlendiriyor, eşimde bana bakmıştı 20 gün, kızımın altını değiştirdi, gazını çıkardı, pışpışladı, evi de toparladı, yemekte yaptı, merak etmeyin gayette güzel bakar, sizde kendi evinizde rahat edersiniz, hayırlı sağlıklı bir hamilelik dilerim:nazar:Hoppa

Hiç üzülmeyin, hamile halinizle strese girmenize gerek yok, eşiniz rahatça bakabilir size, eşinizden utanıp çekinmenize de gerek yok, o sizin eşiniz hayat arkadaşınız, siz ikinizin bir parçasını dünyaya getireceksiniz ve inanın doğum ve lohusalık döneminde eşlerin bebeğe birlikte bakması, lohusa eşle ilgilenmek aradaki bağları da güçlendiriyor, eşimde bana bakmıştı 20 gün, kızımın altını değiştirdi, gazını çıkardı, pışpışladı, evi de toparladı, yemekte yaptı, merak etmeyin gayette güzel bakar, sizde kendi evinizde rahat edersiniz, hayırlı sağlıklı bir hamilelik dilerim:nazar:Hoppa

Çok teşekkür ederim... Yazdıklarınız gülümsetti gerçekten :) Hayırlısıyla sağlıcakla kucagımıza alalım inşallah...

Çok teşekkür ederim... Yazdıklarınız gülümsetti gerçekten :) Hayırlısıyla sağlıcakla kucagımıza alalım inşallah...

Bu arada canim sana tavsiyem, esine bol bol naz yap.
Ama cakmasin naZ yaptigini.
Hizmet etsin sana madem cok istedi.
Canim aciyorda, sunu getir de bunu getir de.

Amin inşaallah, birde abla tavsiyesi, madem eşiniz size ve bebeğinize bakma işine gönüllü oldu, sakın her işi kendiniz yapmaya kalkmayın, bırakın alt değiştirsin, gaz çıkarttırsın, bebeği uyutsun, evi toparlamasını söylesin, yemek yapamıyorsa dışardan ısmarlasın, bebek bakımının ve lohusalığın her aşamasını o da hissetsin, bu naz falan değil, babalık duygusunun gelişmesi ve sorumluluk sahibi olmanın anahtarıdır bunlar;)

Amin inşaallah, birde abla tavsiyesi, madem eşiniz size ve bebeğinize bakma işine gönüllü oldu, sakın her işi kendiniz yapmaya kalkmayın, bırakın alt değiştirsin, gaz çıkarttırsın, bebeği uyutsun, evi toparlamasını söylesin, yemek yapamıyorsa dışardan ısmarlasın, bebek bakımının ve lohusalığın her aşamasını o da hissetsin, bu naz falan değil, babalık duygusunun gelişmesi ve sorumluluk sahibi olmanın anahtarıdır bunlar:KK66:

:))) Ahahah evet o şimdi çok kolay sanıyor bakalım sorumluluk omuzlarına yüklenince ne olacak... Bebek bakımının her aşamasını o da hissetsin ki kadınları anlasın..

SON DURUM SAYFA 9....

Insan yanında annesini görmek ister sanırım :(
Umarım mutlu olacağınız şekilde gerçekleşir herşey.

eşin bakar. ikinci doğumda hastanede eşim kaldı. sezeryanla doğum yaptım.ilk banyomu da hastanede tek başıma yaptım sadece eşim odadaydı. kendi evimde kaldım. eşin gündüzleri sen ve bebekle çok rahat ilgilenir. akşam da kayınvaliden gelebilirse banyosunu yaptırırsınız. bir iki banyoyu kayınvaliden yaptırınca kendiniz de yaptırmaya başlarsınız hatta tek bile çok rahat yıkarsın. yemek işine gelince doğuma yakın yemekleri hazırlayıp derin dondurcuda saklayabilirsin, eşin çıkartıp ısıtır.
inşallah annen de yumuşar ve o günlerde yanında olur.

Back
X