lohusa depresyonu???

İşin kötüsü ne biliyor musunuz ben uzak durmak istiyorum evet mümkünse uzunca bir süre görüşmemek ama annem hiçbiri olmamış gibi ufak kzıımı görmeye geliyor ama suratı beş karış benimle konuşmadan konuşması gerekse de yüzüme bile bakmadan bu da beni iyice dibe çekiyor
Madem istemiyor sevmiyorsun artık ben evdeyken gelme de ben de yoksayayım seni en azından bi tık daha iyi hissedebilirim ama yok sanki inadıma inadıma üstüne geliyor anlamıyorum hamileliğimi istemeyen bi ton laf eden sen neden geliyorsun torun görmeye şimdi
Haklısın varlıklarına şükredip onlarla mutlu olmam ve onları mutlu etmem gerek
Allah bana sabır ve kuvvet versin en çok da çocuklarım için istiyorum bunu kötü bi anne olmak istemiyorum onlara

Ben çok sevindim kızınızın bir kardeşi olmasına. Ablasına arkadaş olur. Siz de şükredin bence. Annenizi de takmayın. Hangimizin annesi sürekli yardım ediyor. Kardeşiniz var mı peki
Yok sürekli yardım değil benim derdim zaten ilk kızımda da pek bi yardımı olmadı ama arardı sorardı bi sıkıntım varsa dinler akıl verirdi şimdi en büyük sıkıntıyı kendi yarattı bana yardım etmediği gibi beni dibe dibe çekti
Abim var sadece kızkardeşim yok

Nasıl bir anne olunmamasini biliyorsunuz.. takmayın..davranışların, size duygusal düşus yaşamanıza neden olmasına izin vermeyin.. başkasının davranışına etki edemezsiniz ama kendinizin nasıl hissedeceginize siz karar verirsiniz..

Şu anda konuyu bilen 3 kişi var 3de diyor ki annenin psikolojik desteğe ihtiyacı var bence normal değil düşünceleri paranoya var gibi
Annem de zor zamanlardan geçmiş sevgisiz büyümüş büyüdüğünde de yeterince sevgi görmemiş bi kadın aslında kalbimin bi yeri cızzz ediyor onun için çok üzülüyorum
Ve en büyük korkum da ya ben de aynı duruma düşüp evlatlarımı görmek istemezsem
Çünkü çok içime attım ben ne yaşadıysam içim kan ağlarken bile bi Allah’ın kulu anlamadı üzgün olduğumu o kadar belli etmezdim ama şimdi görüyorum ki bütün bu birikimler son yaşadıklarıyla Su yüzüne çıkıyor ve beni korkutuyor bundan bi tık sonrası annemin yaşadığı ruh hali

5 dakikada duşalabilme yetenegim var Kucagimda bebekle birlikte duş alabilme yetenegim de vardı .
Her doğuran aynı seyleri belki daha fazlasinı yasiyor ama herkes mutsuz olmuyor .
Bende cok zorlandim .

Kiranıza yardim etmeleri bile büyuk fedakarlik .Minnet duyun .Pozitif olun .

Geçip gidecek. Sonra hatırlamayacaksınız bile.

Ayrıca o dışarıdaki süslü kadınlar da doğurunca aynı oluyor. Onlara takılmayın. Sizi seven yağlı saçınızla da sever.

Önemli olan şey sizin öncelikle kendinize ve özellikle büyük kızınıza iyi davranmanız.

Kısa süre sonra düzelir her şey. Çoğu insan yalnız büyütüyor. Kimseden bir şey beklemeyin. Ben de araları üç yaş olan iki kızımı yalnız büyüttüm. Geçip gidiyor...

Allah yardımcınız olsun benim henüz bebeğim yok evliyim 4 yıllık . Ama size onerim havalar bu ara cok iyi nasil bir yerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama soyle bi kapinin onune cikin bebisi sikica giydirip doyurup altını aldıktan sonra öteki kizinizida alın . Annenize bırakın rica edin büyük kızınızı . Minisle söyle yürüyüş yapın . Olmuyorsa kapıya cikin b8raz temiz hava alın . Yada gece bebeği uyutur uyutmaz dus alın söyle duşta müzik filan acın eşinize de söyleyin bebeğe bakarak olsun . Ona size yardımcı olmasını söyleyin . Eşinizle paylaşın.
Söyle düşünün bunlar koskoca hayatınız boyunca son kez olacak şeyler ve geçecek . Bu zor zamanlar bile güzel hatıralar olarak kalacak . Geçiçi sıkıntılar . Sağlık sorunu vermesin Allah . 40 i çıkınca esinizlede diğer anlamda ayrılığıniz bitince de daha rahat hissedersiniz bence . Az kalmis bitecek sıkıntılar . Derin nefes alın güzel şeyler düşünün bitecek

durumun farkında oldugunuz surece sorun yok...akliniz basınızda..

Allah yardımcınız olsun öncelikle annenizi anlamak çok zor çünkü belliki bi derdi var ama size patlamış çünkü mantıklı bi tutar yani yok . Keşke eşiniz bi süre izin alabilse sizin için çok iyi olur . Huzurlu mutlu sağlıklı günler dilerim

Sağlıkla büyütün çocuklarınızı.
Anneniz konusunda teselli veremem ama şu an içinde olduğunuz ruh hali geçecek/geçiyor kendimden biliyorum.
Benimde kızım var ve bu yaz oğlum oldu ve inanın ağlamaya bile vaktim olmuyordu. Oğlum acıkır tam emzireceğim,kızım gelip birşey ister ve evdeki onca kişiyi(annem,babası vs)teğet gecer. Yapmazsam üzülür ağlar. Kardeş kıskançlığı malum. Bebekken hiç yapmadığı şeyleri yapar,en son banyo dolabının içine 1 kutu pudrayı boca etmişti ki bebekken böyle şeyler asla yapmazdı.
Saçını topuz ister,babası,annem evde kim varsa hepsine denetir,olmadı annem gibi yapamadınız der kriz çıkarır.
Hastaneden geldim doğum sonrası bana 3 çeşit yemek yaptırdı o halimle,bebek ağlıyor,annem ben yapayım diyor,annem gibi yapamazsın diyor falan,bebek ağlıyor öte yanda.
Daha neler neler yaşadım bu yaz anlatamam.
Ama şu an sular duruldu,herşey rutine oturdu. Birbirlerine bir bakıyorlar, bir gülüyorlar hepsi unutuluyor. Alıştık birbirimize,bir arada yaşamayı öğrendik. Herşey yoluna girdi.
Sizinde zamanla düzelecek emin olun. Günü kurtarmaya bakın şu an sadece,kendinizi üzmeyin ,herşey düzelecek,sadece biraz zaman.

Biraz bencilce düşünün
Annenizle konuşun artık
Babanıza sormuştınuz oda görümcesi istedi diye çocuk yaptı diyor gibi saçma bir sebep söylemişti
Annene dümdüz açık açık deki
En zor zamanımda hayatımı dahada zorlaştırdın ve bunu yapmaya devam ediyorsun
Benim iyi olmaya çocuklarımın iyi bir anneye ihtiyacı var
Ya sende evladını düşün bana gerçekten destek ol surat asma
Yada hiç gelme
Senin kafandaki en büyük sorun bu ve bence bu durumdan ne zaman kurtulursan o zaman iyileşmeye başlayacaksın

Acana anneniz gorumcenizin baski yapmasindan ziyade..
Ben kendimden kisip bunlara kira yardimi yapiyorum onlar halen rahat rahar 2. Cocugu yapiyorlar. Cocuk basli basina masraf birde manevi ykumlulugu var. Ben bu kiza daha ne kadar para verecem belirsizlik ben kendimdwn kisiyorum bu yasimda halen . Herkes kendini dusunuyor. Vs gibi dusuncelerw girmis olabilir mi cok zengin degilse tabi. Oderken kendindwn kisiyorsa.

Buraya uzun uzun yazana kadar harcadığınız vakiti , kendinize ayırıp duş alıp hafif bakım yapabilirdiniz.

Elbette geçecek ,sadece azcık daha sabır...

Sırf "sizi düşündüğü için " hamile kalmanızı istemeyen annenizin, olmuş ve aldırılamayacak bir bebek için sizi bu kadar yanlız bırakması çok acı...

Bu kadar düşünen bir anne 2 torununu da sahiplenir. Sabredin hepsi geçecek geriye sadece evlatlarınız kalacak .

Eleştirmek için söylemedim. Sadece kafaniza takip lohusaliginizi zehretmeyin kendinizle. Bebeğiniz sağlıklı sihhatliyse ne mutlu. Allah hayırlı evlat etsin.
Hem siz doğum yapmışsınız doğum yapar yapmaz her şey eskisi gibi olacak diye bir kaide yok. Biz de insanız, her şeye yetmek zorunda değiliz. Olduğu kadar yapın. İmkânınız varsa yardımcı tutun. En azından ev işleri için.
Eşinizi de dert etmeyin. Sizi gerçekten seviyorsa ve adam gibi adamsa her halinizi beğenir. Bu nefsine hakim olamayıp karşıdakini suçlayan erkekler yüzünden kadınlar kendilerini yetersiz görüyor. Ben de öyle görüyorum kendimi. Inşallah bu şekilcilikten kurtuluruz. Allah annenize de merhamet versin.

Çok teşekkür ederim
Keşke annem derdini söylese de biz de rahatlasak, ona göre belki çözüm bulmaya çalışırız falan ne biliyim

Buraya uzun uzun yazana kadar harcadığınız vakiti , kendinize ayırıp duş alıp hafif bakım yapabilirdiniz.

Elbette geçecek ,sadece azcık daha sabır...
Yeni anneler genelde emzirirken yazar boş boş otururken değil, bilginiz olsun.

Biz de şu anda aynı durumdayız tam ufağı emziriyorum büyük geliyor saçımı topla çişim geldi acıktım ve bunları babasının bile yapmasına izin vermiyor sadece ben
Eeeee o anda yapamıyorum bekle birazcık kızım diyorum haydiiii bi kıyamet kopuyor çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor
İnşallah çabucak geçsin şu zaman

Dediğinizi kafamda çok kere yaptım ama hayata geçiremiyorum çünkü bütün herşeyin yanısıra tuhaf bi alınganlığı da var o ne yaparsa yapsın kırmak dökmek de istemiyorum

Maddi olarak durumları iyi çok şükür türkiyenin en pahalı ve en iyi özel okulunda okutmayı planlıyorlardı şimdiden o parayı ayırmışlardı
Ama evet şunda haklısınız ki rahatsı oluyor belli ki bana maddi Olarak yardım ediyor olmaktan bu çok belli eskiden beri laf sokmak gibi değil ama örnek verdiği başka çocuklardan anlardım derdini
Ama şöyle de bile var maddi desteği biz talep etmedik aksine her zaman gerek yok anne yapma etme dedik
Büyüğe bişe alırdı parasını zorla verirdim en azından ona ekstra bişe harcamasın diye
Yani allah razı olsun bu devirde kira gibi büyük bi gider kalemini karşılıyorlar ama bunu hiç suistimal etmedik nasılsa durumları iyi deyip sürekli bi masrafla çıkmadık karşılarına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…