lohusa depresyonu???

Allah yardimciniz olsun Allah yukunuzu hafifletsin hayirlica.
Gorumceniz mesela 1.2 saatligine bile olsa gelemezmi en azindan bi banyo icin

Allah yardimciniz olsun Allah yukunuzu hafifletsin hayirlica.
Gorumceniz mesela 1.2 saatligine bile olsa gelemezmi en azindan bi banyo icin
amiinnnn çok teşekkür ederim
rica etsem eminim koşa koşa gelir kaç kere dedi hatta bişeye ihtiyacın olursa ara gelirim diye ama evlerimiz arası mesafe çok fazla ve ulaşım anlamında da ters kalıyoruz
5 dk mesafedeki annemi çağıramazken görümcemi aramak da ne üzücü di mi

Haklisiniz anneniz cok yakinmis aslinda uzuldum yakin olsak tanissak yardim edebilirdim Allah kolaylik versin dua edebiliyorum ancak

Sizi cok iyi anliyorum.daha kirkiniz cikmamis.annenizin yaptigi gercekten cok acimasizca ama bosverin yardim istemeyin.soguk davranin sizde.bugunler gecer hic meraketmeyin.esinuzle guzelce konusun yardim isteyin.her gece mutlaka dusunuzu alin.ben ilk dogumda gunde uckere dus aldigimi bilirim.o kadar terliyordum ki hemde subat ayinda.bu donemde cirkin olun bosverin guzelligi.yenidogan bakmak kolay mi herkesin harcimi..varsa arkadasinuz samimi cagirin bebege baksin siz uyuyun dinlenin dusunuzu alin.onumuz yaz zaten yavas yavas duzelir hersey.herseyi tekbasina yuklenmeyin esinizle konusun.ikinizin cocugu sonucta size yardim etmek zorunda.iki cocuk bakmak birde yeni dogan sa biri o kadar zor ki..
Unutmayin sizde insansiniz ve gucunuz biyere olmak zorunda deyilsiniz.her daim bakimli alimli olmak zorunda hissetmeyin.mumkunse ev isleri icin yardimci ayarlayin.
Inan bugunler geciyor Allah saglik versin kimseye muhtac etmesin.su an dipteymis gibi hissetsenizde gececek ve eski size doneceksiniz.kendinize izin verin size muhtac iki cocuk var artik.bende cok zorlanmistim ama simdi geldi gecti.iki kizim var dort yas ve 21 aylik olacak.aksama kadar yapmayin durun diyerek geciyor gunlerim.arkami donmem le kucuk kizim masaya tirmanmis buyugude cikmis bir yandan yemek yapmaya calisiyorum boyle geciyor bagira cagira.ama cok mutluyum herseye ragmen unutma ki yanliz degilsin...

Geçecek canım hiç merak etme

ben de öyleyim şu soğuklarda atletle geziyorum evin içinde buna rağmen geceleri suya girmiş gibi sırılsıklaam oluyorum terden
eşim gece 12-1 gibi geliyor o saatlerde de pertim çıkmış olduğu için banyoya girmek zor geliyor ama bi şekilde çözmem gerek bu işi kendimi çok pis hissediyorum böyle
bir an önce geçsin bugünler istiyorum
herşey bir anda yoluna girse keşke

Kiranıza niye yardımcı oluyorlar geçinemiyormusunuz birde bu kadar tepki vermesi tuaf geldi yerinizde olsam kirayıda istemezdim

Canım kayın validen yada kız kardesin komsun vs kimsen yokmu yahu kendini bu kadar bunaltmaaa eminim herşey çok güzel olacak :) esin eve gelince gece çocuklar onunla uyuşun sen dusunu al işlerini hallet biraz kendini motive et ve anneni bu kadar takma annenle olan konuyu çok büyütüp kendi hayatını kendine zindan etmişsin yazık etme kendine inan ben bursadayım bursada yaşıyorsan gelip bakim bebeklere

Kiranıza niye yardımcı oluyorlar geçinemiyormusunuz birde bu kadar tepki vermesi tuaf geldi yerinizde olsam kirayıda istemezdim
ilk evlendiğimizde kiraları daha düşük bir semtte ev tuttuk sonra hamile kalınca annem ben bakarım dedi kızım için bu tarafa taşının yakın olalım dedi ve ev aldı bize taşındık ettik 1,5-2 sene sonra annemler evi sattı ve bize dediler ki bu semtte kalmaya devam edin kiranızı biz karşılarız (annemlerin olduğu semtte kiralar bizim ilk evlendiğimizde oturduğumuzun 1,5-2 kaı neredeyse) öyl eolunca eşimin iş durumları sıkıntılı olunca hayır demedik açıkcası hata etmişiz şu an daha iyi anlıyorum keşke kızımı kreşe verdiğimizde yine ilk oturduğumuz semte dönseymişiz kendi yağımızda kavrulsaymışız da bu derece aramız bozulmasaymış
son olanlardan sonra babamı aradım ve artık hiçbir yardımını kabul etmediğimi akşam daeşimle konuşup başka bir semte taşınacağımızı söyledim babam asla kabul etmedi etmiyor sen benim kızımsın maddi olarak yük de olabilirsin ki yük olarak görmüyorum ben seni sakın eşine de bişe söyleme düzenimiz bu şekilde devam edecek dedi
ama aklımın bi köşesinde hep var artık eşimin iş durumu biraz daha netleşsin ilk işim evi taşımak olacak

ahhh canım tanımadığım insanların bile bana yardım teklif ediyor olması ne güzel, Allah razı olsun
annem bu kadar uzakken bana
kimsem yok canım, kayınvalidem elinden gelenin fazlasını bile yaptı yapıyor ama yaşlı olduğu için gelip kalma bana bakma gibi bi şansımız yok
dedim ya yapayalnız kalakaldım

Bencede gelirinize uygun bi yerde oturmanız daha iyi gibi böyle tripler çekmek zorunda da kalmazsınız

biraz sabır 2 3 ayda sıkıntılarınız azalır yeni bir bebek yeni bir düzen büyük içinde şuan hayat değişti önceden tekti şuan bir kardeşi var iyi düşünün ferah olun yaşı uzun olsun

Güle güle buyutun bebeğinizi .Büyük kızınız içinde geçmiş olsun .Kiraniza yardım ettiği için madem bizden yardım alıyor ne diye ikinciyi doğuruyor diye düşünmüş olabilir gibi geldi bana .Yardım almama imkânınız varsa rest çekin istemiyorum diye .
Benim oğlumda aşırı hareketli ve oldum olası uykuyla arası olmayan bir çocuk .Bebekken de çok iştahlı YDÜ sürekli emzirirdim en son artık aç diye uyumuyor laflsrindan sınırım bozuldu mama takviyesi ne başladım ki yine uyumadı 3,5 yaşında hala öyledir . kafamı taşlara vuruyorum şimdi o yüzden lütfen lohusa depreatonuna girmeyin gorumceniz iyiymiş müsaitse o destek olsun size .Benim oğlum da sürprizle geldi ama benim rahatsızlığımdan dolayı doktorlar asla olmaz derken kötü tecrübeler sonucu oldu o yüzden uzun bir süre kabullenemedim kesin buna da birşey olacak diye diye bağlanmak istemedim tekrar yıkılmamak için ama hala o mesafeyi kapatamadim gibi geliyor bosverin ne şekilde olursa olsun sağlıkla soğumuş sizi üzen kım olursa olsun umursamayin lütfen çocuklarınıza verin tüm vaktinizi gelen gelsin gelmeyen gelmesin .
Halinizi anlamıyorum sanmsyjn annemle ilgili bı ton konum var ve doğum yapsam benimki asla gelmez bile

Amin sağolun Allah sağlıklı uzun ömürler versin kızlarıma
İnşallah en az hasarla atlatırım bu süreci

Merhaba, ben de 5 ay önce doğum yaptım..
1) Hamile kalmak için kimseden izin almak zorunda değilisiniz, karar merci siz ve eşiniz
2) Anne kız ilişkisi geçmişten gelen sorunlar var gibi
3) kendinize güvenin. Kimseye muhtaç değilsiniz
4) Bebek bakmak evet çok zor kendimden biliyorum ama dünyanın en masumu ve size ihtiyacı olan 2 pırlantanız var
5) sakin olun. Şükür edin. Iyi bir anne olmak için iyi bir ruh sağlığına sahip olmak gerek..
6) Herşey olduğu kadar, temizlik, yemek ev işi kendinizi hırpalamayın..
7) Yavrularınızla mutlu olun.
8) depresyon kelimesini kullanmayın.. iyiyim ben diye telkin edin kendinizi

Evet aynen böyle düşünüyor daha kiralarını bile biz karşılıyorken 2. Çocuk neyine bunların diye
İlk kızıma haftada iki gün annem baktı ve Doğum iznine ayrılana kadar da kreş çıkışlarında onlar karşıladı
Özel okulda okutmayı planlıyorlardı
İşte kızım için özel hesap açıp para biriktiriyorlardı vs vs ama bunların hiçbiri benim talebimle olmadı hatta her seferinde kaç yaşına geldiniz anne artık sadece kendiniz için bişeler yapın dedim
Demek ki bunları aslında görev gibi yapmış o yüzden 2. Çocuk da görevi olacağı korkusuyla istememiş böyle düşünüyorum
Halbuki biz bunları yaşamadan önce eşim 2. Çocuk fikrini açtığında bu sefer annenler güvenerek hareket etme ilk kızımda çok yoruldu 2. Çocuğu da ona bırakıp daha fazla yoramam derdim

Rest çektim ama babama, em son ki kavgamızdan sonra babamı arayıp benim size tek sıkıntımın maddi olduğunu annemin de bu sebepten benden soğuduğunu düşünüyorum daha fazla bu muameleye maruz kalmak istemiyorum o yüzden akşam eşimle konuşup başka eve taşınacağız baba dedim
Babam çok sinirlendiği ve çok üzüldü asla izin vermiyorum dedi eşinle falan da şakın konuşma o para benim param ve istediğim gibi de harcarım sen bana yük falan değilsin dedi
Ama aklımın bi köşesinde hala bu plan var Allah’ın izniyle yakın zamanda başka bi eve çıkacağım

Ben de sırayla cevap vermek isterim :)
1) evet bence de ama annem benim de bir ailem olduğunu hiç bir zaman kabullenmedi evle ilgili kendimle eşimle veya çocuğumla ilgili durumlarda onun kararlarını uygulamamı istedi hep uygulamayınca kocasını aklına uyuyor oldum
2) benim bildiğim Yoktu ama ufaktan benden bıktığını hissetmeye başlamıştım, ve mevzular hep maddi olurdu, bilmem kimin çocuğu annesini TATile götürmüş, bilmem kim ev almış annesi babası orada oturacakmış falan ve ben bunların hiçbirini yapamadığım için galiba ağır geldim ona
3) aslında hayrım boyunca hep ve tek kendime güvenerek hareket ettim ederdim de ama bu sefer sert kayaya çarptım sanırım altından kalkamadığımı hissediyorum
4) allah onlara sağlıklı uzun ömürler versin, yokluklarıyla sınamasın beni
5) buna cevabım yok zira nasıl ruh sağlığımı koruyacağım bilmiyorum
6) valla onları saldım zaten kim ne derse desin artık
7) keşke, en çok istediğim de bu ama olamıyorum işte aksine kendim gibi onları da mutsuz ediyorum
8) bunu deneyeceğim

Teşekkürler fikirleriniz için

Kelimelerin esiri olmayin..depresyon lafini unutun...ben iyiyim, cocuklarim icin daha da iyi olmaliyim diyin..Sizi üzen yoran insanlarla mesafeli olun. Kendinizi ve ailenizi koruma adina..Uzak durma hakkınızı kullanın.. zarar görmemek adına..
Lohusalık bir süreç, uykusuzluk banyo yapmak vs vs ama dünya güzeli mis gibi evladıniz var. Bu günleri kötü hatırlamayın..Şu an disardaki sorunları zihninizden atın. Onları sonra düşünürsünüz.. ben de pijama saç baş darmaduman geziyorum. Olsun. Kilomu yavaş yavaş verdim. Olsun. Biliyorum ki bu bir süreç. bunlara enerji vermeyin.. masum kuzuların en güzel anlarına tanıklık ediyorsunuz.. gulumseyin yavrulariniza, mutlu olun..

Ben çok sevindim kızınızın bir kardeşi olmasına. Ablasına arkadaş olur. Siz de şükredin bence. Annenizi de takmayın. Hangimizin annesi sürekli yardım ediyor. Kardeşiniz var mı peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…