MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.898
-
- Konu Sahibi permanganat
Sizin anneniz o kalabalığa rağmen helal olsun 15 gün kalmış. Benimkiler düğüne yetişeceğiz diye doğum yaptıktan 2 gün sonra gittiler. Kv ve görümceyle kaldım.Merhaba arkadaşlar,
İki hafta önce normal doğumla bir erkek evlat sahibi oldum. Ancak takıntılarım mutlu olmamı engelliyor. Bekarken anksiyete rahatsızlığım vardı ve tedavi olmuştum.Evlenince de çok nüksetmedi. Ancak doğum yaptıktan sonra resmen kabus gibi günler yaşıyorum. Doğumdan sonra sütüm gelmedi, bir süre onun stresini yaşadım. Ben sütüm gelsin diye uğraşırken bebeğim sarılık oldu. Şükür hastahaneye yatacak kadar hastalanmadı ama yüzünde hala sarılık var.
Her gün tartıya çıkıp kilosunu ölçmeye çalışıyorum. Sarılığını kafaya çok takıyorum. En kötüsü de ona iyi bakamadığını düşünüyorum. Bu düşünce beni yiyip bitiriyor.
Annem doğumumda geldi ve bugün gitti. Ailemle aramda 800 km var ve annem anneanneme, abimin oğluna bakıyor. Evde ablam ve oğlu da var. Yani annemin başı çok kalabalık. Yanımda sadece onbeş gün kalabildi ve o gittiğinden beri ben ağlama krizlerine giriyorum.
Şimdi kayınvalidem ve eltim iki çocuğuyla geliyorlar. Eltim iki küçük çocukla geliyor, ona ayrıca sinir oluyorum. Zaten malum lohusalıkta insan kimseyi görmek istemiyor, onun kendini ağırlatması çok canımı sıkıyor.
Her neyse, psikolojim çok kötü. Ben bu çocuğuma yetememe psikolojisinden nasıl kurtulurum? Tecrübeli anneler lütfen yardım edin bana
Mrb mesajınızı okudumda aynı şekilde Bende o duyguları yaşıyorum bebeğime karşı yabancılaşma duygularım çok yoğunlaştı . Aslında onu çok seviyorum fakat bazen ona karşı çok donugum.sizin bu düşünceleriniz ne durumda geçtimi???
Teşekkür ederim ama benim garibime giden yeni doğum yapmadım 7 aylık bir bebeğim var 1 aydır var bu tarz düşünceler .öncesinde yoktu? Sonradan başlaması normal mi .peki bebeğinize karşı soğuma gibi farklı hisler hissettinizmi??Cogu anne bu duyguları yasad. 4 aylik bebegin var ilk zamanlar ben de gectim o duygulardan ama cok kisa sürdü. Lutfen bebeginizle vakit gecirin telefon olmadan baskalari olmadan odaniza yataginiza alin onu izleyin seyredin. Sadece onu nasil baglandiginiza siz bile şaşıracaksınız. Esinizle de her sey zamanla eski haline donuyor icinizi ferah tutun.
Annem gidince geldiler onlar. Yaşadıklarımı okuyuncaya gülüyorum şimdi. Zaman gerçekten her şeyin ilacı.Sizin anneniz o kalabalığa rağmen helal olsun 15 gün kalmış. Benimkiler düğüne yetişeceğiz diye doğum yaptıktan 2 gün sonra gittiler. Kv ve görümceyle kaldım.
Yaşadıklarınız son derece normal. Hepimiz yaşadık bunları. Ben yaşadıklarıma gülüyorum şimdi. Oğlum 3 aylıkken memlekete gittik. Eşimle aynı memleketteniz. Annemin yanında olmak çok iyi geldi bana. Sonra eşimin tayini başka bir ile çıktı ve taşındık. Eşimle birlikte büyütüyoruz oğlumu. İnanın çok daha mutluyum. Ne kadar çok karışan olursa o kadar insan mutsuz oluyor. Şimdi üç buçuk ay oldu memlekete gitmiyorum. Bir de okumak çok iyi geldi bana. Ebeveynlik kitapları oğluma karşı sabrımı çok arttırdı. Evde tv açılmıyor oğlum uyanıkken. Sadece onunla ilgileniyoruz. Bir de her gün yeni bir şey yapıyor. Şimdi alkış öğrenmiş. Öyle tüm günümüz onunla geçiyor. Siz de yalnız kalın ve bol okuyun derim.Teşekkür ederim ama benim garibime giden yeni doğum yapmadım 7 aylık bir bebeğim var 1 aydır var bu tarz düşünceler .öncesinde yoktu? Sonradan başlaması normal mi .peki bebeğinize karşı soğuma gibi farklı hisler hissettinizmi??
Sariliga takilma benim oglumun sariligi 36 gun surmustu. Ilk belirti verdiginde agir ilaclar vermeye kalktilar icirmedim. Sonra gecti. Sarilik olan cocuk fazla uyutulnamalidir. Bol bol emzir. Sut meselesine gelince. Sezeryandan sonra 3.ncu gun dus aldiktan sonra gelmisti.Bol sivi almaya calis sut yapar. Kendini toparlamaya calis. Bebeginin sana ihtiyaci var cunku.Merhaba arkadaşlar,
İki hafta önce normal doğumla bir erkek evlat sahibi oldum. Ancak takıntılarım mutlu olmamı engelliyor. Bekarken anksiyete rahatsızlığım vardı ve tedavi olmuştum.Evlenince de çok nüksetmedi. Ancak doğum yaptıktan sonra resmen kabus gibi günler yaşıyorum. Doğumdan sonra sütüm gelmedi, bir süre onun stresini yaşadım. Ben sütüm gelsin diye uğraşırken bebeğim sarılık oldu. Şükür hastahaneye yatacak kadar hastalanmadı ama yüzünde hala sarılık var.
Her gün tartıya çıkıp kilosunu ölçmeye çalışıyorum. Sarılığını kafaya çok takıyorum. En kötüsü de ona iyi bakamadığını düşünüyorum. Bu düşünce beni yiyip bitiriyor.
Annem doğumumda geldi ve bugün gitti. Ailemle aramda 800 km var ve annem anneanneme, abimin oğluna bakıyor. Evde ablam ve oğlu da var. Yani annemin başı çok kalabalık. Yanımda sadece onbeş gün kalabildi ve o gittiğinden beri ben ağlama krizlerine giriyorum.
Şimdi kayınvalidem ve eltim iki çocuğuyla geliyorlar. Eltim iki küçük çocukla geliyor, ona ayrıca sinir oluyorum. Zaten malum lohusalıkta insan kimseyi görmek istemiyor, onun kendini ağırlatması çok canımı sıkıyor.
Her neyse, psikolojim çok kötü. Ben bu çocuğuma yetememe psikolojisinden nasıl kurtulurum? Tecrübeli anneler lütfen yardım edin bana
Merhaba arkadaşlar,
Lütfen banada cevap yazın arkadaşlar . Benim durumum yaşadıklarım normalmi ? Yeni doğum da yapmadım 7 aylık bebeğim var. Bende yeni başladı . Depresyon mu oldugunuda bilmiyorum Gerçi.? Bebeğime karşı yabancılaşma başladıonu çok seviyorum fakat bazen soğuma gibi bi his geliyo (( Bu nedir arkadaşlar . Çok rahatsız ediyo beni bu hisler düşünceler ..geçer dimi? Yasayan varmı ?
Merhaba arkadaşlar,
Bebeğiniz uslu bir Bebek mi? Ya da evde çok mu sıkılıyorsunuz ? Böyle düşündüğünüzde bebeği verin eşinize, bir saat yürüyüş yapıp eve geri dönün. Sürekli bebekle ilgilenmek de yorar insanı..Lütfen banada cevap yazın arkadaşlar . Benim durumum yaşadıklarım normalmi ? Yeni doğum da yapmadım 7 aylık bebeğim var. Bende yeni başladı . Depresyon mu oldugunuda bilmiyorum Gerçi.? Bebeğime karşı yabancılaşma başladıonu çok seviyorum fakat bazen soğuma gibi bi his geliyo (( Bu nedir arkadaşlar . Çok rahatsız ediyo beni bu hisler düşünceler ..geçer dimi? Yasayan varmı ?
Nedense dogum yapinca ilk iki ay boyle oluyo kendi yasadiklarim aklima geldi sezeryandim bide sutum var cocuk ac diye mama vermeyemi calistilar bikezde icirdiler mama zorla uyandirma uyusun emzirme diye beni azarlayanmi olmadi bana ikinci gun kalk sen yemegini bulasigini yap biz bebege bakalim diyenlermi esimi doldurup taki bana bagirttirana kadar ben herkesi kovdum yanimdan mamalarinida attim cope ben bakicam yavruma dedim yillarca bekledim onu bakmazmiyim emziricem sutumde yetecek dedim esim disinda kimseyi kabul etmedim cunku gelen hemen bebegi uyandirip su vermeye kalkiyo abuk subuk sey yapmaya kalkiyo cildirttilar esim disinda komse almadim tek basima aglaya aglaya baktim korkudan agladim bisey olur diye geceleri sabaha kadar nobet tuttum surekli yuzune baktim kusarda yutamaz bisi olur diye nefesi tikanir sapkasi kapanir acikinca uyanamam diye hem agladim hem bekledim cocugu kontrole goturunce bisi sorsalar aglamaktan cevap veremezdim iki ay boyle gecti hic uyumadim hic ama geciyo inanin oylede guzel geciyoki hic yasamamis gibi nolur herkes gercekten anneligi askla yasamak isteyen herkes guclu olsun kendisi bakain yavrusuna bebegin sadece anneye ihtiyaci var hoplatnaya ziplatmaya agu bugu diye sevmeye degil sadece anneye guvene ihtiyaci var kendinizi guclu tutun kizlar ozelliklede hayatinizin en hayirli gorevinin baslangic gunlerinde lutfen uzdurmeyin kendinizi hayirli evlatlariniz olsun insallah
Sariliga takilma benim oglumun sariligi 36 gun surmustu. Ilk belirti verdiginde agir ilaclar vermeye kalktilar icirmedim. Sonra gecti. Sarilik olan cocuk fazla uyutulnamalidir. Bol bol emzir. Sut meselesine gelince. Sezeryandan sonra 3.ncu gun dus aldiktan sonra gelmisti.Bol sivi almaya calis sut yapar. Kendini toparlamaya calis. Bebeginin sana ihtiyaci var cunku.
Bak canim seni cok iyi anliyorum ben bir kabus goruyorum demistim ama u gunkee biticek herkea kendi duzenine geri donecwk ama bu sana bagli simdi oncelikle sakin ol sen ne kadar cabuk toparlarsan herkes o kadar cabuk ewine gidecek kendi evladinla ewduzeninde devam edeceksin sana bagli seni panik bebege bakamayan sakin goremezlerse daha cok yardima ihtiyacin oldugunu dusunucekler ve uzadikca uziycak bu karisik gunler hepbir kafadan sesler
Sakin ol toparlan sen o yavrunun annesisin rab bin sana bu kabiliyeti bir kere icgudusel olarak vermis toparlan silkelen takinti zamani degil cocugun doymazsa bas bas bagiricak sariligi artacak ver mamasini yawrunun doysun sarilik gerilesin sende sakinlikle bu donemi atlat
Geciyor canim hepsi geciyor etrafina esine bu guveni ver kayinvaldene biz iyiyiz mesaji ver saolun sizide yordum ama artik toparladik de herkes ewine
Lohusalik bir kadinin en guclu olmasi gerekeen donem ve mLesef kadinlar hep esten etraftan bekliyor sen bikere kendin saglam bas yere ben burdayim de kimsedende bi sey bekleme (esinden cunki onlar dunyadan bir haber hic bir seyin ne hormonlarinin ne ewinin nede cocugunun farkinda beeklersen uzulursun )
Haydi anali babali buyut toparlan kalk ayaga
Ben sezaryenli halimle hastaneden döndükten sonra tek başına baktım.
Başta çıldırıyor gibi oldum ama sonra annem de, eşimin annesi de geldiğinde esas rahatlığın tek başına bakmak olduğunu anladım.
Karışan olmadan istediğin gibi çocuk büyütmek gerçek bir lüks.
Şu an 5 aylığız, sanki hayatımda hep varmışcasına bu duruma alıştım.
Söyleyin bence kimse gelmesin.
Bir de sling edinin, bebeğinizi slinge takıp istediğiniz gibi gezmeye de gider ev işi de yaparsınız. Bu esnada gaz derdi falan kalmaması da cabası
Kızlar mesajlar için teşekkür ederim ama konu eski. Şükür çok iyiyim, sütüm de var ve oğlumun gelişimi çok iyi. Çok şükür eski hallerime gülebiliyorum şimdi. Evlatlarımız sağlıklı olsun gerisi boşmuş.ah canim ayni piskoloji oluyor demek her yeni dogum yapan annelerde ayni sekilde benimde oglum sarilik oldu suan 4 aylik hic uzulme tatlim su ic bol bol kayisi hosafi ic hic bir seyi takma oglusuna odaklan 2 ay sonra gulucukler sacicinca bebisin herseyini unutcan eltin hakkinda yorum yapmiyorum yardimci olmuyosa isine yani ve sen iyi bir anne olmasan bebegine yetmedini dusunuyosun ya bunu dert etmezdin ettine gore sen cok iyi bir annesin