Lohusa Depresyonu

Misafiri bende kabul etmek istemem, hangi sekilde soyliyebilirsin acaba o misafir seni aradiginda gelmek istedigini :)?

İlk çocuğum da 3 gün sütüm gelmedi, üstüne birde kızım memeyi tutmadı 20 gün sağdım, göğüslerim yara içindeydi. 20. Gün memeyi silikon uçla tutturdum 3 ayda öyle geçti. Sarılığı 1 hafta sürdü. 6 aylık olana kadar sadece anne sütü emdi. Sütüm de vardı.

2. Bebeğim doğar doğmaz memeyi tuttu. Göğüslerim sadece 1 hafta sızladı. 1 haftalık olduğunda muayeneye götürdüm 300 gr vermişti ve sarılığı vardı. Hemen kan tahlili ve hastaneye yatış yapıldı. 1 gece hastanede kaldık. Sütüm yetmedi. Mama takviyesi yapıyordum.

Her çocuk bir değil maalesef. Kendinizi üzmeyin zamanla birbirinize alışacaksınız. Daha çok yeni annesiniz, sütünüzle doymazsa dünyanın sonu değil mama takviyesi yaparsın. Sarılığı gecmezse hastanede yatırırlar emin ol korkacak birşey yok. Zaten birçok bebekde yeni doğan sarılığı görülmesi normal. Sen bebeğini bol bol emzir, gerekirse mama takviyesi yap. Ne kadar çok büyük tuvaletini yaparsa o kadar hızlı sarılığı geçer. Zaten ilk çocuğun al kucağına emzirebildiğin kadar emzir bırak ev dağınık kalsın.

Bebeğinizi güle güle büyütün inşallah.

Annelik de sanırım zamanla daha iyi öğrenilen bir şey. Kendinize biraz zaman tanıyın. Hiç kimse dört dörtlük değildir ve zaten olmak zorunda da değildir. Elinizden gelenin en fazlasını yapıyorsunuzdur zaten.

Sen cocugunla ilgilen birak isi gücü onlar yapsın. Hic cekinme. Benimde ilk çocuğum doğacak ve daha bir kere bile bebek alti degistirmis insan değilim :) ama hic öyle acaba anneligi yapabilir miyim edebilir miyim diye kafaya takmadim. Ben oglusuma alisicam oda dünyaya :) cok fazla kaygilanmayin

cevap yazan herkese teşekkür ederim. Tek tek cevaplayamayacağım kusura bakmayın. Kv ve eltim geldiler. Kv sütün mü yok demeye başladı. Birbirimizi yemezsek iyidir, şimdiden atışmaya başladık.

O yetememe ve surekli tartma duygularini cok iyi biliyorum. Sana onerimi lutfen dikkate al. Gerekeni yap ve cocuguna yetebildigini dusunmeye calis cunku ben gordum ki bu guzel yavrular Allah in izniyle merhametli annelerinin kucaginda az sut cok sut az mama cok mama... bla bla... bir sekilde büyüyorlar BUYUYORLAR... esinle acik bicimde konus seni strese sokan elti kaynana faktorlerinden kurtul. Anneni geekirse tekrar cagir ya da sevdigin birilerinden rica et yanina ugrasinlar. Evinde bebeginle basbasa kal. Endiselerini bir kenara birakip cok guzel bir mucizeyle kucaklas bol bol emzir. Sarkilar soyle... birkac ay sonra butun bu endiseler gri bir aniya donusecek bebegin buyuyecek guzel guzel...

Allah yardımcıniz olsun,bu yaşadıklarıni bebeğinle birbirinize alıştıkça atlacaksin insallah
.Bir buçuk yaşında bir oğlum var ve benimde annem onbeş gün sonra beni bırakıp gitti kayınvalidem kayınpederim vs geldiler ..Evet rahat edemedim,sütün yetmiyor çocuk aç ,çocuk çok zayıf ,sarılığı hala geçmemis ,ben buna (iki haftalık bebegime) sütten kuymak yapayim yedireyim hicbisey i kalmaz daha neler neler söylediler o an çok etkilendim ağladım ama kendimi uzmusum boşuna su an hepsi çok anlamsız cahilce ve saçma geliyor ,o zaman da keşke böyle düşünüp hiç kafama takmasaymisim ve bebeğimin tek ihtiyacı olan şeyin annesinin kucağı kokusu olduğunu bilip öyle davransaymisim.

Sende kendini hiç birşey için üzme her fırsatta dinlenmeye çalış ,bebeğinle her anın çok özel ,onun derdini senden iyi kimse anlamaz,sadece anne olmaya alışmak için zaman ver kendine. Sağlıkla büyüt yavrunu inşallah.Hepsi gececek zamanla..

O zaman lohusalik depresyonuna sığınıp eltiyi arayın 2 küçük çocukla sen şu anda gelme ben iyi değilim. 40 ı çıktıktan sonra ben seni arayacağım o zaman gelirsin canım deyiverin.

O zaman lohusalik depresyonuna sığınıp eltiyi arayın 2 küçük çocukla sen şu anda gelme ben iyi değilim. 40 ı çıktıktan sonra ben seni arayacağım o zaman gelirsin canım deyiverin.
Eltim çoktan geldi. Bana sormuyorlar zaten gelirken. Eşime direk biz geliyoruz diyorlar.

cevap yazan herkese teşekkür ederim. Tek tek cevaplayamayacağım kusura bakmayın. Kv ve eltim geldiler. Kv sütün mü yok demeye başladı. Birbirimizi yemezsek iyidir, şimdiden atışmaya başladık.
o zaman kasma kendini.
herkese cevabını ver. sütüm olmazsa sizin yüzünüzden kesilir filan de.
hiç hizmet için parçalama kendini.
yemek isteyene mutfağı göster. sen bebeğini umursa, gerisini salla.
asla hatır gönül diye içine atma, depresyonlardan çıkamazsın.

bebekli yaşama adapte olma aşamasında her anne vicdan azabıyla karışık yetememe korkusu yaşıyor, merak etme.
sen ne kadar rahat olursan, bebeğin de o kadar sakin ve huzurlu olacaktır.
annelik de zamanla öğreniliyor, bebeğinin huyunu suyunu öğrendiğinde gak demesinden meme, guk demesinden uyku istediğini anlayacaksın.
biraz daha sabır ve sukunet.

Canim kadinlar zayiftir ama analar gucludur! Once bunu bil ve kendine bu eziyeti yapma. Sen bolca emzir sutun gelecek Allahin izniyle cogalacak.. sarilik her cocukta oluyor takma.. emzirdikce gececek zamanla sadece sabretceksin., bak cocuk daha 2 haftalik neler gecirecek bu cocuk simdiden boyle yapma.. normal dogum yapabilmissin ne guzel, guclu bi anne olduguna inan! Eger sutu her gelmeyen bebegi sarilik olan kotu anne olsaydi hepimiz kotu anneydik!

permanganat canım benim yanımda sadece annem var biliyosundur belki..başka ne gelen var ne giden..o bile bazen düşüncesizce konuşup bana anneliğimi sorgulatabiliyor ama ben çekinmeden uyarıyorum sürekli. Lohusalık hamilelikten de zormuş hakkaten. Süt muhabbetleri çok can sıkıcı bak sen ne güzel normal doğum yaptın,eğilip bükülmekte,bebeğini almakta sorun yaşamıyorsndr inşallah. Bebeğinin bakımıyla ilgilenip kendin de aç kalmıyorsan tamamdır bence:) Kv dahil kimsenin yanında emzirme bence bebeğini,al bi köşeye çekil. Bi de dışarı çıkıp yürüme imkanın varsa biraz yürü,çok iyi geliyor

Bebek sariliktan kurtulsun gunden gune toparlansin siz de daha iyi hissedeceksiniz..
Sadece suan takmayin hic bir seyi. Normal seyler bile size suan batiyor. Ben logusalik bitene kadar oglumu sevemedim bile. Niye anne oldum ki dedim. Halbuki gayet isteyerek hamile kalmistim. Esimle de aram cok bozuldu bu surecte. Her seye tepki veriyor insan. Ev alacaktik o surecte. Emlakci bir tanidik yardimci olmak istedi. Amanin adama bir gürlemisim... cok ayip ettim....

lohusa psıkolojisi böyle bişey
sabırlı olun cok az kaldı gececek bıtecek sen cok ıyı bı annesın tabıkı cocuguna en ıyı sen bakacasın
hem yaz gelıyo havalar ısınıyo alırsın sokaga cıkartrsın bol bol dua et anın keyfını cıkarmaya bak
ben de yasadım gectı gıttı bıttı sabırr

Eltine soyle gelmesin. Gerekirse kayinvaliden de gelmesin kendin bakarsin cocuguna. Benim oglumda da sarilik vardi sütüm gelmedi hastaneden sonra her gün tartilmasi gerekiyordu. İki hafta sonra kendisini toparladi. Senin cocugun da daha sarilik varsa oglunu günes gören bir yere koy saatlerce yatagimin ustune yatiriyordum oglumu orasi günes goruyor diye sariligi da gecti. Sizde cabuk arlatirsiniz insallah

Tamamen lohusalik halleri, gecer merak etmeyin. Yerinizde olsam kayinvalideye anne sen böyle söyledikce, ben üzülüyorum. Şu anda hassas bir durumdayım derdim ya da korkma emdikce gelir derdim.

Bana da hep çok zayıf derlerdi. Ben de doktor kilo alımı iyi ve kilosu normal diyor derdim. Şu anda zaten ne dense batar size. Öyle bir hal bu.

Elinin gelmesi saçma olmuş ama. İnsanda düşünce olur biraz. Yeni bebeklik eve iki çocukla ne aklanhizmet geliyor acaba. O kendi çocuklarının hizmetini anca yapabilir.

siz lütfen ama lütfen herşeyi kenara bırakın bebeğinizin o güzel yüzüne bakın
eltinize sakınnnnn hizmet etmeyin ama iş buyuabilirsiniz kv niz iyi kadınmış Allah razı olsun
muhtemelen eltiniz yapışmıştır bende geleceğim diye
lütfen sinirlerinizi bozmayın yettiği kadar yapın
arkanızdan konuşursa kendi bilir kınayan kınasın ayıplayan ayıplasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…