Lohusa Depresyonu

permanganat

En kimyasal üye ☠️
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
1.848
1.530
Merhaba arkadaşlar,
İki hafta önce normal doğumla bir erkek evlat sahibi oldum. Ancak takıntılarım mutlu olmamı engelliyor. Bekarken anksiyete rahatsızlığım vardı ve tedavi olmuştum.Evlenince de çok nüksetmedi. Ancak doğum yaptıktan sonra resmen kabus gibi günler yaşıyorum. Doğumdan sonra sütüm gelmedi, bir süre onun stresini yaşadım. Ben sütüm gelsin diye uğraşırken bebeğim sarılık oldu. Şükür hastahaneye yatacak kadar hastalanmadı ama yüzünde hala sarılık var.
Her gün tartıya çıkıp kilosunu ölçmeye çalışıyorum. Sarılığını kafaya çok takıyorum. En kötüsü de ona iyi bakamadığını düşünüyorum. Bu düşünce beni yiyip bitiriyor.
Annem doğumumda geldi ve bugün gitti. Ailemle aramda 800 km var ve annem anneanneme, abimin oğluna bakıyor. Evde ablam ve oğlu da var. Yani annemin başı çok kalabalık. Yanımda sadece onbeş gün kalabildi ve o gittiğinden beri ben ağlama krizlerine giriyorum.
Şimdi kayınvalidem ve eltim iki çocuğuyla geliyorlar. Eltim iki küçük çocukla geliyor, ona ayrıca sinir oluyorum. Zaten malum lohusalıkta insan kimseyi görmek istemiyor, onun kendini ağırlatması çok canımı sıkıyor.
Her neyse, psikolojim çok kötü. Ben bu çocuğuma yetememe psikolojisinden nasıl kurtulurum? Tecrübeli anneler lütfen yardım edin bana

Eltinin ne işi var senin yanında?
Kendi çocuklarını bırakıp gelemez haklı kadın ama niye geliyor onu anlamadım,hem kaynana hem o??
Bir anlasam... Çocuklarının biri 6 aylık, biri 5 yaşında. O küçücük çocukla o kadar yol geliyor. Kendi çocuğuna da acımıyor. Ne kadar kalacaklarını da bilmiyorum.

Bir anlasam... Çocuklarının biri 6 aylık, biri 5 yaşında. O küçücük çocukla o kadar yol geliyor. Kendi çocuğuna da acımıyor. Ne kadar kalacaklarını da bilmiyorum.
Kaynana mı getiriyor yanında,bırak gelmesin ikisi de o zaman.
Kendini ağırlatmak da ne demek,yardımı olmayacaksa gelmesin kimse.
İki haftada çocuk nasıl bakılır öğrenmişsindir,kucağında yemeğini de yaparsın işini de,
Benim anneme ve çevremde tanıdığım kadınlara doğumlarında yardım eden kimse olmamış hiç,sarmışlar kucaklarına işlerini yapmışlar ağlıyorsak.
Zaten yürüyecek hali de yok ki bi şeyler karıştıracak.
Yatıyor bebek hala

Kirkiniz çıkınca o psikolojiden kurtulursunuz işi gücü bırakıp, telefonu bırakıp bi bebeğinizin yüzüne gözlerine bakar mısınız? Bi ellerini tutun, kafasını okşayın. Hersey 4 4lük olcak diye birşey yok ve siz annesiniz. Olabilir, bende sarılık olmuşum 2 hafta kuvezde kalmışım doğduğum günden itibaren. Hergün topuğumdan kan alırlarmiş annemin hergün içi gidermiş ama güçlü durmayı seçmiş. Benimde kızım şuan nezle malak gibi İstanbula gittim 1 haftalığına 2 aylık kızımla. Dün döndük ve nezle olmuş. Kendimi suçladım amaa sonra napiyorum dedim suclamanin zamanı mı yoksa onun sağlığını mi duzeltmeliyim. Şimdi kurtulun şu psikolojiden ve anne olduğunuzu hatirlayin.

Aslında ikisini de istemiyorum ama kendileri geliyorlar, öyle olunca da gelmeyin diyemiyor insan. Kayınvalidem sağolsun Doğumdan önce yanımdaydı ve bana çok faydası oldu. Annem gelince memlekete gitti. Şimdi tekrar geliyor onunla sıkıntım yok ama eltime sinir oluyorum. Kayınvalidem onun gelmesini istemez çünkü anca kendini ağırlatır o. Kendisi gelmeyi çok istemiş.
Annelerimiz gerçekten her anlamda güçlüler. Ben o gücü kendimde bulamıyorum

İlk çocuğunuz herhalde? Ben neler yaptım ilkinde.Kimsede yoktu.Yengemler geldi sırayla, kayınvalidem geldi

1 hafta 40 gunu doldurdular.Ama yengem giderken hungur hungur ağladım, ne yapacam ben şimdi diye?

Kusuyor diye kaç kere hastahaneye gittim hatırlamıyorum?? Özel hasthane olmasına rağmen dr en sonunda

bebekler kusar lütfen artık bu sebeple getirmeyin dedi.Kadının gözü para falan görmedi yani

Daha neler neler.İkincisinde bunların hiç birini yapmadım

Siz ona alışacaksınız.O dünyaya alışacak.Sonra bunlara güleceksiniz.Hepimiz geçirdik bugünleri.

Kusuyor diye hastahaneye götürmek :d :d

Kontrolü ele alıp gelme demezsen her gün konu açarsın buraya,
Kibarlığın lüzumu her zaman yoktur,hele ki şu psikolojide.
Ha illa da gelecekse iş yaptırın,ezilip üzülmeyin,iş yaptırın ki kaçmayı kendisi istesin

Evet her şeyi mükemmel yapmaya çalışmaktan çok strese giriyorum. Kafamda hep ben bu bebeğe iyi bakabiliyor muyum sorusu.. İnşallah 40'ından sonra düzelirim.

Evet ilk çocuğum ve kendimi çok yetersiz hissediyorum Hastahaneye götürüp tarttırmamak için zor tutuyorum kendimi.

Ya o tartıyı kaldır bir kere.
Gerek yok. Haftada bir çıkartır tartarsın.
İkincisi eltini ağırlama. İş yapacak sa yapsın, sıkılınca gider. Kendi çocuğuna o acımıyorsa sen hiç acıma.
Ayrıca bebeğinin annesi sensin. Onun ne istediğini sen gayet iyi anlarsın. Herkesten iyi. Şimdi sadece emzir, altını al, gazını çıkar. Başka bir şeyi yok zaten. Bunun metini yapamıcaksın? Rahat ol.

Haklısınız.

Ilk kizimi kv. Annem ablam esim vs... Dis etkenler nedeniyle emziremedim...ikincide soyle dedim sen bi ineksin zurafasin ne bileyim gorilsin bu cocuk emecek emmezse kimseyi degil kendini sucla dedim 9 aydir emiyo ailem bile hala emiyomu dedi...ilk kizimda cok cektim ikincide akillandim...ev pismin yemek yokmus umrumda degil kim geliyor gelmiyor gelmesinler cocuklarimin bana ihtiyaci var kimseyi poh pohlayamam sende dene

bu bebegin annesi yaninda mi? yaninda
zaten onun sizden baska hicbiseye ihtiyaci yok, sutunuz bebege kilo aldirmayacak kadar azsa mama vericeksiniz ve mama verdiniz diye kotu yetersiz anne filan olmuyorsunuz..

Allah bağışlasın evladınızı. İnanın yenidoğan sarılığının annenin bebeğe iyi bakıp bakmamasıyla alakası yok. Benim oğlum da sarılık oldu her bebek olur olmayan da vardır ama çoğu olur ve bu geçicidir. Düşünün 17 idi değerimiz 1 hafta boyunca hep emzirdim göğsümdeydi hep öyle ahım şahım sütüm hiç olmadı ama o kadarcık bile yetti onu iyileştirmeye. Devası sizsiniz inanın. Daha çok yeni eğer siz stres yaparsınız bebek hisseder. Korkmayın öyle çok çabuk geçecek ki nasıl büyüdüğünü anlamayacaksınız bir bakmışsınız agucuklar havalarda sonra bir bakmışsınız emekliyor bir bakmışsınız yürüyor derkeeeen zaman geçecek. Annesi sizsiniz ve o sadece sizden güç alıp büyüyebilir. Sevginiz onu büyütecek. Bu da önce kendinizden işe başlamakla olacak kendinize güvenin sadece. :)

Lohusa depresyonum tam 40 gün surdu. Sütüm de yetmiyordu kızım sarılık tan yattı hastanede. Depresyonu ma tuz biber ekti. Tam 40 gün ota çöpe ağladım. Ama öyle böyle değil saçlarımı yolarcasina. 40. Gun gerçekten bitti. Toparlandim. O benim bebegimdi yalnız bana muhtaç ve kimse onu benim gibi sevemez de bakamaz da. İçinizden tartmak geliyorsa tartın. Aglamak geliyorsa ağlayın vs. Kendinize yuklenmeyin. Yetemeyecek bir durum yok ki. Insan caninin parcasina her sart altinda bakar. Zor bir surec ama gerçekten geçıyor. Bol bol dua edin vesvese ye kapılmamaya çalışın. Rabbim yardımcınız olsun.

Misafir kabul etmeyin, eltinizi arayin ve gelmemesini soyleyin. Su psikolojideki bir insanin evine gelirse ona zarari dokunur faydasi olmaz. Gerekiyorsa kvniz de gelmesin. Siz bir sure sonra alisacaksiniz zaten bebeginize yalniz bakmaya. Kuru kalabaligin luzumu yok. Gule gule buyutun insallah

Kendımı hatırladım satırları okuyunca su an yazııyı okuyunca gulumsedım hersey ama hersey gecıyor bende bunlaım gecırmıstım hemde 4 ay surmustu bebege annem esım ve ben baktık cocugu emzırıyodum ama mamada verıyodum her mamayı verdıkce kotu anneyım dıye aglıyordum allahım ne aptalmısım aldıgım kılolar baslıca depresyon sebebıydı tam 25 kılo almıstım 38 bedenden 44 bedene cıkmustım aynaya bakmaktan nefret edıyordum su an yıne 38 bedenım uykusuzluk baslı badına bı kabustu sonırlıydım gergındım ama hepsııı gecıyor burde eltının gelmemesı ıcın bence kv ıle konus durumu kv ankatsın eltıne cunku lohusalık donemınde hıc bırseye tahamullu kalmıyo ınsanın tek bur mısafır gelmesıne bıle uyuz olurdum

41 haftalik hamileyim bendede var biraz simdiden korkular depresiona girmeyi cok korkuyorum.
Ben dogumumdan sonra evime hemsire tuttum, her gun 1-2 saatligina yardima gelicek. Turkiyede oyle birsey yapilamiyormu?
Bile bile tuttum aslinda hemsireyi, kv veya herkimse karisip gelmesini istemiyorum. eltin cok anlayisizmis bence bu saaten sonrada mesafeni al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…