Lohusa Depresyonu

Misafiri bende kabul etmek istemem, hangi sekilde soyliyebilirsin acaba o misafir seni aradiginda gelmek istedigini :)?
Musait olmadigimi soylerim. Dogum yapmisim yani rahatsiz edilmek istemiyorum gayet dogal bu sekilde soylemek. Ben dogum yapani hastanede 5 dakikayi gecmeyecek sekilde ziyaret ediyorum ve diyorum ki yardima ihtiyacin var mi? Beni ara, sana o zaman yardima gelirim diyorum. Kalkip da yeni anneyi rahatsiz edici seyler yapip da sacma sorular sormuyorum mesela. Sutun var mi bebek emiyor mu diye sormaktansa,caninin cektigi bir yemek var mi bana soyle de yarin sana yapip getireyim diyorum.

Öncelikle hayırlı olsun güle güle büyütün bebeğinizi.
Ben 34 haftalık erken doğum yapmıştım 1 hafta hastanede kaldı oğlum.Sarılık olmuştu.
İlk kontrolde sarılığı gitmemiş ve sadece 30 gr.almıştı.O an kendimi suçladım beceremiyorum diye.Bu arada 2. çocuğum.
Dr. ço üzüldüğümü gördü zaten bana bebeklerin sarılık olabileceğini sık sık emzirmem gerektiğini ve sarılığın ayaklardan başlayarak en son yüzündeki belirtilerin geçeceğini söyledi.
İnşallah geçecek sabredin.

Benim de kv geldiğinde zorlanmıştı m ama çok da takma yani bebegin bakımını onlara verme kendin bak uyuyumca sen de uyu. Havalar da güzel arada bi dışarı cik. Yoklarmis gibi davran sakın kalkıp yemek vs yapma. Bu bir olur iki olur ya onlar sana bakarlar ya da giderler.
Merhaba arkadaşlar,
İki hafta önce normal doğumla bir erkek evlat sahibi oldum. Ancak takıntılarım mutlu olmamı engelliyor. Bekarken anksiyete rahatsızlığım vardı ve tedavi olmuştum.Evlenince de çok nüksetmedi. Ancak doğum yaptıktan sonra resmen kabus gibi günler yaşıyorum. Doğumdan sonra sütüm gelmedi, bir süre onun stresini yaşadım. Ben sütüm gelsin diye uğraşırken bebeğim sarılık oldu. Şükür hastahaneye yatacak kadar hastalanmadı ama yüzünde hala sarılık var.
Her gün tartıya çıkıp kilosunu ölçmeye çalışıyorum. Sarılığını kafaya çok takıyorum. En kötüsü de ona iyi bakamadığını düşünüyorum. Bu düşünce beni yiyip bitiriyor.
Annem doğumumda geldi ve bugün gitti. Ailemle aramda 800 km var ve annem anneanneme, abimin oğluna bakıyor. Evde ablam ve oğlu da var. Yani annemin başı çok kalabalık. Yanımda sadece onbeş gün kalabildi ve o gittiğinden beri ben ağlama krizlerine giriyorum.
Şimdi kayınvalidem ve eltim iki çocuğuyla geliyorlar. Eltim iki küçük çocukla geliyor, ona ayrıca sinir oluyorum. Zaten malum lohusalıkta insan kimseyi görmek istemiyor, onun kendini ağırlatması çok canımı sıkıyor.
Her neyse, psikolojim çok kötü. Ben bu çocuğuma yetememe psikolojisinden nasıl kurtulurum? Tecrübeli anneler lütfen yardım edin bana :KK43:[/QUOTE

Benim de kv geldiğinde zorlanmıştı m ama çok da takma yani bebegin bakımını onlara verme kendin bak uyuyumca sen de uyu. Havalar da güzel arada bi dışarı cik. Yoklarmis gibi davran sakın kalkıp yemek vs yapma. Bu bir olur iki olur ya onlar sana bakarlar ya da giderler.

Ay nekadar sacma birsey, en korktugum seyde bu zaten kv gelmesinden, sonra kalkmaya niyeti bile olmaz. 40 haftalik hamileyim evelsi gun geldi kv, yemek yapmami beklediler kalkip yaptim ayakta durucak halim bile yoktu. Cok sinirlendim.
Sihirli degnek olsada elimde soyle yok etsem o kadini bi sureligine :KK70:

Ay nekadar sacma birsey, en korktugum seyde bu zaten kv gelmesinden, sonra kalkmaya niyeti bile olmaz. 40 haftalik hamileyim evelsi gun geldi kv, yemek yapmami beklediler kalkip yaptim ayakta durucak halim bile yoktu. Cok sinirlendim.
Sihirli degnek olsada elimde soyle yok etsem o kadini bi sureligine :KK70:
Ben o gün ne yemek yapılacaksa çıkardım malzemeleri masaya koydum . Gittim bebeğimle yattim. O yaptı biz yedik. Ama her ne olursa olsun kv kişisi neyse de kp de geldi lohusayim ayol senin ne isin var

Musait olmadigimi soylerim. Dogum yapmisim yani rahatsiz edilmek istemiyorum gayet dogal bu sekilde soylemek. Ben dogum yapani hastanede 5 dakikayi gecmeyecek sekilde ziyaret ediyorum ve diyorum ki yardima ihtiyacin var mi? Beni ara, sana o zaman yardima gelirim diyorum. Kalkip da yeni anneyi rahatsiz edici seyler yapip da sacma sorular sormuyorum mesela. Sutun var mi bebek emiyor mu diye sormaktansa,caninin cektigi bir yemek var mi bana soyle de yarin sana yapip getireyim diyorum.

Aynen ya, bazilari gelip oturup yerlesiyorlar resmen. Cok dusuncesiz insanlar var. Bende cok sevmem insanlari rahatsiz etmeyi. En cokta yanliz kalmaya ihtiyacim olur o anlar. Bende oyle yaparim artik 40imiz cikasiya kadar gelmeyin derim ondan sonra daver ederim sizi derim

Ben o gün ne yemek yapılacaksa çıkardım malzemeleri masaya koydum . Gittim bebeğimle yattim. O yaptı biz yedik. Ama her ne olursa olsun kv kişisi neyse de kp de geldi lohusayim ayol senin ne isin var

Insanin ayagina nekadar cok dolaniyor ya su kv ve kp. Kendilerini zorla atiyorlar ortaya. Kendi annem gelicekti dediki son gunlerin dinlen dedi. Nekadar dusunceli iste. Ben istemem mutfagima kv girsin gitsinler kendi evinde yesinler degilmi :KK70: ay walaha oyle olursa sinir krizi geciririm ben, insallah olmaz oyle. Gidip bebeginle yatinca birsey demedilermi ki?

Elti ne alaka ya kendi çocuklarıda küçükmüş size bir faydası olmaz. Kv de konusunda çok katı degilim. Bebeği bir kaç saatliğine ona bırakıp esinle dışarı çıkar gezer biraz hava alırsın.

Diyorlarsa gelmesinler bu
Insanin ayagina nekadar cok dolaniyor ya su kv ve kp. Kendilerini zorla atiyorlar ortaya. Kendi annem gelicekti dediki son gunlerin dinlen dedi. Nekadar dusunceli iste. Ben istemem mutfagima kv girsin gitsinler kendi evinde yesinler degilmi :KK70: ay walaha oyle olursa sinir krizi geciririm ben, insallah olmaz oyle. Gidip bebeginle yatinca birsey demedilermi ki?
Kadar açık ver net. Zaten halim de yoktu yani kalkmak istesem de kalkamiyordum

Merhaba arkadaşlar,
İki hafta önce normal doğumla bir erkek evlat sahibi oldum. Ancak takıntılarım mutlu olmamı engelliyor. Bekarken anksiyete rahatsızlığım vardı ve tedavi olmuştum.Evlenince de çok nüksetmedi. Ancak doğum yaptıktan sonra resmen kabus gibi günler yaşıyorum. Doğumdan sonra sütüm gelmedi, bir süre onun stresini yaşadım. Ben sütüm gelsin diye uğraşırken bebeğim sarılık oldu. Şükür hastahaneye yatacak kadar hastalanmadı ama yüzünde hala sarılık var.
Her gün tartıya çıkıp kilosunu ölçmeye çalışıyorum. Sarılığını kafaya çok takıyorum. En kötüsü de ona iyi bakamadığını düşünüyorum. Bu düşünce beni yiyip bitiriyor.
Annem doğumumda geldi ve bugün gitti. Ailemle aramda 800 km var ve annem anneanneme, abimin oğluna bakıyor. Evde ablam ve oğlu da var. Yani annemin başı çok kalabalık. Yanımda sadece onbeş gün kalabildi ve o gittiğinden beri ben ağlama krizlerine giriyorum.
Şimdi kayınvalidem ve eltim iki çocuğuyla geliyorlar. Eltim iki küçük çocukla geliyor, ona ayrıca sinir oluyorum. Zaten malum lohusalıkta insan kimseyi görmek istemiyor, onun kendini ağırlatması çok canımı sıkıyor.
Her neyse, psikolojim çok kötü. Ben bu çocuğuma yetememe psikolojisinden nasıl kurtulurum? Tecrübeli anneler lütfen yardım edin bana :KK43:
benden sana tavsiye canım gerekirse kv de de gelmesin eltin zten gelmesin ne.isi var 2 çocukla. Bak bir sure sonra herşey batmaya başlayacak. Ben hala psikologa gidiyorum bebeğim 9 aylık. Lohusalikta yasanilanlar kolay unutulmuyor bebeginle yalniz kal doya doya yasa onu. Bol ten teması ve sürekli emzir masaj yap sev kucakla karnına yatır.ben çok kotu bir lohusalık geçirdim o yüzden diyorum. Bunların çoğunu yapamadim :KK43: emin ol ki sen ona fazlasıyla yetiyorsun. Onun sadece sana ihtiyacı var unutma :))

çok çok zor normal dogumun ardindan şuan 2 aylik bi bebeğe sahibim. Bu durum zaten beni benden aldi ardindan bebegim sarilik oldu 17 lere kadar cikti yara bere icinde acidan aglaya aglaya bebegimi emzirerek sukur hastaneye yatirilmadan atlattik sariligimizi.
Annem calistigi icin yanimda sadece 1 hft kalabildi kvalidemi de ben istemedim biliyodum gelirse bunalimlarim daha da artacakti haliyle annem varken bile milyonkez panikatak yasayan ben annemin yoklugunda kalp krizi gecirtecek korkular yasadim tip cevresi edindim diyebilirim her gun hastaneler artik doktorlar beni kovacak hale gelmisti sukur biraz olsun sogukkanli ve sakinim artik.
Tabi kizimin kolik bebek oldugunu unutmayalim nobet halinde aglama krizleri gecirdigi icin gunun ilk saatlerinde basliyorum gerginlige artik gecenin 2 si 3u araba turlariyla bitiriyoruz gunu. Ve dogdugundan beri bu modda ilerliyoruz.
velhasil kelam depresyonun dibini yasiyorum bende suan ama sukur de ediyorum Rabbime saglikli hayirli bi evladim oldugu icin. ve biliyorum ki bu moddan kurtulmam icin sanirim bikac aya daha ihtiyacim var sen de sabirli ol ve kendini olumlu seyler dusunmeye telkin et ☺️

Benim de görümce kırkımın çıkmasına 1 hafta kala gripli oğluyla gelmişti annesi burda diye...ne sinir olmuştum
Oğluma bulaşmadı allahtan...
Bakıma gelince inan çok güzel bakarsın
Vesveselere kapılma

Su elti ne gereksiz ne akilsiz bir insan ya. Okudum tepem atti. Buradan uzanip tokatlayasim geldi :olamaz:

Kafana şunu yerlestir sen onun annesisin kimse senden daha iyi bakamaz. Benimde yanimda 10 gun durdu gitti annem hep kendim baktim kendime guvendim. Tek basina bakmak aslinda cok daha iyi keske eltin ve kaynana falan gelmese insan karisan birileri olunca daha kotu oluyor.

Canım şu anda bebeğin tek ihtiyaci olan şey sensin ve senin sıcacık,ilgili,şefkatli kolların. Neden bebeğine yetemeyesin ki? Sen şimdi bebeğini sütun az olsa da devamli emzireceksin Dr kilo alımı az derse de mamasini vereceksin. Ben de annemi emmemis mamayla beslenmisim. Şimdi annem bana yetememis mi oluyor? ? Hem yeni dogan bebeklerin yuzde 80 i sarilik oluyor ki bu seninle ilgili bir durum degil.Bebeğini bu kadar sevip onun için endiselenen bir annenin bebeğine mükemmel baktigina eminim :KK66: lütfen bu şüphelerinden kurtul. Şu hizmet bekleyen eltiye de hiçbir yapma bırak geldiyse boş boş otursun gitsin sen daha yeni doğum yapmışsin o sana hizmet etsin

Merhaba kızlar ben doğum yapalı 11 ay oldu bebeğim prematüre doğdu iki ay küvezde kaldı çok sıkıntı yaşadım o dönemde bebeğim taburcu olduğu gün rahatsızlandım bayılma mide bulantısı tamamen psikolojik doktora gittim panik atak olduğumu söyledi o zamandan beri tedavi görüyorum ama benim asıl sorunum bebeğime bakamıyorum içimden gelmiyo gibi sanki çok zorlanıyorum annem yardımcı oluyo genelde olmadığı zamanlarda geceleri kalkmak filan aşırı zor geliyo bebeğimi çok seviyorum olmadan görmeden duramıyorum ama bu tür sıkıntılar yaşıyorum sizce bu durum hastalığımdan dolayı mıdır kimseye anlatamıyorum

Kendinize guvenin ben sezaryenle dogım yaptım.2 gun kv kaldı sonrada gitti işim var diyip.basta sizin gibi cok caresiz bi şekilde aglıyodum ama gecti eşimin destegiyle zor gunleri atlattım.simdi kızım 1 yasında o gunleri hatırlayıp guluyoruz.bence guvenin kendinize yalnız kalırsanız daha mutlu olursunuz.iyiki ilk gunden beri bebegimle yalnız kalmısız zordu ama daha cabuk oğrendim herseyi

Merhaba kızlar ben doğum yapalı 11 ay oldu bebeğim prematüre doğdu iki ay küvezde kaldı çok sıkıntı yaşadım o dönemde bebeğim taburcu olduğu gün rahatsızlandım bayılma mide bulantısı tamamen psikolojik doktora gittim panik atak olduğumu söyledi o zamandan beri tedavi görüyorum ama benim asıl sorunum bebeğime bakamıyorum içimden gelmiyo gibi sanki çok zorlanıyorum annem yardımcı oluyo genelde olmadığı zamanlarda geceleri kalkmak filan aşırı zor geliyo bebeğimi çok seviyorum olmadan görmeden duramıyorum ama bu tür sıkıntılar yaşıyorum sizce bu durum hastalığımdan dolayı mıdır kimseye anlatamıyorum
İnsanın bazen sabrı tükeniyor yoruluyor ama söz konusu evlat olunca üstesinden geliyor Anne denilen yüce varlık. Sen de bir annesin ve o minicik savunmasız yavru sana emanet. Topla kendini ve sev yavrunu.. Çocuk bakmak çok zor benim de bebeğim var ve inan başta psikolojik olarak çok zorlandım ben de.

X