- Konu Sahibi dr_patoloji
-
Ben evlendigim gun kayinvalidem basladi, Esime ve bana siz kardessiniz birbiriniDen ayrilmayin. Benim kardesleri ayirabilecegimi ama bunu yapmamam gerektigini ima etmeye calisti. Hayatta aklima gelmezdi boyle bir sey, acayip sasirdim ve bozuldum, bana artik bu eve gelin geldin uyacaksin demey basladi. Yani kayinvalidem de sizin cevrenizden gordukleri gibi gormus olucakki korktugu icin bana cok onyargili yaklasip ustume baski kurmaya calisti. Tabi ona sorsan ben yapmadim der. Herkesin onyargisi bastan cok belli oluyor ve bastan yapilan hatalar insanin icinden cikmiyor. Ki benim en sevdigim kaynimdir niye aralarini bozacaksam, ki beni tanimiyolardi bile.bizi sadece biz anlıyoruz değil mi,yeter ki evlatlarımızla aramıza nifak sokmasınlar.:)
Mesafe zaten olmalı. Ama ne bileyim düşünmeyin böyle lütfen. Ben kendime adıma, nişanlımın ailesi ile ilgili hiçbir şeyine karışmam. O da şimdiden dengeyi kurdu zaten. Tek istediğim evliliğimize yönelik bir müdahalenin olmaması. Emin olun, bu konuda gerçekten saygılı olursanız, gelininiz farkeder ve asla sorun yaşamazsınız.
Burada ufacık şeyleri dert edenler, aslında başka konularda da çok sorun yaşamışlar ve en sonunda küçücük bir mesele de patlamış insanlar. Büyük bir çoğunluğu böyle.
sizin sorununuzu bilemem ama ben de şu anda oğullarıma kimsenin aranızı bozmasına izin vermeyin uyarısı yapıyorum.:)Ben evlendigim gun kayinvalidem basladi, Esime ve bana siz kardessiniz birbiriniDen ayrilmayin. Benim kardesleri ayirabilecegimi ama bunu yapmamam gerektigini ima etmeye calisti. Hayatta aklima gelmezdi boyle bir sey, acayip sasirdim ve bozuldum, bana artik bu eve gelin geldin uyacaksin demey basladi. Yani kayinvalidem de sizin cevrenizden gordukleri gibi gormus olucakki korktugu icin bana cok onyargili yaklasip ustume baski kurmaya calisti. Tabi ona sorsan ben yapmadim der. Herkesin onyargisi bastan cok belli oluyor ve bastan yapilan hatalar insanin icinden cikmiyor. Ki benim en sevdigim kaynimdir niye aralarini bozacaksam, ki beni tanimiyolardi bile.
Diyecegim su, olacakla oleceve care bulunmaz, basa gelen de cekilir. Ama daha gelmeden bir sey ilmadan onyargili olmak sadece kendine kaybettirir insanin.
Demek tum kayinvalidelerde bu korku var.sizin sorununuzu bilemem ama ben de şu anda oğullarıma kimsenin aranızı bozmasına izin vermeyin uyarısı yapıyorum.:)
işte bu konuda yanılıyorsun.annem kadar annesi saygı göstermediği halde annem yaranamadı gelinimize.bir de herşeye at gözlüğü ile bakan bir kardeşim var tabii,asıl sorun erkek kardeşim.bizim gelin çok uyanık,ben iyiyim oğlun sorunlu intibağı uyandırdı hep.annem gelinim daha iyi derdi son yaşananlara kadar.:)
yani senin gibi yapmamış kocasına açık konuşmuş konu sahibi. millet de kızıyor neymiş babanne torununu görmemiş. böyle düşücesizse görmesin40 çok bana 5 gün yeter
Benim kayınvalidem de iş tapmadı
Bi çorbaya hasret kalmıştım
3 günlük lıgusaydım ütüde taptım çamaşır da yıkadın evde süpürdüm
Oda beni izledi
Akşamda evde tüm akrabalar tam bi parti havasında yediler içtiler
Bense bebek emzirmeye çalıştım
Ne günlerdi ne yattım ne uzandım hep iki büklüm ayaktaydım
sizde enerji varmış güç varmış yapmışsınız. kimi lohusa kendi annesine bile katlanamıyor zor geçirebiliyor.Sezeryanla doğum yaptım, kızım 1yaşına girecek. Bırakın eşimin ailesini ,eve geldiğim ilk günden başlayarak 3-4ay boyunca gelenin haddi hesabı olmadı çok şükür , dedim ki
Maşallah ne seviliyormuşum. Ne yattım, ne lohusayım dedim, ne sezeryanlıyım dedim her geleni özene bezene ağırladım, aman yeni doğum yaptım bir bisküvi çay yeter demedim pastamı, böreğimi hiç eksik etmedim çok şükür..
Bence çok abartıyorsunuz babaanne 40 gün neyi bekleyecek torununu görmek için ayıptır ya..bırakın gelsin siz de kasmayın, birşeyler yapacağım diye uğraşmayın olduğu kadar herşey..(sayfaları okumadım başka gelişmeler varsa bilemem)
Hiç bir insan ameliyatli insandan beklemezmi siz herkesi kendiniz gibi görmeyin bende sezeryanla yaptım eve geldik kv odama bile girmiyordu ben ailemden de eşimin ailesine de uzagim annemi bırakmadı kendi geldi yenı doğum yapmış kadına insan hayrina bi tabak çorba yapar demi oda yok esim herseyimi işten geldikten sonra yapıyordu annesinin yaptıklarını oda gördü aramızda da hiç problem yoktu sirf beni oğlundan kiskandigi için eşimde farkındaydi ama annesi işte ne yapsınbence siz randevulu sisteme geçin.. telefonla sıra numarası alsınlar torun ve yeğenlerini görmek için.. hatta kaşıkçı elması gibi gelen odanın dışından baksın ki çok değil 25 sene sonra siz de torunlarınıza dışarıdan bakabilesiniz değil mi?
kimse kusura bakmasın, hiç bir akıllı insan ameliyatlı gelininden iş beklemez.. siz daha doğuma gitmeden randevu vermişsiniz 40 gün sonra diye.. keşke 20 sene sonra diyeydiniz, kafanız rahat ederdi konu sahibi..
Abla bende iki yılı geçti evleneli eşim ailesiyle arama hep bir mesafe koydu ilk aylar kayınvalideler hiç gelmedi ben kalabalık aileden geldim severim geleni gideni hiç çat kapı gelmediler zorla çağırdım istenmeme gibi bir durumda olmadı, hiç yüz göz olmadık eşimin bir bildiği vardır dedim bizde gitmedik çat kapı ama zaman geçtikçe annem kızım ben geliyorum çay yap simit aldım birlikte yeriz diye geliyor çokda memnunum kızıda yok seviyorum ne bileyim gidip gelmelerimiz daha sıklaştı şimdi iyki ilk evlendiğimizde çok sık görüşmemişiz diyorum zaten zor bir süreçti ister istemez onlara yansıyacaktı yüzgöz olacaktı.. Benim annem olmasada eşimin annesi seviyorum kaybettiğim annemi düşünerek davranıyorum, insanın merhameti varsa korkma ..ben anlaşmayacağım demiyorum ki,anlaşabiliriz de.çevremde gördüklerim burada okuduklarımdan sonra kendimi korumaya aldım,gelinlerle hep bir mesafem olacak,onun için ne kırılacağım,ne üzüleceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?