lohusa bu kadar üzülür mü

bırak gelsinler..sizde sakın ha onlar gelince bir bardak dahi kaldırmayın..siz rahatsızsınız ve bakıma ihtiyacınız var..bırakın onlar pişirsin size hizmet etsin..biraz da naz yapın..işlerine gelmiyorsa defolsunlar..bizim komşumuzda sezeryan oldu..kaynanası geldi memleketten..2 ay herişini gördü..hem ev işi bebeğe gelinine hizmet etti..sonra tekrar memleketine döndü..

Ama canım sonuçta o babaanne değil mi? yani görmek ister torununu..yapılan hata tek değil kalabalık gelinmesi bence ameliyatlısın yani..

Benim kp. im bende kaldi 35 gun. Kimse gelemedi yanima, destege. Bir saniye bile ses cikarmadim ve surat asmadim zaten sorun cikaran biri degilim kolay kolay fakat olan oluyor gecen geciyor. Sen yipranmanla kaliyorsun. Kimse aylar sonra " yaptigin bu fedakarligi unutmayacagim" demiyor.

Benim kp. im bende kaldi 35 gun. Kimse gelemedi yanima, destege. Bir saniye bile ses cikarmadim ve surat asmadim zaten sorun cikaran biri degilim kolay kolay fakat olan oluyor gecen geciyor. Sen yipranmanla kaliyorsun. Kimse aylar sonra " yaptigin bu fedakarligi unutmayacagim" demiyor.
kp in mi ? niye kendi basina geldi kaldi ki ?

Allah analiz Babali büyütsün
Bence gelmemeleri için bu kadar tepkili olma
Babaannesi sonucta 40 gün beklemek istemeyebilirler
Gelsinler zaten halini görüp kisa zamanda dönerler
Kalkip lohusa halimle temizlik yemek hizmet edecek halin yok. Kendi işlerini görürler

Sorun orda işte başta bahsetmeliydim kv benden hizmet bekler bebeğede bana da faydası olmaz.olsa canım feda ama işler öyle değil işte.
Ama bu normal bir zaman değil ki..
sen rahatsızsın, hareket edemiyorsun,
bir de hareket edebiliyor bile olsan eski ev hanımlığını beklememeli
küçücük bir bebeğin var çünkü.
çok iyi biliyorum sıkıntılarını..
süt geldi mi gelmedi mi
gazı var mı yok mu
kapılar çok açılmasın aman yel gelmesin
bebek uyusun diye gözünün içine bakıyorsun ki
o uyur uyumaz sen de uyuyup dinlenmelisin, sütün artsın
vs vs
tüm bunlarla uğraşırken
kimse iyi ev hanımı olamaz bir kere,
bırak lohusalığı..
bence kv tahmin ediyordur ya gelince işin ucundan tutacağını.
etmiyorsa da çıtlat.
''annem de çok yoruldu,
gelirsen bana çok yardımın olacak,
ev işleriyle ilgilenemiyorum'' falan diye.

eşin de söylesin
cümbür cemaat gelmesinler.

şimdi sen kendi anneni o kadının yerine koy aynısını ona abinin veya kardeşinin eşi yapsaydı 40 gün gelmesin deseydi haklı bulur muydun*????
Sanirim konusahibin korkusu gelince geri gitmemeleri ailece. Annesi de zaten kalmam diyormus, kaynana ve esinin kardeslerine konu sahibi hizmet etmek zorunda kalicak diye korkuyor.

Sanirim konusahibin korkusu gelince geri gitmemeleri ailece. Annesi de zaten kalmam diyormus, kaynana ve esinin kardeslerine konu sahibi hizmet etmek zorunda kalicak diye korkuyor.

Tamam anlıyorum da 40 gün çok uzun görmeleri için,ben sezeryanlı halimle 47 gün eşimin ailesini ağırladım hemde hiç bir işe elini sürmediler annem yardımcı oldu sağolsun 10 gün kadar ama buna rağmen saygımı konudum,
yani sadece konu sahibi değil bunu çeken çok insan var konu sahibi bu yüzden eşiyle arasını bozmasın diyorum,
adam buna gücenip daha çok üzerine gider

Tamam anlıyorum da 40 gün çok uzun görmeleri için,ben sezeryanlı halimle 47 gün eşimin ailesini ağırladım hemde hiç bir işe elini sürmediler annem yardımcı oldu sağolsun 10 gün kadar ama buna rağmen saygımı konudum,
yani sadece konu sahibi değil bunu çeken çok insan var konu sahibi bu yüzden eşiyle arasını bozmasın diyorum,
adam buna gücenip daha çok üzerine gider

valla biz kadinlarin su eslerin ailesinden cektigi nedir ben anlamiyorum.
Her ozel animizin canini cikartmak icin ustun bir cabalari var.

Lohusalikta insanın annesi gibi yok bilmiyorum kimisi lohusaligi önemsemiyor ama gerçekten zorlu geçiyor. ..Eğer kv bakmayacaksa 40 gün kalmasının alemi yok

Bence lohusaligi da sezeryani da fazla abartmissiniz. 17 gun gecmis, ameliyat mi kalir artik. Sanki 2 saat once ameliyattan cikmissiniz da insanlar is gordurmeye geliyor gibi tepkiniz. 17 gunde insan bayagi iyilesir artik, kendinize engelli muamelesi yapmaniza, dramatize etmenize gerek yok.
Bir babaannenin yeni dogmus torununu gormek istemesinden daha dogal ne olabilir? Hastanede 40 kat yabanci geliyor bebek gormeye, bu kadin tabii ki gelip gormek isteyecek. Bazi arkadaslar babaanne niye izinle geliyor, demek is gordurmek istiyor demisler de, arkadaslar torununu gormesine bile bu kadar laf eden bir gelin kim bilir nasil bir etki birakti ki kadin cekinerek yaklasiyor. Benim torunum olsa coktan giderdim herhalde. Kadin bayagi cekinmis, hala daha izin bekliyor yazik.

Sizin evinize girmelerine bile izin yokken, ne icin geldiklerini nerden biliyorsunuz? Hizmet icin geldiklerine nasil bu kadar eminsiniz? Torun gormeye geliyor ihtimalleri olabilir mi? Birsey olup bitse, ona gore sikayet etseniz anlayacagim da... Sizinki sirf onyargi.

Valla kusura bakmayin, ben diger yorumculara katilmiyorum., Bana tamamen haksiz geldiniz. Esiniz sinirlenmekte cok hakli.

Bir de sunu anlamadim. Lohusa evine giden kayinvalide geline bakmakla mi yukumludur? Bakmayacaksa gelmesin nasil bir dusunce? Bu kadar beklenti ve karsiliginda torun gostermemek de ayip yani.

Bi işe yaramayacaklarsa ne diye gelir ki şu KV KP ler fuzuli kalabalık işte hiç düşünmezler ki bu kadın emzirecek süt sagacak rahat rahat yatacak yeri gelecek sütyensiz gezecek ne işiniz var yahu gelin torununuzu görün İki-üç gün kalın gidin offf lohusalıkta annen gibi kimse bakmaz...

Kısaca olayı anlatayım,yeni doğum yaptım bebeğim 17 günlük,kayınvalide kayınpederi ve yengem doğumdan beri gelmek için deliriyprlar ama ben sezaryenliyim ve ameliyatımda ağır geçti.kızımda huysuz dayanamıyorum şu günlere annemde olmasa çıldırırdım.eşimde bana psikolojik olarak hiç destek olmuyor.kendimi çok yorgun hissediyorum bide kv bende kalmak istiyormuş.bu dönemde annemde gelmem sana kv ne hizmet edemem dedi ki haklı.Eşim saolsun getir götür bebek bakımı ile falan ilgileniyor ama çenesi laf sokması bana çekilmiyor. Bugün bide hala gelicem deyince çıldırdım. Doğumdan önce lütfen gelecekler kırkından sonra gelsinler dedim. Çünkü ameliyat ve lohusalıkta zor olacağını tahmin ettim. Kavga koptu ben gelmesinler demiyorum ama neden kırkımın çıkmadı beklenmiyor.hafi onlar cahil insanlar bilmiyorlar eşim neden aramızın bozulmasına meydan veriyor. Kavga çıktı hakkımı helal etmiyorum dedim,senin gibi bir kocam yok artık dedim çünkü geçen hafta da patavatsozca annemi evden kovdu ama onu da elini öpüp gönlümü aldı benim zorumla.şimdi konuşmuyorum ama kv kalmayacak için rahat etsin diye lafı da çarpıyor ben haksız mıyım.lohusa kadına bu eziyet verilir mi.çalışan bir bayanım doğum iznimin hepsi eşimin 5 kardeşi ve yeğenletine bakmakla geçecek galiba. Korkuyorum akrabalarından çünkü benim akrabalarım hep bana akreplik etti. Bir fikir verin bana.
Mümkün mertebede kimseyle ilgilen meyin canını yanmasa da yanıyor bdeyin

kv kp bebeği görmeye gelcekler tabi ki 3-5 gün yeter, insan yabancıyı çekemez lohusalıkta diye düşünüyorum. Nazın öz annene geçer ancak,agresif olunuyor sanırım. Kv bişey der uyuz olursun içine atarsın. Anne olcak yanında ya lohusalıkta öz anne. kim ne derse desin. Ben regl zamanında çekemiyorum kimseyi,lohusalık düşünemiyorum bile,herşey batar.

Canım zaten gerçekten insan gibi bir kayın valid olsa sen bukadar sitres yapıpta buraya yazmazdın doğru dürüst duran insanla ne alıp veremediğin olsun ben seni çok iyi anlıyorum ama eşinin bunu konuşması lazım güzel bir dille eşime şuan bakan var anne kırkı çıktıktan sonra sana daha çok ihtiyacı olacak gibisinden valla benmkide seninki gibi haklıyı haksızı ayırt etmez konuşmayı bilmez huzurunu bozar bunlar böyle canım yapcak bişey yok öyle adamlar tanıyorum eşini hiç üzmeyen annesinin babasının laf cambazlığıyla gönlünü alan nerde bizimkilerde o beceri anca bizim ömrümüzü yerler hem haline şükret canım benimkiler yanıma gelecek kayınpederde hasta nekadar kalcakları bile bellisiz herkez bişey yaşıyor malesef olan olur gelen gelir canım boştan yere huzurunu bozma sütün kesilir beğini düşün boş ver gelince hizmet beklemesin eşin söylesin anne sen eşimede çocuğada bak diye senee iyi gibi gözükme ölüyorum bitiyorum modunda ol hep

Back