• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lityum eksikliği

Hayır doğru biliyorsunuz . Lityum testi bazı psikiyatri hastalarına lityum verilince ilaç dozunu ayarlamak için yapılır .

Konu başlığına ve içeriğine şaşırıp araştırdım ufaktan, doğru biliyormuşum evet. Vücuda sonradan insan eliyle zerk edilen bir maddenin eksikliği nasıl ölçülebilir tanı ve tedavi öncesi diye düşündüm, beynim falan yandı hatta ahshsh.

Konu başlığına ve içeriğine şaşırıp araştırdım ufaktan, doğru biliyormuşum evet. Vücuda sonradan insan eliyle zerk edilen bir maddenin eksikliği nasıl ölçülebilir tanı ve tedavi öncesi diye düşündüm, beynim falan yandı hatta ahshsh.
Anlatıyorum gayet net , yinede kabullenmiyor.
Yanlis bilgi veriyor sağlık bu , bilmeyen konuşmamalı

konu sahibi ben doktor degilim ama burada sana hayır öyle degil diyen uyeler doktor buyuk ihtimal. kulak ardı etme.

ayrica doktor olmama ragmen lityumun bipolar hastalarında kullanılan bir element oldugunu biliyordum.

Çok komik. Ben aile de olduğu için yaptırdım ve sonuçta 0.50-1.20 olması gerekirken 0.05 çıktı ve adının yanında [D] yazıyor. Düşük demekmiş oda. Bildiğimi iddia etmiyorum

Çok komik. Ben aile de olduğu için yaptırdım ve sonuçta 0.50-1.20 olması gerekirken 0.05 çıktı ve adının yanında [D] yazıyor. Düşük demekmiş oda. Bildiğimi iddia etmiyorum
Hala olması gerekirken diyorsunuz .
Komik değil çok acıklı gerçekten yanında D yazıyor çünkü o test ilaç kullananlar için.?!
Nasıl anlatabilirim daha ?

Baska bir konuda bende vucutta lityum var diye yazmistim , yesyess uyarmisti yqnlis bildigime dair , sonra arastirdim ve hakli , googlea yazinca zaten cikiyor olmadigi bilgisi , arastirin , boyle birsey yok , evliliginizle ilgili cikmazdasiniz boyle hastalik vs gibi bahaneler uretmeyin , saglikli bir dusunce sekli degil bu

Bipolar bozukluk teşhisi lityum ölçülerek konmaz ,
Lityum vucuda verilerek manik bozuklukların azalması sağlanır ,
Doktorunuzu değiştirin lütfen

Daha doktora gitmedim. Haklısınızdır bir şey demiyorum.
Lütfen net bilginiz olmayan sağlık konularında herkese açık bir forumda yazmayın .
Insanlar internetten saglik konusunda her gun yapayanlis bilgiler oğrenip onumuze geliyor .
Bu hepimiz için faydasız bir eylem.
Geçmiş olsun size .

Ailede olduğu için yaptırdım sonucu göstermedim henüz
Neden yaptirdin demedim. Ne testi bu? kafamiza gore test yapabiliyor muyuz 😁
Nette soyle bir baktim lityum bir proteini etkili hale getiriyormus yani eksik diye vermiyorlar manik depresifler icin veriyorlar lityumu

Lütfen net bilginiz olmayan sağlık konularında herkese açık bir forumda yazmayın .
Insanlar internetten saglik konusunda her gun yapayanlis bilgiler oğrenip onumuze geliyor .
Bu hepimiz için faydasız bir eylem.
Geçmiş olsun size .
Demek ki yıllardır ailem de yanlış biliyor. Ben bilgi vermedim farkındaysanız bilgim yok dedim. Şuan sayenizde bilgim oldu çok teşekkür ederim

Demek ki yıllardır ailem de yanlış biliyor. Ben bilgi vermedim farkındaysanız bilgim yok dedim. Şuan sayenizde bilgim oldu çok teşekkür ederim
Ailenizden ziyade yanlis bilgi veren abinizin doktorunu sorgulamaniz gerekiyor bence
Siz , ben yanlis bilebiliriz de bir doktorun yanlis bilgi vermesi cok vahim

Ailenizden ziyade yanlis bilgi veren abinizin doktorunu sorgulamaniz gerekiyor bence
Siz , ben yanlis bilebiliriz de bir doktorun yanlis bilgi vermesi cok vahim
Yani doktor öyle dediği için bende kendimden şüphelendim hatta aileden genetik olabilir demiş o yüzden yaptırma gereği duydum. Yani vücuda sonradan alınan ve duygu durum bozukluğunda yardımcı olan bir şey değil de, vücutta eksikliği olduğunda bu durumun yaşanmasına sebebiyet veren bir şey olduğunu sanmıştım

Yani doktor öyle dediği için bende kendimden şüphelendim hatta aileden genetik olabilir demiş o yüzden yaptırma gereği duydum. Yani vücuda sonradan alınan ve duygu durum bozukluğunda yardımcı olan bir şey değil de, vücutta eksikliği olduğunda bu durumun yaşanmasına sebebiyet veren bir şey olduğunu sanmıştım
Bende oyle biliyordum , bana da bipolar olan kuzenim oyle anlatmisti o lityum kullaniyordu
Maalesef cogumuz yanlis biliyoruz
Bende gecenlerde yesyessden ogrendim burda baska bir konuda isin dogrusunu

Abimin gittiği doktor “ herkesin vücudunda Demir potasyum vs element olduğu gibi lityum elementi de vardır. Fakat bazılarında vücut kendi kendine üretemez eksik kalır, hatta ilaçları b vitamini emilimini de azaltır o yüzden takviye vitamin vericem “ demişti. Hatta ablam da aynı tahlili yaptırdı onda yüksek çıktı. Ona kalırsa ablam da hiç ilaç kullanmadı onda neden yüksek ?

Demir potasyum vs elementler inorganiktir ve vücut kendi kendine hiç bir zaman üretmez. Dışarıdan besin yoluyla alırız. Lityum ise Magnezyum gibi Demir gibi eksikliğini yaşayabileceğimiz bir element değildir. Hatta besin yoluyla falan zaten alamazsınız. Sizin konunuz şeye benziyor "antibiyotik değerlerime bakılmış antibiyotik eksikliğim varmış"... Lütfen yanlış bilgi vermeyin.

Back
X