• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lityum eksikliği

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Abim de yıllardır öfke kontrolü sorunu vardı. Uzun yıllar psikiyatri tedavisi sonucu iyi bir doktora rastladı ve doktor lityum eksikliğinden şüphelendi. Dediği de çıktı abim ilacını kullandı ve ömür boyu kullanacak şuan gayet iyi.

Ailemizde bunun genetik olabileceğini düşünerekten bende tahlil yaptırdım. Referans aralıgı 0.50 1.20 olması gerekirken bende 0.05 çıktı. Çok düşük hiç beklemiyordum. Çünkü abimin yaşadığı uykusuzluk saldırganlık vs bunların hiçbiri mevcut değildi. Yarın doktora gidicem

Arkadaşlar eşimle ve ailesiyle problemlerimizi zaman zaman burda paylaştım. Eşim benim alıngan olduğumdan ve öfkemi kontrol edemememden şikayetçiydi. ( 10 gündür konuşmuyoruz babamın evindeyim ) eşimin böyle bir şeyden haberi yok. Keza bende tesadüfen öğrendim. Eşim konusunda Ne yapacağım bilmiyorum. Lütfen konum taşınmasın en iyi burdan yorum alabiliyorum :(

Ya bakin vücutta lityum diye bir şey yoktur .
Lityum duygu durum bozukluğu durumunda verilir ve vücuda zararlı bir mineral olduğu için kontrol altında tutulması ve etkili olma sikalasinda kalması icin düzenli kan testi yapılır .
Allah askina sağlıkla ilgili buraya bilmediğiniz şeyi yazmayın.

Ya bakin vücutta lityum diye bir şey yoktur .
Lityum duygu durum bozukluğu durumunda verilir ve vücuda zararlı bir mineral olduğu için kontrol altında tutulması ve etkili olma sikalasinda kalması icin düzenli kan testi yapılır .
Allah askina sağlıkla ilgili buraya bilmediğiniz şeyi yazmayın.
DOktordan iyi biliyorsunuz dimi. Madem eksikliği yok neden referans aralıgı var vücutta 0.50 -1.20 arasında olması gibi. Yada neden fazla alımı zararlı o zaman ?

DOktordan iyi biliyorsunuz dimi. Madem eksikliği yok neden referans aralıgı var vücutta 0.50 -1.20 arasında olması gibi. Yada neden fazla alımı zararlı o zaman ?
O sikala kullanimda etkili olma sikalasidir . Önce lityum kullanırsınız sonra kan testi yaparsınız. Ona göre ilaç dozu ayarlanır .
Doktordan iyi bilemem ama eşit bilebilirim .
Ki bu bilgi zaten google yazılsa dahi çıkan bir bilgi .

O sikala kullanimda etkili olma sikalasidir . Önce lityum kullanırsınız sonra kan testi yaparsınız. Ona göre ilaç dozu ayarlanır .
Doktordan iyi bilemem ama eşit bilebilirim .
Ki bu bilgi zaten google yazılsa dahi çıkan bir bilgi .
Evet Google yazdığımda eksik diye çıktı çünkü. Demek ki şuan o referans aralığında olmadığı için bende eksik ve tamamlanması gerekiyor öyle değilmi

Evet Google yazdığımda eksik diye çıktı çünkü. Demek ki şuan o referans aralığında olmadığı için bende eksik ve tamamlanması gerekiyor öyle değilmi
Hayır. Siz eğer lityum kullanmadı iseniz, lityum maddesi vucudunuzda sıfırdır .
Sıfır.
Egeer duygudurum bozukluğuna varsa doktor size lityum içeren ilaç verir ve ortalama 2 hafta sonra kan tahlili ister ki ilaç dozu ayarlansin .
Belli bir dozun altında kalınca eksiklik denir ve yeniden ilac dozu düzenlenir .
Belli bir dozun üstü ise vücuda zararlıdır bu yüzden ayda 1 düzenli kan testi yapılır .

Uşaklı üzüldüm :( Eşinle çözülmeyecek sorununuz yok diye düşünüyorum, hatalarının farkında olman da güzel. Oturun konuşun derim.
Umarım çözersiniz.(Bak çok yapıcıyım :)

Uşaklı üzüldüm :KK43: Eşinle çözülmeyecek sorununuz yok diye düşünüyorum, hatalarının farkında olman da güzel. Oturun konuşun derim.
Umarım çözersiniz.(Bak çok yapıcıyım :)
Evet çözülmeyecek sorunumuz yok ama çok yıprattık birbirimizi. Bu süre zarfında da hayli soğukluk girdi aramıza :( hatalarımın farkındayım ve sanırım bende psikolojik olarak hastayım. Eşimin bu duruma bakışı nasıl olur bilmiyorum :( çok teşekkür ederim yorumlarınız çok iyi geliyor bana

Psikiyatrist tedavisi sonucu iyi bir doktora rastladı derken , anlayamadım burayı .
Uzun yıllar psikiyatri ilacı kullandı bir ilerleme kaydedemedi. Tesadüfen gittiği başka bir doktor lityum testi istedi ve lityum ilacı kullandıktan sonra düzelme görüldü. Diğer doktoruna lityumdan bahsedince ne alakası var falan demiş hatta. Her doktor bilmiyor sanırım

Hayır. Siz eğer lityum kullanmadı iseniz, lityum maddesi vucudunuzda sıfırdır .
Sıfır.
Egeer duygudurum bozukluğuna varsa doktor size lityum içeren ilaç verir ve ortalama 2 hafta sonra kan tahlili ister ki ilaç dozu ayarlansin .
Belli bir dozun altında kalınca eksiklik denir ve yeniden ilac dozu düzenlenir .
Belli bir dozun üstü ise vücuda zararlıdır bu yüzden ayda 1 düzenli kan testi yapılır .
Abimin gittiği doktor “ herkesin vücudunda Demir potasyum vs element olduğu gibi lityum elementi de vardır. Fakat bazılarında vücut kendi kendine üretemez eksik kalır, hatta ilaçları b vitamini emilimini de azaltır o yüzden takviye vitamin vericem “ demişti. Hatta ablam da aynı tahlili yaptırdı onda yüksek çıktı. Ona kalırsa ablam da hiç ilaç kullanmadı onda neden yüksek ?

Ben lityumu bipolar bozukluk hastalığında uygulanan bir tedavi olarak biliyorum ama yanlış mı biliyorum acaba. Tanıdan sonra tedavi olur ki her bipolar hastasına da verilmiyor. Gidip lityum testi yaptıran hiç görmedim. Lityum testi diye bir test olduğunu da hiç duymadım. Benim cahilliğim de olabilir tabi.

Uzun yıllar psikiyatri ilacı kullandı bir ilerleme kaydedemedi. Tesadüfen gittiği başka bir doktor lityum testi istedi ve lityum ilacı kullandıktan sonra düzelme görüldü. Diğer doktoruna lityumdan bahsedince ne alakası var falan demiş hatta. Her doktor bilmiyor sanırım
Onca test yaptırdım hiç lityum aranmadı , bilgim yok benimde , benim psikiyatrist sürekli guatra baktırırdı zamanında . Neyse , sizde etkileri farklı oldu belkide alınganlık gibi gibi .

Abimin gittiği doktor “ herkesin vücudunda Demir potasyum vs element olduğu gibi lityum elementi de vardır. Fakat bazılarında vücut kendi kendine üretemez eksik kalır, hatta ilaçları b vitamini emilimini de azaltır o yüzden takviye vitamin vericem “ demişti. Hatta ablam da aynı tahlili yaptırdı onda yüksek çıktı. Ona kalırsa ablam da hiç ilaç kullanmadı onda neden yüksek ?
Abiniz yanlış anlamıştır.
Yüksek çıktı oranı nedir? Mesela içtiğiniz suda ya da başka şeylerde bi miktar vücutta bulunmuş olabilir .
Ama bu vücutta olan biriken olmayınca da hastalık yapan bir mineral degil
Yanlış anlayıp yanlış bilgi veriyorsunuz .
Demir potasyum kalsiyum bunlar vücutta emilimi olan olmaması büyük eksiklikler yaratan mineraller . O konu bambaşka .

Evet çözülmeyecek sorunumuz yok ama çok yıprattık birbirimizi. Bu süre zarfında da hayli soğukluk girdi aramıza :KK43: hatalarımın farkındayım ve sanırım bende psikolojik olarak hastayım. Eşimin bu duruma bakışı nasıl olur bilmiyorum :KK43: çok teşekkür ederim yorumlarınız çok iyi geliyor bana

Olumlu yönden bak belki de bu ayrılık ikinize de iyi gelecek, ikiniz de hatalarınızı fark edeceksiniz belki de. Bak sen fark etmeye başladın bile. Psikolojik olarak hasta olduğunu sen de bilemezsin biz de doktor bunun teşhisini koyacaktır.
Hayatı biraz akışında yaşa çok fazla irdeliyorsun sürekli sorun arama. Sorun varsa çözüm odaklı ol biraz. Baktın çözülmeyecek şeyler var o zaman gemileri yak. Hepimiz insanız dolayısı ile 4/4 lük olamayız.
Eve dönmen nasıl oldu? Bunu sen mi istedin yoksa eşin mi?

Ben lityumu bipolar bozukluk hastalığında uygulanan bir tedavi olarak biliyorum ama yanlış mı biliyorum acaba. Tanıdan sonra tedavi olur ki her bipolar hastasına da verilmiyor. Gidip lityum testi yaptıran hiç görmedim. Lityum testi diye bir test olduğunu da hiç duymadım. Benim cahilliğim de olabilir tabi.
Hayır doğru biliyorsunuz . Lityum testi bazı psikiyatri hastalarına lityum verilince ilaç dozunu ayarlamak için yapılır .

benden sana tavsiye bunu esine sakın söyleme.

bak sorun sendeydi psikolojin bozuk der uste cıkar.

ayrica benim bildigim lityum ileri derece psikolojik rahatsızlıklarda (Bipolar gibi) kullanılır.

kocam bana sen öfkeni kontrol edemiyorsun dedi hımmm demekki bende lityum eksik gibi bir düşünce sadece kendi varsayımınız.

esinize sakın bu varsayımdan bahsetmeyin.

Back
X