Lisede kız öğrencilere ‘Tahrik etmek için mi dar pantolon giyiyorsunuz’ sorusu

Ben okullarda serbest kıyafet uygulamasına karşıyım.
Ciddi bir "kim ne giydi!" sorunsalı yaratıyor.
Üniversitelerde dahil olmak üzere, kurallar konulmalı. Tayland'ta da öyle bir uygulama vardı.

Fakat tabi bunun sebebi etekten, pantolondan etkilenen beyinlere itaat etmek değil, eşitliği sağlamaktır.

Kesınlıkle aynı fıkırdeyım.

milletin pantalonuyla ahlakıyla namusuyla uğraşacaklarına
at gözluklerını çıkarsınlar gözlerinden.

hey Allahım ne günlere geldik ya bir pantalonla tahrik olan öğretmenlerrr.
ne meraklıymışlar hemende tahrık olmaya akılları şeylerinde dolanıyor herhalde bunların..

İşte evla bu çocuklar bu yüzü kimden buldu, pantolon neden serbest oldu (hani siz karşısınız diye soruyorum), standart değil de kafasına göre pantolon giymeyi kim serbest bıraktı, bunları konuşmak gerek. Bizim zamanımızda okulda sıkıysa bir kuralı ihlal et şimdi herşey serbest, bunu serbest bırakanlara sormalı, neden öğretmen müdür bu kadar pasivize edilip, öğrenciler bu denli haddini aşmaya başladı??? Sıkı yönetim kadar bu kadar serbestliği de doğru bulmuyorum açıkçası.

Almanya'da bırakın okul formasını, saça başa tarza bile kimse karışmıyor. Çılgın rastalı saçlar, piercingler, dövmeler kimseyi ilgilendirmiyor. İsterseniz pandomim makyajıyla gidin. Bunla alakalı bir video izlemiştim orada okuyan birisi anlatıyordu.
Almanya ile aramızdaki sistem farkına bir bakalım, sonra konuşalım.
Hep dışını görmekten içeriye bakmaya fırsatımız olmuyor ne yazık ki. Ne öğretiyorsun, o öğrenci ne kadarını öğreniyor orası önemliyken sen hala öğrencinin dış görünüşünün derdindesin ya hani? İşte neden başarısız olduğumuzun anahtarı.

ister taytla, ister şortla, ister iç çamaşırıyla gitsinler.. eğitim sistemi berbat ötesi, biz hala kim ne giydi onun derdindeyiz..

ister taytla, ister şortla, ister iç çamaşırıyla gitsinler.. eğitim sistemi berbat ötesi, biz hala kim ne giydi onun derdindeyiz..
Evet sonra da ortalama Türkçe testi neti 13,5 çıkıyor. Ana dilinde yazılmış metni okuyup anlayamayan öğrenciler yetiştiriliyor.

olsun önemli olan etek boyunun uzunluğu..
Kafanın içiyle kimse ilgilenmiyor.
Biri de formalar neden var yazmış.
Formaların kullanışının ana nedeni ekonomik eşitsizliği biraz olsun ortadan kaldırmaktır, yoksa dar giymesinler diye falan değil. Biraz bilerek konuşun ya.

kuzey kore modeli.. en nefret ettiğim şeydi forma okuldayken.. kaldı ki zengin olan onu kullandığı çantadan kalem kutusuna, kullandığı parfümden giydiği ayakkabıya kadar belli ediyor zaten maddi olarak..

kuzey kore modeli.. en nefret ettiğim şeydi forma okuldayken.. kaldı ki zengin olan onu kullandığı çantadan kalem kutusuna, kullandığı parfümden giydiği ayakkabıya kadar belli ediyor zaten maddi olarak..
Aynen öyle, belirtmek isteyen her türlü belirtiyordu. Giydiği ayakkabısı, montu bile yeter zaten.
Biz de kareli eteklerle, sandık sarısı gömleklerle dolaştık durduk

Aynen bizim okul zamanimizla simdinin arasinda daglar var

Hayyyy agzini opeyim diyecegim korkuyorum. Kakao ve Ben yine bir agiz opme polemigi baslatmayayim
Ne guzel anlattin yaaaarkadasim

Ya ne olur bu konuda kimse çıkip demesin,şöyle giyiniyorlar,parkta erkeklerle takılıyorlar diye. Kimseyi ilgilendirmez,başında anne babası var,onlar karışmıyorsa banane,sizene.
Neden erkeklere egitim verilmiyor ,neden onlara eline diline beline sahip çık denmiyor,bunu sorgulamak lazım. Ben hiç sokakta bir erkeği elle taciz eden,tecavüz eden bayan görmedim. Bir takmışlar kadınların giyimine kuşamına,bundan öteye geçemiyorlar. Yaziklar olsun.

Evet lisedeyken aynı sınıfta oğlan kız öpüşürdü ,hamile olanda vardı ,yazdıklarım atmasyon değil gerçek

Zihni bozuk ise her alanda arıza çıkarıyor tek tip insan dayatmasında diretiyor , beyinler ve düşünceleri çok farklı çalışıyor
Bizim ülkemizde de rastlanıyor buna. Doğurup çöpe atanlar da mevcut.
Bunların önüne geçebilmenin yolu kıyafete sınırlama getirmekten geçmiyor.

Zihni bozuk ise her alanda arıza çıkarıyor tek tip insan dayatmasında diretiyor , beyinler ve düşünceleri çok farklı çalışıyor
Bazıları normal doğuyor, sonradan sapıtıyor. Her insan iyi ve normal doğuyor fikrine katılmıyorum. Ama kimisi kurtarılabilir seviyede oluyor. Bunu da eğitimle başarabiliriz. Eğitimin niteliği sorunu da burada karşımıza çıkıyor işte. O bahsedilen değerler eğitimi ya yanlış veriliyor ya da eksik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…