- 23 Eylül 2010
- 2.969
- 5.172
Ben de onu düşünüyorum, öğrenci muhtemelen okul içindeki başka bir olaydan ceza aldı. Kurulda cezanın kalkıp kalkmaması için yapılan oylamada öğrenciyi dışarıda gören öğretmen işgüzarlık yapıp bu durumu anlattı öğrenciye olumsuz oy kullanılması için.Öncelikle disiplin cezaları öyle hemen kurul toplanarak ve bir seferde verilmez önce aile çağrılır uyarı yapılır bilgilendirilir eğer tekrarlanırsa kurul önünde görüşülür eğer çok ağır bir suç ise yine aile bilgilendirilir ve ceza alacağı konusunda bilgilendirilir böyle bir konuya aile rahatlıkla itiraz edebilir nasıl hemen ceza kesebiliyorlar kaldı ki okul dışında olan herşey disiplin cezaları dışındadır asla okul içerisinde olmayan bir olaydan uzaklaştırma disiplin cezası verilemez yaralama öldürmeye teşebbüs kaçırma vs hariç.
O yüzden çok ilginç geldi bana. Ayrıca sırf müdür kızlı erkekli oturmalarına izin vermiyor, aynı sıralarda oturamıyorlar diye önceki okulunuzda daha o seviyede çocukların aile rızasıyla evlenmesi nedir yahu işin enteresanı da tam 15 çocuk ve 15 ailenin de buna razı gelmiş olması inanılası değil kusura balmayın artık o çocuklar aile rıxzasıyla bile evlenemiyor aaa tamam madem sırada yan yana oturamıyorsunuz hadi evlendirelim mi diyor bu aileler ve siz bu disiplin cezalarına itiraz ederken bu evliliklere nasıl göz yumabildiniz bana anlattıklarnzı gerçekten çok uç geldi
Bu arada bu disiplin cezası kaldırma oylaması her zaman beni sinir eder zaten. Öğretmene hakaret eden, arkadaşına zarar veren öğrencinin daha okul devam ederken cezasını kaldıracaksak neden günlerce disiplin kurulu uğraşıyor da ceza veriyor anlamıyorum.