Lisede kız öğrencilere ‘Tahrik etmek için mi dar pantolon giyiyorsunuz’ sorusu

kalplerbirsedunyaguzel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2016
3.126
6.285
40
İstanbul’un Kartal ilçesindeki İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde idareciler bazı öğrencilere ‘Erkekleri tahrik etmek için mi dar pantolon giyiniyorsunuz?’ diye soruyor

Koridorlarda kızlı-erkekli dolaşmak yasak… Sınıflarda kız öğrencilere baba ve erkek kardeşlerinden uzak durmaları tavsiye ediliyor… İdareciler kız öğrencilere “Erkekleri tahrik etmek için mi dar pantolon giyiniyorsunuz?” diye soruluyor.

Diken’den Rıfat Doğan’ın haberine göre, bunlar İstanbul’un Kartal ilçesindeki İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan bazı öğrencilerin ifadeleri.

İkna odaları!
Okuldaki bazı öğrencilere dönük öğretmen ve okul yönetiminin sergilediği davranışlar, velileri de isyan ettirdi. Bazı veliler bugün okul önünde eylem yaptı.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) okul önünde yaptığı basın açıklamasıyla öğrencilere dönük baskı ve uygunsuz davranışlara tepki gösterdi.

Basın açıklamasında Ensar Vakfı’yla ortaklaşa düzenlenen ‘değerler eğitimi’ seminerlerine katılmayan öğrencilerin ikna odalarına alındığı belirtilirken, bu seminerlere girmek istemeyen öğrencilerin dilekçe verdiği, okul yönetiminin bu öğrencilerin ailelerini tek tek arayarak okula çağırdığı kaydedildi.

Açıklamada kız öğrencilere dönük pantolon kontrol adı altında yapılan uygulamaya da tepki gösterilerek, “Okulda kız çocuklarımıza cinsiyetlerinden dolayı baskı kurulmakta, kılık kıyafet kontrolleri sırasında çocuklarımız idareciler tarafından ‘Erkekleri tahrik etmek için mi böyle giyiniyorsunuz?’gibi sözlerle tacizlere uğramaktadır” dendi.

Açıklamada bu baskıcı uygulamalara son verilmediği takdirde yürüyüş ve eylemlerin büyütüleceği belirtildi.

Öğrenciler anlatıyor
Yaşadıklarını birer dilekçeye döken öğrenciler, maruz kaldıkları durumu şu sözlerle özetledi:

– Okulumuzda her sabah dar pantolon giyiniyoruz diye bizi kenara ayırıyorlar ve derse geç kalıyoruz, derse geç kaldığımızda öğretmenlere bizi yok yazmalarını söylüyorlar. Okulda olduğumuz halde yok yazılıyoruz.

– İHH’ya (İnsani Yardımlaşma Derneği) bağış yapmamız için her sınıfa kumbara dağıtıyorlar ve kumbaraya para atmak zorunda olduğumuzu söylüyorlar.

– Okulda siyaset konuşmanın ve siyasi kitaplar okumanın yasak olduğunu söyleyip okul zilini seçim zamanı AKP’nin seçim arabalarında çaldığı Diriliş filminin müziği yapıyorlar.

Ensar Vakfı’nın seminerlerine girmeyen öğrencilere taciz
– ‘Değerler eğitimi’ adı altında seminer yapılacağına ve belirli bir saatte konferans salonuna ineceğimizi söyleyip zorla indiriliyoruz. Nöbetçi öğrenci tarafından seminer için salona indirildiğimizde Ensar Vakfı olduğunu anladığımızda çıkmak istedik. Okul müdürümüz ve müdür yardımcımız tarafından zorla sokulmak istendik. Kabul etmeyince zorla sert bakışlar ve aşağılayıcı sözlere maruz kaldık.

– Bir başka seminerde ‘Tecavüzden söz etmediniz’ diyen ve seminere katılmak istemeyen arkadaşlarımız 40 dakika boyunca müdür yardımcımızın odasında ikna edilmeye çalışıldı.

Kız öğrencilere dar pantolon sorusu: Erkekleri tahrik etmek için mi giyiniyorsunuz?
– Müdür yardımcımız tarafından ‘Namaz kılıp kapanın, dar (pantolon) giymeyin’ gibi ifadeler kullanıyor.

– Din öğretmenimiz “Bir kişi (Muharrem Büyüktürk) yüzünden koca vakıf (Ensar) suçlanamaz” diyerek bize vakfı savunuyor.

-Müdür yardımcılarınca dar pantolon giydiğimiz için erkekleri tahrik etmekle suçlandık. Okulumuzda duyduğumuz hakaretler bizi rahatsız ediyor.

– Okulumuzda karma eğitim veriliyor, teneffüslerde erkek arkadaşlarımızla koridorda yürüdüğümüzde bize dik dik bakıyorlar. Sınıfımız sadece kız sınıfı olduğu için erkek arkadaşlarımızı sınıfa sokmamızı yasaklıyorlar. Sınıftan başka bir öğrenciyi çağırıp bu kimin sevgilisi şeklinde soruyorlar.

– Rehberlik dersinde sınıf öğretmenimiz bize abimiz babamızdan uzak durmamızı, onların erkek olduğunu söylüyor.

– Ensar Vakfı’nı okulda istemediğimizi bildiren dilekçeler yazdığımızda velilerimizi okula çağırıp onları tek tek odalara alıp ikna etmeye çalışıyorlar.

http://gazeteyolculuk.net/kadin/lis...icin-mi-dar-pantolon-giyiyorsunuz-sorusu.html

Tecavüzcüyü hırsızı arsızı hepiniz dindarlık çadırına
Banım yeni kalktı be ya

İnanmıyorum ya bu devlet okulunda mı olmuş? Yalakalıkta çığır açtınız ya... Midem bulandı, Allah yavrularımızı böyle eğitimcilerden korusun!

Kizlar bulundugim yerdeki liselerin nirmal okul pantolonlari var bu mango tarzi kumas pantolon ama kizlarin sagolsunlar hic onu giydigini gormedim.Strec kot sifir tayt gibi pantolonlar giyiliyor hep hem cok kotu hemde ogrenciye yakismiyor bence.Ben ogrenciligimde hep tertipli bir ogrenci oldugum icin aykiriliktan hic haz almam.Ama sorulan soru yersiz ve hadsiz...

Ben öğrencilerin çok çok abartmadıkça giyimlerine,saçına karışılmasını aşırı derecede saçma buluyorum.O kadar şekilci bir milletiz ki ,hayır o kız çok düzgün giyinse; çok düzgün akıllı bir insan mı olacak? Veya dar giyinsin,saçını açsın,siyah oje sürsün ,bu onun tembel,veya ahlaksız falan olduğunu mu gösteriyor ??
Diğer ülkeler gibi şekle bakmayıp,akla baksaydık,öğrencileri kazanmaya çalışsaydık belki bazı şeyleri başarabilirdik

öğrenciye neyin yakışıp yakışmayacağına dair karar mercisi misiniz?
genç bunlar heves edip giyerler böyle yaparak ancak sorun çıkartılır. konu başka şeylere gelince herkes giyiminde özgür diye ağlayanlar şimdi giyim üzerinden ayrımcılık yapıyor..

Son düzenleme:
valla tacız ve tecavuz edecek kısıye kıyafet bahane
kedıler kecıler esseklerde tecavuze ugruyor onlarda mı dar pantolon gıyıyor
sapık her yerde her kosulda herzaman sapıktır

Hadii canm yaa
Okul uniformasi neden var peki
pufffff .....

neden erkek öğrencileri toplayıp onlara değerler eğitimi vermiyorlar.
kızlara bakmayın,tecavüz etmeyin ,el kaldırmayın , annenize yardımcı olun , kız arkadaşlarınızı yalnızca arkadaş olarak görebilmeyi becerin , erkek olmak demek adam olmak değil deyin en önce az insan olun deyin.
Bir taraflarına sahip olmayı öğretin ve ota b.ka tahrik olmayın , oluyorsanızda içinizde yaşayın kimseyi rahatsız etmeyin deyin.
Ama bu uzun iş eğitim vermek gerek bunun için en kolayı "yassahhh" giyinmeyüünnn.

Bir dine inanmıyor olabilirsiniz, bakınız bir din diyorum herhangi bir din ama o dine inanmayışınız ya da dindarlık adı altında yapılan aslında inanılan dinle uzaktan yakından alakası olmayan birtakım eylemleri tüm camiaya yükler, aynı dine mensup herkesi aynı kefeye koyarsanız olmaz.

Büyük bir düşünürün dediği gibi "günah işleme özgürlüğüne müdahale edilmesin"

Lütfen okuldaki bu uygunsuz tavrı kişi bazlı ele alın, dini yorumlara girildikçe istemeden de olsa insanları aynı kefeye koyup geneller, dinin uygulamalarıyla alakasız şeyleri dine mal ederek yanılgıya düşebilirsiniz.

Okulda yapılanları hiç kimse tasvip etmez, bir zamanlar örtülü kızlar için ikna odaları vardı deniyor, şimdi yapılanında hiçbir farkı yok, o gün karşı çıkanlar bugün olanlara da karşı çıkmalı, umarım çıkarlar.

Kızlara okulda bu baskıyı yapmaya kimsenin hakkı yok, hepsinin ana babası var, çocuklarının giyimini kuşamını biliyorlardır ebeveynler, anne baba dururken 3. bir şahsın çocukların giyimine, özel hayatına karışmasını asla tasvip etmiyorum, anne babalar o selahiyeti vermiş mi ki karışmışlar

Erkeklere bayagi bir hak taniniyor böyle söylemlerle farkinda olmadan. Dar giyen taciz edilir kafasi da buralardan türüyor.
Erkek kendine sahip cikamiyor. Babana abine yanasma neden, cünkü erkekler istedigi an seni taciz edebilirler onlara vebal yok.
He anam aferin. Ben kiz dogurcam inadina, ya erkekten sogudum yeminle. Erkekci zihniyetten sogudum.
Söylenecek laf kalmadi. Kizlarimizi ne olur böyle insanlara yem etmeyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…