Öğrencilerin "ilişkileri "

Ben İmam Hatip'te 4 senemi geçirdim.
O kadar abuk subuk şeylerden dolayı veliler çağırılıyordu ki.
Yaw bu kızlar zaten evde yeterince baskılanıyor. Yok eteği şöyle,yok yeraltı çarşısında bilmem kimle görülmüş,yok gömleğinin düğmeleri az iliklenmiş, içi belli oluyor zart zurt...
O zaman giydiğimiz üniformaları hatırlıyorum da 12 yaşındaki kız için abartıdan başka bir şey değildi.
Koskoca okulda bir tek Allah'ın kulu yoktu kendi tercihiyle kapanıp gelen.

Bingo! Hatta ben kendi istegimle kapandim deyince buyuk sok yasiyorlardi nasil yani baban zorlamadi mi diye.. gerci ben bile neden eteklerimizin yerleri supurdugunu anlamiyordum ya neyse..

Düzelmesi için tüm imam hatiplerin açılmamak üzere kapanması lazım. Bizi iki gram ileri götürmeyen okullar. Öğrenciler ve öğretmenlerde suç yok. İmam hatip mantığı felsefi olarak gereksiz okullar. Bilimle ilimle alaka yok. Varsa yoksa yobazca uygulamalar

Aslında şimdi tamamen boyle de diyemem. Mükemmel aydın tefsir hocaları, kuran hocaları, ilim insanları var bu konuda. Bir soru soruyorsun gerçekten aydınlanıyorsun. Ama tam tersi de mevcut. Bence imamhatip olmali, ama bunun için öğrenci de öğretmen de dahil bir yeterliği olmalı.

Öyle önüne geleni imamhatipe alırsan imamhatipin kalitesi düşer. Derslerde bilimsel şekilde din dersi islenmeli. Cinler ruhlar büyüler tarzı yorumlar yapan hocalar var. Ben kendi branşım olarak öğrencileri odevlendiriyorum mesela. Bu konu hakkında Kuranda geçen ayetler ve hadisler nelerdir diye. Fizikciyim ve o kadar güzel sunumlar çıktı ki. Ama bilimsel olmalı. Böyle çocuğun kaşına gözüne kız arkadaşına karışılmamalı.

Lorentz bu konuyu açmayacaktın, zira sana dönüşü muhteşem olacak. Çok yerinde bir karar olmuş, çocuğun disiplin cezası, kesinlikle katılıyorum. Amacın niyetin gayet belli. Senin gibiler imam hatiplerde çalışmamalı.

"Bu Çocuklar hafız olarak yetiştiriliyor ne kadar kötü çocuk olabilirler ki.."
Ohooooo yani

Hocam uçları düşünmüyorum inanın. Genelleme yapıyorum şuan. Elbetteki her iyinin içinde kötüler de vardır. Ama bu okula başladım baslayali öğrencilerimden çok memnunum. Konumda da söyledim. Hepsi çok iyi öğrenciler

Aslında şimdi tamamen boyle de diyemem. Mükemmel aydın tefsir hocaları, kuran hocaları, ilim insanları var bu konuda. Bir soru soruyorsun gerçekten aydınlanıyorsun. Ama tam tersi de mevcut. Bence imamhatip olmali, ama bunun için öğrenci de öğretmen de dahil bir yeterliği olmalı.

Öyle önüne geleni imamhatipe alırsan imamhatipin kalitesi düşer. Derslerde bilimsel şekilde din dersi islenmeli. Cinler ruhlar büyüler tarzı yorumlar yapan hocalar var. Ben kendi branşım olarak öğrencileri odevlendiriyorum mesela. Bu konu hakkında Kuranda geçen ayetler ve hadisler nelerdir diye. Fizikciyim ve o kadar güzel sunumlar çıktı ki. Ama bilimsel olmalı. Böyle çocuğun kaşına gözüne kız arkadaşına karışılmamalı.
Böyle bişey yok malesef. Malesef ki yok. Ben de inançlı insanım ama okullarda bırak imam hatibi zorunlu din derslerine bile karşıyım. 18 yaşından sonra çocuk hür iradesiyle isterse din için üniversiteye gitsinler. Taban tabana zıt düşünüyoruz. Bence biraz daha okulda kalırsanız gerçekten o elestirdiğiniz insanlara dönüşeceksiniz. Ayrılın ordan

Ablacigim lutfen su harem selam isinin yanlis oldugunu ve sana neler yaptigini gor. Bak koskocaman kadin olmussun, ama guvensizsin. Butun konularin toplum icinde guvensizlik ustune, Kiz cocuklarinin da bu sekilde yetismesini mi istiyorsun? Bence harem selam olmali demissin ama bu soyledigin seyin sana faydasi degil zarari oldugunu gor lutfen. Lutfen bu kafayi, harem selam iyidiri yani cocuklara da asilama. Kadini erkekten ayiramazsin, toplumda kadin da erkek de birey olarak esit sekilde yerini almazsa once kadinlar guvensiz hisseder, sonra toplumsal hayattan cekilir, sonra da eve kapanir kalir yuzyillar oncesine doneriz. Erkeklerle sosyal hayatta esit olmak bize verilmis demokratik bir hak. Sen ya da baska bir kadin nasil kolayca bu haktan vazgecelim yazar? Bu hak icin olenler de, oldurenler de var; yillarca bu hak icin savasip sonucu goremeyen kadinlar var.
Kadinlar zaten toplumuzda eziliyor, baskiya ugruyor bari kadinlar diger kadinlari ezmesin yahu.

Yazdığını okumadım bile. Çünkü bahsettigin şeyler benim düşüncelerim değil. Anlamıyorsun ısrarla. Haremlik selamlık konusuna ben kinaye yaptım yazdığım yazıyla. Diyorum ki o kadar art niyetliler ki bence de haremlik selamlık olsun böyle zihniyetler.

Çünkü tacize uğruyorum

Öğretmen resmen "gücüm bu öğrenciye yetiyor ona ceza vereyim" demiş.

O otobüste sevgilisiyle el ele tutuşan kişi öğrencisi değil de ben olsaydım mesela, bana da kınayan bakışlar atacaktı. Bulunduğumuz şehire ve alacağını düşündüğü olumsuz tepkiye göre bana verdiği tepki kınayan bakışlar atmaktan, sözle rahatsız etmeye ya da tekme atmaya uzanan geniş bir yelpazede şekillenecekti. Kim bilir birkaç sene sonra otobüsteki diğer insanları el ele tutuşan çifti taşlamaları için azmettirme aşamasına da geçebilir belki.

Ama gücü şu anda sadece öğrencisine yetiyor, kabak çocuğun başına patlamış. Diğer öğretmenler bu gibi öğretmenlere "dur" demezse, ben otobüste beni kınayanın çenesini kapatmazsam, siz "çooocuum bu etek kısa değil mi ayıp ayıp" diye eleştiren gün teyzesine "SANA NEE!" demezseniz bunlarla baş edilemez.

Hocam uçları düşünmüyorum inanın. Genelleme yapıyorum şuan. Elbetteki her iyinin içinde kötüler de vardır. Ama bu okula başladım baslayali öğrencilerimden çok memnunum. Konumda da söyledim. Hepsi çok iyi öğrenciler
Çocuklar ne kadar kötü olabilir ki zaten :) anadolu lisesindeki öğrencileri tanıyorum mis gibi çocuklar var orda. Yani imam hatip onları güzel hale getirmiyor çocuk olmanın fıtratı bu. Siz öncesinde meslek lisesinde olduğunuz için size orası iyi görünmüş. Anadolu lisesine tayin isteyin hocam orda kalmayın

Çocuklar ne kadar kötü olabilir ki zaten :) anadolu lisesindeki öğrencileri tanıyorum mis gibi çocuklar var orda. Yani imam hatip onları güzel hale getirmiyor çocuk olmanın fıtratı bu. Siz öncesinde meslek lisesinde olduğunuz için size orası iyi görünmüş. Anadolu lisesine tayin isteyin hocam orda kalmayın

Hocam maalesef olmuyor . 2 senede bir tayin görüyoruz eşimle. 3 senedir 180 km uzakta bir okuldaydım. Yeni gelebildim eşimin yanına mahkeme kararıyla. Ama haklisiniz bir önceki okulum çok kötüydü. O yüzden boyle düşünüyorum.

Bingo! Hatta ben kendi istegimle kapandim deyince buyuk sok yasiyorlardi nasil yani baban zorlamadi mi diye.. gerci ben bile neden eteklerimizin yerleri supurdugunu anlamiyordum ya neyse..
Ben isteksiz gönderilenlerdenim maalesef.
2 ablam yatılı sağlık kolejinde okutulurken bana niye İmam Hatip piyangosu çıktı bilemiyorum.
Yani ifşa olmayacağımı bilsem 6.sınıfta çekilen sınıf fotoğrafımızı atardım buraya.
Korkunç yemin ederim.

Yapmayın Allah aşkına. Bari siz söylemeyin. Bizim okulda hiç erkek öğrenci yoktu benim zamanımda ama tuvalette çok ilginç şeyler oluyordu.

Kinaye yaptım diyorum. Ama resmen taslandim şuan ya :))) kesinlikle karşıyım haremlik selamlık muhabbetine. Insanlar birbirini cinsel obje olarak değil birey olarak görmeli.

Hanımlar,
kusura bakmayın konu her yere çekilebilir ve yorumlar incitici olabilir ki, gelen kötü içeriklere bakarsak yazılar kırıp geçmeye başlamış bile.
Konu kapatılmıştır.

X