Öğrencilerin "ilişkileri "

Iyi bir insan olmak için maalesef hafızlık yeterli olmuyor. Bu ülkede çocuk tecavüzünün en çok gerçekleştiği kurumları daha unutmadık.

Daha önce çalıştığım liselere gore çok mutluyum bu okulda. Sadece uygulamalar bana çok garip geliyor. Şuan sadece yaptığım sey, ortama ayak uydurmaya çalışmak. Büyük oranda bu konuyu da aştım.

Arkadaşlar içime öküz gibi oturan bir konu bu. Belki konum kapanacak ama yine de açtım.

Dün okul kurul toplantısı yapıldı ve öğrencilerin disiplin cezaları oylanarak kaldırıldı ya da sisteme işlendi.

Okulda sigara içenler affedildi.

Arkadaşını yaralayanlar affedildi.

Küfür edenler affedildi.

Okul eşyasına zarar verenler affedildi.

Tabi her öğrenci değil. Bu fiili işleyenlerden bazılarının cezası kalkmadı.

Ama konu bir öğrencime geldi ki, dünya tatlısı bir çocuk. Böyle havuç kafa çok neşeli bıcır bıcır biri. Genel olarak bütün öğrencilerime çok aşık bir öğretmenim. Hepsini çok severim. O çocuk da onlardan bir tanesi.

Bir gün halk otobüsünde, okuldaki bir kız öğrenciyle elele tutuşmuşlar. Okuldaki hocalardan biri görmüş ve bakışlarıyla uyarmış. Çocuklar da otobüsün en arkasına geçmişler belli ki öğretmenlerinin bakış açısından çıkmak istemişler. Ama kız, çocuğun koluna girmiş ve çok uygunsuz bir şekilde yolculuk yapmışlar. 200 kişilik öğretmen kadrosunun önünde, bir hocamız "kıza tıpkı karısı, kız kardeşi gibi davrandı " diyerek çocuğu rencide edici sözler söyledi. Okulda 20 kişi falan itiraz ettik. Okul dışı bizi ilgilendirmiyor, çocuğun özel hayatı bizi hiç ilgilendirmiyor diyerek.

Ben de söz aldım ve dedim ki " geçen sene öğretmenlik yaptığım okulda , okul müdürümüz kız ve erkek öğrencilerin yanyana oturmasını ve koridorda sohbet etmesini yasakladığı için 15 tane 9,10 ve 11. Sınıf öğrencisi okulu bırakıp ailelerinin onayıyla evlendiler, bu tutum öğrencileri okuldan uzaklaştırır "

Bu sözüm 200 kişilik öğretmen kadrosunda o kadar yanlış anlaşıldı ki. Sanki ben öğrencilerin evlenmesini istiyormuşum gibi bir algı oluştu beni susturdular gürültü yaparak ve müdür oylamaya geçti. Sadece 10 kişi çocuğun disiplin cezasının kalkmasını istedi. Kurulun Yarısından çoğu da disiplin cezasını onayladı.

Dün oldu bu olay. Kendime gelemedim hala. Inanın ne diyeceğimi bilmiyorum. Çok huzursuzum

Dipnot : hiçbir şekilde imamhatip liselerini karalamak için açmadım ben bu konuyu. Beni şikayet etmek isteyen edebilir. Burası sosyal demokratik bir platform. Bir uygulama yanlışlığı var ve paylaşmak istiyorum. Hepimiz müslümanız hepimiz namuslu insanlarız. Hepimiz namaz kılıyoruz Allahtan korkuyoruz. Neden toplumu kutuplastirmak için uğraşayım ki ?

Dediğim gibi okullar açılsın olay netlessin ben by konuyu bimere taşımayı düşünüyorum. Konu imamhatip meselesi değil konu bir öğrencime yapılan haksızlık. Geçen sene meslek lisesinde yaşadığım sorunu da anlattım. Meslek liselerine karşı bir tepki mi olusturdum.

Tuvalette çocuk düşüren kız öğrenciler, uygunsuz durumlarda yakalanan öğrenciler vb. Konularla bu konunun ne ilgisi var?
Okulun dışında yapılan şeyden nasıl disiplin cezası vermişler yahu
Bir incelense asıl sizin okulun disiplin cezasi almasi gerekir
Oldu olacak her öğrencinin başına bir jandarma tutalım bakalım elele tutusuyorlar mi

İmam hatip olduğunu söylemenize gerek yok konudan anlaşılıyor nasıl bir zihniyet olduğu
Koca çocuklar öğretmenin ana babasına kufretse affet ne olacak hocam diye söyleyenler elele tutuşmayi affedemiyor

Olayı farklı yere çekmek istemiyorum ama bizim okulda da( ihl kız lisesi) son sınıf öğrencisi mezuniyet partisine omzu pencereli elbise giydi diye ağlatılarak yollandı. Ne ihl'ne yakışmıyorsunu kaldı kızcağızın ne de bizi utandırdını. Çok üzücü çok.

Son olarak okuldaki kep atma töreninde öğrencilerin etek giymesi yasaklandı :kahve:

Bence ihl nin yönetmeliği ayrı olmalı. Onların disiplin cezaları da farklı olmalı. Ama maalesef sistemi eleştirmek bizi bir adım öteye taşımıyor. Mesela bir rehberlik etkinlik konusu şuydu " erkek ve kız öğrenci iyi arkadaşlık kurabilir mi " bağlamında. Sınıftaki bütün öğrenciler " kesinlikle kuramaz, namahremdir" diye cevap verdi. Rehberlik konusunun sonucu da " kız ve erkek öğrencilerin sağlıklı iletişim kurabilmesi gelişimsel olarak önemlidir ". Ben bu cevapları hep raporladim ve rehberlik servisine teslim ettim.

Bu ülkede bir şeylerin düzelmesini çok istiyorum karınca misali yolum belli olsun mantığındayim.

Malesef bu namus bekçileri de kanayan yaramiz okullarda.Bir merkez lisesinde mudur yardimcisi sevgilisi olanlarin kaydini cektirip cekene odul veriyormus.Kaydi ailelelerine izlettiriyormus.Cocuklari okuldan aliyorlarmis boyle boyle okulun nufusunu azaltip refah hale getirtigine inanmis.Bir arkadasim aradi ne yapmaliyim diye .Sikayet falan etti sonucsuz kaldi.Kaydi yapan çocuklara sonuclarini soylemis .Biraz oyle durdu adam durak tanimadi yoksa.Her yerde var.Ben de katiliyorum cani gonulden .Engel koydukca acik buldugu yerden daha fazlasini yapar ergenler.Kosede cocukla opusen kiz ogrencime neden yaptigini sordum.Dogru cevap ver kizmayacagim dedim.Onu seviyorum ve sevgimi gosteriyorum sekli yanlis olabilir ama oda benim sorunum dedi.Konustuk anlastik onunla .Sevginin seklinin bu olmadigina karar verdi.Demem o ki cozumler cozumsuz bu konularda .

Artık bu zihin yapısından kurtulmamız lâzım

Yok artık ciddi misiniz? Tüm Imam hatipler böyle mi? Bu nasıl bir zihin yapısı ki haremlik selamlık yapıyorlar?

Tum okullar imam hatip olursa, eee herkes hafiz, imam olursa kim doktor, muhendis, avukat olacak acaba? Bunca imami bu ulke ne yapacak??
Amerika Mars'a koloni yapma derdinde, oyle bir muhendislik var ki sadece SpaceX degil butun sirketler artik uzaya cikma derdinde. Bizimkilerin derdi de kizli erkekli, safi uckur kafasi 15 yasindaki cocugun ustunden bile.

Açıkçası haremlik selamlık olmasına karşı değilim. Bence de öyle olmalı.

Madem kadinlarin toplum icine karismasi, erkeklerle yan yana durmasi yanlis, o zaman oturun evde ogretmenlik de baska meslek de yapmayin. Su soylediigniz sacmalik Suudi Arabistan'da var sadece dunyada baska hicbir yerde yok. Harem selam ogretmek isteyenler yallah Arabistan'a orda ogretmenlik yapsinlar. Ogrenciyken erkek cocukla yan yana oturmak namahrem oluyor ama ogretmenken ay sonunda maas ceki gelince erkek ogretmenlerle calismak namahrem olmuyor yani???

Haydi bunu da gectim, siz kiz ogrencileri erkeklerden ayirirsaniz, bu insanlar ilerde sosyal hayatta ne yapacak? 25 yasina gelmis, karsi cinsle konusmasini bilmeyen, karsi cinsi tanimamis insanlar olacaklar, ilk bulduklari insanlarla evlenip artik bahtlarina ne cikarsa onu yasayacaklar. Ayrica bilmiyorum farkinda misiniz ama kadinlar da insan, onlarin da topluma karisma hakkini elinden alirsaniz ezik, sinik, pasif insanlar olurlar. Cocuklara kadin olduklari icin namahremden kacmayi vb sacmaliklari degil, insan, ozgur birey olduklarini, demokratik haklarini ogretmelisiniz once. Kadin da erkek de esit haklara sahip bireylerdir, bu kadar.
Sonra da burda tek basima markete gitmeyi bile beceremiyorum minvalinda konular aciyorsunuz, rica ederim bu kafanizi kiz ogrencilere de asilayip onlari da guvensiz, pasif, sinik insanlar yapmayin. Bana kalirsa siz dersinizi ogretin siniftan cikin gidin bu kadar.

Daha önce çalıştığım liselere gore çok mutluyum bu okulda. Sadece uygulamalar bana çok garip geliyor. Şuan sadece yaptığım sey, ortama ayak uydurmaya çalışmak. Büyük oranda bu konuyu da aştım.
Çünkü uygulamaları garip zaten. Orada yaşadıkça gördükçe alıştıkça o gariplikler insanlara normal gelmeye başlayacak. Herkesin fikrine son derece saygı duyarım yalnızca eğitim milli ve tek olmalı. Din herkes için tek ve biricik değildir o yüzden milli dediğimiz kavramların sınırları yeniden yapılandırılmalı diye düşünüyorum.

Isın en kötü yanı da bu. Üniversiteye giderken rektör, bir sınıfta kimse görmeden ilişkiden giren bir çifti bütün okula ifşa edip ad siyah numarasını her fakülte giriş kapısına aşmıştı. Bütün okul toplanıp rektörü kınamıştık üniversite olarak. Rektörlük binasına yürümüştük falan. Tasvip etmiyorum asla, ama bunun yolu yordamı bu olmamalı. Bu çocuk daha 16 yaşında.
Ben İmam Hatip'te 4 senemi geçirdim.
O kadar abuk subuk şeylerden dolayı veliler çağırılıyordu ki.
Yaw bu kızlar zaten evde yeterince baskılanıyor. Yok eteği şöyle,yok yeraltı çarşısında bilmem kimle görülmüş,yok gömleğinin düğmeleri az iliklenmiş, içi belli oluyor zart zurt...
O zaman giydiğimiz üniformaları hatırlıyorum da 12 yaşındaki kız için abartıdan başka bir şey değildi.
Koskoca okulda bir tek Allah'ın kulu yoktu kendi tercihiyle kapanıp gelen.

Bence ihl nin yönetmeliği ayrı olmalı. Onların disiplin cezaları da farklı olmalı. Ama maalesef sistemi eleştirmek bizi bir adım öteye taşımıyor. Mesela bir rehberlik etkinlik konusu şuydu " erkek ve kız öğrenci iyi arkadaşlık kurabilir mi " bağlamında. Sınıftaki bütün öğrenciler " kesinlikle kuramaz, namahremdir" diye cevap verdi. Rehberlik konusunun sonucu da " kız ve erkek öğrencilerin sağlıklı iletişim kurabilmesi gelişimsel olarak önemlidir ". Ben bu cevapları hep raporladim ve rehberlik servisine teslim ettim.

Bu ülkede bir şeylerin düzelmesini çok istiyorum karınca misali yolum belli olsun mantığındayim.
Düzelmesi için tüm imam hatiplerin açılmamak üzere kapanması lazım. Bizi iki gram ileri götürmeyen okullar. Öğrenciler ve öğretmenlerde suç yok. İmam hatip mantığı felsefi olarak gereksiz okullar. Bilimle ilimle alaka yok. Varsa yoksa yobazca uygulamalar

Bence o ogrenci bu olayi sikayet etmeli. Asil disiplin cezasini o öğretmen almalı. Okul disi öğrencinin ne yaptigi kimseyi ilgilendirmez.

Ama çok doğru demisiniz
Okul dışı olan nasıl ilgilendiriyor bu insanları. Ne yani okul dışı başka birşey olsa yinede böyle mi olmalı

. Sonra da burda tek basima markete gitmeyi bile beceremiyorum minvalinda konular aciyorsunuz, rica ederim bu kafanizi kiz ogrencilere de asilayip onlari da guvensiz, pasif, sinik insanlar yapmayin. Bana kalirsa siz dersinizi ogretin siniftan cikin gidin bu kadar

Cherry bu lafı neden söylediğimi anlamadın galiba direk saldırıya geçtin. Kusura bakma burda konu açtım daha önce sözlü tacize uğradım "inatla erkek cogunluklu ogretmenler odasini kullandigim icin "diye. Benim görüşüm açık ve net. Bu dilekçeden sonra ayrıldı zaten odalar. Çünkü erkek hocalar benden rahatsız oluyorlarmış. Neden ısrarla istenmedigim yerde durayım ?

Anlamadan beni bu kadar kolay yargılayabilmen ... bilemiyorum kırıldım

Saka mi bu???
Elele tutustu diye disiplin cezasi mi aldi cocuk?
Nasil ya
Ailesinin yerinde olsam.mebe yazarim , twitterda yazarim , gazetelere yazarim
Heryerde haykiririm
Daha neler gorup duyacagiz
office office gel bacim , benim sinirim bozuldu seninki de bozulsun

Bir imam hatipli olarak yazayim hic sinirim bozulmadi milana, benim gorup yasadiklarimin yaninda bu devede kulak bile degil.. haykirmak falan da bir ise yaramaz emin ol, cunku yeni turkiye..

Aaaa okullarda haremlik selamlığa karşı değil misiniz. Böyle uygulamalarla ülke işte ortadoğu bataklığına götüren uygulamalar. Madem bunu seviyosunuz çocukların birlikte takılmasına niye onay verdiniz o da garip. Üç adım sonrası siz de o eleştirdiğiniz eleştirdiğiniz insanlara dönüşeceksiniz

Tum okullar imam hatip olursa, eee herkes hafiz, imam olursa kim doktor, muhendis, avukat olacak acaba? Bunca imami bu ulke ne yapacak??
Amerika Mars'a koloni yapma derdinde, oyle bir muhendislik var ki sadece SpaceX degil butun sirketler artik uzaya cikma derdinde. Bizimkilerin derdi de kizli erkekli, safi uckur kafasi 15 yasindaki cocugun ustunden bile.

Madem kadinlarin toplum icine karismasi, erkeklerle yan yana durmasi yanlis, o zaman oturun evde ogretmenlik de baska meslek de yapmayin. Su soylediigniz sacmalik Suudi Arabistan'da var sadece dunyada baska hicbir yerde yok. Harem selam ogretmek isteyenler yallah Arabistan'a orda ogretmenlik yapsinlar.
Haydi bunu da gectim, siz kiz ogrencileri erkeklerden ayirirsaniz, bu insanlar ilerde sosyal hayatta ne yapacak? 25 yasina gelmis, karsi cinsle konusmasini bilmeyen, karsi cinsi tanimamis insanlar olacaklar, ilk bulduklari insanlarla evlenip artik bahtlarina ne cikarsa onu yasayacaklar. Ayrica bilmiyorum farkinda misiniz ama kadinlar da insan, onlarin da topluma karisma hakkini elinden alirsaniz ezik, sinik, pasif insanlar olurlar. Cocuklara kadin olduklari icin namahremden kacmayi vb sacmaliklari degil, insan, ozgur birey olduklarini, demokratik haklarini ogretmelisiniz once. Kadin da erkek de esit haklara sahip bireylerdir, bu kadar.
Sonra da burda tek basima markete gitmeyi bile beceremiyorum minvalinda konular aciyorsunuz, rica ederim bu kafanizi kiz ogrencilere de asilayip onlari da guvensiz, pasif, sinik insanlar yapmayin. Bana kalirsa siz dersinizi ogretin siniftan cikin gidin bu kadar.
Maalesef dünya ile bizim dertlerimiz çok başka. O insanlar bilimi nasıl bir tık daha öne taşıyabiliriz diye düşünürken bu ülkede insanlar nasıl biraz daha ortadoğu kafasına gireriz diye düşünüyor. Son yıllarda çok ilginç akımlar ortaya çıktı da burada yazamıyorum işte... Devlet ne kadar çok Imam Hatip mezunu elde ederse o kadar iyi. Bize gelince 300 atama onlara 3000 atama. Ondan sonra hooop başka kurumlara aktar bir daha ki yıla yeni kadro açılsın. Ah ah ne çok kanayan yara var da ağzımız dilimiz mühürlü.

Okul dışındaki bir olay nasıl disiplin kuruluna gelebildi anlamadım?
Ayrıca arkadaşını yaralayana birşey yapmayıp,bunu onayanların akıl sağlığından şüphe ederim.
Ben çocuğumu okula göndereceğim,okulda arkadaşı tarafından darp edilecek ama 200 kişilik öğretmen kadrosu,darp edenin ceza almamasını sağlayacak. Gidipte otobüste elele tutuşup,elini kızın beline atan çocuğa ceza verecekler,olacak iş değil. Otobüste en fazla ne yapmış olabilirler ki iş bu raddeye gelsin ayrıca.
Ahlak bekçiliğine gelince en önde bayrak tut ama darp edilen çocuk için hicbirşey yapma,bu nasıl mantık yahu.
Hayatımda böyle saçma birşey duymadım.

Daha neler göreceğiz ya. Yok el ele tutuşmuş yok beline koymuş bilmem ne. Bunlar genç tabiki de aşık olacaklar sevecekler sevgilerini gösterecekler. Orası bir eğitim yuvası mı yoksa namus bekçileri lokali mi bu nedir. Bizim lisemizin içerisinde bile karışılmazdı böyle şeylere. Öğretmenler kim kimle sevgili bilirdi ayrıldıklarını duyunca yorum dahi yapardı. Bu nedir bir de okulun dışında. Sonra işte bu kızlar erkekler üniye gidince yitip gidiyorlar birden baskı kalkınca çocuklar hataya sürükleniyor. Yanlış anlaşılmasın kim kiminle sevişirse sevişsin yetişkin olduktan sonra ama dağılıp gidiyorlar

Cherry bu lafı neden söylediğimi anlamadın galiba direk saldırıya geçtin. Kusura bakma burda konu açtım daha önce sözlü tacize uğradım "inatla erkek cogunluklu ogretmenler odasini kullandigim icin "diye. Benim görüşüm açık ve net. Bu dilekçeden sonra ayrıldı zaten odalar. Çünkü erkek hocalar benden rahatsız oluyorlarmış. Neden ısrarla istenmedigim yerde durayım ?

Anlamadan beni bu kadar kolay yargılayabilmen ... bilemiyorum kırıldım

Ablacigim lutfen su harem selam isinin yanlis oldugunu ve sana neler yaptigini gor. Bak koskocaman kadin olmussun, ama guvensizsin. Butun konularin toplum icinde guvensizlik ustune, Kiz cocuklarinin da bu sekilde yetismesini mi istiyorsun? Bence harem selam olmali demissin ama bu soyledigin seyin sana faydasi degil zarari oldugunu gor lutfen. Lutfen bu kafayi, harem selam iyidiri yani cocuklara da asilama. Kadini erkekten ayiramazsin, toplumda kadin da erkek de birey olarak esit sekilde yerini almazsa once kadinlar guvensiz hisseder, sonra toplumsal hayattan cekilir, sonra da eve kapanir kalir yuzyillar oncesine doneriz. Erkeklerle sosyal hayatta esit olmak bize verilmis demokratik bir hak. Sen ya da baska bir kadin nasil kolayca bu haktan vazgecelim yazar? Bu hak icin olenler de, oldurenler de var; yillarca bu hak icin savasip sonucu goremeyen kadinlar var.
Kadinlar zaten toplumuzda eziliyor, baskiya ugruyor bari kadinlar diger kadinlari ezmesin yahu.

X