Teşekkür ederim bitanemYaa olsun . Ben gezdirirm belki bir gün kimbilir
Kırmızı şeyler ne ?
Mor havuç. Bizim oralarda da turşuya konulur rengi çıkar mor mor ne güzel olur. Salataya vs rendeleriz.HavuçUrfa'da pürçüklü diye satılıyordu. Orada çalıştım da ondan biliyorum
Kaç yaşında kaptanım?Öğretmen ablalarim sizden akıl istiyorum. Benim oğlum tarih aşığı ve ben bu konuda çok boşum. Onun dünya tarihine hakim olma çabası içinde ben dünkü hayatıma bile hakim değilim
Sürekli bilmiyorum dememek için onu dinliyor gibi yapıyorum ama bu bilginin bı önü arkası olmayınca olmuyor.
Nasıl bir yol izleyeyim bilemiyorum. Eşim tarih konusunda bilgili o herzaman ortamda olmuyor. Olsada bilmiyorum dediği konular çok fazla
12Kaç yaşında kaptanım?
O da güzel sana yakın beslenen kişileri yorumlamanda güzel. Maksat takip edildiğini hissettirmek. Karşıdakine karşı kendini sorumlu hissetmek. Ben kaptanken daha dikkatli oluyorum. Çünkü herzamankine göre daha göz önünde daha takipliyimMenü yorumlamak konusunda konuşulmuş. Herkesin düzeni değişik olduğu için ben biraz çekimserim. Mesela ciddi açlık yapan arkadaşlar var bana göre değil. Menülerini de ona göre ayarlıyorlar. Ayrıca ilk geldiğim zamanlar ufak bir kase mantı kimilerine çok gelmiş diyette yenmeyeceğine dair söylemler olmuştu. Bana göre herşeyden miktarınca yemek uygun olanı diye açıklama yaptığımda hoş olmayan bir üslupla karşılık bulmuştum. Herkesin düzeni kendine göre. O yüzden rakip olduğum arkadaşın menüsüne yorum yapıyorum ben. Herkese değil.
Tarih çok çarpıtılarak anlatıldığı için ilk başta tam bir istikamet sağlanamayabilinir. Çeşitli yazarlardan kitapları mesela İskender Pala kitapları tarihi biraz daha hikayeleştirerek anlatıyor kimi kitaplarında. Halil İnancık sağlam bir yazardır. Mustafa Armağan olabilir. Bunun yanında çapraz okumalar da etkili olur öğrenmede. Belli bir konu üzerine yazılmış kitapları aynı anda karşılaştırarak okumak. Zaten bir süre okuyarak belli bir bakış açısına sahip olunca eserleri kendisi seçecektir. Tavsiyem aynı tip bakış açısına dair olan yazarlara yönelmemesi sadece onları okumaması. Yaşı itibariyle de tebrik ederim ilgisini alakasını. İnşallah en doğru bilgilerle donanır. Hayırlı bir evlat olsun sizlere.
hangi marka?Hayatımın anlamı spor hocam bana şekersiz fıstık ezmesi al spor öncesi bir kaşık ye dedi, dün aldım bu sabah tadına baktım tövbe bismillah korkunç bişey asla yiyemem
haklısın canım herkesin düzeni farklı. hiç yenilmese tabi en güzeli ama bana göre de illa yenmek isteniyorsa miktarı az olarak yenebilir.Menü yorumlamak konusunda konuşulmuş. Herkesin düzeni değişik olduğu için ben biraz çekimserim. Mesela ciddi açlık yapan arkadaşlar var bana göre değil. Menülerini de ona göre ayarlıyorlar. Ayrıca ilk geldiğim zamanlar ufak bir kase mantı kimilerine çok gelmiş diyette yenmeyeceğine dair söylemler olmuştu. Bana göre herşeyden miktarınca yemek uygun olanı diye açıklama yaptığımda hoş olmayan bir üslupla karşılık bulmuştum. Herkesin düzeni kendine göre. O yüzden rakip olduğum arkadaşın menüsüne yorum yapıyorum ben. Herkese değil.
bazı insanlar hayatı çok ciddiye alıyor ve hemen yaşlandım moduna giriyor.Bende seni hep daha genç düşündüm. Bence de ruhun senle aynı yaşta değil
Mor havuç. Bizim oralarda da turşuya konulur rengi çıkar mor mor ne güzel olur. Salataya vs rendeleriz.
Afiyet olsun annem..Bugünkü menum (erken yazma sebebimin ekstra bı şey yememek olduğunu herkes öğrendi bence . Ki etkili de oluyor menüye yazmadım,bugün yiyemem artık yarın yerim diye düşünüyorum çünkü ve bana engel oluyor .)
13.30 oğlum bu ara çikolata çok istiyor diye evde sürülebilir çikolata denedim. Keçiboynuzu ,az süt , az tam buğday unu , az tereyagi ,ceviz ,kakao ve baldan oluşan bir karisim yaptım. E tabi ki denedim
1 dilim ekmek üzerine 1 yemek kaşığı kadar sürdüm . Yanına da yoğurt yapmak için süt almıştım bir bardak da sıcak süt içtim. (Regl döneminde poşet poşet abur cubur yine ben ,çok güzel atlattigimi düşünüyorum bu defa)
17.00 fırında pişmiş 10 adet hamsi ve 3 dilim ince patates ,bol roka havuc salatasi . Ezogelin de yaptım ama yemeyi düşünmüyorum .
Biraz uzun oldu sanki
Elhan Jasminium84
Cengiz aytmatov kitaplarınin çoğunu okudu.Tarih çok çarpıtılarak anlatıldığı için ilk başta tam bir istikamet sağlanamayabilinir. Çeşitli yazarlardan kitapları mesela İskender Pala kitapları tarihi biraz daha hikayeleştirerek anlatıyor kimi kitaplarında. Halil İnancık sağlam bir yazardır. Mustafa Armağan olabilir. Bunun yanında çapraz okumalar da etkili olur öğrenmede. Belli bir konu üzerine yazılmış kitapları aynı anda karşılaştırarak okumak. Zaten bir süre okuyarak belli bir bakış açısına sahip olunca eserleri kendisi seçecektir. Tavsiyem aynı tip bakış açısına dair olan yazarlara yönelmemesi sadece onları okumaması. Yaşı itibariyle de tebrik ederim ilgisini alakasını. İnşallah en doğru bilgilerle donanır. Hayırlı bir evlat olsun sizlere.
Hangisini içiyorsun tatlım orta sert bir kahve mikahve yapayım barievde de filtre kahvem azaldı gidip almam lazım. her kahveyi de içemiyorum. bir türlü gidip alamadım yok yağmurdu yok hastalıktı derken.
Allah esirgesin bilinçli bir ailesi var bir şey olmaz korkma sen.Cengiz aytmatov kitaplarınin çoğunu okudu.
Bunlar kitap fuarında seçtiği kitaplar. Tarih ve bilgi dipsiz kuyu. Ne yazık ki bu kuyuya inen ve çıkan ipler bende yok. Yaşı itibariyle kuyuda kaybetmekten korkuyorum
Hepimizin ailesi ünv mezunu olup da bizi bu günlere getirmedi ama günümüzde bilgiye ulaşmak daha kolay doğruya da yanlışa da
Afiyet olsunBugünkü menum (erken yazma sebebimin ekstra bı şey yememek olduğunu herkes öğrendi bence . Ki etkili de oluyor menüye yazmadım,bugün yiyemem artık yarın yerim diye düşünüyorum çünkü ve bana engel oluyor .)
13.30 oğlum bu ara çikolata çok istiyor diye evde sürülebilir çikolata denedim. Keçiboynuzu ,az süt , az tam buğday unu , az tereyagi ,ceviz ,kakao ve baldan oluşan bir karisim yaptım. E tabi ki denedim
1 dilim ekmek üzerine 1 yemek kaşığı kadar sürdüm . Yanına da yoğurt yapmak için süt almıştım bir bardak da sıcak süt içtim. (Regl döneminde poşet poşet abur cubur yine ben ,çok güzel atlattigimi düşünüyorum bu defa)
17.00 fırında pişmiş 10 adet hamsi ve 3 dilim ince patates ,bol roka havuc salatasi . Ezogelin de yaptım ama yemeyi düşünmüyorum .
Biraz uzun oldu sanki
Elhan Jasminium84
Bende öyleyim. Bugunu yaşamadan yarının kaygısına kalıyorum. Konuşurken mantıklı yaşarken mantıksızbazı insanlar hayatı çok ciddiye alıyor ve hemen yaşlandım moduna giriyor.
çok önce bir iş arkadaşım vardı. ben 26 yaşındaydım o 32 falan. 20 yaşında evlenmiş 2 çocuğu vardı. eşi de 40 yaşındaydı. kendini çok yaşlı ve ölüme yakın hissediyordu. bir şey desen ayy biz kaç yaşındayız yok bilmem ne. o ayıp bu ayıp saçma sapan şeyler. küçük yerde yetişmiş onun da etkisi var. biz kendimizi kötü hissediyorduk. yeniliğe çok kapalıydı yaşlılar gibi. sürekli bu modda olunca birgün yaşın daha 30 ların başında kendini neden yaşlı gibi görüyorsun dedim. bana ne desinanneanne olacak yaştayım dedi kızı da o zaman 11 yaşındaydı. neyse sonra yollarımız ayrıldı. duydum ki 5 yıl sonra eşi vefat etmiş. bu da iyice hayatı kapalı yaşamaya başlamış.
bana saçma geliyor bu gibi şeyler. hayatı bu kadar ciddiye almaya gerek yok bence. benim bedenimle (yüzüm hariç) ruhum farklı yaşta
orta kavrulmuş içiyorum canım. ama işte lezzeti çok önemli. strabucks güzel oluyordu. ama sonra o lezzetin fillerden geldiğini öğrendim (ilk başta direndim içmeye devam ettim ama) ve en sonunda mekruh oluyor diye bıraktım. üstüne de zaten bu savaş çıktı ve boykot listesine alındı almam.Hangisini içiyorsun tatlım orta sert bir kahve mi