Lahusayım zaten psikolojim bozuldu, otizm mi demek bu bakar mısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğunuzu birebir goren bir saglik personelinin fikri, hic gormeden akil yurutecek olan bizlerin fikrinden daha kiymetsiz olmamali.
Doğru söylüyorsunuz fakat sizce sadece ağlayıp korktuğu için hemşirenin böyle söylemesi doğru mu? Zaten eşim sadece biraz anlatmış ve yaşının 2 olduğunu söyleyince şaşırmış.

Oğlum biraz.iri bir çocuk.

Ama isterse 10 yaşında görünsğn. Yani bilmiyorum ki etrafımdaki 5-6 yaşındaki çocuklarda bazen birşeyden korkunca ağlıyor ve kimseyi umursamıyor o an. Sakşnleştirmeye çalışınca cevap vermiyor o an.

Biri gelip benim çocuğuma otizmli olabilir mi dese olamaz der geçerim, çocuğumu biliyorum.
Sizin saydıklarınızın yarısını yapmıyor.
Siz niye panik oldunuz hiç anlamadım.
Ilk başta yazdım aslında içim rahat ama belki lohusa olduğumdan ya da annelik.. Minik bir vesvese kaldı yani.

Hemsirenin otizm teshisi koyasi varmis heves etmis heralde sizin cocugunuza denk gelmis mantikli bir aciklamasi olamaz goz temasi kuruyor dediginiz halde kadin israrla otizm diyor sebep de asi da aglamis adini soylememis diye hemsire tedavi olsun bence

Diş hekiminin yanında çalışan dişçi,
Psikolog yanında çalışan psikolog,
Dahiliye hekiminin yanında çalışan cerrah oluyor memlekette.
Çok mükemmel kariyerine dayanarak "teşhis" koyabilen hemşireye sorun bakalım neye dayanarak "uyduruyor". ayrıca kendisinin böyle bir yetkisi bile yok. 6 sene fakülte + uzmanlık alanına göre 4-5 sene okuyan hekimlerimiz boşuna saç yoluyor. Hemşire hanım, koymuş teşhisi geri çekilin.
Görevini layıkıyla yapan tüm hemşire kardeşlerime sözüm meclisten dışarı.

Hemşire eşinize muhabbet açmış talmayın kafanıza ,ağlamayan çocuk mu var hem otizm öyle pat diye konulacak bi teşhis mi ?
Üzmeyin canınızı ,

Kişisel fikrimi sorarsanız benim kızım 7.5 yasinda ve hala korktugunda ağlıyor herhangi bir bilissel rahatsizligi da yok. Dolayisiyla 3-5 yasinda cocugun aglamasi bana göre (ama altini ciziyorum, bana göre) cok normal.
Ama atiyorum deneyimli bir saglik personeli bana kizimin bir sorunu olabileceğini soylese bunu dikkate alirim. Otizm degildir belli dikkat eksikliği vardir, belki hiçbir şey yoktur (ki en olasi ihtimal bu) ama yine de sadece kucuk bir uyariyi ihmal etmez ya da bu uyariyi yapan kisinin iyi niyetini sorgulamazdim.

benim kiz dr u gorunce kusana kadar agliyor
adam bölüm başkani bir prof öyle eften puften bir dr da degil yani adam hic otizmlimi acaba aaa diye dusunmedi yani cocuga otizm teshisi koymak hemşirenin haddi değil ayrica

cok enteresan bir konu,
cocuk 2 yasinda, 100e kadar sayiyior, harfleri taniyor...
hava atmak icin acilmis bir konu gibi resmen.
saka misiniz?
Harfleri tanimasi ezbere saymasi bana normal geldi de, 100 e kadar, saymak maşallah..

Ama ilginç olan birşey daha var bence, 100 e kadar sayip da, dönme dolabı döndön diye, küçük bebek gibi ifade etmesi de ilginç geldi bana...

Kedi köpeği bile veterinere götürdüğün zaman, o uygulama sedyesine oturduğunda bir huzursuzlaşıp huysuzlaşıyor. Evladınızın doktora verdiği tepki gayet normal yani bence.

Allah bağışlasın pek bir akıllıymış maşallah demek düşüyor bize de.

Yani böylelerine ben her bokolog diyorum. Uzman psikiyatr da neymiş her bokologlar varken memlekette.. Aşı yapılırken gülen çocuk da görmedim yani.. Bence gülseydi dr a gidin demesi mantıklı idi.. Üzerinde düşünmeye dahi değmez efendim. Allah nazarlardan saklasın..

Burada neden hangi çocuk kaç yaşında ne yapara takılınmış anlamadım? Ben okuma yazmaya ve sayı saymaya 2 yaşında başlamışım. Ciddi diyorum, bildiğiniz okuma yazma. Ama bizimkiler o dönem üzerinde durmamışlar, ablam ve abim olduğu için erken öğrenmeme bağlamışlar sadece. 4,5 yaşında da ilkokula kayıt ettirin beni demişim mesela :) Yani özetle diyeceğim şu ki, genel kurallar vardır evet ama her çocuk kendi içinde farklı evreler gösterebilir. Hatta bakın benim örneğimde olduğu gibi bir dönem üstünde durulmayan bir mevzu 30-40 sene sonra inceleme konusu bile olabilir. 100'e kadar saymasından bir şey çıkaramayız konu fake mi, hava atma konusu mu ya da başka bir şey mi değil mi diye. O da biraz konu sahibine ayıp oluyor bence.

Böyle diyerek hemşireyi yerdiğinizi düşünüyorsunuz, ama iyi niyetle de olsa, otizmi bu cümle ile içinde olması gerekenden farklı bir konuma konumluyorsunuz. Otizm kelimesi kullanılarak herhangi bir şey yerilmez.
Çok haklısınız, niyetim o değildi tabi ki, otizmde algılama
Böyle diyerek hemşireyi yerdiğinizi düşünüyorsunuz, ama iyi niyetle de olsa, otizmi bu cümle ile içinde olması gerekenden farklı bir konuma konumluyorsunuz. Otizm kelimesi kullanılarak herhangi bir şey yerilmez.
Çok haklısınız, elbette amacım o değildi.

Çok haklısınız, niyetim o değildi tabi ki, otizmde algılama

Çok haklısınız, elbette amacım o değildi.

Ya ne kadar tatlısınız ama, şimdi de ben üzüldüm fazla mı sert çıktım diye.

Alışkın değiliz böyle fikir teatisinde bulunan üyelere.

İnanılmaz şaşırdım o yüzden cevabınızı okuyunca.

Yazım dilinde oluyor bazen böyle durumlar.
Cevap yazdığınız çok sağolun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…