Lahusayım zaten psikolojim bozuldu, otizm mi demek bu bakar mısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu da moda oldu, çocuğun otizmli.. He canım yok sütlü kahveli.

Yani siz şu yazdıklarınızdan çocuğunuzun ne olduğunu anlamıyor musunuz? Biz burda anlattıklarınızla gayet normal ve çabuk öğrenen bir çocuk olduğunu (maşallah) anladık da siz şu boşboğaz hemşireye mi takılıyorsunuz? Sütünüz gidecek Allah korusun bi sakin olun.

Anlattığınız birçok şey normal lakin 2 yaş çocuğunun harfleri bilmesi , okuyabilmesi, sayıları bilmesi, özel bir durumunun olduğunun göstergesi olabilir.Evet birçok otizmli robot okuma yapar, kendi kendine öğrenip okur. Otizm mi bilemem ama özel bir durumu olabilir, doktora götürmeniz de fayda var.

Saçma sapan bir insanın lafıyla bir anne, öz be öz çocuğundan nasıl şüphelenir aklım almıyor!

Iyi geceler..

Öncelikle çocuğu otizm olan annelerden özür diliyorum.

Ayrıca bazı arkadaşlar yanlış anlamış 10 a kadar sayıyor. 10 ar 10 ar 100 e kadar sayıyor mesela 10-20-30-40-50 bu şekilde.
Özel olarak gel şunu öğren demedik oyun oynarken bunları da gösterdik. Mesela araba geçince oğlum bak siyah araba geçiyor. Bak elma ağacı hangi renk? bu şekilde konuşa konuşa anlata anlata öğrendi..

Doğru diyorsunz böyle düşünmem Saçma ama bilmiyorum bir anlık boşluğa düştüm size de yazmak istedim..

Ve bazı arkadaşlar demiş zaten önemli olan insanlarla iletişim kurması diye. Belki o an hemşireden korkması hemşireyi öyle düşündürdü. Ama oğlum orası sırf hastane diye korkuyor. Bugün bile sağlık ocağına gelmek istemedi kapıdaki köpekle oynamak istedi.. Içeri girmedi.
Yoksa dediğim gibi en basitinden iki hafta önce alışveriş merkezinde ve her zman da mesela bir abla geldi.. Dikkatini çektiyse teyze geldiii diye bana gösterir. Gider teyze teyze de der. Ağlayan bebek görünce bebek ağlama sus der. yazmıştm zaten top gördü ve vurdu bir adama gitti oğlum hemen gidip Amca top at gol yap dedi hatta adam çok sevindi oğlum onunla oynayınca.. Bir ortama girince biri Merhaba diyince ordaki herkesle merhabalaşır. Ya da birşey başarınca ordaki herkese tek tek seslenir mesela anne alkış, bana alkış, dede alkış, dayı alkış yap der.

Oğlum 3-4 lü cümle kuruyor fakat hala bizim gibi konışmuyor o yüzden de bazı şeylere kendi isim buluyor. Mesela dönme dolapa neden döndön diyor demiş bi arkadaş o kendi öyle söylüyor. Yani soru sorunca cevap veriyor ama cevapları tam konuşan biri gibi değil daha detaylı değil mesela su isterken çok susadım filan değilde su içiim der, gibi. Bu da nornal zaten.

Hepinize.çok teşekkür ederim..

Mune konu kapanabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…