Lahusayım zaten psikolojim bozuldu, otizm mi demek bu bakar mısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cok enteresan bir konu,
cocuk 2 yasinda, 100e kadar sayiyior, harfleri taniyor...
hava atmak icin acilmis bir konu gibi resmen.
saka misiniz?

Banada pek gerçekçi gelmedi. 2 yasindaki çoçugun hadi harfleri bilmesi, okumasi pek olagan gelmedi. 100'e kadar sayabilmesi,.. Yani baya baya üstün zeka olmali bunlari yapmasi için. Ya konu sahibi baze seyleri abartiyor ve hava atmak için konu açti, yada biri dalga geçmek için konu açiyor.

Ay ne sacma bişey iki dk gördüğü çocuğa teşhis koyuyorlar, gerçketen hastanedeki hemşirenin tavrına güldüm, çalıştığı yerde biseyler görmüş her çocuğa diyor gibime geldi. Sizede kizdim otizim olmadığı açık neden kafaniza takıyorsunuz masallah yasitlarindan ilerde görünüyor

23 aylik oglum var bu saydiklarinizin cogunu yapamiyor. Ama muhim degil, benimle iletisim kuruyor, kendini ifade ediyor, isteklerini isaret ediyor ya da soyluyor, goz temasi sahane, ismine tepki veriyor bunlar benim icin yeterli.

Siz de cocugunuzu yapabildikleri ve yapamadiklari ile degil tepkileri ve en onemlisi size iletisimiyle degerlendirin. 100 e kadar 10ar 10ar da saysa teker teker de, goz temasi kurmuyorsa degerlendirilmelidir.

Otizim göz teması kurmaz zaten en belirgin özelliğidir.İnsanlarla iletişim kuramaz sizin anlartıklarınız gayet normal bir cocuk.Bir eksiklik göremiyorum

Kızlar onla çok konuşuyoruz özel olarak gel sayıları öğren diye bişey yok oyuncaklarla oynarken gösterdik öyle öyle öğrendi

Biz de konuşuyoruz yahu çocuğa bitki muamelesi yapmıyoruz ki.. Zaten gayet sosyal bir çocuk hiç susmaz.
Sizin ki üstün zekalı da olabilir. Onun teşhisini biz koyamayız.
Ama yazım şekliniz pek samimi gelmedi o yüzden tuhaf karşıladım..

Olabilir cocuk üstün zekali olabilir. Arkadaşımin çocuğu 3 yaşına gelmeden okumaya basladi 3 yasini geçerken yazmaya yani var boyle çocuklar. Ama bunla neyin havasını atacaktı konu sahibi cok sacma geliyor boyle şeyler eğer bunun icinse komik bulurum

Benim oglum hastanedeki sedyeleri gordugu an agliyor cunku daha once serum takilirken cani cok yanmisti. Ne yani hemen psikologa mi gitmeliyiz bu hemşireye gore. Sacmalik yani. Oglunuz gayet normal.

1 2 5 6 8 10
biz boyle sayiyoruz, kabul mu, 4 7 9 pis kaka

Benimkide eskiden 123456789 10 diye sayardi. Niyese sanirim 10 tüh kaka oldu ve artik 123456789 4 diye sayiyor. Yok kizim o 10 dedigimde kiziyorum bide "haayiir, 4!" diyor.

Artik 10 numarasi kizima ne yapmis ise

Ve konu sahibi nick ve konu uyumu muazzam olmus.

Cocuk araba plakalari okuyabiliyor, anne bu arada lohusa bile yazamiyor. Harbiden ilginç bir konu!

Yalnız otizm ile zeka aynı şey değil..
Otizmli olup dahi olanlar da var olmayanlar da. Yanlış biliniyor bu..

Hatta dün akşam fox tv de başlayan mucize doktor dizisi bunu çok güzel işlemeye başladı.

Yalnız otizm ile zeka aynı şey değil..
Otizmli olup dahi olanlar da var olmayanlar da. Yanlış biliniyor bu..

Hatta dün akşam fox tv de başlayan mucize doktor dizisi bunu çok güzel işlemeye başladı.
Yazmıstım ama okumadıgı ıcın arkadas tekrar yazma geregınde bulunmadım.
Aksı durumda var. Ustun zekalı olup ogrenme guclugu ceken cocuklarda var.
Allah herkese en normalınden nasıp etsın ınsallah

Tabiki olabilir, ilkokula gitmesi gereken çoçuklar, liseye gidenler var. Hani inkar etmiyorum fakat "oglum otizmmi" diye konu açip hiç 1 tane bile otizm nedeni bile saymadan, üstüne sadece "pozitif" seyleri saymasi çok fazla saçma.

Hani çoçuk gelisiminden anlamayanlar bile "bu çoçuk üstün zekami" der. Yani konu sahibi otizm olmadigini bilmemesi imkansiz. Burda konu açabilirse, google'da otizm belirtileride arayabilir.

Ve yani dedigim tek bir otizm belirtisi yok konuda. Dalga geçmelik konu, baska birsey degil.

Evet zeka ve öğrenme kapasitesi çok farklı çalışıyor. Beyin çok karmaşık bir yapı..

Toplumda doktor çok. Herkes kulaktan dolma bilgiyle hastalık icat ediyor.

Disleksiyi bilmeyen bir toplumuz mesela..

Çok zeki olması da yapmamasıda bir ölçüt değil. Burada hemşireye kulp takanlar kendileri çok mu biliyorda çocuğun normal diyor? Komik

Bence kesinlikle kötü niyetli bir yorum . Konu sahibi burda birseyleri kafaya takmış belli ki çocuğunun kendince olumlu yönlerini sayi p duruyor sen ise hava atmak olarak yorumluyorsun pes.

Göz teması var ismine bakıyor zaten. Istediklerini de işaret ediyor ve söylüyor. Mesela anne su diyor iletişim kurmak adına hadi gidelim diyorum kendi beni beni mutfağa götürüyor napıcaksın suyu diyorum içiiim diyor.

Bence kesinlikle kötü niyetli bir yorum . Konu sahibi burda birseyleri kafaya takmış belli ki çocuğunun kendince olumlu yönlerini sayi p duruyor sen ise hava atmak olarak yorumluyorsun pes.

ne diyeyim,
siz pes denilecek yorum gormemissiniz,
neyse fikrinizi degistirmeye ugrasmayacagim,

konu sahibi burada, ona hitaben yazayim,
size karsi kotu bir niyetim yok, hem neden olsun ki degil mi.

ne diyeyim,
siz pes denilecek yorum gormemissiniz,
neyse fikrinizi degistirmeye ugrasmayacagim,

konu sahibi burada, ona hitaben yazayim,
size karsi kotu bir niyetim yok, hem neden olsun ki degil mi.
Ne yani şükür mu edelim daha kötüsünü görmedim diye:)) neyse ben öyle yorumladım sadece bir sıkıntı yok

Yazdıklarınızı okudum.
Amin inşallah inanın daha önce tesadüfen burada üstün zekalı çocuk ile ilgili konular gördüm çok daha farklı eğitimler almaları gerekiyormuş ve herşeyi takıyorlarmış bende o zaman sizin gibi dua etmiştim..

Gerçekten şüphelendiğim bir konuşun yok hızlı hızlı yazdım ama ilk başta da yazdım aslında içim rahat ama size de yazmak istedim.. Çünkü çok minik de olsa ya öyleyse diyor insan.

Ve öbür cevaplar da da yazdım herhangi bir takıntısı yok hiç dikkatimi çekemedi. Mesela komşumuzu görünce daha önce onu döndürdüğü için gidip elinden tutup Amca döndön yap der. Oyun olarak söyler bence bunu.

Onun dışında yine yazdım. Sadece ben titiz olduğunu düşünüyorum yerden herhangi bir kağıt peçete ya da yemek kırıntıları görünce (sadece evin içinde) getirir anne ıyy çöp der atiim der sonra gider atarım sevinir. Yani düşünüyorum aklıma başka bişey gelmiyor.

Çok şaşırdım çünkü daha önce de başıma geldi o zaman çok daha küçüktü. Ve sağlık ocağında hemşire odasına gider.gitmez ağladı çünkü biliyor aşı olcağını hemşire de o an sakşnleştirmek istedi ama oğlum durmadı ağlamaya ve babasına sarılmaya çalıştı. O da demişti bana bakmadı ve ağladı diye.

Zaten o günden sonra çok daha düştük üstüne daha çok oyun oynayıp ilgilenmeye.

Mesela dışarda kumla toprakla oynayıp kum koyuyorum diyor küreği bulamayınca kürek nerde diyor arıyor küreğini. birindenbişey isterken mesela arkadaşı kutusunu aldı eliff kutuyu veeeyy diyor

Yani hep olumlu şeyler yazmış demeyin lütfen inanın öbür arkadaşların dediği gibi öyle.birşey farketsem önce ben götürürüm benim çocuğum hatta yine götürmeyi de düşünüyorum.

O an sadece ağlıyormuş ve hemşireye bakmamış diye. Ya da artık gözünü kaöçırmıştır belki ağlarken. Korktuğu için..

Hatta eşim dediki o an cevap vermedi ama çıkınca ben sordum tekrardan adını söyledi yani oğlumuzz. normalde yabancıda sorsa bişeyler cevap veriyor.

Göz teması var zaten hatta oyun oynarken saklanır anne nerdeeyim der. Bende ararım ararım bulamamış gibi yaparım sonra gelir ksrşıma gözümün içine bakar artık bulayım onu diye.. Biraz daha sağa sola bakınca gelir gözümün içine bakar yine burdayım artık bul diye bakar ysni bende sonra aaa burdaymış ya nasıl görmemişim derim sevinir yani. Seslennce bişey anşatırken de bakar gözümüze

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…