- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.985
-
- Konu Sahibi Delimineey
cok enteresan bir konu,
cocuk 2 yasinda, 100e kadar sayiyior, harfleri taniyor...
hava atmak icin acilmis bir konu gibi resmen.
saka misiniz?
Kızlar onla çok konuşuyoruz özel olarak gel sayıları öğren diye bişey yok oyuncaklarla oynarken gösterdik öyle öyle öğrendi
Olabilir cocuk üstün zekali olabilir. Arkadaşımin çocuğu 3 yaşına gelmeden okumaya basladi 3 yasini geçerken yazmaya yani var boyle çocuklar. Ama bunla neyin havasını atacaktı konu sahibi cok sacma geliyor boyle şeyler eğer bunun icinse komik bulurumBanada pek gerçekçi gelmedi. 2 yasindaki çoçugun hadi harfleri bilmesi, okumasi pek olagan gelmedi. 100'e kadar sayabilmesi,.. Yani baya baya üstün zeka olmali bunlari yapmasi için. Ya konu sahibi baze seyleri abartiyor ve hava atmak için konu açti, yada biri dalga geçmek için konu açiyor.
1 2 5 6 8 10
biz boyle sayiyoruz, kabul mu, 4 7 9 pis kaka
Vallahi ben bile otizim olabilirim ama 26 aylikken bunlari yapan bebek otizim olamaz.ustun zekali bile olabilir oglunuz. Benim oglum 17 aylik oldu hala tek kelimesi yok ben napayimgoz temasi varsa isaret ediyorsa adina bakiyorsa hele hele konusuyorsa tam ve dogru yerdeo zaman otizimden suphelenmek manasiz. Aylarimi otizim mi benim bebegim diye dusunerek gecirdim.hala zaman zaman geliyor konusmadigi icin ama sonra yok diyorum teselli ediyorum kendimi.
Yazmıstım ama okumadıgı ıcın arkadas tekrar yazma geregınde bulunmadım.Yalnız otizm ile zeka aynı şey değil..
Otizmli olup dahi olanlar da var olmayanlar da. Yanlış biliniyor bu..
Hatta dün akşam fox tv de başlayan mucize doktor dizisi bunu çok güzel işlemeye başladı.
Olabilir cocuk üstün zekali olabilir. Arkadaşımin çocuğu 3 yaşına gelmeden okumaya basladi 3 yasini geçerken yazmaya yani var boyle çocuklar. Ama bunla neyin havasını atacaktı konu sahibi cok sacma geliyor boyle şeyler eğer bunun icinse komik bulurum
Yazmıstım ama okumadıgı ıcın arkadas tekrar yazma geregınde bulunmadım.
Aksı durumda var. Ustun zekalı olup ogrenme guclugu ceken cocuklarda var.
Allah herkese en normalınden nasıp etsın ınsallah
Bence kesinlikle kötü niyetli bir yorum . Konu sahibi burda birseyleri kafaya takmış belli ki çocuğunun kendince olumlu yönlerini sayi p duruyor sen ise hava atmak olarak yorumluyorsun pes.benim yorumum mu kotu niyetli ???
e tamam konu sahibi yarin doktora gitsin madem, otizm suphesi oldugunu da soylesin,
bakalim doktorun yorumu ne olacak.
bu arada 2 cocugum var,
cocuk kac yasinda neyi yapamazsa endiselenir biliyorum.
bu konuda tek bir tanesi bile yazmiyor.
23 aylik oglum var bu saydiklarinizin cogunu yapamiyor. Ama muhim degil, benimle iletisim kuruyor, kendini ifade ediyor, isteklerini isaret ediyor ya da soyluyor, goz temasi sahane, ismine tepki veriyor bunlar benim icin yeterli.
Siz de cocugunuzu yapabildikleri ve yapamadiklari ile degil tepkileri ve en onemlisi size iletisimiyle degerlendirin. 100 e kadar 10ar 10ar da saysa teker teker de, goz temasi kurmuyorsa degerlendirilmelidir.
Bence kesinlikle kötü niyetli bir yorum . Konu sahibi burda birseyleri kafaya takmış belli ki çocuğunun kendince olumlu yönlerini sayi p duruyor sen ise hava atmak olarak yorumluyorsun pes.
Ne yani şükür mu edelim daha kötüsünü görmedim diye:)) neyse ben öyle yorumladım sadece bir sıkıntı yokne diyeyim,
siz pes denilecek yorum gormemissiniz,
neyse fikrinizi degistirmeye ugrasmayacagim,
konu sahibi burada, ona hitaben yazayim,
size karsi kotu bir niyetim yok, hem neden olsun ki degil mi.
Yazdıklarınızı okudum.Yazmıstım ama okumadıgı ıcın arkadas tekrar yazma geregınde bulunmadım.
Göz teması var zaten hatta oyun oynarken saklanır anne nerdeeyim der. Bende ararım ararım bulamamış gibi yaparım sonra gelir ksrşıma gözümün içine bakar artık bulayım onu diye.. Biraz daha sağa sola bakınca gelir gözümün içine bakar yine burdayım artık bul diye bakar ysni bende sonra aaa burdaymış ya nasıl görmemişim derim sevinir yani. Seslennce bişey anşatırken de bakar gözümüzeYazmıstım ama okumadıgı ıcın arkadas tekrar yazma geregınde bulunmadım.