Lahusayım zaten psikolojim bozuldu, otizm mi demek bu bakar mısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben de konu sahibinin bu kadar cahil olacağını sanmıyorum. çocuğun tüm meziyetlerini sayıp sorduğu tuhaf.
ben hastalıklarla bu şekilde "dalga geçilmesinden" nefret ediyorum.
hiçbir hemşirenin konu sahibinin belirttiği şekilde teşhis fırlattığını sanmıyorum bir de.
önyargılı mıyım nedir : )

Psikolog değilim, çocuk üzerine de eğitim almadım ancak anlattıklarının çok fazla geldi bana.

Harfleri siz ogretmediyseniz öğrenmesi, 100 e kadar sayması v.s çok fazla.

Üstün zeka olabilir yavrunuz, bunun için de tedbir almalısınız.yani tedbirden kastım , eğer doğru ellerde olmazsa, uzmandan destek almazsanız hoş sonuçlarla karşılaşmıyorsunuz.

Destek almalısınız.

Maşallah herkes doktor kesilmiş etrafınizda. Çocuğunuzun masallahi var. Bence otizmden şüphelenip doktora götürmek yerine bir zeka testi yaptırın.

Teshıslıl bır durum bıle oldugunu sanmıyorum ya suan moda bu zaten ya cevap bulamadıkları seylere ya bırsey sendromu yada otıstık vs dıyorlar ama yıne de goturun ıcınız rahat etsın

Bence o hemsire kendinden şüphe etsin. Tobe ya.
Maşallah bunlari yapması çok büyük bisey.
Ay şunu yapamıyor otizm bunu yapamiyor otizm.
Lütfen bebeginizin ne kadar zeki olduğunu anlayin ve sükredin

Hayatta en istemedigim şey farkında olmadan birilerinin yaralarına dokunmaktır.
Sizin mesajı okuyunca aklima otizmli çocuğu olan anneler geldi, bazen düşünemiyor insan.
Alinganlik yapacak bir durum yok, iyi ki uyardınız.

Herkes konu sahibine çıkışmış. Otizm demiş zaten konu sahibi zeka geriliği değil. Bana da otizme dair birşey yok gibi geldi ancak arkadaşlar hemen sayıyormuş otizm değildir getirmiş o iş öyle değil. Araştırın da yorumlayın.

Otizmli üstün zeka yavrularımız da var, tezat değil.

Zeka geriliği değildir otizm.

Evet benim oğlum da bilişsel gelişimi yaşından ileride zeka testi yaptırmadık ama yaptırsak ileri çıkacağını söyledi bir çok uzman. Ama yazdıkları sadece bilişsel zekayla ilgili değil sosyal ve duygusal yönden de yaşından ilerde bir çocuğa otizm denmez. 6 yıldır sadece kendi oğlunu değil onlarca otizmli çocuğu tanıdım gittiğimiz eğitim kurumlarında ve terapi merkezlerinde . Otizmli olup zeka geriliği olan da var zekası normal olan da var ileri olan da var. Ama sosyal ve duygusal olarak geri. Mesela oğlun 3 yaşından beri toplama çıkarma yapıyor kimse öğretmenden kendi kendine başladı ama çocuklarla asla oynamazdı 2 yaşında ki hala oynamıyor .

1 üstün zekalı olmak uzere 2 cocugum var. Kızlar cocugun bos bos sayması onemlı degıl, cocuk mantıgı bilmedikten sonra isterse 1008 kadar saysın uzerıne 1 bile koyamaz. Benim kucugu 21 aylık algıları cok acık ama 1 bile demiyor daha, hıcte ugrasmadim cocuk o daha ezber yapacagı da kıymetli seyler var

Ustun zeka ustun potansiyel otizm bir Baska turu degıl. Tamamen iq normal insanlardan fazla ve yeteneklerinin bazı alanda veya bir cok alanda fazla olması demek

Çocuğun otizmli değil. Hatta ileri seviyede akıllı bi çocuk masallah

Çocuğunuz bana gayet normal geldi. Siz de ilgili ebeveynlersiniz belliki erken yaşta harfleri , rakamları , renkleri vs. öğrenmiş.Bence her şey yolunda yazdıklarınıza göre.Üstün Zeka olabilir mi diye de düşündüm fakat onu bilemedim mesela benim oğlum tanılı bir çocuk ben onun üst zeka olduğunu hiç düşünmemistim küçükken çünkü bana yaptığı her sey normal geliyordu ne verirsem onu alıyordum.Örnegin mama sandalyesinde harfler vardı yemegini yerken bu ne ,bu ne diye sorardı ben de bu A ,bu E diye cevaplardım dolayisoyla baska yerde o harfleri görünce söylemesini de gayet normal.bulurdum.Zamanla ilgi alanları oldu da o sekilde öğretmeni farketti.Bence lohusaymışsınız biraz kendinizi toparlayip öyle degerlendirin.Bir sorun yok gibi görünüyor yazdiklariniza bakarsak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…