- 10 Ekim 2014
- 31.381
- 140.232
-
- Konu Sahibi gamzeligunler
Hic takilacagim bir sey degil. Maddi gucu yok diyorsunuz. Ne guzel iste dugunde guzel giyinsin diye arkadasina vermis. Kendi dugunumde bunu farketmezdim bile.Günooo
Kızlarım şimdi ara sıra aklıma gelen kafamı kurcalayan bir durumu sizlere sormak istiyorum. (Zamanı 3 ay öncesine alıyoruuuuum..)
Annemle babam düğünden 3 hafta kadar önce yanıma geldiler. Bilenler bilir ben ailemden baya bi uzakta yaşıyorumNeyse, gelirken de kayınvalideme, kayınbabama ve görümceme de hediyeler getirdiler. Bu hediyeleri ben annemlerin yanına gittiğimde beraber seçip almıştık. Kayınvalideme de iyi bir markadan şık, saten bir gömlek almıştık. Neyse annemler hediyelerini verdiler 3 hafta geçti düğün günü geldi. Düğünde salonda bir de gördüm ki kayınvalidemin apartmandan arkadaşının üzerinde ona aldığımız gömlek var. Bir süredir düşünüyorum, gömleğin aynısı onda da olabilir ama bunu alabilecek maddi gücü olmadığını biliyorum az çok. Bir de tam o hediyeyi kayınvalideme vermişken sıcağı sıcağına arkadaşının üzerinde görmek biraz düşündürüyor beni. Diyelim ki arkadaşının düğünde giyecek kıyafeti yok, ona aldığımız hediyeyi vermesi bence pek hoş bi davranış değil. Kalıcı mı verdi o akşam için mi onu da bilmiyorum tabi. Hediye bu sonuçta, bireyseldir. Daha yeni vermişken başkasının üzerinde görmek biraz kırıcı. (Bu arada beğenmek zorunda değil elbette belki tarzını tutturamadık ama, düğün akşamı da en yakın arkadaşın giysin diye vermek hoş değil. Olur da beğenmezse diye değişim kartı da koydurmuştu annem)
Çok önemli bir durum olmadığının farkındayım ama sizlerden fikir almak istedim çünkü zaman zaman da olsa kafamı kurcalıyor.
Ben düğünümde aç susuz telefonum bile nerde bilmez bir haldeydimValla hanimlar ne kadar ince dusunuyor ve rahat bakiyorsunuz konulara takdir ediyorum.
Kayinvalidenizin size belli bir gicikligi yoksa / hissetmediyseniz, ozel gunde giyecek birseyi yok diye vermistir, sizinde dugun heyecaniyla bunu farketmeniz ilginc geldi bana. Ben dugunumde kendim haric kimseyi farketmemistim acikcasi.
Aynen, bi ara kuzenimi aramak icin elimi cebime attim, cep yok shshdhs, cantama baktim cantam yok. Birinin beni tuvalete goturmesi gerekiyor diye hostesi buldum, hostesle gitmistim, sonra kuzenim (Allah'tan) beni gormuste pesimizden gelmisti.Ben düğünümde aç susuz telefonum bile nerde bilmez bir haldeydim
aynen bende bunu sorarımÖdünç vermiş olabilir, hediyeyi hediye etmek sünnettir mantığıyla hediye etmiş, komşuda düşünmeden o gece giymiş olabilir.
İllaki aklınızı kurcalıyorsa sorun kayınvalidenize, aldığımız gömlek uydumu üzerine-zevkine diye.
Ne gömleği? Ben mayaladigim yoğurdu verdi diye küstüm. Valla baya baya küstüm çok gucenirim bu tarz şeylere. Vermesine değil söylemesine veya görmemi sağlamasına kızarım. Ben de bana veya kızıma gelen hediyeleri pek kullanmam ama hiçbirini de bu şekilde göze sokmam . Hatta bana aldığı bir kazak vardi asla giyinemeyecegim bir kumaş çok kasindirdi onu bile bir iki kere önünde giydim sonra attım ama tutup yan komşuya vermedim her şeyin bir adabı varGünooo
Kızlarım şimdi ara sıra aklıma gelen kafamı kurcalayan bir durumu sizlere sormak istiyorum. (Zamanı 3 ay öncesine alıyoruuuuum..)
Annemle babam düğünden 3 hafta kadar önce yanıma geldiler. Bilenler bilir ben ailemden baya bi uzakta yaşıyorumNeyse, gelirken de kayınvalideme, kayınbabama ve görümceme de hediyeler getirdiler. Bu hediyeleri ben annemlerin yanına gittiğimde beraber seçip almıştık. Kayınvalideme de iyi bir markadan şık, saten bir gömlek almıştık. Neyse annemler hediyelerini verdiler 3 hafta geçti düğün günü geldi. Düğünde salonda bir de gördüm ki kayınvalidemin apartmandan arkadaşının üzerinde ona aldığımız gömlek var. Bir süredir düşünüyorum, gömleğin aynısı onda da olabilir ama bunu alabilecek maddi gücü olmadığını biliyorum az çok. Bir de tam o hediyeyi kayınvalideme vermişken sıcağı sıcağına arkadaşının üzerinde görmek biraz düşündürüyor beni. Diyelim ki arkadaşının düğünde giyecek kıyafeti yok, ona aldığımız hediyeyi vermesi bence pek hoş bi davranış değil. Kalıcı mı verdi o akşam için mi onu da bilmiyorum tabi. Hediye bu sonuçta, bireyseldir. Daha yeni vermişken başkasının üzerinde görmek biraz kırıcı. (Bu arada beğenmek zorunda değil elbette belki tarzını tutturamadık ama, düğün akşamı da en yakın arkadaşın giysin diye vermek hoş değil. Olur da beğenmezse diye değişim kartı da koydurmuştu annem)
Çok önemli bir durum olmadığının farkındayım ama sizlerden fikir almak istedim çünkü zaman zaman da olsa kafamı kurcalıyor.
Kizilcik şerbeti Alevce Günaydın demekGüno ne demek? Hangi dil bu?
Telefonumu, kimliğimi hepsini birden annemlerde unutmuştum. Düğün gününün sonrası el öpme olur. Utanır gitmem dlye düşünürken unuttuklarımı almak için mecburen gittikAynen, bi ara kuzenimi aramak icin elimi cebime attim, cep yok shshdhs, cantama baktim cantam yok. Birinin beni tuvalete goturmesi gerekiyor diye hostesi buldum, hostesle gitmistim, sonra kuzenim (Allah'tan) beni gormuste pesimizden gelmisti.
Insanlar dugununde kim ne giymis goruyor, vallahi cok uyaniklar helal olsun
Her şeyden önce düğününüzde kayınvalidenin komşusunun üzerindeki kıyafete nasıl dikkat ettiniz yaGünooo
Anladım, bizim insanlar Tv'de ne görse sorgulamadan aynısını yaparlar. Teşekkür ederim.Kizilcik şerbeti Alevce Günaydın demek