Sonuc ne oldu?İnsanlık bende kalsın diye hep böyle yetiştik malesef büyüklük sende kalsın diye. Kalan bişey olmuyor ama işte. Sadece 1 gün gitmedim eşimle bi yere gtmemiz gerekiyodu kv nin annesi arayıp benim hakkımda o nye gelmedi o niye yok ne işi varmış senin ziyaretine gelen olacak hizmet etmeye niye gelmedi diyormuş.oysaki böreğini ve sarmasını yaptım misafirim gelecek diyince.Sülalece cok fenalar
Bana gelmiş yatmak çok zor bişey sen hiç kalkmadan nasıl yattın diyo. şimdiye kadar yatsaydın mafolurdun diyo. Keşke kaybetmeseydim de hep yatsaydım ben yatmaya da razıydım yeterki bebeklerime bişey olmasaydı
Canim seni cok iyi anliyorum, bir üst modeli benim basimda su an.Ben nisanliyim, nisanli halimle bile cekmedigim sıkıntı duymadigim laf kalmadi.Sırf nisanlimdan ayrilayim diye kaynanam elinden geleni yapiyor.Bir de gorumcem var evlere senlik.Annesinin gencligi.anlattiklarini okuyunca gelecekte yasayacaklarimi gördüm resmen.Hayir yani ben tüm bunlara neden katlaniyorum ki anlamiyorum gercekten.Benim kv ogluna es degil hizmetci ariyor resmen, kizina is yaptirmaya kiyamiyor, nasilsa gelin var gelin yapar, gelin her isi görsün üstüne bir de sürekli laf sokayim sinir olmazsa ailesinden dogru laf sokayim nasilsa anasi da yok kimse de sahip cikmaz diledigim gibi davranabilirim düşüncesinde. icinizden gelmiyorsa, ki su durumda haklisiniz ilgilenmeyin kaynanizla, ne isterse yapmayin,Hastayim diyerek cikin isin icinden.Yaptikca, bakiyor ki siz merhamet edip yapiyorsunuz, daha cok beklenti icine girip, daha cok is buyuruyorlarArkadaşlar 20 haftalık zor bi hamilelik geçirdim rahim ağzı yetmezliği olduğu için yatmam gerektiğini söyledi doktorum.Kaynanamlar araçla 20dk lık mesafede oturuyor ancak bi gün bile sen iş yapamıyosun geleyim ya da yemek nasıl yapacaksın bir kap yemek yollayım bile demediler. Annemler ise 12 saat uzaklıkta bi şehirde yaşıyor hep annem geldi benimle ilgilendi gitti tekrar geldi o mesafeyi çünkü annanemler de yaşlı ve hasta bakacak başka kimse yok onlara.Kaynanam ise hep bi bahane bulup gelmedi yol uzak dedi yoksa gelirim falan (20dklık mesafe).eşimin kardeşi var anaokuluna gidiyor onu bahane etti.Havayı bahane etti hep bi bahane yani. 19. haftada hastaneye yattım ray yetmezliğinden yine hep annem yanımdaydı. 20. Haftada kaybettim bebeklerimi kaynanam taziyeye misafir gibi geldi gitti. Bende demiştim kv ye elbet bigün herkesin yardıma muhtac olacağı zaman olur diye ama kadın üzerine alınmamıştı eltim yardım etmiyor diye onu aramış öyle dediğim gün.
Neyse gel gelelim kv bi hafta önce ameliyat oldu küçük bi fıtık varmış ilaçla düzelmeyeceği için doktor ameliyat yapabiliriz demiş bu da hemen kabul etmiş.Bu arada Kendine hizmet ettirmeye bayılır hep hastadır yaşı da daha 44.
2 gün küçük oğluna ben baktım bende kaldı sesimi çıkarmadım. ziyaretine gittik.Yemeğini yaptım.ziyarete gelecek misafirlerine böreğini sarmasını yaptım gecenin bi vaktine kadar.Her gün gittik geldik. Eşime demişler çocuğu ben okuldan alacakmısım eşim de kabul etmiş. Bende doğal olarak kızdım benim haberim olmadan nasıl benim yerime karar verebiliyosun diye. Yine de cocuğu gittim aldım okuldan Kv nin kahvaltısını hazırladım falan derken 23 nisana kadar cocuğu okuldan ben alacakmışım öyle dedi.Hiç bişey demedim ben de hastayım bu ara yarın gelemeyebilirim dedim.Devamlı eşimi aradı dün akşam çocuğu alacak mı diye. En sonunda canıma tak etti bende eşime patladım ona yardım etmek zoruma gidiyo dedim o benim ben kaç ay yattım kapımı açmadı benden yardım bekliyo.Ben yardıma muhtaç olsam o gelir mi hiç yardıma dedim konuşmuyoruz dünden beri eşimle. çocuğu okuldan bi arkadaşının annesi almış bugun yakın oturuyolar zaten. Kv beni aradı çocuk bişeyler istiyomuş durmuyomuş bu aksam için gel diye bende hastayım hasta olduğumu söyledim ama eşimi de arıyo gelsin diye . Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız zorunuza gitmez miydi?Düşüncelerinizi merak ediyorum
Cok uzuldum canim bebeklerine badin sagolsun..Anlasilan senin KV bencil bi insan ve onun için eşini karsina almaya değmez. Erkekler için her zaman anneleri haklidir haksiz bile olsalar büyüklük sende kalsin görmezden gel derler benimki öyle en azindan. Keşke esinle tartisacagina cidden hasta ayagina yatsaydin ne bileyim numara yapsaydin bi kaç gün.. Çok ahlaki değil ama bu KV ler in nesli tukenmedikce rol yapmaya mecbur kalıyoruz. Benden sana tavsiye KV yüzünden eşini karsina alma ona hep iyi niyetli görün ama diğerlerine bildiğini oku emin ol sen kazanirsin.Arkadaşlar 20 haftalık zor bi hamilelik geçirdim rahim ağzı yetmezliği olduğu için yatmam gerektiğini söyledi doktorum.Kaynanamlar araçla 20dk lık mesafede oturuyor ancak bi gün bile sen iş yapamıyosun geleyim ya da yemek nasıl yapacaksın bir kap yemek yollayım bile demediler. Annemler ise 12 saat uzaklıkta bi şehirde yaşıyor hep annem geldi benimle ilgilendi gitti tekrar geldi o mesafeyi çünkü annanemler de yaşlı ve hasta bakacak başka kimse yok onlara.Kaynanam ise hep bi bahane bulup gelmedi yol uzak dedi yoksa gelirim falan (20dklık mesafe).eşimin kardeşi var anaokuluna gidiyor onu bahane etti.Havayı bahane etti hep bi bahane yani. 19. haftada hastaneye yattım ray yetmezliğinden yine hep annem yanımdaydı. 20. Haftada kaybettim bebeklerimi kaynanam taziyeye misafir gibi geldi gitti. Bende demiştim kv ye elbet bigün herkesin yardıma muhtac olacağı zaman olur diye ama kadın üzerine alınmamıştı eltim yardım etmiyor diye onu aramış öyle dediğim gün.
Neyse gel gelelim kv bi hafta önce ameliyat oldu küçük bi fıtık varmış ilaçla düzelmeyeceği için doktor ameliyat yapabiliriz demiş bu da hemen kabul etmiş.Bu arada Kendine hizmet ettirmeye bayılır hep hastadır yaşı da daha 44.
2 gün küçük oğluna ben baktım bende kaldı sesimi çıkarmadım. ziyaretine gittik.Yemeğini yaptım.ziyarete gelecek misafirlerine böreğini sarmasını yaptım gecenin bi vaktine kadar.Her gün gittik geldik. Eşime demişler çocuğu ben okuldan alacakmısım eşim de kabul etmiş. Bende doğal olarak kızdım benim haberim olmadan nasıl benim yerime karar verebiliyosun diye. Yine de cocuğu gittim aldım okuldan Kv nin kahvaltısını hazırladım falan derken 23 nisana kadar cocuğu okuldan ben alacakmışım öyle dedi.Hiç bişey demedim ben de hastayım bu ara yarın gelemeyebilirim dedim.Devamlı eşimi aradı dün akşam çocuğu alacak mı diye. En sonunda canıma tak etti bende eşime patladım ona yardım etmek zoruma gidiyo dedim o benim ben kaç ay yattım kapımı açmadı benden yardım bekliyo.Ben yardıma muhtaç olsam o gelir mi hiç yardıma dedim konuşmuyoruz dünden beri eşimle. çocuğu okuldan bi arkadaşının annesi almış bugun yakın oturuyolar zaten. Kv beni aradı çocuk bişeyler istiyomuş durmuyomuş bu aksam için gel diye bende hastayım hasta olduğumu söyledim ama eşimi de arıyo gelsin diye . Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız zorunuza gitmez miydi?Düşüncelerinizi merak ediyorum
Sarmasına kadar yaptınız da çocuğumu okuldan almıyorsunuz? sarma yapmak istemiyorsanız çok gereksiz bir iyilik. Ama birisi çocuğumu okuldan alır mısın dese bu çok ciddi bir yardım. Sizin yerinizde olsam baştan serin davranırdım. O kadar ihtiyacınız olmuş, pek ilgi görmemişsiniz. ama tabikide gerekli yardımı yardımı yapardım. Herkes kendi yaptığından sorumlu.Arkadaşlar 20 haftalık zor bi hamilelik geçirdim rahim ağzı yetmezliği olduğu için yatmam gerektiğini söyledi doktorum.Kaynanamlar araçla 20dk lık mesafede oturuyor ancak bi gün bile sen iş yapamıyosun geleyim ya da yemek nasıl yapacaksın bir kap yemek yollayım bile demediler. Annemler ise 12 saat uzaklıkta bi şehirde yaşıyor hep annem geldi benimle ilgilendi gitti tekrar geldi o mesafeyi çünkü annanemler de yaşlı ve hasta bakacak başka kimse yok onlara.Kaynanam ise hep bi bahane bulup gelmedi yol uzak dedi yoksa gelirim falan (20dklık mesafe).eşimin kardeşi var anaokuluna gidiyor onu bahane etti.Havayı bahane etti hep bi bahane yani. 19. haftada hastaneye yattım ray yetmezliğinden yine hep annem yanımdaydı. 20. Haftada kaybettim bebeklerimi kaynanam taziyeye misafir gibi geldi gitti. Bende demiştim kv ye elbet bigün herkesin yardıma muhtac olacağı zaman olur diye ama kadın üzerine alınmamıştı eltim yardım etmiyor diye onu aramış öyle dediğim gün.
Asla o haldeyken kılımı kıpırdatmam bir daha hamile kalırsam ama eşimin akıllanacağını sanmıyorum.
Eşime bu konu hakkında ne demeliyim onu karşıma alıp konuşmak içiin gerçi beni anlayacağını düşünmüyorum ama fikriniz var mı
Haklısınız .aslında istiyorum zamanı gelince yine hamile kalmayı ama cesaret edebilir miyim bu şartlarda bilmiyorum. Aslında eşim ev işlerinde elinden geleni yapıor ama bi yere kadar.Ailem cok uzakta. Gelip gidip annem bakıyor eşim annem olunca surat yapıor bana. Kadına tv izletmiyor dizi izliyo diye bende tartışıp huzur kaçırıyor.
Kadına ben de hastayım diyorum anlamıyor yarın kesin yine arayacak beni okuldan alacak mısın diye telefonumu mu kapatsam bilmiyorum kendimi kötü bişey yapıo gibi hissediyorum
Ben hayatta gitmezdim hersey karsılıklı derdim kesinlikle gitme ne hali varsa görsün acıma olan sana olmusArkadaşlar 20 haftalık zor bi hamilelik geçirdim rahim ağzı yetmezliği olduğu için yatmam gerektiğini söyledi doktorum.Kaynanamlar araçla 20dk lık mesafede oturuyor ancak bi gün bile sen iş yapamıyosun geleyim ya da yemek nasıl yapacaksın bir kap yemek yollayım bile demediler. Annemler ise 12 saat uzaklıkta bi şehirde yaşıyor hep annem geldi benimle ilgilendi gitti tekrar geldi o mesafeyi çünkü annanemler de yaşlı ve hasta bakacak başka kimse yok onlara.Kaynanam ise hep bi bahane bulup gelmedi yol uzak dedi yoksa gelirim falan (20dklık mesafe).eşimin kardeşi var anaokuluna gidiyor onu bahane etti.Havayı bahane etti hep bi bahane yani. 19. haftada hastaneye yattım ray yetmezliğinden yine hep annem yanımdaydı. 20. Haftada kaybettim bebeklerimi kaynanam taziyeye misafir gibi geldi gitti. Bende demiştim kv ye elbet bigün herkesin yardıma muhtac olacağı zaman olur diye ama kadın üzerine alınmamıştı eltim yardım etmiyor diye onu aramış öyle dediğim gün.
Anlattım eşime de dedim ben hep yattım hiç bana bi gün yardım etmek için bi çabada bulundu mu haklısın diyo. Ama mecbur sen yapacaksın başka kim yapacak diyor bana. Eşim iyi niyetli olduğu için onu kullanıyolar hep kullandılar da benim haberim olmadan benim adıma konuşup karar verip beni zora sokuyor kaç defa dememe rağmen anlamıyo benim adıma karar verme diyorum ama hiçç bi kulaktan diğer kulağa girip çıkıo.....
ben olsam gıtmezdım, cocuguna da kendısı baksın yada ne bıleyım varsa baska cocugu onlar ılgılensın kadınla, sen daha buyuk badıre atlatmıssız kımbılır ne acılar cektın ıcınde o el gıbı bır hatır sormayı, gelıp yanına sana detsek olmayı cok gordu ıse sende ona aynısını yap. esın gıderse gıtsın bırak ona karısma ama sen yat dınlen evınde.. kulaklarını da tıka ne esını ne onu duyma.. hatta ben senın yerınde olsam anne kusura bakma ama ben cok acılar ızdırap cektım sen yanımda olmadın ben elımden gelenı yaptım senın ıcın bu zavallı cocugun da bır gunahı yok mesele okuldan gıdıp almak degıl ama herkes kendı ektıgını bıcermıs benden bu kadar derdım..!!!Arkadaşlar 20 haftalık zor bi hamilelik geçirdim rahim ağzı yetmezliği olduğu için yatmam gerektiğini söyledi doktorum.Kaynanamlar araçla 20dk lık mesafede oturuyor ancak bi gün bile sen iş yapamıyosun geleyim ya da yemek nasıl yapacaksın bir kap yemek yollayım bile demediler. Annemler ise 12 saat uzaklıkta bi şehirde yaşıyor hep annem geldi benimle ilgilendi gitti tekrar geldi o mesafeyi çünkü annanemler de yaşlı ve hasta bakacak başka kimse yok onlara.Kaynanam ise hep bi bahane bulup gelmedi yol uzak dedi yoksa gelirim falan (20dklık mesafe).eşimin kardeşi var anaokuluna gidiyor onu bahane etti.Havayı bahane etti hep bi bahane yani. 19. haftada hastaneye yattım ray yetmezliğinden yine hep annem yanımdaydı. 20. Haftada kaybettim bebeklerimi kaynanam taziyeye misafir gibi geldi gitti. Bende demiştim kv ye elbet bigün herkesin yardıma muhtac olacağı zaman olur diye ama kadın üzerine alınmamıştı eltim yardım etmiyor diye onu aramış öyle dediğim gün.
iyilik büyüklük sizde kalsınElektriği suyu doğalgazı kesildi kapımızı açtık kaldı 3 4 gün. kiralarını ödememişler 1500 tl kira ödedi eşim biz evlenirken bize bugüne kadar hiç bi artıları olmadı tam tersi hep zarara soktular bizi hep biz eşimle birbirimize girdik kirayı ödemezler ev sahipleri bizi arar artık bıktım bunlardan. Uzak durmaya calıştım bebeklerimi kaybettiğimden beri bu ameliyatı cıktı
bence gidin ama annesinede siz benden bunları bekliyorsunuz istiyorsunuz ama benim yaşadıkalrımda hep bir bahane bulup yanımda olmadınız vicdanınız rahatmı neden benden beklediklerinizi siz bana yapmadınız diye sorararıım .eşimle tartışacağıma ona söylerim derdimi bende hep sizin gibi eşimle tartışırdım am artık direk söylüyorum yıllardır sinir sahibi yaptı beni.Elektriği suyu doğalgazı kesildi kapımızı açtık kaldı 3 4 gün. kiralarını ödememişler 1500 tl kira ödedi eşim biz evlenirken bize bugüne kadar hiç bi artıları olmadı tam tersi hep zarara soktular bizi hep biz eşimle birbirimize girdik kirayı ödemezler ev sahipleri bizi arar artık bıktım bunlardan. Uzak durmaya calıştım bebeklerimi kaybettiğimden beri bu ameliyatı cıktı
Allah bir daha yaşatmasın böyle bir acı.benimde kayınvalidem 5 dakika mesafede ben hamileyken trafik kazası geçridim 6,5 aylıktım bacağım kalçadan atelde düşük tehlikem iğneler yattım hiç uğramadı sonra doğum yaptım eşim diyor annem tapar ilk torunu o bakar bize yakın iyi deim 4 saat o 4 saat ennem bakar kayınvalideme söyledik aaa bakıcı bulamadıysanız bende bakıcı için sağa sola haner yollayayım ama ben bakamam dedi kahkaha attı.bende kısa ve net eşime dedim bu işler sırayla benim evladımın ağzı var dili yok insana muhtaç bakmadı 4 saat bakıcı baksın dedi yarın bir gün o bana muhtaç olursa hiç bak deme baksıı tutsun kendine dedim konuyu kapattım şimdide eşimle konuşur ben hiç aramıyorum oda beni karşılaşırsak iki merhaba o kadar.bunlar merhametsiz bencil insanlar.Bana gelmiş yatmak çok zor bişey sen hiç kalkmadan nasıl yattın diyo. şimdiye kadar yatsaydın mafolurdun diyo. Keşke kaybetmeseydim de hep yatsaydım ben yatmaya da razıydım yeterki bebeklerime bişey olmasaydı
İşHamile 4 haftalık o yüzden onlardan isteyemiyor yardım. o geline de az çektirmedi o pek gelip gitmiyor yanına
Anlayacak kapasitede biri değil malesef hep ben demeye alışmışAllah tekrar nasip etsin,onlari kucaginiza almak nasip olsun.
Oyle dediginde keske bozsaydiniz benim yardim edenim, destek olanimda olmadi diye.Kirildiginizi anlardi belki