kv ve zoruma giden şeyler

Ne diyeyim ki...

Haklılık bir şey kazandırmıyor bu devirde insanlara.
Hep bana hep bana diyen karakterler mutlaka, kendilerine kullanmak için 'vicdanlı, edepli insan' buluyorlar.
Kader midir, sınav mıdır bilemiyorum ama bu düzene bir şekilde dur demek gerek...

Arkadaşlar 20 haftalık zor bi hamilelik geçirdim rahim ağzı yetmezliği olduğu için yatmam gerektiğini söyledi doktorum.Kaynanamlar araçla 20dk lık mesafede oturuyor ancak bi gün bile sen iş yapamıyosun geleyim ya da yemek nasıl yapacaksın bir kap yemek yollayım bile demediler. Annemler ise 12 saat uzaklıkta bi şehirde yaşıyor hep annem geldi benimle ilgilendi gitti tekrar geldi o mesafeyi çünkü annanemler de yaşlı ve hasta bakacak başka kimse yok onlara.Kaynanam ise hep bi bahane bulup gelmedi yol uzak dedi yoksa gelirim falan (20dklık mesafe).eşimin kardeşi var anaokuluna gidiyor onu bahane etti.Havayı bahane etti hep bi bahane yani. 19. haftada hastaneye yattım ray yetmezliğinden yine hep annem yanımdaydı. 20. Haftada kaybettim bebeklerimi kaynanam taziyeye misafir gibi geldi gitti. Bende demiştim kv ye elbet bigün herkesin yardıma muhtac olacağı zaman olur diye ama kadın üzerine alınmamıştı eltim yardım etmiyor diye onu aramış öyle dediğim gün.
Neyse gel gelelim kv bi hafta önce ameliyat oldu küçük bi fıtık varmış ilaçla düzelmeyeceği için doktor ameliyat yapabiliriz demiş bu da hemen kabul etmiş.Bu arada Kendine hizmet ettirmeye bayılır hep hastadır yaşı da daha 44.
2 gün küçük oğluna ben baktım bende kaldı sesimi çıkarmadım. ziyaretine gittik.Yemeğini yaptım.ziyarete gelecek misafirlerine böreğini sarmasını yaptım gecenin bi vaktine kadar.Her gün gittik geldik. Eşime demişler çocuğu ben okuldan alacakmısım eşim de kabul etmiş. Bende doğal olarak kızdım benim haberim olmadan nasıl benim yerime karar verebiliyosun diye. Yine de cocuğu gittim aldım okuldan Kv nin kahvaltısını hazırladım falan derken 23 nisana kadar cocuğu okuldan ben alacakmışım öyle dedi.Hiç bişey demedim ben de hastayım bu ara yarın gelemeyebilirim dedim.Devamlı eşimi aradı dün akşam çocuğu alacak mı diye. En sonunda canıma tak etti bende eşime patladım ona yardım etmek zoruma gidiyo dedim o benim ben kaç ay yattım kapımı açmadı benden yardım bekliyo.Ben yardıma muhtaç olsam o gelir mi hiç yardıma dedim konuşmuyoruz dünden beri eşimle. çocuğu okuldan bi arkadaşının annesi almış bugun yakın oturuyolar zaten. Kv beni aradı çocuk bişeyler istiyomuş durmuyomuş bu aksam için gel diye bende hastayım hasta olduğumu söyledim ama eşimi de arıyo gelsin diye . Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız zorunuza gitmez miydi?Düşüncelerinizi merak ediyorum
Gitmen hata en başından beri bi de sarma yapmışsın gerek bile yok üzülen sen oldun gene

Ne diyeyim ki...

Haklılık bir şey kazandırmıyor bu devirde insanlara.
Hep bana hep bana diyen karakterler mutlaka, kendilerine kullanmak için 'vicdanlı, edepli insan' buluyorlar.
Kader midir, sınav mıdır bilemiyorum ama bu düzene bir şekilde dur demek gerek...
Allah kimseyi karşılaştırmasın böyle aileyle.

Ben hamileyken gelmiyosunuz etmiyosunuz diye laf yapıyolardı çünkü zaten yürüyemiyodum ayakta durunca sancım geliyodu. Eşim de gidelim diyip duruyodu onlar öyle diyince 1,5 cm açılmam olmuş haberim yoktu o halde onlara cay içmeye gittim kara kışa rağmen taksi tutup
Ikinci hamileliğinizde böyle birşeyi yapmazsınız umarım.Eşiniz de dahil olmak üzere hepsi hatalı.. Basit birşey değil rahim ağzı yetmezliği, bu yapılanlara karsılık sizde tavrınızı koyun derim.

Gitmen hata en başından beri bi de sarma yapmışsın gerek bile yok üzülen sen oldun gene
İnsanlık bende kalsın diye hep böyle yetiştik malesef büyüklük sende kalsın diye. Kalan bişey olmuyor ama işte. Sadece 1 gün gitmedim eşimle bi yere gtmemiz gerekiyodu kv nin annesi arayıp benim hakkımda o nye gelmedi o niye yok ne işi varmış senin ziyaretine gelen olacak hizmet etmeye niye gelmedi diyormuş.oysaki böreğini ve sarmasını yaptım misafirim gelecek diyince.Sülalece cok fenalar

Ikinci hamileliğinizde böyle birşeyi yapmazsınız umarım.Eşiniz de dahil olmak üzere hepsi hatalı.. Basit birşey değil rahim ağzı yetmezliği, bu yapılanlara karsılık sizde tavrınızı koyun derim.
Asla o haldeyken kılımı kıpırdatmam bir daha hamile kalırsam ama eşimin akıllanacağını sanmıyorum.

Asla o haldeyken kılımı kıpırdatmam bir daha hamile kalırsam ama eşimin akıllanacağını sanmıyorum.
Baştan konuşun eşiniz ile bunları ve sonrasında hamile kalın. Bir ay değil, iki ay değil.. Onun desteği çok önemli, birde sitres yapmayın bunun için. Sağlıklı hamileliğiniz geçer, bebişinizi sağlıcakla alırsınız umarım.

Eşime bu konu hakkında ne demeliyim onu karşıma alıp konuşmak içiin gerçi beni anlayacağını düşünmüyorum ama fikriniz var mı

Gider suratina bagirirdim ben bebeklerimi kaybettigimde nerdeydiniz diye.
Hayvanliga gel ya, ne bicim insan bunlar, hic yüz vermeyin.
Buarada bebekleriniz icin cok üzüldüm, Allah hayirlisiyla saglikli bebekler nasip etsin hepimize..

Bana gelmiş yatmak çok zor bişey sen hiç kalkmadan nasıl yattın diyo. şimdiye kadar yatsaydın mafolurdun diyo. Keşke kaybetmeseydim de hep yatsaydım ben yatmaya da razıydım yeterki bebeklerime bişey olmasaydı:KK43:

ay seviyesiz. gercekten sinir bozucu.
diger elti niye bakmiyor uzaktami oturuyorlar. niye herkes sana yuklemis bu bakma isini. fazlasiyla yapmissin zaten yapacagini. gerisini oglullari yapsin. hic orali olma

Baştan konuşun eşiniz ile bunları ve sonrasında hamile kalın. Bir ay değil, iki ay değil.. Onun desteği çok önemli, birde sitres yapmayın bunun için. Sağlıklı hamileliğiniz geçer, bebişinizi sağlıcakla alırsınız umarım.
Haklısınız .aslında istiyorum zamanı gelince yine hamile kalmayı ama cesaret edebilir miyim bu şartlarda bilmiyorum. Aslında eşim ev işlerinde elinden geleni yapıor ama bi yere kadar.Ailem cok uzakta. Gelip gidip annem bakıyor eşim annem olunca surat yapıor bana. Kadına tv izletmiyor dizi izliyo diye bende tartışıp huzur kaçırıyor.

olanları anlatınızın eşinize onun gözü kör kulağı sağır mı çok kızıyorum haklısınız ve eşiniz arkanızda durmuyor.eşinize annen bana nasıl davranıyorsa bende o şekilde davranacağım sakın bana karışma diyin.başınızdan az olay geçmemiş misafir gibi gidip gelmiş sizde aynısını yapın ama çocuğu için bişey demem asla bende olsam bakardım onun suçu yok ama kalkıpta dolmalar sarmak her gün ziyaret etmek yapmazdım çünkü haketmiyor.dediğim gibi o size nasıl hareket ediyorsa aynısını yapın ne bir eksik ne bir fazla.

Gider suratina bagirirdim ben bebeklerimi kaybettigimde nerdeydiniz diye.
Hayvanliga gel ya, ne bicim insan bunlar, hic yüz vermeyin.
Buarada bebekleriniz icin cok üzüldüm, Allah hayirlisiyla saglikli bebekler nasip etsin hepimize..
Amin canım Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

ay seviyesiz. gercekten sinir bozucu.
diger elti niye bakmiyor uzaktami oturuyorlar. niye herkes sana yuklemis bu bakma isini. fazlasiyla yapmissin zaten yapacagini. gerisini oglullari yapsin. hic orali olma
Hamile 4 haftalık o yüzden onlardan isteyemiyor yardım. o geline de az çektirmedi o pek gelip gitmiyor yanına

olanları anlatınızın eşinize onun gözü kör kulağı sağır mı çok kızıyorum haklısınız ve eşiniz arkanızda durmuyor.eşinize annen bana nasıl davranıyorsa bende o şekilde davranacağım sakın bana karışma diyin.başınızdan az olay geçmemiş misafir gibi gidip gelmiş sizde aynısını yapın ama çocuğu için bişey demem asla bende olsam bakardım onun suçu yok ama kalkıpta dolmalar sarmak her gün ziyaret etmek yapmazdım çünkü haketmiyor.dediğim gibi o size nasıl hareket ediyorsa aynısını yapın ne bir eksik ne bir fazla.
O cocuğun hiç suçu yok sırf o yüzden de yaptım zaten hiç bi cocuk kendi ailesini kendi secemiyor malesef

Kadına ben de hastayım diyorum anlamıyor yarın kesin yine arayacak beni okuldan alacak mısın diye telefonumu mu kapatsam bilmiyorum kendimi kötü bişey yapıo gibi hissediyorum

Almicam da kapama teli. Ay gicik oldum ne arsiz ya.

Bebeklerin icinde cok uzuldum :KK43:

Gitmezdim ben.
Bende uzandim yatiyorum, hastalandim diyin.

X