kv ve bebek

Nasıl yani, yakın zamanda çocuk doğurmamış, yaşı kaç olursa olsun bir kadın emzirince süt mü geliyor?

gelebilir diye duymuştum.
Özellikle emzirmeyi çok isteyen bazı üvey annelerin bu şekilde çocuk emzirdiği söylenir.

ama sadece bebeğin emmesi değil, emziren kişinin de psikolojik olarak buna hazır olması ve çok istemesi gerekiyor.

Nasıl yani, yakın zamanda çocuk doğurmamış, yaşı kaç olursa olsun bir kadın emzirince süt mü geliyor?
Yok Can'ım onu demek istemedim. Annesinden yani çeker sütü. Kızım kolikti sürekli emiyordu. Görümcem sürekli emzirme boş memeyi emer dedi ben de araştırdım yokmuş böyle bir şey ama dediğinize benzet bir deneme yapılmış doğurmamış anne olmayan bir kadın bebeği emzirerek damla damla süt getirmeyi başarmışlar

Yaş sınırı var mı bilmiyorum ama benim de bildiğim bekar biri, teyze olduğunda sütü gelmişti. Çocuk emmeden hemde :) ve emzirmisti de. hormonal bir şey sonuçta.

Çocuğu emzirebilmek için totosundan uydurduğu bir durum. Hani canı çekince pipisi şişme, memesi şişme durumu gibi. İleri seviyesi emzirmezse ölecek.

Mesajı okuyunca aklıma bişey geldi. Yazsam ayıp olur. Yazmasam içimde kalır. Çok sütü çektiyse... Hmm... Kp hayatta mıdır acaba?

Yaş sınırı var mı bilmiyorum ama benim de bildiğim bekar biri, teyze olduğunda sütü gelmişti. Çocuk emmeden hemde :) ve emzirmisti de. hormonal bir şey sonuçta.

Mesajı okuyunca aklıma bişey geldi. Yazsam ayıp olur. Yazmasam içimde kalır. Çok sütü çektiyse... Hmm... Kp hayatta mıdır acaba?

Değilse bile bulsunlar bitane...

Evet onu biliyodum. Annelik hissi geldikce sut geliyomus.

Sut cekmek ne demek?
Benim kayinvalidem 15 yildir torun bekliyor o yuzden cildirmis vaziyette. Ama tutup emzirmesine, annem diye sevmesine, benden cok sahiplenmesine izin veremem tabii ki, o benim cocugum. Herkes kendi bebek yapma sirasini savmis, simdi benim heveslerim benim siram.

Siz de her fırsatta ona babaanne olduğunu hatırlatın.. Gülümseyerek 'Sorma babaannesi bugün çok huysuz'.. 'ayy babaannesi bu çok tatlı cook'.. toplum içinde ' babaannesi bi tutar mısın lavaboya gidiyim'.. 'ayyy babaanne gelmişşş, vayy babaanne gitmiş' vs. derken alışsin buna..

Sürekli gelin-kv çekişmeleri dinleye dinleye büyümüş bi toplumuz.. Bu yüzden gelinler de kv-lerde fazla alıngan ve hassas davranıyorlar bence. Ben hiç gelin moduna giremedim. Kıyafete de karıştı yeri geldi çocuğa da karıştı ama hiç aldırış etmedim, kendi annem de karışırdı. Biraz kompleksli bi toplumuz galiba. Duymamazlıktan gelmek bana hiç zor gelmiyo.. Nasıl patavatsiz bi arkadaşınıza kasmadan gülerek cevap veriyosanz kv verin. Sinirlenmeden, sakince.. Sütüm geldi deseydi valla patlatirdim kahkahayi ayy anne çok komiksin' derdim. Sessiz kalıp kendinizi doldurmaktansa. Hiç biseyi ciddiye almadan şaka yollu cevaplar verebilirsiniz.

Canim otur karşına al hareketlerin tuhaf diye konuş. Yanlız başına bebeği ona bırakma. Bırakmam gerekirse eve şadı kamerası koy. Açıkçası kv nin ciddi bir problemi olduğunu düşünüyorum. Sapıklık sinirinda geziyor. Bu anne sevgisini dolaylı olarak tekrar yaşaması değil.

Sütüm çekti demekle memelerim şişti emzirmem lazım demek istedi herhalde
Ay emzirmeye kalkan kv de gördük bu forumda. Hepsinden nefret ediyorum.
Evet torunu olabilir ama anneeeemmm nedir ya... Sevmek içimdekileri gayet konu sahibini darlamak içimiyle seviyo bu belli ki...
BEnim kv bebeğim bi kaç aylıkken aradığında (ki günde iki kere beni akşamları bi kere de eşimi arardı) oğlum napıyo derdi ben bi gün dedim ki senin oğlun işte, çalışıyodur benim oğlumu soruyorsan annecim o da uyuyo demiştim gülerek böyle aba altından sokacaksın sopayı o günden beri ismiyle soruyo

canım hic isteme benim sutum hep coktu hala oglumu 15aylık emzırıyorum bi kac saat emzırmayım okuldayım calısıyorum ustume basıma akıyor bıktım valla gogus pedınden bıktım unutunca ustum lekelenıyor normal meme olsun

hehehe ohh maşallah.. valla mama verdikçe üzülüyordum. ha çok şükür günde 1 ya da 2 kez 50 milim falan veriyordum vardı yine ama bol bol olsun isterdim.. sen de sağsan mescitte ya da müsait bir yerde.. benim bile işe gittiğim zamanlar şişerdi baya acırdı ama az olduğu için akma falan olmazdı.

Benim kv dem de hiçbirşey bilmez ama fikri çoktur.

İlk çocuğumda beni ve bebeğime her gelene dedikodu yaptı. Yanımda hemde. Sütü yok aç bırakıyor. Bu çocuk ölecek. Hayyy Allah'ım Yarabbim....

Yanıma geldi daha 7. ayımdaydım. Güya yardım için. Paşalar gibi oturdu. Sabahtan akşama kadar. Her hizmetini yaptım. Hamileliğim berbat geçiyordu oysa. Ağrılarımdan yerimde yatamaz olmuştum. Burnumdan gelmişti. Oğlunu doldurup üstüme salardı hep.

O kadar çok lafı oldu ki. Yaz yaz bitmez buraya. O kadar kıskançtı ki. Oğlunu benden kıskanıyordu. Gecenin körüne kadar oturup beni çekiştiriyordu.

Eşim iki dakka yanıma gelse eşime seslenip yanına çağırırdı.

Misal bi örnek verim sana.

Hamileyim. 8. Ayımdayım. Ağrılardan ölüyorum. Eşim işten geldi. Seslenip çağırdım mutfağa. 3. Katta oruruyorum o zaman. Merdivenler yoruyordu beni. Neyse çöpü atar mısın dedim. Eşim gitti atmaya.

Sonra evde tuz bitmiş. Annesinin yanında oturuyordu. Çağırdım. Aşkım tuz bitmiş marketten alır mısın dedim. Tmm dedi. Gitti.

Arkadan kv geldi. Bu ne beee dedi. X gelir misin x gelir misin.... bırak oğlumun peşini dedi. Ben mal gibi kaldım. O an birşey diyemedim. Gerçi sonrasında da demedim.

Velhasıl o kadar çok şey yaşattı ki bana ne sütüm kaldı ne huxurum. Sonrasında sinir stres yüzünden rahatsızlandım. İçime ata ata ruh hastası olmuştum. Ve şimdi ölene kadar ilaç içmek zorundayım.

Kadın keyfinde. Bense çürüdüm gittim.

Anla bu tip kv her yerde var maalesef.

Bigünde kahvaltıyı hazırladım. Çay içerken bana memlekette kızlar oğlumu soruyor halaaa. Hatta bi öğretmen vardı ben onu düşünüyodum. Kısmet değilmiş bla bla bla.
Utanmadan hamile gelinine bunları anlatıyordu salak salak.

Menapoza girmese dogururdu eminim
benim ki girmedi kesin doğurur. Bu arada böyle pat diye girdim lafa kusura bakmayın ama benimde canıma tak etti annem demesi annesinin kuzusu demesi.gormedigi zaman arayıp sormaz iyi mi diye görünce fenaliklar geçiriyor geciresice inş. benim bebeğim 18 aylık dönüşümlü olarak bi kv bi benim annem bakıyor. sutumun çekilmesinin tek sebebi bu uyuz. yok sütun beyaz yaramıyor yok benim şöyleydi eee emzirseydin madem içinde kalmazdı. offf çok sınırliyim cook

kesinlikle bizde kv fobisi var, bende aynı şeyi düşünüyorum.

dediğiniz gibi biri sizin kıyafetiniz hakkında yorum yapsa, o onun görüşü der geçersin, kv yapınca aaaa bana karışıyor diyoruz.
ya da diğer açıdan, oğlu kv nin yemeğini beğenmese bir şey olmaz, ama gelin beğenmese bak beni sevmiyor, oğlumun gözünde kötülemeye çalışıyor oluyor.
çünkü erkek annelerine de belli yaştan sonra hep aynı şey dikte ediliyor, bakalım gelinle anlaşabilecek misin, bakalım gelin senin oğlunu değiştirecek mi vs vs...

ben de ilişkilerin normal ikili ilişki olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. eğer annene aynı durumda kızmıyorsan kv ye de kızma, demek ki içinden gelen o şey kv fobisinden kaynaklanıyor.

ben de lohusayken oğlumu annem diye sevenlere gıcık olurdum, annem de yaptı, kv de yaptı, ikisi ortak bir şekilde haşladım.

süt mevzusunda ise; hangisi daha demoralize ediciydi bilemicem, yine ikisi de hakları olanı aldılar.

o yüzden kişisel olarak diyebilirim ki kv fobim olmasa da genel olarak kendime karışılmasını kabul etmeme mizacım yaş ilerledikçe artan bir eğride devam ediyor. yapacak bir şey yok, annem öğrendiği gibi kv de yaşayarak öğreniyor :)

Bu kv hepsimi sinir sistemini bozmayi başarır Allah aşkına. Normalde kimseyle konusmayan hakkını aramayan ben 18 aydır kaç kere tartıştık. dusunsenize çocuğum 18 aylık koşarken paytak paytak koştu diye gülerek anlatıyorum pat diye ordan atlayıp evet ayakları içe basıyor bi Dr götürün demez mi tepem attı annem kardeşim ben babası görmedik şimdiye kadar sen de görmedin de şimdi nasıl gördün dedim dayanamauip.bsna seviyesiz dedi dengesiz beyin şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…